NTG Personenvervoer nieuws

Normal_ongeval_a2

Vrouw om het leven gekomen bij ernstig ongeval A2


 Bij een ernstig ongeval op de A2 bij Best is vrijdagochtend een vrouw om het leven gekomen.De bestuurster verloor kennelijk de macht over het stuur, is toen tegen de vangrail gebotst en de auto is gaan tollen... 

Normal_thialf

Rover wil weer trein naar Heerenveen IJsstadion


 Rover wil dat NS weer gaat stoppen bij Heerenveen IJsstadion bij evenementen in het Thialf. De halte is speciaal voor een extra stop bij schaatsevenementen gebouwd maar NS laat het station in de praktijk links ligg...Lees meer

Normal_rss_entry-280892

Roger van Boxtel in bestuur organisatie van Europese Spoorwegmaatschappijen


Roger van Boxtel (president-directeur NS) is vandaag benoemd tot bestuurslid van de CER. De CER (Community of European Railway and Infrastructure Companies) vertegenwoordigt de Europese spoorbedrijven. Dit verbond van Europese spoorwegmaatschappijen is een belangrijk aanspreekpunt voor onder andere de Europese commissie. Zo vertegenwoordigt de C...

Normal_vrachtwagens

Gewonde na aanrijding bestelwagen en vrachtwagen op N987


Op de N987/Oudeweg ter hoogte van Siddeburen heeft donderdagochtend rond 11:10 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bestelwagen.

Normal_hert

Minder treinen vertraagd door dieren op en rond het spoor


Het spoor en dieren gaan niet altijd goed samen. Maar het gaat wel steeds beter. Vorig jaar waren er 1792 meldingen, die in 784 gevallen tot vertraging leidden. 4475 treinen liepen hierdoor vertraging op of vielen uit. In 2017 waren dit er nog 4861. Een daling van 10 procent dus.

Normal_fietsenrek__fietsenstalling

Meer ruimte voor de fiets op station Eindhoven


Het aantal fietsparkeerplaatsen op station Eindhoven wordt flink uitgebreid. Vanochtend hebben ProRail, de gemeente Eindhoven, NS, Movares en architect Hans Hammink het startschot gegeven voor de realisatie van een nieuwe fietsenstalling aan de noord-westzijde van het station.

Normal_rss_entry-280814

'Recordautoverkoop door elektrische auto's'


De recordverkoop van nieuwe personenauto's vorig jaar is te danken aan de elektrische auto's. Dat stelt het Economisch Bureau van ING. De run op dure elektrische auto's voordat begin dit jaar de bijtellingsregels veranderden, hielpen de omzet van nieuwe wagens naar ruim 15 miljard euro.

Normal_rails__trein

Brabantroute ietsje stiller door raildempers


Van Dordrecht tot Venlo worden op het spoor de komende maanden raildempers geplaatst om het geluid van voorbijrijdende treinen te verminderen. In totaal gaat het om ongeveer 100.000 stuks. Die worden grotendeels...

Normal_rss_entry-280605

Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkend


De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt. Dat zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.

Normal_rss_entry-279987

Nieuwe Sprinter NS heeft 'kinderziektes'


De nieuwe Sprinter, die de NS sinds december vorig jaar inzet, kampt met kinderziektes. Een woordvoerster van de NS bevestigt woensdag berichtgeving hierover door De Telegraaf. Volgens de krant vertonen ze veel storingen en vallen ze soms meerdere keren op een dag stil.

Normal_rss_entry-279997

'Klimaattafel negeert effect slim rijgedrag'


Partijen die onderhandelen over een klimaatakkoord hebben geen oog voor het effect van rijgedrag op de uitstoot van CO2. Dat stellen twee verkeersexperts in een analyse in Tijdschrift Milieu.

Normal_rss_entry-279819

Vertraging door demonstrerende taxichauffeurs


Taxichauffeurs die op weg zijn naar het Malieveld in Den Haag om te demonstreren, veroorzaken vertraging op de snelwegen. Op de A4 tussen Hoofddorp en Leidschendam wordt over 7 kilometer langzamer gereden en op de A13 tussen Rotterdam/The Hague Airport eveneens. De vertraging bedraagt op beide wegen ongeveer tien minuten, aldus een woordvoerder ...

Normal_rss_entry-279746

ANWB: kwaliteit banden bestelauto's ondermaats


De kwaliteit van de banden onder bijna 1 miljoen bestelauto's, personenbusjes, caravans en campers is over het algemeen slecht, concludeert de ANWB op basis van de zomerbandentest.

Normal_rss_entry-279528

Afsluitdijk paar nachten dicht voor brugtest


De komende tijd is de Afsluitdijk (tussen Noord-Holland en Friesland) enkele avonden en nachten afgesloten. Rijkswaterstaat gaat de bruggen in de dijk testen. Het weg- en scheepvaartverkeer is dan gestremd tussen 22.00 en 05.00 uur. Het wegverkeer in beide richtingen wordt omgeleid. Dat betekent een extra reistijd van ongeveer een uur.

Normal_rss_entry-279229

Eerste Intercity Nieuwe Generatie op avontuur


Ook benieuwd naar de voortgang van de Intercity Nieuwe Generatie? Kijk eens naar deze foto’s. Hier zie je dat de eerste trein de fabriek in het Poolse Katowice heeft verlaten. Deze testtrein gaat via Salzgitter (Duitsland) waar Alstom statische testen gaat uitvoeren, naar het testcircuit voor nieuw materieel in Velim (Tsjechië).Wat gelijk opvalt...

Normal_rss_entry-279213

KLM-bestuur in gesprek met hoogste baas


De leiding van KLM spreekt vrijdag met de baas van moederbedrijf Air France-KLM, de Canadees Ben Smith. Een van de onderwerpen die wordt aangesneden is de toekomst van KLM-baas Pieter Elbers, wiens huidige termijn bijna afloopt.

NTG Personenvervoer Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht