Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_fietsen__nederland__recreatie

Fietsen in coronatijd: waar moet je rekening mee houden?


Hoewel de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld worden is het nog wel belangrijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden – ook op de fiets. Op de fietspaden wordt het echter steeds drukker: het is prachtig weer én steeds meer mensen worden weer op hun werk verwacht. Wat is de etiquette voor fietsen in coronatijd en waar moet je op le...

Normal_snelweg_nederland

Zeeland biedt tegemoetkoming voor kosten omrijden door gesloten grens


Op 18 maart sloot België haar grenzen. Daardoor is het sindsdien – afgezien van een aantal uitzonderingen – niet mogelijk om van Zeeuws-Vlaanderen via België naar de rest van Nederland te rijden. Dit zorgt voor Zeeuws-Vlamingen, en met name inwoners van de gemeente Hulst, voor extra kosten. Zij moeten omrijden via de Westerscheldetunnel en maken...

Normal_vrachtwagens

Rij- en rusttijden in heel Europa terug naar normaal per 1 juni


De afgelopen weken hanteerden meerdere Europese landen, waaronder Nederland, uitzonderingen op de geldende rij- en rusttijdnormen binnen de EU. De Europese Commissie heeft echter besloten geen toestemming te geven voor verdere vrijstellingen van de rij- en rusttijden na 1 juni. Dit meldt Transport Online.

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

TLN: kabinet laat kleine transportbedrijven in de kou staan


Doordat de regels rond steunverlening geen rekening houden met de praktijk, staan kleine transportbedrijven in de kou, aldus Transport en Logistiek Nederland (TLN). Waar de coronamaatregelen bedoeld zijn om bedrijven overeind te houden, zorgt de uitwerking in de transportsector juist voor het tegendeel. Veel ondernemers met enkele vrachtwagens v...

Logo_dl_logistics_logo

DL Logistics en Transport failliet verklaard


De rechtbank West-Brabant Zeeland heeft deze week DL Logistics en Transport uit Zevenbergen failliet verklaard. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het faillissement is, of het gevolg voor de medewerkers. Dit meldt BN De Stem.

Normal_rss_entry-403406

CBR: sinds hervatting op 13 mei al ruim 29.000 examens afgenomen


Sinds het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen op 13 mei de theorie-examens heeft hervat, hebben 21.000 mensen al theorie-examen gedaan. Sinds 18 mei hebben ruim 8500 mensen praktijkexamen gedaan, meldt het CBR.

Normal_rss_entry-403460

TeamAlert: jongeren gebruiken lachgas vooral in de auto


De auto is de plek voor jongeren om lachgas te gebruiken. Jongeren spreken met elkaar af in hun auto vanwege de mate van vrijheid en privacy die een auto geeft. De stap voor jongeren om vervolgens onder invloed van lachgas te gaan autorijden is klein. Dit concludeert Stichting TeamAlert.

Normal_rss_entry-403400

Controles langs Duitse grens van busjes met arbeidsmigranten


De Duitse en Nederlandse politie controleren donderdag langs de grens busjes met arbeidsmigranten die op weg zijn naar de vleesverwerkende bedrijven in Nederland.

Normal_rss_entry-403210

Nederlands fietspad van gerecycled plastic gaat de markt op


Al een miljoen keer fietsten mensen over het eerste fietspad ter wereld dat gemaakt is van hergebruikt plastic. De zogeheten PlasticRoad in Zwolle is na anderhalf jaar testen en doorontwikkelen klaar voor marktintroductie. "De resultaten van de twee fietspadpilots in Zwolle en Giethoorn zijn dermate positief dat deze grote volgende stap nu mogel...

Normal_roelofs_scania

Ultra-lage Scania 500S voor Roelofs Int. Transport B.V.


Roelofs Int. Transport B.V. in Wijchen, groupage-specialist op Italië met onder andere een wekelijkse lijndienst naar Sicilië en Sardinië nam recent een nieuwe Scania 500S in een mega-uitvoering in gebruik. De auto heeft een schotelhoogte van 95 centimeter. Ook kocht Hans Roelofs twee Scania’s R410 met een laag chassis op LNG. Zoals bij Roelofs ...

Normal_autoongeluk__auto__ongeluk__schade

Slecht zicht door natuurbrand Deurnese Peel zorgt voor kettingbotsing


In de Brabantse plek Liessel zijn vanochtend zes auto’s op elkaar gebotst doordat ze te maken kregen met bijzonder slecht zicht. De natuurbrand die eind april in de Deurnese Peel ontstond smeult nog altijd na, en dit zorgt voor flinke rookwolken. Dit meldt NOS.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Werkzaamheden A7 richting Leeuwarden in juni


In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis in de periode van dinsdag 2 tot donderdag 11 juni het asfalt op de snelweg A7 richting Leeuwarden. Hiervoor wordt de weg tussen Hoorn en Abbekerk in de doordeweekse avonden en nachten volledig afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_snelweg__vanuit_auto__automobilist__auto

Verlopen rijbewijs en Code 95 zeven maanden na vervaldatum geldig


De Europese Commissie heeft vandaag bekend gemaakt dat rijbewijzen en beroepscertificaten tot zeven maanden na de vervaldatum geldig blijven. Deze regels gaan vandaag in en gelden voor alle Europese lidstaten. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Normal_politie__rug_agent_1556940a

Politie vindt compleet drugslab in vrachtwagen op A12


Afgelopen maandagmiddag heeft de politie een vrachtwagen staande gehouden op de A12 bij Arnhem vanwege een ‘verdachte situatie’. Achterin de wagen vonden de agenten een compleet drugslab. Het voertuig is in beslag genomen. Dit meldt De Gelderlander.

Normal_fietsen_amsterdam

Fietsersbond roept op: geef de straat terug!


Er is in Nederland op straat te weinig ruimte voor fietsers en voetgangers. Dat is nu we in Nederland anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden overduidelijk geworden. Daarom begint de Fietsersbond deze week de petitiecampagne ‘Geef de straat terug’ waarmee de organisatie mensen oproept om hun straat voor te dragen voor een herinrichting...

Normal_rss_entry-402942

Grapperhaus optimistisch over openen Belgische grens voor familiebezoek


Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) is optimistisch dat binnenkort weer familiebezoek in België mogelijk wordt. Hij heeft daarover gesproken met zijn Belgische collega.