Nationale Transportgids

NTG Spoortransport nieuws

Normal_trein_binnenkant

FNV: duidelijkheid nodig over steun OV-sector in 2021


Er bestaat onder zowel vervoerders als hun werknemers in de OV-sector veel onzekerheid over de werkgelegenheid in de toekomst doordat er geen duidelijkheid is over financiële steun vanuit de overheid in 2021, aldus FNV Streekvervoer. Daarom wil de vakbond dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) snel helderheid ...

Normal_hand-disinfection-4954840_640

Inspectie SZW gaat strenger controleren op naleven coronaregels


De Inspectie SZW vindt dat bedrijven lang genoeg de tijd hebben gehad om de juiste maatregelen te treffen om te voldoen aan de coronaregels voor de werkvloer. Daarom worden er vanaf nu meer inspecties uitgevoerd en zal er ook strenger worden opgetreden. Dit meldt evofenedex.

Normal_trein_interieur

‘Geen reden om te twijfelen aan veiligheid ventilatie OV’


Volgens branchevereniging OV-NL is er geen reden om de veiligheid van ventilatiesystemen in het openbaar vervoer in twijfel te trekken. OV-NL wil de adviezen van het RIVM afwachten wat betreft circulatie en het coronavirus voordat er overhaaste stappen worden ondernomen. Dit meldt OVPro. 

Normal_rss_entry-422864

Gescheurde spoorstaaf zorgt voor minder treinen van en naar Almere


Bij een routinecontrole heeft ProRail een scheur ontdekt in een spoorstaaf in een wissel bij Almere Literatuurwijk. Treinen kunnen er overheen blijven rijden, maar om de veiligheid te garanderen is er wel een snelheidsbeperking: treinen mogen daar niet harder rijden dan vijf kilometer per uur.

Normal_rss_entry-422582

FNV gaat niet akkoord met slechtere arbeidsvoorwaarden bij NS


Vakbond FNV weigert akkoord te gaan met verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dat laat de bond weten bij de hervatting van de cao-onderhandelingen met NS. "Voorafgaand aan deze onderhandeling heeft een ruime meerderheid van onze leden aangegeven acties niet te schuwen", stelt FNV-bestuurder Henri Janssen.

Normal_rss_entry-422587

NS zet extra treinen naar Zandvoort in


Vanwege het zomerse weer rijdt de NS met meer en langere treinen van en naar Zandvoort. Tot 23.00 uur kunnen strandgangers woensdag zes keer per uur met de trein van en naar de badplaats. Ook op de rest van de voorspelde mooie dagen zet de NS in de avonduren extra treinen in.

Normal_ns__trein__station__spoor

Geen cent erbij tot 2022: NS wil salarissen personeel bevriezen


Vandaag beginnen de gesprekken tussen de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de vakbonden van het treinpersoneel. De inzet van NS is duidelijk: er moet bezuinigd worden. Daarom wil het spoorwegbedrijf de salarissen van het personeel bevriezen voor de komende twee jaar. Dit meldt RTL Nieuws.

Normal_ns__trein__spoor

Arnhem vroeg wakker geschud door toeterende Duitse trein


Inwoners van Arnhem werden maandagochtend vroeg wakker geschud door een hoge, piepende toon. Het bleek te gaan om een defecte claxon van een Duitse trein. Het geluid was rond 05.45 uur minutenlang te horen in de omgeving van stations Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort. Dit meldt De Gelderlander.

Normal_rss_entry-421276

Treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA na 16 dagen hervat


Het trein- en metroverkeer tussen de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA wordt donderdagochtend hervat. Vanwege werkzaamheden aan het spoor reden er zestien dagen lang geen treinen en metro's op het traject.

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

ANVR wil één gezamenlijk Europees reisadvies


De reisadviezen en coronaregels voor mensen die naar het buitenland op vakantie gaan verschillen per land in Europa en dat leidt tot veel onduidelijkheid, vindt de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR pleit daarom voor één Europees reisadvies. Dit meldt de NOS.

Normal_containers__haven

Nederlandse export goed voor een derde van het bbp


De export van goederen en diensten levert Nederland een derde van het bruto binnenlands product (bbp) op. Aan de export van goederen en diensten naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België verdient Nederland het meest. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar aanleiding van de laatste cijfers over exportverdiensten in 2018.

Normal_station_geldermalsen_ns_trein__bron_ns_

Derde perron station Geldermalsen maakt nieuwe dienstregeling mogelijk


Station Geldermalsen is sinds vanochtend een perron rijker. Het derde perron is vandaag in gebruik genomen en zorgt ervoor dat er vanaf 10 augustus een nieuwe dienstregeling mogelijk is. Dit meldt ProRail.

Normal_rss_entry-420199

CPB: wereldhandel daalde verder in mei, eurozone toont wel herstel


De wereldhandel is in mei met nog eens 1,1 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) dat een maand eerder nog een "historische daling" van een bijgestelde 12,2 procent optekende. Dit jaar is de handel daarmee met 17 procent afgenomen.

Normal_rss_entry-419500

NS werkt aan nieuwe abonnementen wegens veranderd reisgedrag


NS onderzoekt de komende maanden aanpassingen van de abonnementen, zodat deze beter aansluiten op het reisgedrag dat door het coronavirus flink is veranderd.

Normal_rss_entry-419249

'Reiziger vraagt om betere handhaving mondkapjesplicht in ov'


Bij een speciaal meldpunt van reizigersvereniging Rover hebben tot nu toe vijfhonderd mensen een klacht ingediend over de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Ruim vier op de tien klachten komen van reizigers die om verschillende redenen (o.a. benauwdheid) tegen het dragen van een mondkapje zijn.

Normal_trein_interieur

Deel Nederlanders verwacht reisgedrag blijvend aan te passen door corona


Nederlanders lijken zich langzamerhand aan te passen aan de beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt. Ze oordelen positiever over thuiswerken dan ze aan het begin van de crisis deden. Daarnaast verwachten ze vaker te blijven thuiswerken als de crisis voorbij is. Een deel verwacht structureel minder te gaan reizen met het ov en het vlie...