Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sunweb: Vakantiegangers willen Schiphol mijden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Sunweb: Vakantiegangers willen Schiphol mijden
Nederlanders die met het vliegtuig op vakantie gaan, kiezen vaker voor een luchthaven in België of Duitsland. Ook regionale luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven en Maastricht zijn in trek. Reisorganisatie Sunweb merkt dat steeds meer reizigers een vakantie boeken vanaf de luchthavens van onder meer Brussel, Düsseldorf of Keulen-Bonn. Daarmee hopen ze taferelen zoals op Schiphol, waar vaak lange rijen staan, te voorkomen. Ook bij TUI merken ze de onrust onder de vakantieganger en zien ze meer interesse voor een vertrek vanaf regionale luchthavens.

Zeker een op de zes Nederlanders maakt volgens Sunweb gebruik van de mogelijkheid om vanaf een Duitse of Belgische luchthaven te vertrekken. Sunweb merkte al dat in de meivakantie Brussels Airport aan populariteit won. Ook voor Sunweb zelf is het uitwijken naar andere luchthavens een manier om de drukte op Schiphol te ontlopen.

TUI noemt de bevindingen van Sunweb "niet zo gek", ook omdat Nederlanders in de media continu de problemen op Schiphol voorgeschoteld krijgen. Daarmee worden klanten "een beetje schuw", aldus een woordvoerster van TUI. De organisatie wijst erop dat het omzetten van vluchten niet zomaar kan. "Rotterdam heeft bijvoorbeeld ook beperkingen", legt de zegsvrouw uit. Ze wijst erop dat regionale luchthavens ook maar een beperkt aantal starts en landingen mogen afwikkelen en dat de uren waarop gevlogen mag worden beperkter is. Volgens TUI is de werkelijkheid op Schiphol overigens wel wat beter dan het algemene beeld in de media.

Annulering 

Ook bij Corendon merken ze een toegenomen interesse voor vakantievluchten vanaf bijvoorbeeld Maastricht of Groningen. Daarnaast is er ook steeds meer vraag naar vakantievluchten vanaf buitenlandse luchthavens vlak over de grens.

Om de drukte het hoofd te kunnen bieden zal Schiphol van maatschappijen eisen om het aantal passagiers terug te brengen. De impact van een dergelijke ingreep is voor reisorganisaties groter dan voor dagelijkse lijnvluchten, zo klinkt het. Een annulering van een vakantievlucht betekent bijvoorbeeld ook dat het hotel moet worden geannuleerd of reeds geboekte excursies. De kosten die daarmee gemoeid zijn, komen in eerste instantie voor rekening van de reisorganisatie. Later op donderdag wordt mogelijk meer bekend over het aantal annuleringen.

Door: ANP

30 juni '22 (13:05)

Snorfietser met blauw nummerbord moet helm dragen per 1 januari

Vanaf 1 januari volgend jaar wordt het dragen van een helm op scooters met een blauw nummerbord en andere snorfietsen dan echt verplicht. Branchevereniging RAI is blij dat er "eindelijk duidelijkheid" komt: eigenlijk zou vanaf 1 juli dit jaar een plicht komen, maar dat werd uitgesteld.

09 juni '22 ( 9:31)

Auto-industrie onzeker over haalbaarheid plannen EU

Beleidsmakers in Brussel moeten rekening houden met de onzekerheden waar de auto-industrie mee wordt geconfronteerd. Volgens de Europese branchevereniging ACEA is het goed dat het Europees Parlement met ambitieuze doelstellingen komt om de uitstoot van CO2 te beperken, maar vraagt zich af of deze haalbaar zijn, gelet op de problemen in de leveringsketen, de beperkte beschikbaarheid van materialen voor elektrische auto's en de trage uitrol van laadinfrastructuur.

02 juni '22 (10:34)

NS richt deze maand aandacht op machinist en conducteur

Vanaf vrijdag 3 juni is het mogelijk om op Utrecht Centraal rond te reizen in een treinsimulator. De NS wil hiermee het beroep van de machinist en de conducteur in het zonnetje zetten. In het kader van de grote personeelstekorten hoopt het bedrijf hiermee nieuwe mensen te werven. Dit meldt Transport Online.  

02 juni '22 ( 9:39)

Streekvervoer in Friesland en westen van Brabant staakt vrijdag

De acties in het streekvervoer worden uitgebreid naar Friesland en het westen van Noord-Brabant. Vakbond FNV maakte bekend dat op vrijdag wordt gestaakt in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Bergen op Zoom en Roosendaal. De acties zijn bedoeld om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten.

03 februari '22 ( 9:36)

Shell boekte in 2021 20 miljard dollar winst vanwege de hoge energieprijzen

Op de Europese aandelenbeurzen gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank en de Bank of England. Op het Damrak verwerken beleggers daarnaast de resultaten van de AEX-bedrijven Shell en ING.

01 februari '22 ( 9:16)

Rijkswaterstaat opent Oosterscheldekering in Zeeland weer

Rijkswaterstaat heeft maandagmiddag rond 17.00 uur de Oosterscheldekering in Zeeland weer geopend. De kering was sinds het eind van de maandagochtend gesloten vanwege een combinatie van hoogwater en harde wind door storm Corrie. De Haringvlietsluizen bij Hellevoetsluis en de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan de IJssel gaan in de loop van de avond weer open, aldus de dienst.

01 februari '22 ( 9:12)

Medewerkers Nedcar gaan dinsdag demonstreren tegen bosbezetting

De 4200 werknemers van VDL Nedcar in Born gaan dinsdagmiddag demonstreren tegen de bezetting van het naburige Sterrebos. De werknemers zijn niet blij met de dagenlange publiciteit rond de bezetters die boskap willen voorkomen. Zonder die kap is uitbreiding van de fabriek niet mogelijk en komt de werkgelegenheid in gevaar, stellen ze.

01 februari '22 ( 8:57)

De verwachte schade van storm Corrie is 10 miljoen euro

Storm Corrie heeft in Nederland voor ruim 10 miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van een eerste schatting. Dat de schade relatief meevalt komt volgens de verzekeraars doordat de storm vooral heftig was in de kustgebieden, waar men goed is voorbereid op storm.

01 februari '22 ( 8:55)

'Tramconducteurs RET moeten agressieve passagiers aan kunnen pakken'

Tramconducteurs van de Rotterdamse vervoerder RET moeten meer bevoegdheden krijgen om overlast van agressieve passagiers aan te kunnen pakken. Dat vindt vakbond FNV, die merkt dat de agressie in het openbaar vervoer toeneemt. "Conducteurs grijpen vaak niet meer in omdat ze bang zijn voor escalatie", aldus FNV.