Nationale Transportgids

NTG Scheepvaart nieuws

Logo_deventer_overslag_kombinatie_logo

Dodelijk bedrijfsongeval bij Deventer Overslag Kombinatie


Maandagmiddag rond 16.15 uur is er bij overslagbedrijf Deventer Overslag Kombinatie een man om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. Hij kwam vermoedelijk bekneld te zitten in een silo. Dit meldt Transport Online.

Normal_rss_entry-386698

MKB-voorzitter: voorkom faillissementen, scheld helft van de schulden kwijt


Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof denkt dat 50 procent van alle schulden van bedrijven moet worden kwijtgescholden om een faillissementsgolf te voorkomen. Dat zegt hij in een interview in FD.

Normal_rss_entry-386125

Nederlandse opvarende cruiseschip Costa Luminosa overleden


Een van de Nederlandse opvarenden van het cruiseschip Costa Luminosa is overleden in een ziekenhuis in het Italiaanse Savona. Het betreft een 73-jarige man die als coronapatiënt was opgenomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassade van Rome zal de familie bijstaan en begeleiden bij het afhandelen van zaken.

Normal_snelweg

Verkeer en veiligheid in tijden van corona


Dagelijks zorgen medewerkers van Rijkswaterstaat ervoor dat iedereen veilig en vlot van A naar B over de snelwegen en de hoofdvaarwegen kan. Dat werk is van vitaal belang voor Nederland, en gaat door ondanks de impact van het coronavirus en de maatregelen om het virus aan te pakken. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_binnenvaartschip__schip

Binnenvaart vervoerde in 2019 minder droge bulkgoederen


In 2019 vervoerde de binnenvaart 361 miljoen ton goederen, 0,4 procent meer dan een jaar eerder. Het vervoerd gewicht aan droge bulk, met een aandeel van 52 procent het grootst, daalde met 6,1 procent. Het vervoer van natte bulkgoederen, zoals chemische en aardolieproducten, nam met 10,8 procent toe. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statist...

Normal_boten__vaarseizoen__haven

Overijssel stelt start vaarseizoen uit tot 1 juni


In verband met het coronavirus heeft de provincie Overijssel besloten om de bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel tot 1 juni op basis van het winterregime te bedienen. Dit betekent dat er alleen bediening op afroep mogelijk is voor beroepsvaart en hulpdiensten. Recreatieve vaart is tot 1 juni niet mogelijk. Dit meldt de provincie Overijssel.

Normal_haven__container

Chauffeurs vinden handscan in haven Rotterdam riskant wegens coronavirus


In de Rotterdamse haven worden handscans gebruikt in de terminal om de bestuurder van een vrachtwagen en de inhoud van de container te controleren. Vrachtwagenchauffeurs vrezen echter dat de handscans veel besmettingsgevaar met zich meebrengen. Zij zijn bang om op die manier besmet te raken met het coronavirus. Dit meldt RTV Rijnmond.

Normal_haven__rotterdam__havenbedrijf_rotterdam__port_of_rotterdam

Rotterdamse haven blijft ook na scherpere maatregelen 24/7 operationeel


De haven van Rotterdam blijft 24/7 operationeel, ook na de aangescherpte maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgekondigd op maandagavond 23 maart tegen verspreiding van het coronavirus. Scheepvaartafhandeling en de daarbij behorende processen in de logistieke keten zijn eerder al door de Rijksoverheid aangewezen als vitaal proces om de...

Logo_port_of_rotterdam

Grootste kraanschip ter wereld aangekomen in Rotterdamse haven


‘s Werelds grootste half afzinkbare kraanschip Sleipnir kwam op zondag 22 maart voor het eerst aan in de haven van Rotterdam. Het schip – dat door Heerema in juli 2019 in de vaart werd genomen - arriveerde in het Calandkanaal na een succesvol project in Trinidad. Daarvoor werkte het al in Braziliaanse en Israëlische wateren. Het schip is aangeko...

Normal_rss_entry-384114

'Haven Rotterdam draait door ondanks virusmaatregelen'


Ondanks alle maatregelen vanwege het nieuwe coronavirus blijven de haven van Rotterdam en de industrie eromheen gewoon open. Dat zegt topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam, die trots is dat de haven zijn belangrijke rol kan waarmaken. Overigens is de overslag van goederen sinds begin dit jaar wel fors lager omdat veel goederen u...

Normal_rss_entry-383814

Marechaussee maakt zich op voor weren reizigers nu grenzen gesloten zijn


De marechaussee maakt zich op om toe te zien op het verbod voor mensen van buiten de Europese Unie om naar Nederland te reizen. Ook voor het korps is het naar eigen zeggen nog gissen hoeveel werk dat verbod, dat donderdag om 18.00 uur inging, gaat opleveren.

Normal_werkschip-door-nieuwe-sluis-eefde

Eerste werkschip door nieuwe sluis Eefde


Het eerste schip voer op 18 maart om 09.00 uur door de nieuwe, tweede sluis in Eefde. Deze geplande schutting van een werkschip maakte onderdeel uit van een lange testperiode. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-383003

Nederland sluit vanaf donderdagmiddag de grenzen, transport gaat door


Nederland sluit in de strijd tegen het coronavirus vanaf donderdagmiddag 18.00 uur zijn grenzen voor burgers van buiten de Europese Unie. De maatregel geldt voor een periode van dertig dagen.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Werk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk gewoon door


De maatregelen in de aanpak van het coronavirus zullen ook het werk raken waar de markt en Rijkswaterstaat samen de verantwoordelijkheid voor dragen. Wat Rijkswaterstaat betreft gaan projecten en werkzaamheden gewoon door, onder voorwaarde dat veiligheid en kwaliteit zijn geborgd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-382621

Vakbonden tevreden met steun kabinet aan getroffen ondernemers


Vakbewegingen als FNV, CNV en VCP zijn blij met de maatregelen van het kabinet om de door de coronacrisis getroffen ondernemers te ondersteunen. FNV-voorman Han Busker spreekt van goede maatregelen waarin het behoud van werk en inkomen centraal staat. Volgens de VCP is het kabinet ervan doordrongen dat het nu draait om vertrouwen en zekerheid. O...

Normal_rss_entry-382391

Veerdiensten naar Waddeneilanden nemen maatregelen tegen coronavirus


De veerdiensten naar de Waddeneilanden hebben allemaal maatregelen genomen om een besmetting met het coronavirus aan boord van de schepen zoveel mogelijk te voorkomen.