Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_rss_entry-465128

Toeleverancier auto-industrie Neways schrapt nog meer banen


De Brabantse maker van elektronische componenten Neways schrapt honderd extra banen, bovenop de 250 arbeidsplaatsen waar in november al een streep door werd gezet. De reorganisatie is nodig door de afgenomen vraag naar elektronische onderdelen in de auto-industrie.

Normal_rss_entry-465117

Boete trucker voortaan in centraal EU-register


Boetes voor transport- en busbedrijven in lidstaten van de Europese Unie worden binnenkort in een centraal register bijgehouden. Dit moet het voor toezichthouders gemakkelijker maken om overtreders aan te pakken. Vervoersbedrijven die te vaak in de fout gaan kunnen zo ook gemakkelijker van de weg worden gehaald, meldt de Inspectie Leefomgeving e...

Normal_mitsubishi-2748155_1920

Consumentenbond: Plug-in hybride auto's niet altijd even duurzaam


Plug-in hybride auto's, die een benzinemotor combineren met een elektrische motor zijn niet per se beter voor de gezondheid en het klimaat dan een 'gewone' benzineauto.  Dat zegt de consumentenbond naar aanleiding van de Green NCAP test. Hierin worden auto's beoordeeld op verbruik en schadelijke uitstoot. Dit meldt de Consumentenbond.

Logo_cbr_logo

Theorie-examens en cursussen CBR gaan voorlopig nog niet door


De theorie-examens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 maart niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor de beroepstheorie-examens en de klassikale theoretische nascholing voor beroepschauffeurs. Dit meldt het CBR.

Normal_rss_entry-465058

Fastned kan uitbreidingsplannen versnellen na kapitaalverhoging


Uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned heeft op de beurs 150 miljoen euro opgehaald. Met dat geld wil het Nederlandse bedrijf onder meer 164 nieuwe laadstations bouwen.

Normal_anwb_w1520__1_

ANWB start pilot met e-bikes als vervangend vervoer


De ANWB is deze week gestart met een pilot waar de e-bike als vervangend vervoer bij pech wordt gebruikt. De pilot is bedoeld om leden in stedelijke gebieden een duurzaam alternatief te bieden ten opzichte van de auto. De pilot wordt uitgevoerd in Utrecht, Amsterdam en Wolfheze. Dit meldt de ANWB.

Normal_rss_entry-464996

CBS: Minder auto's en motoren verkocht in coronajaar


Auto- en motorverkopers hebben flink veel last gehad van de coronacrisis. Na vijf jaar groei daalde de omzet over heel 2020 met bijna 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna alle deelonderdelen van de auto- en motorsector hadden last van lockdowns en de sluiting van autofabrieken.

Normal_pv-20170907-70

Jaarlijks gemiddeld meer dan vijftig doden door voertuig te water


Elk jaar overlijden er gemiddeld meer dan vijftig personen nadat hun voertuig te water is geraakt. Meer dan twee derde overlijdt door verdrinking. Dit blijkt uit de factsheet Voertuigen te water van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De slachtoffers zijn voornamelijk inzittenden van personenauto's, maar ook ...

Normal_vrachtwagens__trucks__rij

Truckmarkt maakt voorzichtige start, bestelwagens doen het beter


Volgens de Europese belangenorganisatie ACEA zijn er in de eerste maand van dit jaar in Nederland 1353 nieuwe vrachtwagens geregistreerd. Vergeleken met een jaar eerder is dat 10,6 procent minder. Toen werden er 1514 nieuwe trucks op kenteken gezet. Dit meldt TTM.

Normal_werkzaamheden

Nachtafsluiting A58 om herstellen vorstschade


Om vorstschade aan het asfalt te herstellen voert Rijkswaterstaat komende nacht reparaties uit aan de snelweg A58. De A58 is daardoor afgesloten tussen knooppunt St. Annabosch en afrit (14) Ulvenhout in de richting van Breda en België van donderdag 25 februari 21.00 uur tot vrijdag 26 februar 06.00 uur. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_anwb_w760

Goede zomerbanden overheersen blijkt uit test ANWB


Er is een ruime keus uit goede zomerbanden. Dat blijkt uit de zomerbandentest van de ANWB. Dit jaar heeft de ANWB de bandenmaten 205/55 R16V en 225/50 R17Y onder de loep genomen. Van alle onderzochte banden in de maat 205/55 R16V scoorde alleen de King Meiler Sport1 matig met twee sterren. Dit meldt de ANWB.

Logo_vdl_nedcar_logo

VDL Heerenveen staakt busproductie en gaat badkamers maken


De vestiging van VDL in Heerenveen stopt met de productie van bussen en gaat zich vanaf 2022  toeleggen op het maken van badkamers, toiletten en technische ruimten. Volgens het bedrijf is daar nu extra veel vraag naar vanwege het grote woningtekort in Nederland. Voor de nieuwe bedrijfsinvulling gaat het bedrijf een samenwerking aan met bouwbedri...

Normal_rss_entry-464746

Zaak over fatale aanrijding door pakketbezorger in Wijchen voor de rechter


De zaak van de 19-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden die eind vorig jaar in Wijchen een dodelijke aanrijding veroorzaakte, wordt donderdag voor het eerst door de rechter behandeld. Het gaat nog om een voorbereidende zitting, de inhoudelijke behandeling van de zaak zal later zijn.

Normal_postnl__pakketbezorger__busje__pakket

TLN en PostNL zaten onderzoek naar misstanden in transportsector dwars


Uit een onderzoek van NRC blijkt dat PostNL en branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) wetenschappelijk onderzoek naar misstanden in de transport- en logistieksector hebben getraineerd en de uitkomsten ervan geprobeerd te beïnvloeden. Criminologen onderzochten vorig jaar criminaliteit in de transportsector, zoals drugssmokkel en...

Normal_rss_entry-464641

Theorie- en praktijkexamens code 95 langer geldig


Alle theorie- en praktijkexamens voor het rijbewijs die vanaf mei tot het eind van het jaar verlopen, worden automatisch met zeven maanden verlengd. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wil zo voorkomen dat ze steeds een nieuwe coulanceregeling moet optuigen.

Normal_afbeelding1easdasd

CBS: ondernemers nog altijd pessimistisch over export


Ondernemers waren begin 2021 voor het vierde kwartaal op rij overwegend negatief gestemd over de uitvoer. Dit blijkt uit de derde publicatie van het CBS over de exportindicator. Wel waren ondernemers binnen de industrie minder pessimistisch dan de voorgaande kwartalen. Groothandelaren en ondernemers binnen de dienstensector waren nagenoeg net zo...