Nationale Transportgids

NTG Personenvervoer nieuws

Normal_snelweg__vanuit_auto__automobilist__auto

Verzoek Mobiliteitsalliantie tevergeefs: niet genoeg geld voor nieuwe infrastructuur


Tijdens de behandeling van de begroting die donderdag plaatsvond heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) duidelijk gemaakt dat er niet genoeg geld is voor nieuwe infrastructuur. Dit komt doordat er prioriteit moet worden gegeven aan "de grootste onderhoudsoperatie ooit", aldus de minister. Dit meldt De Volkskrant.

Normal_ns__trein__station__spoor

Dit zijn de beste ov-steden van Nederland


In welke stad kom je relatief het snelste in het centrum met het openbaar vervoer? Vakantiehuizensite Holidu zocht het uit en heeft een lijstje opgesteld met de beste ov-steden van Nederland. Hierin eindigt Apeldoorn op nummer één. Dit melden Algemeen Dagblad en De Limburger.

Normal_bolder__kade__boot

Kapitein riviercruiseschip aangehouden voor valsheid in geschrifte


De politie heeft maandag aan boord van een riviercruiseschip op de Boven-Rijn te Tolkamer de 67-jarige kapitein van dat schip aangehouden als verdachte van valsheid in geschrifte. De man heeft namelijk opzettelijk een lid van het hotelpersoneel ook als lid van de nautische bemanning opgevoerd in het wettelijk voorgeschreven vaartijdenboek. Daard...

Normal_rss_entry-341604

Renovaties Amsterdamse tunnels vanaf 2020


De Michiel de Ruijtertunnel in Amsterdam wordt vanaf oktober 2020 gerenoveerd en is gedurende een periode van negen maanden iedere nacht en avond gesloten. De Piet Heintunnel is vanaf april 2021 tot en met juni 2022 dicht voor al het wegverkeer. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_rss_entry-341651

Drie doden door ernstig ongeval op A2


Een ernstig ongeval op de A2 bij Vinkeveen heeft aan drie mensen het leven gekost, meldt de politie. Eén gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.

Normal_rss_entry-341544

Treinen Hoofddorp-Leiden rijden weer na kapotte bovenleiding


Het treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden is donderdagavond hervat. In de ochtenduren ontstonden problemen door een kapotte bovenleiding, waardoor het treinverkeer lange tijd werd gestremd. Rond 21.30 uur waren de problemen opgelost.

Normal_rss_entry-341479

Negeren rood kruis veel vaker beboet


Het aantal boetes dat is uitgeschreven voor het negeren van rode kruisen, is in 2019 explosief gestegen. Vorig jaar zijn 1653 boetes uitgeschreven, in de eerste negen maanden van dit jaar waren dat er al 2600. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) op vragen van Tweede Kamerleden.

Normal_trein__wissel__spoor

Botsing tussen trein en auto, bestuurder ongedeerd


Woensdagavond is een automobilist in Boxtel met de schrik (en een geruïneerde auto) vrijgekomen nadat hij het spoor op reed toen er net een trein aankwam. De trein ramde de auto, maar de bestuurder wist net op tijd te ontkomen. Dit meldt Brabants Dagblad.  

Normal_stopteken

Onveiligste weg van Nederland wordt aangepakt


Volgens Verkeersbureau VIA is de Aalderinkssingel in Almelo één van de onveiligste wegen van Nederland. Dit komt deels door de rotonde in de weg, en de gemeente heeft aangekondigd 200.000 euro te reserveren om deze volgend jaar aan te pakken. Dit meldt Tubantia.

Normal_snelweg

Komende dagen verkeershinder door werkzaamheden op 4 plekken in het land


Rijkswaterstaat voert vanaf vrijdag 18 oktober op verschillende plekken in het land werkzaamheden uit. Hierdoor kan verkeershinder ontstaan door afsluitingen. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-340532

KLM rekent op vertraging door staking cateraar


De 24-uursstaking bij cateringbedrijf KLM Catering Services (KCS) donderdag op Schiphol kan leiden tot vertragingen. KLM waarschuwt dat reizigers op Europese vluchten daardoor net als vorige week slechts worden voorzien van snacks aan boord.

Normal_rss_entry-340620

Politieke partijen na stint-rapport: veiligheid moet voorop staan


De veiligheid moet op de eerste plaats komen, ook bij het toelaten van nieuwe voertuigen op de weg. Dat zeggen partijen in de Tweede Kamer na het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de toelating van de elektrische bolderkar stint.

Normal_rss_entry-340639

Politie moet wijken voor doorrijdende boeren


De politie heeft een blokkade op de A12 woensdag weggehaald, omdat "de veiligheid van de medewerkers ter plaatse niet meer gewaarborgd kon worden". Volgens de politie was sprake van een onveilige en dreigende situatie.

Normal_schiphol__klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

Kabinet wil minder vakantievluchten op Schiphol


Het kabinet wil het aantal vakantievluchten op Schiphol aanpakken en de groei temperen. Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is bezig met een nieuwe regelgeving die de uitstoot van broeikasgassen moet helpen beperken. Dit blijkt uit een concept van de Luchtvaartnota 2020-2050, zo meldt De Volkskrant.

Logo_ovv_logo

OVV: meer veiligheid en minder politiek bij toelating licht gemotoriseerde voertuigen


De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteerde vandaag de resultaten van het onderzoek naar de verkeersveiligheid van licht gemotoriseerde voertuigen. Dit onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het ongeval met een Stint in Oss vorig jaar. De conclusie is dat er niet voldoende aandacht is voor de veiligheid bij het op de weg komen van deze...

Normal_rss_entry-340281

Politie neemt 35 illegale taxi's in beslag


In een onderzoek naar illegaal taxivervoer heeft de politie 35 taxi's in beslag genomen. De voertuigen zijn afkomstig van bedrijven in Heerhugowaard, Woerden en Zaandam. Volgens de politie boden de taxichauffeurs hun illegale diensten vooral aan in de regio Amsterdam.

NTG Personenvervoer Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht