Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_rijkswaterstaat

Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht – Den Haag


Rijkswaterstaat verwacht van 27 september 21.00 tot 7 oktober 05.00 uur 2021 heel ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag, tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Er is een complete afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug door groot onderhoud. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Normal_rss_entry-499513

Onderzoeksbureau verlaagt verwachting voor autoproductie fors


Autofabrikanten kunnen dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk veel minder auto's in elkaar zetten dan eerder gedacht. Onderzoeksbureau IHS Markit heeft zijn verwachtingen voor de autoproductie voor dit jaar en voor 2022 flink verlaagd. Oorzaak is het wereldwijde chiptekort, waar de sector al tijden mee te kampen heeft. Veel autofabrikanten hebb...

Normal_rss_entry-499459

DHL verhoogt prijzen pakketbezorging met bijna 5 procent


DHL Express verhoogt zijn prijzen voor het bezorgen van pakketten volgend jaar met gemiddeld 4,9 procent. De prijsverhoging heeft volgens het bedrijf meerdere oorzaken. Aan de ene kant kampt de onderneming met gestegen kosten. Anderzijds heeft DHL ook geld nodig om de groei bij te kunnen benen.

Normal_rss_entry-499485

Clown Bassie genoot van defilé 86e verjaardag


Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, heeft genoten van het defilé dat vrijdag speciaal voor zijn 86e verjaardag werd georganiseerd. In Vlaardingen kwam een honderdtal mensen bijeen om de acteur te feliciteren.

Normal_rss_entry-499489

Organisatoren autoshows zetten kort geding tegen Staat niet door


De organisatoren van autoshows 402 Automotive en de organisatie achter het Concours d'Elegance op Paleis Soestdijk stoppen het aangespannen kort geding tegen de Staat. Met de dinsdag op de persconferentie aangekondigde coronaversoepelingen door het demissionaire kabinet zijn de organisatoren tevreden.

Normal_rss_entry-499450

Interpolis: meer ongelukken door toenemende verkeersdrukte


Nederlanders verwachten de komende tijd weer vaker de weg op te gaan dan eerder tijdens de coronapandemie. Ook denkt een groot deel weer meer in de file te zullen staan. Verzekeraar Interpolis waarschuwt voor meer drukte op de weg en ongelukken.

Normal_rss_entry-499275

Aanklagers: Volkswagen-topman wist al langer van gesjoemel


Voormalig topman van Volkswagen Martin Winterkorn wist al enige tijd voor het dieselschandaal bij de autoproducent publiek werd van de manipulaties met emissietesten. Dat stellen aanklagers in het proces tegen oud-bestuurders en ex-ingenieurs van Volkswagen dat donderdag begon. De vier worden onder meer verdacht van medeplichtigheid aan fraude e...

Normal_rss_entry-499259

Wachtlijsten voor aansluiting laadpalen lopen op


De wachtlijsten voor het plaatsen van een laadpaal of een warmtepomp zullen de komende tijd verder oplopen. Dat is althans de verwachting van netbeheerders als Liander en Enexis. De grote vraag in combinatie met een gebrek aan capaciteit op het net, ook voor het terugleveren van stroom, en een tekort aan personeel zal voor steeds meer problemen ...

Normal_wetsvoorstel_vrachtwagenheffing_naar_de_tweede_kamer

Wetsvoorstel Vrachtwagenheffing naar de Tweede Kamer


Vrachtwagens op de Nederlandse snelwegen gaan naar verwachting in de loop van 2026 een heffing per kilometer betalen. Op die manier betalen vrachtwagens uit binnenland en buitenland voor het gebruik van de weg. Met de opbrengst van de heffing wordt geïnvesteerd in verduurzaming en innovatie in de vervoerssector. Dit meldt Rijksoverheid. 

Normal_rss_entry-499135

Politie Friesland schiet automobilist dood die op agenten inreed


In het dorp Boelenslaan in Friesland heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De man raakte ernstig gewond en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de betrokken agenten ongedeerd gebleven.

Normal_rss_entry-499045

Touringcarbranche wil langer steun omdat mondkapjesplicht blijft


Busvervoer Nederland vindt dat de overheid de coronasteun voor touringcarbedrijven moet verlengen, aangezien busreizigers ook nog steeds een mondkapje op moeten. Een groot deel van de reizigers blijft namelijk weg zolang de mondkapjesplicht in de touringcar blijft, betoogt de brancheorganisatie.

Normal_rss_entry-498759

Clown Bassie viert 86e verjaardag met defilé van caravans


Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, hoopt vrijdag 17 september zijn 86e verjaardag te vieren. Museum Vlaardingen, waar momenteel een expositie over het leven en werk van Bassie en zijn broer Adriaan te zien is, wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt een parade van auto's en caravans uit de Bassie & Adriaan-seri...

Normal_rss_entry-498609

Uber moet van rechter chauffeurs in dienst nemen


Taxi-app Uber moet zijn chauffeurs in dienst nemen. Ze vallen voortaan onder de cao Taxivervoer, heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. Uber wilde dat de chauffeurs zelfstandigen zouden blijven en heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Normal_rss_entry-498655

Wietze de Jager neemt afscheid van voor goede doel verkochte Volvo


Wietze de Jager heeft maandag zijn Volvo uitgezwaaid. Op Instagram deelt hij een video van dat moment. De Radio 538-dj veilde eind augustus zijn auto voor het goede doel om geld op te halen voor Run4Schools. Dat is een stichting die zich inzet voor het organiseren van extra buitenschoolse activiteiten op scholen in Zuid-Afrika om kinderen van de...

Normal_rss_entry-498727

Twintig auto's beschadigd door meerdere branden in Ede


In Ede zijn in de nacht van maandag op dinsdag twintig auto's beschadigd door meerdere branden. De branden woedden volgens de brandweer op zes verschillende plekken in de Gelderse gemeente.

Normal_rss_entry-498426

Automerk Škoda bouwt 100.000 auto's minder vanwege chiptekort


Het Tsjechische automerk Škoda, dochterbedrijf van Volkswagen, kan dit jaar 100.000 auto's minder bouwen vanwege de wereldwijde tekorten aan computerchips in de auto-industrie. Dat zei Škoda-topman Thomas Schäfer tegen de krant Augsburger Allgemeine.