Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_305525

Ministerie: Inzet van techniek in auto’s gebruiken voor efficiënter wegonderhoud


Vanaf dit najaar zullen auto’s in heel Nederland informatie over de toestand van de weg delen met wegbeheerders. Door schade of slijtage van de weg sneller in beeld te hebben, kan dit sneller en efficiënter verholpen worden. Groot onderhoud kan mogelijk voorkomen of uitgesteld worden door kleine schades eerder te repareren. Minister Cora van Nie...

Normal_corona-test-6120448_1920

ANWB wil goedkopere PCR-test voor vakantiegangers


Mensen die nog niet gevaccineerd zijn moeten tegemoet worden gekomen in de kosten van een PCR-test als ze op reis willen naar het buitenland. Dat vindt de ANWB nu er zicht komt op een vakantie buiten Nederland. Een gezin van vier personen kan nu zomaar duizend euro aan testkosten kwijt zijn voor de heen- en terugreis. Dat is een forse aanslag op...

Normal_rss_entry-477270

Nieuwe eigenaar voor Rotterdamse overslagterminal APMTR


De overslagterminal van APMTR in de haven van Rotterdam krijgt een nieuwe eigenaar. Hutchison Ports Netherlands maakte bekend de terminal over te nemen van het Deense Maersk. Bedragen noemden de partijen niet. Hutchison is al eigenaar van de ECT Delta Terminal, die pal naast de nu verworven terminal is gevestigd.

Normal_rss_entry-477201

PostNL: Goede prestaties deels eenmalig door corona


De goede resultaten van PostNL aan het begin van dit jaar komen gedeeltelijk door de coronacrisis, waardoor er bijvoorbeeld veel meer online werd gewinkeld en er meer pakketten bezorgd moesten worden. Het bedrijf zegt in een handelsupdate dat een groot deel van die inkomsten eenmalig zullen zijn.

Normal_rss_entry-477003

Shell begint deze zomer met productie groene waterstof


Olie- en gasconcern Shell begint deze zomer met de productie van groene waterstof op zijn belangrijkste raffinaderij in Duitsland. De Rheinland-raffinaderij in Rodenkirchen enkele kilometers ten zuiden van Keulen wordt daarmee de eerste Europese raffinaderij waar op het terrein schone waterstof wordt geproduceerd.

Normal_rss_entry-477051

Tesla: wereldwijd 25.000 snellaadpalen


Autofabrikant Tesla zegt wereldwijd 25.000 snellaadpalen te hebben. Dat meldt het bedrijf op een speciaal daarvoor aangemaakt Twitter-account. Het is het grootste netwerk van snellaadpalen voor elektrische auto's wereldwijd. In Nederland zijn er nu zo'n 30 snellaadlocaties, met meerdere palen.

Normal_rss_entry-476991

Dode en gewonden bij verkeersongeluk op snelweg bij Schiedam


Op de snelweg A20 bij Schiedam is bij een zwaar verkeersongeval vrijdagnacht een persoon om het leven gekomen en zijn twee mensen gewond geraakt. Het dodelijke slachtoffer is een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel, meldt de politie.

Normal_auto__rijden__weg__automobilist

Verkeersveiligheidscampagnes Drenthe kan rekenen op veel steun


Er is veel steun voor veiligheidscampagnes op provinciale wegen. Het gedrag van (mede)weggebruikers is namelijk de grootste reden voor een onveilig gevoel op de Drentse N-wegen. Dit is één van de uitkomsten uit een onderzoek naar het veiligheidsgevoel op drie grote Drentse wegen (de N34, N381 en N391). Bijna 90 procent van de deelnemers vindt da...

Normal_mantgevoorsnoekpuurgroen4

Snoek Puur Groen neemt 23ste MAN TGE in gebruik


Groenbeheerder Snoek Puur Groen uit het Friese Grou heeft onlangs zijn 23ste MAN TGE bestelwagen in gebruikgenomen. Daarmee is meer dan de helft van de veertig voertuigen tellende wagenpark inmiddels van het merk MAN. Dit meldt MAN Trucks.

Normal_rss_entry-476774

Biodieselproductie stuwt vraag naar oliën en vetten


De handel in oliën en vetten in Nederland steeg in het afgelopen jaar fors, ondanks de coronacrisis. Dat komt onder meer door de grote vraag naar biodiesel, die wordt gemaakt van zowel dierlijke als plantaardige oliën en vetten. Met name raapzaadolie werd veel meer geëxporteerd, meldt MVO, de branchevereniging voor bedrijven in dierlijke en plan...

Normal_rss_entry-476731

Websites CBR getroffen door cyberaanvallen en slecht bereikbaar


De websites van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn sinds dinsdag getroffen door een reeks aanvallen van cybercriminelen. Het CBR meldt dat het door de cyberaanvallen soms langer kan duren om in te loggen voor het reserveren van een theorie-examen, een Gezondheidsverklaring te kopen of een rijschool te machtigen voor het reser...

Normal_afbeelding-in-tekst-1-persbericht-djk-coevorden-kiest-voor-iveco-s-way-nps-op-lng

DJK Logistics bereidt zich met vijf IVECO S-WAY NP’s voor op de toekomst


DJK Logistics uit Coevorden heeft onlangs vijf IVECO S-WAY NP's op LNG in ontvangst genomen. Hiermee kan het transportbedrijf een CO2-reductie realiseren en zich tegelijkertijd voorbereiden op een toekomst met emissiezones. Dit meldt IVECO.

Normal_politie

Overleden vrachtwagenchauffeur gevonden in truck langs A2


Een oplettende passant heeft gisteravond een overleden truckchauffeur uit Duitsland aangetroffen in zijn vrachtwagen die geparkeerd stond nabij tankstation Haarrijn aan de A2 bij Breukelen. Dit meldt het AD.

Normal_rss_entry-476594

Einde avondklok: vooral meer mensen na 22.00 uur in de auto onderweg


Nederlanders zijn na het einde van de avondklok weer meer buiten na 22.00 uur en pakken dan vooral de auto. Het aantal fietsers en voetgangers steeg ook, maar in mindere mate. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP).

Normal_rss_entry-476623

Brand in voormalige garage in Goes onder controle


In Goes heeft in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand gewoed in een leegstaand pand aan de Marconistraat. Het betrof een uitslaande brand in een voormalige garage, liet de veiligheidsregio Zeeland weten. De brand woedde in het dak van het gebouw en het garagedeel. Ook een stuk van het kantoorgedeelte stond in lichterlaaie. Er ...

Normal_c58_2-thumbnail-700x560-70

A6 bij Muiderberg dicht na ongeval


Op de A6 bij Muiderberg is vanmiddag rond 14.00 uur een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. De weg is daarom richting knooppunt Muiderberg dicht. Dit meldt Rijkswaterstaat.