Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Logo_cnv-logo

Vakbond CNV en Maat Transport hebben ruzie: ‘even geen maatjes’


Vakbond CNV is niet te spreken over transportbedrijf Maat uit Alblasserdam. Volgens CNV ontneemt Maat zijn personeel hun wettelijke vakantiegeld. Maat, daarentegen, is juist kwaad dat CNV zijn bedrijf in een slecht daglicht plaatst. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-386698

MKB-voorzitter: voorkom faillissementen, scheld helft van de schulden kwijt


Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof denkt dat 50 procent van alle schulden van bedrijven moet worden kwijtgescholden om een faillissementsgolf te voorkomen. Dat zegt hij in een interview in FD.

Normal_rss_entry-386617

Taxichauffeurs krijgen geen toestemming voor protest op Malieveld


Taxichauffeurs mogen dinsdag niet demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De gemeente geeft geen toestemming voor het protest, dat op sociale media was aangekondigd. 

Logo_inspectie_szw_logo

Boete en beslag transportondernemer na constateren 27 overtredingen


Een transportbedrijf uit Amersfoort en de feitelijke leidinggevende hebben wegens 27 overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) in totaal een boete opgelegd gekregen van 378.000 euro van de Inspectie SZW. Daarnaast is beslag gelegd op een vrachtwagen van het bedrijf. Dit meldt de Inspectie SZW.

Normal_rss_entry-386138

'Heb meer respect voor vrachtwagenchauffeurs en ov-personeel'


Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

Normal_ov__openbaar_vervoer__inchecken__ov-poortjes__station__bron_ns_

Rover wil flexibiliteit om ov-abonnement op pauze te zetten


Reizigersvereniging Rover roept meerdere vervoerders op om zich flexibel op te stellen wat betreft verzoeken om ov-abonnementen te pauzeren. Vanwege het coronavirus wordt iedereen gevraagd om alleen met het openbaar vervoer te reizen als het echt noodzakelijk is. Daarom vindt Rover het niet meer dan logisch dat reizigers hun abonnement moeten ku...

Normal_rss_entry-386005

Minister: regels nodig voor onfatsoenlijk gedrag in het openbaar vervoer


Dat medewerkers in het openbaar vervoer in het gezicht worden gehoest tijdens de coronacrisis en onbeschoft worden behandeld is "ongehoord", vindt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Om het asociale gedrag tegen te gaan is volgens haar een protocol nodig voor het reizen met het ov.

Normal_snelweg

Verkeer en veiligheid in tijden van corona


Dagelijks zorgen medewerkers van Rijkswaterstaat ervoor dat iedereen veilig en vlot van A naar B over de snelwegen en de hoofdvaarwegen kan. Dat werk is van vitaal belang voor Nederland, en gaat door ondanks de impact van het coronavirus en de maatregelen om het virus aan te pakken. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_stoplicht_op_rood

Speed pedelecs moeten lang wachten voor verkeerslichten


Wie met een speed pedelec onderweg is en voor een rood stoplicht stil komt te staan moet waarschijnlijk onnodig lang wachten. De snelle elektrische fietsen, die door hun snelheid op de weg moeten rijden, worden niet herkend door de detectielussen in het wegdek. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-385858

Infraproject Zuidasdok mogelijk 1 miljard euro duurder en later klaar


De werkzaamheden aan het grootschalige Zuidasdok-project in Amsterdam gaan mogelijk 1 miljard euro meer kosten en nog langer duren. Dat concludeert een commissie die heeft onderzocht of het infraproject in de huidige vorm moet doorgaan, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Weekendafsluiting A31 wegens terugplaatsen voetgangersbrug


Rijkswaterstaat plaatst in het weekend van vrijdagavond 27 maart tot zondagavond 29 maart 2020 de Slachtetille-voetgangersbrug terug over de snelweg A31. Aan de brug vond de afgelopen maanden groot onderhoud plaats. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_cts_group_daf_cf

CTS Group gaat voor 5 nieuwe DAF CF trekkers


Ter vervanging van vier bestaande trekkers en als uitbreiding op het wagenpark, leverde Truckland aan CTS GROUP in Nieuw-Vennep vijf DAF CF 450 FT 4x2 Space Cab trekkers. Een grondige marktverkenning ging aan de keuze vooraf, maar ook nu viel de keuze op een DAF. Dit meldt Truckland.

Logo_rdw_logo

RDW perkt dienstverlening flink in vanwege coronavirus


Ook de RDW heeft maatregelen genomen in verband met het nieuwe coronavirus. Momenteel zijn negen van de zestien keuringsstations van de RDW nog geopend. De focus ligt nu op de meest cruciale taken zoals het uitvoeren van noodzakelijke keuringen. Dit meldt evofenedex.

Normal_taxi_-_vervoer

Amsterdam laat taxichauffeurs schorsen ondanks coronacrisis


In totaal 26 taxichauffeurs moeten hun taxi de komende maand aan de kant zetten, en drie moeten definitief hun vergunning inleveren. Dinsdag stelde de rechter in Den Haag de Taxiorganisaties Take a Taxi en Taxistad in het ongelijk. Ze hadden gevraagd de schorsingen, die de gemeente Amsterdam afdwingt voor kleine verkeersovertredingen, op te scho...

Normal_rss_entry-385421

Roep om stop op internationaal transport dieren vanwege corona


Varkens in Nood wil dat minister Carola Schouten (Landbouw) per direct een einde maakt aan internationale transporten van dieren. De dierenwelzijnsorganisatie stelt dat er door de strenge controles aan de grenzen van veel landen lange files ontstaan. Transporten met levende dieren staan uren of zelfs dagenlang te wachten, soms met fatale afloop,...

Normal_trein_binnenkant

Minister is tegen OV-verbod voor mensen buiten vitale sectoren


Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt het momenteel geen goed plan om extra maatregelen te treffen om eventuele drukte in het openbaar vervoer tegen te gaan. Ze zegt dat de oproep helder is: reis alleen als het noodzakelijk is. Er is volgens haar geen aanleiding om de regels verder aan te scherpen. Dit meldt SpoorPro.