Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Logo_provincie_noord-holland_logo

Noord-Holland geeft volgend jaar 169 miljoen uit aan infrastructuur


De provincie Noord-Holland investeert volgend jaar 169 miljoen euro in het verbeteren, vervangen en onderhouden van wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Normal_20181220-syntus-keolis-149_lowres

Nachtbussen Syntus Utrecht rijden door vroege sluiting horeca niet


De nachtbusdienstregeling van vervoerder Syntus in Utrecht worden tijdelijk opgeschort. Daartoe heeft het bedrijf gister besloten. Reden is de nieuwe regionale noodverordening, die er onder andere voor zorgt dat de horeca eerder moet sluiten. Dit meldt het AD. 

Normal_haven__container

TLN wil verandering in wachttijden voor containervervoer Rotterdamse haven


Transport en Logistiek Nederland wil dat er een einde komt aan de lange wachttijden voor het containerwegvervoer in de Rotterdamse haven. Volgens de organisatie zijn vertragingen bij terminals en depots al té lang de normaalste zaak van de wereld, waardoor vrachtwagenchauffeurs urenlang stilstaan. Daar moet snel verandering in komen. Dit meldt T...

Normal_rss_entry-436623

Website met reisadviezen dit jaar al 71 miljoen keer bekeken


De onzekerheid bij mensen of ze tijdens de coronacrisis wel op reis kunnen, heeft geleid tot een enorme explosie in het aantal bezoeken aan de site over reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De website www.nederlandwereldwijd.nl is de afgelopen acht maanden ruim 71 miljoen keer geraadpleegd. Over heel 2019 was dat 3,25 miljoen ...

Normal_fietsersbond

Veilig fietsen op een e-bike? Fietsersbond geeft tips met filmpjes


De Fietsersbond en ROV Zuid-Holland hebben tien korte instructieve filmpjes gemaakt over veilig fietsen op de elektrische fiets. Hierin pakt TestKees verschillende onderwerpen bij de kop en geeft handige tips over waar je op moet letten als je veilig elektrisch ondersteund wil fietsen. Dit meldt de Fietsersbond. 

Normal_schiphol__klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

Reizen in coronatijd, zo doe je dat!


Met de herfstvakantie in zicht gaan vele Nederlanders weer de grens over om een weekje vakantie te vieren. Ook al roept de overheid op nu  in eigen land te blijven, vakantie in het buitenland blijft aantrekkelijk. Maar waar moet je op letten voor je op reis gaat en wat moet je doen als je door een oranje of rood gebied rijdt? De redactie van de ...

Normal_auto__regen__storm__slecht_weer

KNMI waarschuwt voor zware windstoten in zuidwesten op vrijdagavond


Verkeer in Zeeland en Zuid-Holland moet vrijdag aan het einde van de middag rekening houden met zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur, aan zee 90 tot 100 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor beide provincies code geel afgekondigd. Dit meldt het KNMI.

Normal_500_yasminhargreavesx-4607

AH opent nieuw distributiecentrum en start bezorgservice kleine huishoudens


Albert Heijn heeft in Bleiswijk zijn zevende distributiecentrum voor de verwerking van onlinebestellingen geopend. De supermarktketen ziet de vraag bij klanten om boodschappen aan huis te bezorgen stevig groeien, maar heeft daar nog altijd geen winstgevende tak van weten te maken.

Normal_rss_entry-436523

Inspectie stuit op misstanden onder vrachtwagenchauffeurs, link naar IKEA


De Inspectie SZW is bij een controle in Geleen gestuit op misstanden bij vrachtwagenchauffeurs in dienst van een Litouws bedrijf. De truckers gaven aan periodes van twee maanden in hun cabine te werken en te leven, zonder voorzieningen als elektriciteit, douches of wc's. Volgens vakbond FNV reden de chauffeurs veelal in opdracht van IKEA.

Logo_nieuwsfoto-keolis

Vervoerder Keolis gaat noodconcessie op Veluwe rijden


Gedeputeerde Staten van Gelderland en Overijssel hebben besloten om Keolis vanaf december 2020 de noodconcessie voor het busvervoer in Midden-Overijssel en op de Veluwe te laten rijden. De noodconcessie is voor twee jaar. De eerdere concessie aan Keolis voor tien jaar werd ingetrokken. Dit meldt de provincie Gelderland.

Normal_stoplicht_op_rood

Minder wachten voor het stoplicht met wachtrijvoorspeller


De provincie Noord-Holland kan met een nieuwe techniek het aantal wachtende auto's, motoren en vrachtauto's voor een verkeerslicht voorspellen. Met de ‘wachtrijvoorspeller’ is het mogelijk om vanuit de verkeerscentrale van de provincie het verkeer optimaal te regelen en opstoppingen te voorkomen. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Logo_logo_friesland_lease

Friesland Lease is Friese Onderneming van het Jaar 2020


Friesland Lease uit Drachten is gistermiddag in Sneek uitgeroepen tot Friese Onderneming van het Jaar. Commissaris van de koning Arno Brok overhandigde de prijs aan directeur Jan Baljeu die sinds 2005 aan het roer van de leaseonderneming staat. Dit meldt de Leeuwarder Courant. 

Logo_1200px-logo_htm.svg

Oud-minister Bruno Bruins aangesteld bij vervoerder HTM


Met ingang van 28 september wordt Bruno Bruins benoemd tot algemeen directeur (ad interim) bij vervoerder HTM. Dit gebeurt op voordracht van de Raad van Commissarissen aan de aandeelhouders van HTM. Bruins neemt in deze functie Jaap Bierman waar die deze zomer ernstig ziek werd en op dit moment een langdurige behandeling ondergaat. Dit meldt HTM.

Normal_politie

Groot ongeluk met vrachtwagen en motorijder in Hooge Zwaluwe


Een vrachtwagen heeft vanochtend een motorrijder aangereden op de de N285 in Hooge Zwaluwe. Het ongeluk gebeurde rond 06.30 uur. Op dat moment was er sprake van zeer dichte mist. Dit meldt BN De Stem.  

Normal_rss_entry-436190

Onderweg naar Frankrijk of Tsjechië? Gebieden aangescherpt om corona


In een aantal departementen in Frankrijk is het aantal besmettingen met corona ernstig toegenomen. Dit geldt voor Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de kleurcode voor deze gebieden daarom aangepast van geel ('let op: veilig...

Logo_rijkswaterstaat_logo

Snelweg A9 Gaasperdammerweg eind september afgesloten voor verkeer


Vanaf vrijdag 25 september tot maandag 28 september 2020 is de snelweg A9 Gaasperdammerweg afgesloten voor verkeer richting knooppunt Diemen. Ook de S112 Gooiseweg is in beide richtingen afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef. Er worden omleidingsroutes ingezet en het verkeer moet rekening houden met extra reistijd. Dit meldt Rijksw...