Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_trein_binnenkant

FNV: duidelijkheid nodig over steun OV-sector in 2021


Er bestaat onder zowel vervoerders als hun werknemers in de OV-sector veel onzekerheid over de werkgelegenheid in de toekomst doordat er geen duidelijkheid is over financiële steun vanuit de overheid in 2021, aldus FNV Streekvervoer. Daarom wil de vakbond dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) snel helderheid ...

Logo_rijkswaterstaat_logo

Weekendafsluiting af- en oprit Lelystad A6 richting Almere


Rijkswaterstaat vervangt op een aantal plaatsen de asfaltdeklaag van de snelweg A6. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de op- en afrit Lelystad (10) richting Almere in het weekend van vrijdag 14 augustus 21.00 tot en met maandag 17 augustus 05.00 uur afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_hand-disinfection-4954840_640

Inspectie SZW gaat strenger controleren op naleven coronaregels


De Inspectie SZW vindt dat bedrijven lang genoeg de tijd hebben gehad om de juiste maatregelen te treffen om te voldoen aan de coronaregels voor de werkvloer. Daarom worden er vanaf nu meer inspecties uitgevoerd en zal er ook strenger worden opgetreden. Dit meldt evofenedex.

Normal_autoongeluk__auto__ongeluk__schade

Twee vrachtwagens betrokken bij ongeluk op N62


Vanochtend is er op de Sloeweg (N62) tussen Heinkenszand en ’s-Heerenhoek een ongeluk gebeurd met twee vrachtwagens. Ter hoogte van de Staalsweg kwamen de twee voertuigen rond 07.50 uur met elkaar in botsing. Dit meldt Transport Online.

Normal_rss_entry-424521

Rijkswaterstaat gaat ook de Brug over de Noord inkorten


Rijkswaterstaat gaat deze week vanwege de hitte het beweegbare deel van de Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht inkorten. Dat moet voorkomen dat de brug vast komt te zitten bij uitzetting door de warmte. Vorige week is dat ook gedaan bij de Merwedebrug bij Gorinchem.

Normal_rss_entry-424548

Politie houdt verdachte bestelbus aan, vindt 100 kilo cocaïne in verborgen ruimte


De politie heeft na een aanhouding op de A2 bij Abcoude 104 kilo cocaïne ontdekt in een verborgen ruimte van een bestelauto. De bestuurder van 31 jaar en zijn Albanese bijrijder van 24 jaar zitten voor het bezit en het vervoeren ervan vast.

Normal_snelweg_nederland

Weekendafsluiting snelweg A4 tussen Delft en knooppunt Benelux


Rijkswaterstaat voert van vrijdag 14 augustus 22.00 uur tot maandag 17 augustus 05.00 uur werkzaamheden uit op de snelweg A4, richting knooppunt Benelux. Het werk bestaat uit vervangen van asfalt door stil asfalt. Weggebruikers moeten rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_taxi_-_vervoer

Enorme daling in aantal nieuwe taxi’s op de weg in 2020


Uit onderzoek van Diks Verzekeringen blijkt dat er in de eerste zeven maanden van 2020 een enorme daling is in het aantal taxi’s dat voor het eerst werd toegelaten op de Nederlandse wegen, ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. In juli is het grootste verschil te zien. Dit meldt Diks Verzekeringen.

Normal_vuur__brand__brandweer

Drie vrachtwagens uitgebrand bij distributiecentrum PostNL


Bij een distributiecentrum van PostNL in Amersfoort hebben afgelopen nacht drie vrachtwagens in brand gestaan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het pand waar de vrachtwagens naast stonden, maar de wagens zelf zijn volledig uitgebrand. Dit meldt Hart van Nederland.

Normal_rss_entry-423975

Twee gewonden bij steekpartij na verkeersruzie in Rotterdam


Twee jonge Rotterdammers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door messteken gewond geraakt na een mogelijke verkeersruzie in hun woonplaats. De slachtoffers van 19 en 21 jaar werden in de buik en arm geraakt en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Normal_rss_entry-424383

Bus en tram krijgen 'kuchschermen' tegen coronavirus


Alle stads- en streekbussen en trams in Nederland worden de komende weken voorzien van 'kuchschermen' voor chauffeurs. Reizigers moeten na installatie weer voorin instappen zodat betere controle mogelijk is en zwartrijden wordt tegengegaan. Dat zegt voorzitter Pedro Peters van koepelorganisatie OV-NL tegen De Telegraaf.

Normal_rss_entry-423189

Veel verkeer richting kust, gemeente Zandvoort roept op weg te blijven


Het is vrijdagochtend druk op de wegen richting de kust. De gemeente Zandvoort roept op om niet meer met de auto naar het strand te komen. De reguliere parkeerplaatsen in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn inmiddels vol.

Normal_straten_hijs_transport_scania

Straten Hijs & Transport kiest voor Scania R450 met Hiab kraan


Straten Hijs & Transport uit Wijchen nam onlangs een nieuwe Scania R450 8x2 met een 65 ton/m Hiab kraan in gebruik. Op zijn 26ste verjaardag besloot eigenaar Frank Straten tot de aanschaf van de nieuwe Scania. Dit meldt Scania.

Normal_rss_entry-423050

Rijkswaterstaat koelt bruggen in Zuid-Holland preventief


Vier stalen bruggen in Zuid-Holland worden vanaf donderdagmiddag preventief gekoeld met water in verband met het warme zomerweer. Het gaat om de Merwedebrug Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord, en de Stadsbrug Dordrecht. Door te koelen wil Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen door de hoge temperaturen bepe...

Normal_rss_entry-423105

Wethouder Urk legt taken voorlopig neer om rol in verdacht transportbedrijf


SGP-wethouder Geert Post van de gemeente Urk legt zijn bestuurstaken neer, zolang er een onderzoek loopt naar zijn integriteit. Burgemeester Ineke Bakker van Urk heeft donderdagavond tot dat integriteitsonderzoek besloten, omdat de wethouder verzwegen had dat hij een nevenfunctie heeft als vervoersmanager bij het transportbedrijf van zijn zoon. ...

Normal_rss_entry-423101

ANWB verwacht drukte op Nederlandse wegen door dagjesmensen


Veel mensen zullen vrijdag met het warme weer verkoeling gaan zoeken aan de kust en waterrijke gebieden. De ANWB verwacht dan ook veel verkeer op de Nederlandse wegen dat voor oponthoud zal zorgen.