Nationale Transportgids

NTG Spoortransport nieuws

Normal_500_assistentieverleningophetstation

Kapotte liften op NS-stations zorgen voor veel overlast bij mensen met beperking


Omdat bepaalde onderdelen voor defecte liften op NS-stations pas na lange tijd geleverd worden, blijven de liften langer stuk dan normaal. Soms blijft een lift weken tot maanden buiten gebruik, wat vooral voor mensen met een beperking zeer vervelend is. Een reiziger met een lichamelijke beperking moest twee maanden lang iedere dag met haar kont ...

Normal_500_geldermalsenimg-2931

Geen treinverkeer tussen Geldermalsen en Tiel wegens spoorwerkzaamheden


Van donderdag 2 juni 23.20 uur tot dinsdagochtend 7 juni reiden er geen treinen tussen Geldermalsen en Tiel. ProRail werkt dan namelijk aan het spoor en komen er nieuwe dwarsliggers. Voor reizigers langs die route zijn treinvervangende bussen geregeld, maar daarmee duurt het reizen wel iets langer. Dit meldt NS. 

Normal_honderdduizend_reizigers_in___n_jaar_voor_nachttrein_uit_oostenrijk

Honderdduizend reizigers in één jaar voor nachttrein uit Oostenrijk


Woensdag reed de nachttrein vanuit Wenen/Innsbruck opnieuw Amsterdam Centraal binnen. Exact een jaar geleden gebeurde dat voor het eerst. In het eerste jaar hebben honderdduizend reizigers gebruikgemaakt van de Nightjet. Dit meldt de NS.

Normal_station_hoogeveen

Werkzaamheden rondom station Hoogeveen zijn voor nu voorbij


In de vroege ochtend van maandag 23 mei reden de treinen weer tussen Meppel en Groningen. ProRail werkte 16 dagen dag en nacht door om de werkzaamheden rond Hoogeveen af te ronden. Dat meldt ProRail. 

Normal_rss_entry-544782

Onweersbuien en windstoten verwacht in zuiden en oosten van het land


In het zuiden en oosten van het land is maandag code geel van kracht wegens verwachte stevige onweersbuien, meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Daarbij is er kans op hagel en op windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur.

Normal_open_trein_festijn_in_spoorwegmuseum_in_utrecht

Open Trein Festijn in Spoorwegmuseum in Utrecht


In het Hemelvaartsweekend gooit het Spoorwegmuseum in Utrecht de deuren open. Ook deuren die doorgaans gesloten blijven. Van 26 tot en met 29 mei 2022 is publiek welkom tijdens het Open Trein Festijn. Dit meldt het Spoorwegmuseum.

Normal_rss_entry-543918

Morgen code geel vanwege onweersbuien


Het KNMI geeft donderdag code geel af voor het hele land vanwege onweersbuien. In de middag worden de zwaarste buien verwacht en vooral in het oosten kan het flink waaien, regenen en hagelen.

Normal_rss_entry-543739

Subsidie voor nachttrein naar Wenen is terecht toegekend


De miljoenensubsidie die eerder werd toegekend aan de NS voor de nachtelijke treinverbinding met Wenen is terecht toegekend. Ook ging het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat niet in de fout met het uitbreiden van de hoofdrailnetconcessie om de treinverbinding mogelijk te maken. Dat concludeert het College van Beroep voor het bedrijfsleve...

Normal_tram_ov_metro

Meedenken over het openbaar vervoer in Utrecht en Nieuwegein


De komende jaren komen er in de regio Utrecht nieuwe woningen en banen bij. Het wordt drukker op de weg en in het OV. Om toch goed bereikbaar te blijven, en een fijne leefomgeving te houden, zetten we in op beter OV. Hoe kun je straks met goed openbaar vervoer je nieuwe huis of je werk op Utrecht Science Park bereiken? En hoe voorkomen we overbe...

Normal_railway-6858240_1920

Station Driebergen-Zeist ontvangt prijs voor behoud historische perronkap


Een modern en duurzaam station waar de geschiedenis beleefd kan worden: dat is station Driebergen-Zeist in een notendop. Bij de verbouwing van het station werd de historische perronkap behouden. Daarvoor ontving het project op vrijdag 13 mei de Waarderingsprijs Erfgoed uit handen van Vereniging Geheugen van Zeist en de Stichting Driebergen-Rijse...

Normal_rss_entry-543528

Trein ontspoort bij botsing bestelbusje, chauffeur zwaargewond naar ziekenhuis


De bestuurder van een bestelbus is maandagochtend ernstig gewond geraakt door een botsing met een trein op een onbewaakte spoorwegovergang in Vorden. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie ontspoorde de trein gedeeltelijk, maar staat deze nog wel rechtop. In de trein raakte niemand gewond, aldus de politiewoordvoerder. De machin...

Normal_onvoldoende_personeel_voor_treinvervangende_bussen_groningen_-_assen

Onvoldoende personeel voor treinvervangende bussen Groningen - Assen


Tussen Groningen, Assen en Meppel rijden er tot en met maandag minder treinvervangende snelbussen dan nodig zijn. Er is een tekort aan chauffeurs waardoor de benodigde extra bussen niet kunnen worden ingezet. Dit meldt OOG TV. 

Normal_fnv_en_cnv_stellen_htm_ultimatum_in_cao-soap

FNV en CNV stellen HTM ultimatum in cao-soap


FNV Stadsvervoer en CNV Vakmensen hebben donderdag aan HTM Personenvervoer een ultimatum gesteld. Het ultimatum volgt op een reeks mislukte pogingen om tot een akkoord te komen. Dit meldt FNV.  

Normal_open_dagen_bij_maasoever_spoorweg_in_barendrecht

Open dagen bij Maasoever Spoorweg in Barendrecht


Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2022 zijn belangstellenden welkom tijdens de open dagen bij de Maasoever Spoorweg in Barendrecht. Dit meldt Barendrechtnu.nl.

Normal_rss_entry-542834

Personeelstekort dwingt NS tot aanpassen dienstregeling


De NS moet deze zomer mogelijk meer maatregelen nemen in de dienstregeling, vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Door een tekort aan hoofdconducteurs wordt vanaf 13 juni al de tienminutentrein op het traject tussen Arnhem en Rotterdam tijdelijk teruggezet naar een kwartierdienst. "De vooruitzichten zijn niet rooskleurig", aldus de NS donderdag.

Normal_rss_entry-542806

Chauffeurs in streekvervoer Overijssel en Noord-Brabant staken zaterdag


Chauffeurs in het streekvervoer leggen zaterdag in Enschede, Hengelo, Haaksbergen en Tilburg het werk neer, meldt FNV. Het is de tweede staking in een landelijke estafette van streekvervoerstakingen voor een betere cao.