Nationale Transportgids

NTG Personenvervoer nieuws

Normal_normal_laadpaal__elektrische_auto__laadpunt__parkeerplaats

20.000 extra laadpalen voor Noord-Holland, Utrecht en Flevoland


Elektrisch rijden heeft de toekomst en daar nemen de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland alvast een voorschot op. Zij hebben gezamenlijk maar liefst 20.000 extra laadpunten besteld die het opladen in de publieke ruimte een stuk makkelijker moeten maken. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Normal_rss_entry-365623

Nieuwe stakingen gepland bij vliegmaatschappij Lufthansa


Reizigers die met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegen moeten binnenkort rekening houden met nieuwe vertragingen en uitval van vluchten. Vakbond voor cabinepersoneel Ufo heeft nieuwe stakingen aangekondigd. Woensdag heeft de vakbond om 14.00 uur een persconferentie belegd.

Normal_rss_entry-365579

Man vast voor mishandeling meisje in vliegtuig naar Schiphol


Op Schiphol is zaterdagochtend een 47-jarige man uit Oekraïne opgepakt omdat hij zijn 3-jarige dochter aan boord van een vliegtuig zou hebben mishandeld. De bemanning en passagiers grepen in en het meisje is door de crew opgevangen. Het toestel kwam uit Brazilië.

Normal_rss_entry-365304

KLM: direct gestopt met vluchten boven Iran na vliegtuigramp


Luchtvaartmaatschappij KLM voerde geen vluchten meer uit in het luchtruim van Iran en Irak, nadat een toestel van Ukraine International Airlines (UIA) uit de lucht werd geschoten. Dat zegt KLM tegen het ANP in een reactie op Kamervragen van D66 en CDA.

Normal_blindenstok_-_blind

Elektrische auto’s zorgen vaker voor problemen voor blinden en slechtzienden


Mensen met een visuele beperking ervaren steeds meer problemen met elektrische auto’s en scooters die zij niet horen aankomen. Het aantal elektrische voertuigen is toegenomen van 44.984 in 2018 naar ongeveer 100.000 in 2019. Dat houdt in dat steeds meer blinden en slechtzienden worden geconfronteerd met deze voertuigen. Waar zij een benzine- of ...

Normal_bus__binnenkant

Internationaal busstation Maastricht officieel geopend


Gemeente Maastricht realiseert als eerste gemeente in samenwerking met busmaatschappijen een internationaal busstation bij het centraal station. De busmaatschappijen bekostigen zelf de exploitatie, wat een unieke situatie is in Nederland. Dit meldt de provincie Limburg.

Normal_veerboot__zee__veer__achterkant

Provincie Friesland: onderzoek alle oplossingen voor bereikbaarheid Ameland


Alle mogelijke oplossingen voor de bereikbaarheid van Ameland moeten in beeld worden gebracht. Dat is het advies van de provincie Friesland en de gemeenten Ameland en Noardeast-Fryslân aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om het verbeteren van de bestaande vaarverbinding, verplaatsing van de veerbootterm...

Normal_ijsselbruggen_a12

Gewijzigde verkeerssituatie IJsselbruggen A12


Vanaf zaterdag 25 januari 2020 07.00 uur rijdt het verkeer anders over de IJsselbruggen in de snelweg A12. Het verkeer op de IJsselbruggen krijgt dan in beide richtingen te maken met verschoven rijstroken en een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Rijkswaterstaat kan hierdoor afwisselend de twee stalen bruggen om-en-om afsluiten zodat deze...

Normal_haven__rotterdam__havenbedrijf_rotterdam__port_of_rotterdam

Jaarcijfers Rotterdamse haven: veilig jaar, maar zorgen om passagiersvaart


2019 was een relatief veilig jaar voor de scheepvaart in de Rotterdamse haven. Het afgelopen jaar arriveerden er bijna net zoveel zeeschepen als in 2018; 29.491 tegen 29.476 vorig jaar. Het aantal ongevallen bleef ook nagenoeg hetzelfde; 113 tegen 112, voornamelijk ‘parkeerschade’. Doordat er één zeer ernstig ongeluk viel te betreuren, was de NS...

Normal_rss_entry-365097

Blok adviseert getroffen landen neergeschoten passagiersvliegtuig


Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft in Londen vijf landen geadviseerd hoe zij moeten omgaan met de nasleep van het neerschieten van een passagiersvliegtuig door Iran. Canada, Oekraïne, Zweden, Afghanistan en Verenigd Koninkrijk verloren landgenoten bij de ramp bij Teheran.

Normal_verkeer__weg__straat_

‘Verkeersveiligheid moet topprioriteit van gemeenten zijn’


Volgens politiebaas Egbert-Jan van Hasselt zouden alle gemeenten van Nederland een verkeersveiligheidsplan moeten hebben. Verreweg de meeste verkeersdoden vallen op provinciale en lokale wegen. Een ‘weldoordacht plan’ zou deze wegen een stuk veiliger kunnen maken, aldus van Hasselt. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_motorfiets__motor

Verkoop motorfietsen naar hoogste niveau in 10 jaar


Afgelopen jaar werden 14.014 nieuwe motorfietsen geregistreerd en dat is het hoogste aantal sinds 2009. Op 31 december telde Nederland een recordaantal van 746.755 motoren; een toename van 1,7 procent in vergelijk met een jaar eerder en een verdubbeling ten opzichte van 1997, zo blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Verenging en RDC. 

Normal_auto__parkeren__kade__amsterdam__straat

Scanauto rukt op, maar is mogelijk in strijd met privacywetgeving


De scanauto, waarmee gecontroleerd wordt of er betaald is voor parkeren, wordt steeds populairder bij Nederlandse gemeenten. Dertien gemeenten maken ondertussen gebruik van de speciale auto en vier andere gemeenten gaan het dit jaar invoeren of testen. Maar de vraag is of het gebruik van een scanauto qua privacy wel door de beugel kan. Dit meldt...

Normal_auto__rijden__weg__automobilist

Rijles abrupt beëindigd; instructeur had geen rijbewijs


De surveillancedienst van de politie in Rijswijk trof afgelopen weekend een opmerkelijke situatie aan tijdens het controleren van een lesauto. De auto en diens inzittenden zaten midden in een rijles, maar de instructeur bleek geen rijbewijs te hebben. Dit meldt RijschoolPro.

Normal_rss_entry-364817

Remkes: luchtvaart kan best groeien als sector zich inspant


De luchtvaart in Nederland kan best groeien, zegt Johan Remkes, voorzitter van de commissie die het kabinet adviseert over de stikstofproblemen. Er zijn genoeg mogelijkheden om de stikstofuitstoot te verminderen. Zolang dat gebeurt zijn verdere groei van Schiphol en het openen van Lelystad Airport wat Remkes betreft niet van tafel.

Normal_rss_entry-364938

Klassieke auto's steeds populairder in Nederland


Klassieke auto's zoals een Volkswagen uit de jaren tachtig, winnen aan populariteit in Nederland. Het aantal oldtimers steeg afgelopen jaar relatief harder dan het totale wagenpark, meldde brancheorganisatie BOVAG voorafgaand aan autobeurs Interclassics.

NTG Personenvervoer Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht