Nationale Transportgids

NTG Spoortransport nieuws

Normal_pexels-pixabay-163856

NS: aangekondigde acties leiden woensdag tot overlast reizigers


De door vakbonden FNV en VVMC aangekondigde acties door medewerkers van de NS gaan woensdag leiden tot overlast voor reizigers, meldt de vervoerder dinsdag. Die moeten "rekening houden met een langere reistijd, uitval van treinen en andere vertrek- en aankomsttijden. We doen ons uiterste best om hen zo goed mogelijk te informeren. We adviseren k...

Normal_rss_entry-499971

Ook servicemedewerkers NS gaan woensdag staken


Ook servicemedewerkers van NS leggen woensdag het werk neer. Door de staking zullen loketten dicht zijn en zal hulp aan reizigers tot een minimum beperkt worden, zeggen vakbonden FNV en VVMC. Eerder was al aangekondigd dat Nederlandse NS-conducteurs op de trein van Amsterdam naar Brussel woensdag gaan staken.

Normal_brug_over_van_harinxmakanaal_opent_niet_meer_voor_scheepvaart

Brug over Van Harinxmakanaal opent niet meer voor scheepvaart


De spoorbrug over het Van Harinxmakanaal is sinds dinsdagmiddag 7 september defect. De zogenaamde HRMK-brug bij Leeuwarden is wel voor treinverkeer beschikbaar, maar opent helaas niet meer voor de scheepvaart. ProRail werkt sindsdien met man en macht aan herstel, dat naar verwachting tenminste drie weken zal duren. Dit meldt ProRail.  

Normal_rss_entry-499699

NL'se conducteurs IC Amsterdam-Brussel leggen woensdag werk neer


Nederlandse NS-conducteurs op de trein van Amsterdam naar Brussel leggen woensdag het werk neer uit onvrede over hun salaris. Dat melden vakbonden FNV Spoor en VVMC zondag. De bonden stellen dat deze conducteurs minder betaald krijgen dan hun collega’s die werken bij Thalys Eurostar en ICE Berlijn & Nightjet.

Normal_rss_entry-499686

Verdachte gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding


Een arrestatieteam van de politie heeft in een trein bij station Apeldoorn zondag een verdachte aangehouden die een bommelding had gedaan. De politie heeft de stilstaande trein doorzocht met honden, maar dat heeft niets opgeleverd. De passagiers die nog in de trein zaten, zijn met de bus vervoerd en opgevangen.

Normal_pexels-pixabay-163856

ACM: Arriva mag met drie nieuwe treindiensten rijden


Arriva krijgt van de ACM op basis van Europese wetgeving groen licht voor drie nieuwe treindiensten waar de vervoerder vanaf 2023 mee wil gaan rijden. Het gaat om wekelijkse nachttreinen tussen Groningen en Schiphol en tussen Maastricht en Schiphol en een dienst tussen Apeldoorn en Amersfoort die vijfmaal per dag rijdt. Dit meldt de Autoriteit C...

Normal_rss_entry-498951

NS: goed dat mondkapjesplicht op treinstations vervalt


Het is goed dat de mondkapjesplicht op treinstations en perrons vervalt. Dat zegt Marjan Rintel, president-directeur van de NS in een reactie op de coronapersconferentie van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge.

Normal_rss_entry-498814

NedTrain ontkent schuld aan chroom-6-drama


NedTrain heeft dinsdagochtend bij de rechtbank Rotterdam zijn onschuld geclaimd in het chroom-6-drama in Brabant. De verantwoordelijkheid lag volgens een advocaat van de NS-dochter volledig bij de gemeente Tilburg, omdat die werkgever was van de slachtoffers.

Normal_rss_entry-498409

Deutsche Bahn komt met nieuw voorstel in loonconflict machinisten


Deutsche Bahn heeft zaterdag een nieuw voorstel gedaan aan machinistenvakbond GDL om verdere stakingen op het Duitse spoor te voorkomen. GDL heeft gedreigd maandag met voorbereidingen voor een nieuwe staking in het slepende loonconflict te beginnen als Deutsche Bahn niet snel met een verbeterd voorstel zou komen.

Normal_rss_entry-498294

De Jonge: afschaffen mondkapjesplicht ov kan kwetsbaren treffen


Demissionair coronaminister Hugo de Jonge vindt dat NS-directeur Marjan Rintel niet "hink-stap-sprong" moet pleiten voor het schrappen van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Rintel zei woensdag op BNR Nieuwsradio dat "niemand" de mondkapjesplicht in de trein nog begrijpt.

Normal_haven__container

CBS: Export groeit met ruim 8 procent in juli


Het volume van de goederenexport was in juli 8,4 procent groter dan in juli 2020. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  Er zijn vooral meer machines, chemische en metaalproducten geëxporteerd. Ten opzichte van juli 2019 lag de export 8,8 procent hoger. Het volume van de import was in juli 8,0 procent groter da...

Normal_bruno-bruins

Oud-minister Bruno Bruins nieuw lid Raad van Advies Keolis


Bruno Bruins, voormalig VVD-minister voor Medische Zorg en Sport in het kabinet Rutte III is sinds 1 september toegetreden tot de Raad van Advies (RvA) van vervoersbedrijf Keolis. Tot en met 31 augustus 2021 bekleedde hij de positie van algemeen directeur ad interim bij de Haagse Trammaatschappij. Dit meldt Keolis.

Normal_rss_entry-497808

CBS: transport in de plus, maar wel minder omzet dan 2019


De omzet in de transportsector trok in het tweede kwartaal met ruim een vijfde flink aan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch lag die nog wel onder het niveau van 2019, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met name de branches die afhankelijk zijn van personenvervoer trokken aan, waarvan de luchtvaart de grootste toe...

Normal_rss_entry-497426

NS vervoert 90.000 racefans in 522 treinen


De NS zegt dit weekend bijna 90.000 racefans naar Zandvoort en terug naar huis te hebben vervoerd. Dat gebeurde met 522 treinen, aldus het vervoersbedrijf dat zegt terug te kijken op "een geslaagd Formule 1-weekend".

Normal_rss_entry-497145

Ruim 27.000 racefans pakken trein naar Zandvoort


De NS heeft vrijdagochtend, tot 12.30 uur, ruim 27.000 racefans naar Zandvoort vervoerd. Dit zijn er meer dan verwacht. Volgens een woordvoerster ging het spoorwegbedrijf uit van zo'n 23.000 reizigers.

Logo_arriva_logo

Arriva zet bussen in door werkzaamheden aan het spoor Noordelijke Lijnen


Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het spoor en werkzaamheden om de perronhoogte op een aantal stations aan te passen, rijden er van 3 t/m 5 september tussen Leeuwarden en Stavoren en van 10 t/m 12 september tussen Leeuwarden en Harlingen Haven geen treinen. Dit meldt Arriva.