Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_rss_entry-521131

Geen problemen op snelwegen door gladheid, lokaal wel ongevallen


De gladheid vrijdagochtend waarvoor het KNMI met een code geel waarschuwde, heeft op de snelwegen nauwelijks tot problemen geleid. Volgens een woordvoerder heeft de ANWB niet of nauwelijks ongevallen gezien die direct herleidbaar waren naar de gladheid. Vanuit onder meer Rotterdam komen er daarentegen wel meldingen van valpartijen door de gladheid.

Normal_rss_entry-521122

Volkswagens wederom het populairst bij autodieven


Autodieven hebben in 2021 net als de jaren daarvoor het meest Volkswagens meegenomen. Maar ook met Toyota's, Renaults en Peugeots rijden ze graag weg, zo meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Eerder wezen cijfers van het Verbond van Verzekeraars al op een daling van de autodiefstallen en dat beeld wordt bevestigd doo...

Normal_vrachtwagen

TLN waarschuwt voor chaos bij grenzen per 2 februari 2022


Vanaf 2 februari moeten alle vrachtwagenchauffeurs bij of net na de grens stoppen om handmatig in de tachograaf aan te geven dat zij een landsgrens passeren. Dat leidt mogelijk tot chaos bij grensovergangen, onnodige extra CO2-uitstoot en hogere kosten voor vervoerders, waarschuwt Transport en Logistiek Nederland (TLN). Dit meldt TLN. 

Normal_rss_entry-520770

Nederlander na versoepeling vaker met de fiets auto of ov op pad


Nederlanders laten zich vaker buiten zien sinds de lockdownmaatregelen zaterdag zijn versoepeld. Zij gaan vaker met de fiets, auto of het openbaar vervoer op pad. Dat blijkt uit cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink en gegevens van het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP) die zijn verstrekt door Dat.mobility.

Normal_rijkswaterstaat

Taskforce Infra gaat uitvoering infraopgave ook in 2022 verder verbeteren


In 2020 startte de Taskforce Infra, een initiatief van Rijkswaterstaat en een brede coalitie. De Taskforce begon in coronatijd om gezamenlijk het werk aan de wegen, waterwegen en kust zoveel mogelijk voort te zetten en waar mogelijk te versnellen. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Normal_rss_entry-520489

Shell wint op de beurs na stijging olieprijzen


De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag lager begonnen aan de nieuwe handelsdag. Olie- en gasconcern Shell steeg na het verder oplopen van de olieprijzen, wat onder meer werd aangewakkerd door spanningen in het Midden-Oosten. Arcadis en Ebusco haalden nieuwe opdrachten binnen. Verder hadden beleggers aandacht voor gestegen rentes op de obligati...

Normal_rss_entry-520351

Levenloze wolf op vluchtstrook A67 aangetroffen


Op de vluchtstrook van de A67 ter hoogte van Ekenrooi, niet ver van Eindhoven, is maandagochtend vroeg een dode wolf gevonden. Vermoedelijk is het mannetje aangereden en om het leven gekomen, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-520287

Afspraken over veiligheid busvervoer Ter Apel tussen FNV en Qbuzz


Vakbond FNV heeft met busmaatschappij Qbuzz extra afspraken gemaakt om de overlast op de buslijnen tussen station Emmen en het asielzoekerscentrum in Ter Apel verder aan te pakken. Met onmiddellijke ingang gaat de pendelbus weer de volledige dienstregeling rijden. Ook worden over een week op het station van Emmen gastheren of -vrouwen ingezet, d...

Normal_rss_entry-520255

Minder geld van het Rijk aan verkeer en vervoer, maar provincie gaf juist meer


De afgelopen jaren gaf het Rijk minder uit aan verkeer en vervoer, terwijl de provincies juist meer geld besteedden aan zaken als wegen en openbaar vervoer. De uitgaven van de gemeenten op dit terrein bleven ongeveer gelijk.

Normal_willem_alexander

Amsterdam Museum opent binnenplaats om Gouden Koets te tonen


Hoewel koning Willem-Alexander donderdag bekendmaakte dat de Gouden Koets voorlopig niet meer wordt gebruikt, is het rijtuig de komende tijd nog wel te zien op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Vanaf zaterdag opent het museum de poorten naar de buitenruimte waar de omstreden koets in een glazen behuizing staat. Daar kan het publiek nog t...

Normal_rss_entry-519795

Reuters: Tesla stelt begin productie Cybertruck uit


De maker van elektrische auto's Tesla stelt het begin van de productie van zijn langverwachte Cybertruck uit naar het eerste kwartaal van 2023. Dat zegt een bron tegen persbureau Reuters. Tesla zou eigenlijk van plan zijn geweest eind dit jaar met de productie van de elektrische pick-uptruck te beginnen.

Normal_rss_entry-519296

KNMI waarschuwt voor gladheid en dichte mist in noorden en westen


Het KNMI waarschuwt weggebruikers in het noorden en westen van het land voor dichte mist en lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. 

Normal_25372_fullimage_220103_groningen

Rijexamens in Groningen verplaatst door verkeersproblemen


Vanwege verwachte verkeersproblemen in Groningen, verplaatst het CBR de rijexamens in de periode van 11 februari tot en met 9 mei naar Drachten, Assen of Winschoten.  In die periode worden grote verkeersproblemen verwacht door de herinrichting van het Groningse Julianaplein. Dit meldt het CBR.

Normal_rss_entry-518761

OM: op A2 opgepakte man op vrije voeten, blijft wel verdachte


De 36-jarige man uit Utrecht die afgelopen donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel is weer op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op Twitter. De man blijft formeel wel verdachte, maar er is onvoldoende bewijs om hem langer vast te houde...

Normal_rss_entry-518695

Nederlandse politieauto crasht in Duitsland door gladheid


Een patrouillewagen van de Nederlandse politie is zaterdag tijdens een achtervolging in het Duitse grensgebied bij Venlo gecrasht als gevolg van gladheid. Dat gebeurde rond 6.00 uur bij Geldern-Walbeck, maakte de Duitse politie bekend. Niemand raakte gewond. De achtervolgde bestuurder wist na de aanrijding te ontkomen.

Normal_rss_entry-518790

KNMI geeft code geel af en waarschuwt voor gladheid in bijna hele land


Vanwege kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten heeft het KNMI in de nacht van zondag op maandag voor bijna het hele land, op het Waddengebied na, code geel afgegeven. De waarschuwing gold zondagavond alleen voor de provincies Flevoland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg, maar is na middernacht verder uitgebreid.