Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_rss_entry-484027

Duitsland haalt drie Nederlandse provincies van risicolijst


Duitsland beschouwt drie Nederlandse provincies vanaf zondag niet langer als risicogebied met veel coronabesmettingen. Wie uit Friesland, Groningen of Zeeland naar Duitsland reist hoeft dan geen negatieve test of inentingsbewijs meer te tonen en de quarantaineplicht vervalt. Voor de overige provincies blijven de regels nog wel gelden.

Normal_sibon7

Eerste IVECO op LNG voor Sibon Transport


Sibon Transport BV uit Schoonebeek heeft vorige week de eerste IVECO in ontvangst genomen. Het gaat om een 460pk LNG S-WAY trekker die voornamelijk in Duitsland gaat rijden op de route Emmen – Travemünde en vice versa. De transporteur had al vier merken in het bedrijf, nu is daar het vijfde aan toegevoegd. Dit meldt IVECO.

Normal_skyline-vanafoost

Veilige wachtplaats chauffeurs Schiphol straks te zien via Truckmeister app


Amsterdam Airport Schiphol start samen met Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam Westkant een pilot die het digitaal inzichtelijk maakt voor vrachtwagenchauffeurs om een veilige wachtplek te vinden als ze niet direct kunnen laden en lossen bij aankomst op de luchthaven. Dit draagt bij aan een betere bereikbaarheid van Schiphol, omdat wach...

Normal_rss_entry-483870

Vakbond CNV positief over nieuw autocontract VDL Nedcar


Vakbond CNV noemt het contract dat autofabrikant VDL Nedcar heeft gesloten voor de bouw van elektrische auto's van de Amerikaanse start-up Canoo "positief nieuws". "Medewerkers in Born willen continu weten wat hun toekomst wordt als het contract met BMW afloopt. Dit is nog niet voldoende, maar geeft perspectief en daar zijn mensen naar op zoek",...

Normal_wegafzetting

Kruispunt N57 en N59 (Serooskerke) afgesloten door ongeval


Op de kruising van autoweg N59 met autoweg N57 ter hoogte van Serooskerke in Zeeland is vanochtend vroeg een vrachtwagen gekanteld. Eén rijbaan is momenteel afgesloten, verkeer komende vanuit Burgh-Haamstede wordt omgeleid via de N652. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Normal_canoo-lifestyle-vehicle_yxjfmti2mhg4ndbfzf8xx3buz18vx2fzc2v0l19wcml2yxrll25ld3mvndaz_7653af4d

VDL Nedcar gaat auto's bouwen voor Amerikaanse start-up Canoo


Autoproducent VDL Nedcar gaat elektrische auto's bouwen voor de Amerikaanse start-up Canoo. De productie begint eind 2022 met duizend stuks, maar een jaar later moeten dat er al 15.000 zijn. Canoo wil zeker tot 2028 auto's door de Limburgse autofabrikant laten bouwen.

Normal_rss_entry-483747

Chiptekort nekt productie Audi en Volvo, fabrieken liggen stil


De autofabrikanten Audi en Volvo hebben in België te kampen met productieverstoringen door het wereldwijde chiptekort in de auto-industrie. Bij de fabriek van het Duitse Audi in Brussel ligt de productie donderdag en vrijdag stil en bij de fabriek van het Zweedse Volvo in Gent ligt die volgende week plat.

Normal_rss_entry-483742

Boete na doodrijden Tamar (14) uit Marken


De man die vorig jaar is opgepakt in het onderzoek naar het doodrijden van de 14-jarige Tamar uit Marken, krijgt een boete opgelegd. Het is niet vast komen te staan dat de Duitser "ernstige verkeersfouten kunnen worden verweten", aldus het Openbaar Ministerie.

Normal_rss_entry-483706

Verzekeraars: Slimme rijhulpsystemen vergroten veiligheid van het verkeer


De meeste rijhulpsystemen dragen aanzienlijk bij aan de veiligheid tijdens het autorijden. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars na onderzoek door zijn eigen data-analysecentrum naar verkeersongelukken. Bepaalde systemen verkleinen de kans op ongelukken met zelf ruim twee derde, aldus de verzekeraars.

Normal_rss_entry-483670

Minister Van Nieuwenhuizen: Nadelen verbreding A27 worden overschat


Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) snapt dat mensen weerstand voelen tegen de uitbreiding van de A27 bij Amelisweerd in Utrecht, maar volgens haar worden de nadelen overschat. Het project is omstreden, omdat tegenstanders vinden dat de verbreding ten koste gaat van de omliggende natuur, het gezondheidsschade oplevert e...

Normal_coentunnel_snelweg__rijkswaterstaat_

Drukker in het verkeer en openbaar vervoer sinds einde lockdown


Nederlanders maken weer meer gebruik van hun auto en het openbaar vervoer sinds de regering begin deze maand een einde maakte aan de 'harde lockdown'. Op de weg en in de treinen, bussen, metro's en trams was het vorige week ongeveer net zo druk als in het najaar, voordat het land weer op slot ging omdat de coronabesmettingen opliepen. Dat komt n...

Normal_rss_entry-483635

OV-NL: 'Stads- en streekvervoer rijden op 90 procent oude dienstregeling'


Het regionale openbaar vervoer in Nederland rijdt gemiddeld een dienstregeling van 90 procent in vergelijking met 2019, zegt voorzitter van OV-NL Pedro Peters. De NS valt daar niet onder. 90 procent is volgens hem ruim voldoende om alle reizigers te vervoeren.

Normal_rss_entry-483660

KNMI geeft vanaf donderdagavond code geel af wegens onweersbuien


Weggebruikers moeten vanaf donderdagavond rekening houden met overttrekkende onweersbuien. Vanaf 23.00 uur geldt code geel in Zeeland en Noord-Brabant.

Normal_rijkswaterstaat

Nachtafsluitingen door werkzaamheden Vlaketunnel en Dampoortaquaduct


Rijkswaterstaat voert aan het eind van deze maand onderhoud uit aan de Vlaketunnel (snelweg A58) en het Dampoortaquaduct (autoweg N57) in Zeeland. Daarom zijn er een aantal nachtafsluitingen voor het verkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-483498

Stadsvervoerders: extra investeringen nodig vanwege woningbouw


Ambitieuze investeringen in het lightrailnetwerk zijn onmisbaar om in de Randstad in aanloop naar 2030 ongeveer een half miljoen extra woningen te kunnen bouwen. Dit stellen de directeuren van vervoersbedrijven GVB, RET en HTM in een gezamenlijke oproep aan een nieuw kabinet.

Normal_rss_entry-483500

Volvo wil auto's maken van 'fossielvrij' staal en CO2-voetfadruk verkleinen


Autobouwer Volvo Cars gaat in navolging van truckproducent Volvo de mogelijkheden bekijken om auto's te produceren van 'fossielvrij' staal. Dat is staal dat is geproduceerd zonder dat daarbij fossiele brandstoffen zijn gebruikt. Volvo Cars gaat daarvoor, net als zijn voormalige zusterbedrijf, een samenwerking aan met staalfabrikant SSAB.