Nationale Transportgids

NTG Spoortransport nieuws

Normal_trein__wissel__spoor

Problemen rangeerterrein Waalhaven Zuid pas in 2021 opgelost


Het Rotterdamse rangeerterrein Waalhaven Zuid kampt al maanden met een brandveiligheidsprobleem en er is voorlopig nog geen definitieve oplossing. ProRail heeft meerdere tests uitgevoerd om het blusprobleem op te lossen, maar deze zijn allen mislukt en daarom heeft de spoorbeheerder besloten terug naar de tekentafel te gaan om een goede oplossin...

Normal_rss_entry-386138

'Heb meer respect voor vrachtwagenchauffeurs en ov-personeel'


Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

Normal_rss_entry-386439

Thalys schort directe treinreizen naar Parijs op tot eind april


Het is vanaf dinsdag voorlopig niet meer mogelijk om direct met de trein van Amsterdam naar Parijs te reizen. Thalys past het reisschema, vanwege de afgenomen hoeveelheid reizigers door de maatregelen rond het nieuwe coronavirus, tot en met 30 april aan.

Normal_ov__openbaar_vervoer__inchecken__ov-poortjes__station__bron_ns_

Rover wil flexibiliteit om ov-abonnement op pauze te zetten


Reizigersvereniging Rover roept meerdere vervoerders op om zich flexibel op te stellen wat betreft verzoeken om ov-abonnementen te pauzeren. Vanwege het coronavirus wordt iedereen gevraagd om alleen met het openbaar vervoer te reizen als het echt noodzakelijk is. Daarom vindt Rover het niet meer dan logisch dat reizigers hun abonnement moeten ku...

Normal_rss_entry-386005

Minister: regels nodig voor onfatsoenlijk gedrag in het openbaar vervoer


Dat medewerkers in het openbaar vervoer in het gezicht worden gehoest tijdens de coronacrisis en onbeschoft worden behandeld is "ongehoord", vindt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Om het asociale gedrag tegen te gaan is volgens haar een protocol nodig voor het reizen met het ov.

Normal_rss_entry-385446

Meevaller: ProRail kan Schipholtunnel eerder aanpakken door corona


In de Schipholtunnel wordt 7,3 kilometer spoorstaven eerder vervangen. Dat is mogelijk doordat er vanwege het coronavirus een stuk minder treinen rijden, meldt spoorbeheerder ProRail. De monteurs volgen tijdens hun werk de richtlijnen van het RIVM.

Normal_trein_binnenkant

Minister is tegen OV-verbod voor mensen buiten vitale sectoren


Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt het momenteel geen goed plan om extra maatregelen te treffen om eventuele drukte in het openbaar vervoer tegen te gaan. Ze zegt dat de oproep helder is: reis alleen als het noodzakelijk is. Er is volgens haar geen aanleiding om de regels verder aan te scherpen. Dit meldt SpoorPro.

Normal_bus__binnenkant_2

Medewerkers ov afgelopen dagen regelmatig bedreigd en mishandeld


De afgelopen dagen zijn medewerkers in het openbaar vervoer in de regio Amsterdam meerdere keren bedreigd of zelfs mishandeld vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Het Amsterdamse stadsbestuur schreef hierover in een brief aan de gemeenteraad. Dit meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-385012

Man zonder vervoersbewijs opgepakt na slaan NS-controleur


Een 35-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag in Breda opgepakt omdat hij een NS-controleur in de trein had geslagen. De verdachte reisde met twee anderen, toen bij controle bleek dat geen van hen een geldig vervoersbewijs bij zich te had. Daarop werden ze de trein uitgezet. De man - die geen vaste woon- of verblijfplaats had - was het...

Normal_rss_entry-384808

FNV: alleen nog medewerkers uit vitale sectoren met het openbaar vervoer


Alleen medewerkers uit vitale sectoren zouden voorlopig nog met het openbaar vervoer mogen reizen. Vakbond FNV pleit daar maandag bij het kabinet voor. De maatregel moet er volgens de FNV voor zorgen dat het personeel in het openbaar vervoer beter is beschermd tegen het coronavirus.

Normal_rss_entry-384737

Nederlanders waarderen openbaar vervoer steeds meer


De waardering voor het openbaar vervoer in Nederland stijgt. Volgens de OV-Klantenbarometer van het kennisplatform CROW-KpVV gaven reizigers vorig jaar de kwaliteit van hun rit met trein, bus, tram, metro en boot een 7,848. Dat cijfer is ongeveer 0,1 punt hoger dan in 2018.

Normal_rss_entry-384600

NS: zondag een stuk rustiger in treinen dan zaterdag


Het was zondag een stuk rustiger in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen. "Er waren geen meldingen van volle treinen en er waren significant minder reizigers dan zaterdag", zei een woordvoerder. De NS riep mensen zondag op niet met de trein te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Normal_rss_entry-383851

Weinig internationale treinen door ziektemeldingen en coronamaatregelen


Door de maatregelen tegen het coronavirus en de toename van het aantal ziekmeldingen onder het treinpersoneel rijden er vanaf vrijdag veel minder internationale treinen. NS en de Belgische NMBS hebben afgesproken dat vanaf vrijdag ieder uur wel een internationale Intercity blijft rijden tussen Rotterdam, Breda en Antwerpen.

Normal_rss_entry-383003

Nederland sluit vanaf donderdagmiddag de grenzen, transport gaat door


Nederland sluit in de strijd tegen het coronavirus vanaf donderdagmiddag 18.00 uur zijn grenzen voor burgers van buiten de Europese Unie. De maatregel geldt voor een periode van dertig dagen.

Normal_rss_entry-382607

Twee keer per uur een trein: vanaf zaterdag speciale basisdienstregeling


De treinen gaan vanaf komende zaterdag via een speciale basisdienstregeling rijden. Op alle stations in heel Nederland vertrekt twee keer per uur in beide richtingen een trein. Volgens de NS en ProRail kunnen op deze manier dokters en verpleegkundigen en alle andere Nederlanders in cruciale beroepsgroepen naar hun werk blijven gaan.

Normal_rss_entry-382091

Mensen mijden openbaar vervoer massaal tijdens ochtendspits


Het aantal reizigers in het openbaar vervoer is maandagochtend met 85 procent afgenomen. Dat meldt OV-NL, de koepelorganisatie van openbaarvervoerbedrijven. Het is een gevolg van de vergaande maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het coronavirus in Nederland te beteugelen.