Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_rss_entry-551437

Stijging van inbraken in auto's en autodiefstal, ziet Interpolis


Dieven hebben het weer vaker voorzien op auto’s, blijkt uit de AutodiefstalBarometer van verzekeraar Interpolis. Het aantal auto-inbraken lag in de eerste vijf maanden 33 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Normal_rss_entry-551384

Heijnen voert 'intensieve gesprekken' met ov over aantallen reizigers


Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur voert "intensieve gesprekken" met de ov-sector over de lage reizigersaantallen. Ov-bedrijven vrezen de dienstregeling niet overeind te kunnen houden als het kabinet geen coronasteun meer geeft.

Normal_rss_entry-551372

Supersnelrecht voor verdachte van opruiing tijdens boerenprotest


Een 23-jarige man uit het Zuid-Hollandse Strijensas staat vrijdagmiddag voor de rechter in Rotterdam omdat hij opruiende berichten over de boerenprotesten zou hebben gedeeld. De man wordt via het zogeheten supersnelrecht vervolgd.

Normal_bus-2027077_960_720

Flixbus profiteert van problemen Schiphol


Busvervoerder FlixBus profiteert volop van de aanhoudende problemen op luchthaven Schiphol. De maatschappij merkt sinds de meivakantie, toen personeelstekorten en een staking door bagage-afhandelaars de vluchtschema's op Schiphol in de war schopten, een toename in de vraag naar tickets. Volgens Flixbus zal deze zomer in Nederland en België een r...

Normal_rss_entry-551201

AEX verder omlaag, Staalfabrikanten en chipmachinemakers grote verliezers


De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag verder omlaag, op de laatste dag van de onrustige beursmaand juni. Beleggers blijven voorzichtig door de vrees voor een mogelijke recessie. De inflatie die wordt veroorzaakt door de sterk gestegen prijzen van energie en voeding lijkt voorlopig niet af te koelen en de renteverhogingen door de centrale b...

Normal_rss_entry-551017

Auto-industrie vraagt om 'drastische maatregelen'


De Europese auto-industrie roept op tot "drastische maatregelen op het gebied van laadinfrastructuur", nu de EU-klimaatministers een akkoord hebben bereikt over een Europees klimaatpakket. Door die deal mogen er vanaf 2035 alleen nog nieuwe personenauto's worden verkocht die emissievrij zijn.

Normal_rss_entry-551020

'De boerenblokkades zijn voor niemand leuk'


Niemand in de handel en logistiek is gebaat bij blokkades van snelwegen door protesterende boeren. Dat meldt ondernemersvereniging voor de handel en logistiek evofenedex in een reactie op acties die maandag en dinsdag plaatsvonden. Volgens een zegsvrouw is het vooral lastig om onaangekondigde blokkades te omzeilen.

Normal_rss_entry-550959

Rutte waarschuwt relschoppers boerenprotest: politie treedt zo nodig op


De politie zal optreden tegen boeren die zich misdragen zoals dinsdagavond bij het huis van stikstofminister Christianne Van der Wal, zegt premier Mark Rutte. Deze groep "die het verpest voor de rest", heeft volgens hem het recht op een gesprek voorlopig verspeeld. Politie, justitie en burgemeesters zijn "zeer gemotiveerd om dit tegen te houden".

Normal_rss_entry-550885

Houd opnieuw rekening met boerenacties


Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers woensdag goed voorbereid op pad te gaan en rekening te houden met mogelijke boerenprotesten. Omdat woensdag een warme dag is voorspeld, is het advies voldoende koud water mee te nemen. "Zo ben je goed voorbereid voor het geval je toch onverhoopt ergens vast komt te staan". Ook wordt automobilisten aangerad...

Normal_rss_entry-550944

Provincie en gemeente steken miljoenen in ov-verbindingen


De provincie en gemeente Utrecht steken samen 400 miljoen euro in nieuwe, snelle ov-verbindingen. Het openbaar vervoer is nodig om de komende acht jaar 80.000 woningen te kunnen bouwen. Hiermee willen de gezamenlijke overheden de woningcrisis aanpakken, laten zij woensdag in een gezamenlijke verklaring weten.

Normal_rss_entry-550792

Snelweg A28 weer geblokkeerd door boeren


Demonstrerende boeren hebben de snelweg A28 bij Meppel geblokkeerd. Bij knooppunt Lankhorst staat het verkeer richting Zwolle helemaal stil, melden Rijkswaterstaat en de ANWB. Weggebruikers die vanuit Groningen en Leeuwarden richting het zuiden willen reizen, krijgen het advies om via Heerenveen, Joure en Emmeloord te rijden.

Normal_pexels-pavel-polyakov-9552138

Eerste contract in Zweden voor Nederlandse bussenbouwer Ebusco


Ebusco, een Nederlandse fabrikant van volledig elektrische bussen en laadsystemen, heeft zijn eerste contract in Zweden in de wacht gesleept. Met dit Scandinavische land erbij rijden straks in acht verschillende landen bussen van Ebusco. Dat meldt het bedrijf op zijn website. 

Normal_rss_entry-550702

Opnieuw boerenacties, op A12 staan hooibalen in brand


Boeren houden dinsdagochtend opnieuw acties tegen het stikstofbeleid. Dat gebeurt onder meer op de A12 tussen Den Haag en Utrecht. In de berm bij Nieuwerbrug staan hooibalen in brand, meldt de ANWB. In beide richtingen staan files.

Normal_rss_entry-550599

Code geel in groot deel van het land vanwege zware onweersbuien met hagel


Onweersbuien trekken over het zuiden, westen en midden van het land. Het KNMI heeft voor deze regio's code geel uitgeroepen. Ook kan plaatselijk sprake zijn van onweer, hagel en windstoten tot 75 kilometer per uur.

Normal_rss_entry-550590

Volgens econoom Henry Steenbergen kost een file 200 euro per uur per vrachtwagen


Een file kost zo'n 200 euro per uur per vrachtwagen. Dat bevestigt econoom Henry Steenbergen van Rabobank na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws. Maandagmiddag ontstonden er lange files op de Nederlandse snelwegen door protestacties van boeren.

Normal_rss_entry-550588

Politie houdt boeren bij Hoogeveen staande en deelt boetes uit


De politie deelt bij Hoogeveen boetes uit aan boeren die ondanks een verbod de snelweg op zijn gegaan. Zo'n dertig tot zestig tractoren zouden volgens een politiewoordvoerster de A28 in de richting van Assen zijn opgereden. De politie probeerde dit met een blokkade te voorkomen, maar de boeren reden daar met hun voertuigen omheen, onder andere v...