Nationale Transportgids

NTG Spoortransport nieuws

Normal_20181220-syntus-keolis-149_lowres

Ov blijft rijden tijdens avondklokperiode


Treinen, trams en bussen blijven tijdens de lockdown gewoon rijden, ook na 21.00 uur 's avonds wanneer de avondklok geldt. Dat zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).

Normal_rss_entry-458398

FNV heeft gemengde gevoelens bij eindbod cao voor NS


Na elf onderhandelingsrondes over een nieuwe cao bij de Nederlandse Spoorwegen laat vakbond FNV de keuze aan de leden of ze instemmen met het eindbod van de spoorvervoerder. Zelf vindt de bond dat medewerkers een veel ruimere loonsverhoging verdienen dan wat het vervoersbedrijf biedt.

Normal_rss_entry-458142

ING: 'Pakketvervoer winnaar crisis, dip ov en luchtvaart houdt aan'


Pakketvervoerders en andere logistiek dienstverleners voor webshops hebben het afgelopen jaar het meest geprofiteerd van de coronacrisis en ook voor 2021 lijken de seinen op groen te staan. Het tegenovergestelde geldt voor de luchtvaart en ov-bedrijven. Het personenvervoer kampte met een ruime halvering van het aantal reizigers. Door blijvend me...

Normal_rss_entry-458116

Trein- en wegverkeer kampt met hinder door harde wind


De NS moet vanwege de harde wind een deel van de treinenloop tussen Rotterdam en Roosendaal schrappen, meldt het vervoerbedrijf op Twitter. Ook op de weg kan de harde wind voor problemen zorgen.

Normal_afbeelding1

Utrechts Intercitystation stap dichterbij na voordracht Groeifonds


Een nieuw intercitystation en twee nieuwe lightraillijnen voor Utrecht en de regio zijn een stap dichterbij. De Utrechtse aanvraag voor het Nationaal Groeifonds is officieel voorgedragen bij de beoordelingscommissie. Het Rijk ziet de bereikbaarheid en verstedelijkingsopgave van de regio Utrecht als topprioriteit. Dit meldt de provincie Utrecht.

Normal_willemstunnel-017

Spoor in Willemsspoortunnel vernieuwd


Het spoor in de Rotterdamse Willemsspoortunnel kan weer een tijdje mee. Dit weekend werd voor de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de sporen in deze tunnel. Begin 2020 constateerden inspecteurs van ProRail dat deze sporen met spoed onderhoud nodig hadden. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het vervangen van de spoorstaven en de d...

Normal_rss_entry-457462

NS: Eén op zes reizigers verwacht na corona minder met trein te reizen


Na de coronacrisis verwacht één op de zes reizigers minder met de trein te reizen. Dat blijkt uit een onderzoek van NS onder ruim 23.000 reizigers. Ze verwachten meer thuis te gaan werken of hebben inmiddels een alternatief vervoermiddel zoals een auto aangeschaft.

Normal_spoor

Aanrijding trein en voetganger op onbewaakte overweg in Drenthe


Op een particuliere overweg in het Drentse Wijster, bij Beilen heeft afgelopen dinsdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een voetganger. Het slachtoffer is daarbij overleden. De hulpdiensten gingen ter plaatse en deden onderzoek naar de toedracht. Dit meldt ProRail.

Normal_rss_entry-456661

Trein botst op vorkheftruck bij overweg, NS zet vervangende bussen in


Een trein is woensdagochtend tussen de Gelderse plaats Lochem en het Overijsselse Goor op een vorkheftruck gebotst. Dat gebeurde op de bewaakte overweg Brandveenweg, meldt een woordvoerder van ProRail. Niemand is gewond geraakt.

Normal_rss_entry-456567

Ov-branchevereniging wil verlenging financiële steun tot eind 2021


Bedrijven in het openbaar vervoer zouden tot eind 2021 gebruik moeten kunnen maken van de zogenoemde 'beschikbaarheidsvergoeding'. Dat stelt de branchevereniging (OV-NL) in reactie op de verlenging van de lockdown.

Normal_amsterdam_centraal_station__trein__bron_ns_

NS bereidt zich voor op komst van snelle Airport Sprinter


NS bereidt zich de komende jaren voor op de introductie van de Airport Sprinter die acht keer per uur/per richting gaat rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol/Hoofddorp. Dit levert reizigers iedere 6-9 minuten een comfortabele snelle verbinding op. Dit meldt NS. 

Normal_rss_entry-456137

Slot ov-fiets van NS gaat voortaan open met ov-chipkaart


Geen gedoe meer door kwijtgeraakte fietssleutels. De Nederlandse Spoorwegen gaan de ov-fiets voorzien van een elektronisch slot dat opent en sluit met de ov-chipkaart. De eerste vierhonderd fietsen met zo'n nieuw slot staan in de stalling van station Apeldoorn en zijn vanaf maandag in gebruik. Aan het einde van dit jaar is waarschijnlijk zo'n 70...

Logo_prorail_logo

Financiële man ProRail legt functie neer


Na bijna vijf jaar werkzaam te zijn geweest als CFO bij ProRail heeft Hans van Leeuwen besloten om zijn functie per 1 mei aanstaande neer te leggen. Van Leeuwen die sinds 2016 bij ProRail werkt wil meer tijd door gaan brengen met zijn familie. Dit meldt ProRail.

Normal_arriva-stadler-flirt-wink-590x290

Arriva maakt namen nieuwe WINK-treinen bekend


Noorderzon, Oerol, Hangende Keukens, Oldehove, Alvestêdetocht en Snitser Mar. Dit is een kleine greep uit de nieuwe treinnamen van Arriva. De jury heeft samen met 10.000 stemmers de namen uitgekozen voor de achttien nieuwe WINK-treinen die gaan rijden op de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Arriva was met haar Namenwedstrijd op zoe...

Normal_rss_entry-455606

Kamer steunt testplicht voor inkomende reizigers


De Tweede Kamer steunt de spoedwet van het kabinet die een negatieve PCR-coronatest verplicht stelt voor reizigers die ons land binnenkomen vanuit een risicogebied. Dat bleek donderdag tijdens de behandeling van het wetsvoorstel.

Normal_rss_entry-455472

Tweede Kamer kijkt naar wettelijke verankering testplicht reizigers


De Tweede Kamer buigt zich met spoed over een voorstel om de verplichte negatieve coronatest die reizigers moeten overleggen voordat zij uit een risicogebied naar Nederland reizen, een extra wettelijke basis te geven. Het is de bedoeling dat daar al donderdagmiddag over wordt gestemd.