Nationale Transportgids

NTG Wegtransport nieuws

Normal_manetgemete-laadklepvoorbeelen.nl3

MAN eTGE met e-laadklep voor afvalverwerker Beelen


Sloop- en afvalverwerkingsbedrijf Beelen heeft een volledig elektrische MAN eTGE bestelwagen in gebruik genomen. De emissieloze MAN wordt ingezet voor de inzameling van grondstoffen in Amsterdam voor onder andere Biz Knowledgemile. Hiermee conformeert Beelen zich aan de duurzaamheids-doelstellingen van de klanten. Dit meldt MAN Trucks. 

Normal_politie_vijfheerenlanden

Vrachtwagenchauffeur rijdt al acht jaar rond zonder geldig rijbewijs


Bij een politiecontrole op de A27 is dinsdag een vrachtwagenchauffeur aangehouden omdat hij rondreed met een rijbewijs dat al acht jaar verlopen was. De trucker, een bekende van de politie, beschikte ook niet over de vereiste code 95 basiskwalificatie. Dit meldt het AD.

Normal_pakketbezorger_tcm10-150317

PostNL bereikt grenzen capaciteit en moet klanten en webwinkels teleurstellen


PostNL kan de grote vraag naar pakketten niet helemaal aan. De pakketbezorger bezorgt deze week een recordaantal van ruim 10 miljoen pakketten, maar moet "tot zijn spijt" ook klanten en webwinkels teleurstellen. Dat bevestigde PostNL na berichtgeving door de NOS.

Normal_rss_entry-449421

Autobouwer VDL Nedcar in Limburg schrapt 750 banen door lagere productie


Bij automaker VDL Nedcar verdwijnen 750 banen. Het bedrijf in het Limburgse Born maakt volgend jaar minder auto's, waardoor zo'n 600 uitzendkrachten en 150 mensen in vaste dienst niet meer nodig zijn. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Limburger en 1Limburg.

Normal_rss_entry-449526

Porsche rijdt taxi klem op A59, politie denkt aan ontvoering


Op de A59, ter hoogte van knooppunt Zonzeel, is woensdag rond 18.20 uur een taxi klemgereden door een zwarte Porsche Cayenne met kenteken H-776-ZJ. De passagier werd uit de wagen getrokken en meegenomen. De politie vermoedt dat er sprake is van een ontvoering, laat een woordvoerster weten.

Normal_rss_entry-449519

ANWB: Aantal elektrische auto's op de weg verdubbeld naar bijna 145.000


Consumenten hebben in 2020 vaker voor een elektrische auto gekozen, onder meer vanwege een aanschafsubsidie. Dat constateert de ANWB. Het totale aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen steeg naar bijna 145.000, een verdubbeling ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit een onderzoek naar elektrisch rijden dat de ANWB al drie keer eerder ui...

Normal_normal_normal_beeldmateriaalparkeerwekker1

Gemeente Amsterdam stopt kort geding tegen online dienst Parkeerwekker


De gemeente Amsterdam heeft het kort geding tegen Parkeerwekker gestaakt. De gemeente wil met de online dienst in overleg, schrijft de advocaat van de gemeente in een brief aan het bedrijf. Dit meldt Parkeerwekker. 

Normal_anwb_w1520

22 miljoen euro Duitse tol te veel betaald door Nederlandse vervoerders


Nederlandse transportbedrijven  hebben de afgelopen jaren 22 miljoen euro te veel tol betaald in Duitsland. Dat blijkt uit een berekening van Transport en Logistiek Nederland (TLN) na een uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Volgens TLN gaat het om gemiddeld 4 procent van de betaalde tol. Dit meldt Transport Online.

Normal_dfds-brexit-flyeractie-haven-rotterdam

Chauffeurs krijgen laatste informatie over Brexit tijdens landelijke actiedag


Tijdens de landelijke Brexit Actiedag op de DFDS ferryterminal hebben Havenbedrijf Rotterdam, Douane, Rijkswaterstaat en Portbase gisteren Get ready for Brexit-flyers uitgedeeld aan vrachtwagenchauffeurs. Het gaat om chauffeurs die lading vervoeren van en naar Britse havens. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-449224

Nieuwe stint goedgekeurd door RDW en voor het eerst de weg op in Amsterdam


De nieuwe stint rijdt vanaf dinsdag voor het eerst weer op de weg. Buitenschoolse opvang Woest Zuid in Amsterdam heeft de primeur. Op de 18 locaties worden 45 exemplaren van de zogenoemde BSO-bus in gebruik genomen. De elektrische bolderkarren worden later ook aan andere opvangorganisaties geleverd.

Normal_rss_entry-449321

Lagere omzet door corona bij helft Nederlandse exporteurs


Ruim de helft van alle Nederlandse exporterende bedrijven voelt de coronapandemie in de omzetcijfers. Dat maakt ondernemersorganisatie voor handels- en productiebedrijven evofenedex op uit een enquête onder haar leden. Bij de meeste ondernemers die minder uitvoeren, komt dit doordat er veel vraag is weggevallen.

Normal_1606809708331

Alex Helmer B.V. neemt vijf nieuwe Scania's in gebruik


Alex Helmer B.V., gespecialiseerd in sloop-, grond-, riolerings- en verhardingswerken, nam onlangs vijf nieuwe Scania’s in gebruik. Twee jaar geleden verscheen de eerste Scania in het wagenpark van het Bredaase bedrijf en die beviel zo goed dat de Scania-dealer in Roosendaal nogmaals werd uitgenodigd. Het resultaat is dat er sinds deze zomer dri...

Normal_ienw20201127vk0571

Van Nieuwenhuizen overhandigt eerste trekkerkenteken in Bergschenhoek


Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) overhandigde vrijdag in Bergschenhoek symbolisch de eerste trekkerkentekenplaat. De plaat werd aangeboden aan Aldert van der Spek, directeur Van der Spek Groen, Grond en Infra. Voor landbouwvoertuigen die harder willen rijden dan de nu nog toegestane maximum snelheid van 25 kilometer...

Logo_logo_naamloos_wc

Oproep TLN: maak melding van slechte sanitaire voorzieningen


Transport en Logistiek Nederland (TLN) roept medewerkers van transportbedrijven die te maken krijgen met slechte sanitaire voorzieningen bij distributiecentra of winkels op dit te melden. Op die manier kan er gericht actie worden ondernomen. Dit meldt TLN.   

Normal_normal_foto-rijkswaterstaat

Wantijbrug weer toekomstbestendig na forse renovatie Rijkswaterstaat


Na een renovatie van iets meer dan elf maanden is de Wantijbrug in de N3 weer klaar voor de toekomst. De beweegbare brugdekken zijn vervangen voor zwaardere dekken met geluiddempende onderkant. Daarnaast heeft de brug een nieuw systeem voor bediening, besturing en bewaking gekregen. Ook is het beton gerepareerd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-449095

Minister: Biedt minder parkeerruimte om winkelbezoekers te ontmoedigen


Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) denkt aan aanvullende maatregelen als minder parkeermogelijkheden om de trek naar winkelcentra te ontmoedigen. Het afgelopen weekeinde deden meerdere steden de winkels in hun binnensteden voortijdig op slot, omdat het er veel te druk was.