Nationale Transportgids

NTG Scheepvaart nieuws

Normal_sneek-g13b74f9ff_1280

Grootste motorbootshow van Noord-Nederland bijna van start


Na drie afgelaste edities vanwege de corona-pandemie kunnen liefhebbers van motorjachten op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november hun hart ophalen bij de grootste motorbootshow van Noord-Nederland in Sneek.  Ruim 400 nieuwe en jong gebruikte jachten kijken in de watersporthoofdstad van Nederland uit naar een nieuwe eigenaar. Dit meldt Motor...

Normal_luchtfoto-sluis-weurt_tcm21-269197_bron_rijkswaterstaat

Rijkwaterstaat start met nieuw online aanmeldsysteem voor bruggen en sluizen


Schippers en verladers kunnen vanaf 1 november gebruikmaken van een nieuw online aanmeldsysteem waarmee zij snel en efficiënt een brug- of sluispassage kunnen aanvragen buiten de reguliere openingstijden om. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_brug-itteren-julianakanaal_tcm26-310874

Realisatie nieuwe brug in het Limburgse Itteren vertraagd


De realisatie van de nieuwe Brug Itteren over het Julianakanaal in de provincie Limburg loopt minimaal 1 jaar vertraging op. Het betreft zowel de beoogde start van de realisatie in 2022 als de beoogde oplevering van de nieuwe brug eind 2024. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Logo_north_sea_port_logo

North Sea Port maakt coronaverlies stap voor stap goed


Voor de eerste negen maanden van dit jaar boekten de bedrijven in North Sea Port een goederenoverslag via zeevaart van 51,3 miljoen ton. Dit is 9 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Dit meldt North Sea Port.

Logo_campagne3

Havens Zeeland en West-Brabant starten veiligheidscampagne


Van de goede infrastructuur in de Zeeuwse en West-Brabantse havendelta maken ook criminelen graag gebruik. Medewerkers in de zeehavens zijn dan ook regelmatig getuige van verdachte activiteiten. Bovendien worden ze door criminelen ook benaderd voor 'hulp' in ruil voor geld. Om ervoor te zorgen dat ze hier geen gehoor aan geven en zaken melden, s...

Normal_rss_entry-504962

Containertekort en drukte in de havens zorgt voor problemen groothandel Sligro


Groothandel Sligro kan papieren bekertjes of frietbakjes soms niet leveren aan de horeca. "Helaas moeten we soms klanten teleurstellen", zegt financieel directeur Rob van der Sluijs. Het tekort aan bepaalde producten die in Azië worden gemaakt werd eerst veroorzaakt door de coronacrisis maar nu ook door een gebrek aan zeecontainers en opstopping...

Normal_ak1.ontstenenmaasoever.mvdjj_

Ruim acht kilometer Maasoever 'ontsteend' voor ecologisch herstel


Langs de Maas wordt het steeds groener en natuurlijker stelt Rijkswaterstaat. Komende maanden begint de uitvoering van een aantal ecologische herstelmaatregelen. Dit gebeurt langs tien locaties tussen Thorn en Waalwijk. Dit meldt de Scheepvaartkrant.

Normal_rss_entry-504729

Zware windstoten verwacht in kustgebieden, KNMI geeft code geel af


Langs de kust is woensdagmiddag en -avond code geel van kracht wegens zware windstoten, meldt het KNMI. Het gaat om windstoten tot 80 kilometer per uur.

Normal_rss_entry-504653

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen


De overslag van kolen in de Rotterdamse haven is fors toegenomen. Dat komt omdat het gebruik van kolen voor de elektriciteitsproductie weer interessanter is geworden, nu de gasprijzen sterk zijn gestegen en de vraag naar energie toeneemt door het herstel van de economie. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam zijn in de eerste negen maanden van het ...

Normal_rss_entry-504545

Havenbedrijf topman Allard Castelein blijft tot 2023 in Rotterdam


Allard Castelein blijft nog anderhalf jaar president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij is door de aandeelhouders benoemd voor een derde termijn. Die loopt tot de zomer van 2023 en dan verlaat hij het bedrijf.

Normal_koningopentbiolnginstallatie

Eerste Nederlandse bio-LNG-installatie geopend door koning Willem Alexander


Koning Willem-Alexander heeft gister in de Amsterdamse haven de eerste Nederlandse bio-LNG-installatie geopend. Vloeibaar en opgewerkt biogas, gemaakt van over-datum-voedingsmiddelen, vindt nu via zeven Nederlandse LNG-stations zijn weg naar vrachtwagens die op LNG kunnen rijden. Dit meldt Port of Amsterdam. 

Normal_defensie_eemshaven

Defensie opent militaire plek in Groningse Eemshaven


Defensie beschikt sinds kort over een vaste militaire plek in het Groningse Eemshaven. Vorige week opende luitenant-generaal Mario Verbeek het zogenoemde Permanent Militair Object (PMO). De nieuwbouw biedt onderdak aan verkeers- en vervoersspecialisten van Defensie. Zij plannen, coördineren en zijn verantwoordelijk voor het laden en lossen van v...

Normal_rss_entry-503393

CBS: export met 5 procent gestegen in augustus, groei wel minder sterk


De Nederlandse export van goederen is in augustus met 5 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Er werden vooral meer machines, chemische producten en metaal verhandeld met het buitenland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Wel is de groei weer minder sterk dan een maand eerder. Sinds de piek in april, toen de export ...

Normal_rss_entry-503351

Nieuwste cruiseschip Holland America Line doet Rotterdam aan


Het nieuwe cruiseschip met de naam Rotterdam zal donderdagmorgen rond 10.00 uur voor het eerst aanmeren bij de cruiseterminal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is het zevende schip in de geschiedenis van bijna de 150 jaar oude rederij Holland America Line (HAL) met de naam van de stad waar het bedrijf in de 19e eeuw werd opgericht.

Normal_port_of_amsterdam

Havenbedrijven Amsterdam bundelen krachten voor duurzamere binnenvaart


De Amsterdamse havenbedrijven CTVrede en TMA Multimodal bundelen vanaf 1 november hun krachten om de containerstromen per binnenvaart op de Noord Nederland Corridor efficiënter en duurzamer te maken. CTVrede wordt mede-aandeelhouder in TMA Multimodal. Dit meldt Port of Amsterdam.

Logo_download

Zuid-Hollandse gemeenten kiezen voor elektrische veerdienst


Scheepsbouwer Holland Shipyards Group gaat volgende maand van start met de bouw een aantal emissievrije veerponten voor veerbedrijf Riveer. Het is de bedoeling dat de nieuwe veerponten vanaf 2023 gaan varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld. Dit melden de Binnenvaartkrant en Riveer.

NTG Nieuwsoverzicht