Nationale Transportgids

NTG Luchtvaart nieuws

Normal_rss_entry-476995

Polderbaan Schiphol na fikse vertraging op 15 mei open


De werkzaamheden aan de Polderbaan op Schiphol zijn op 15 mei afgerond. Dat is ruim twee weken later dan de planning was. Vanwege vorst in het voorjaar en hevige regenval afgelopen week moesten de werkzaamheden worden uitgesteld.

Normal_schiphol__klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

Royal Schiphol Group nieuwste lid van Mobiliteitsalliantie


Royal Schiphol Group heeft zich aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie. De Mobiliteitsalliantie is een samenwerkingsverband van inmiddels 26 partijen, opgericht om ervoor te zorgen dat de bewegingsvrijheid van Nederland behouden blijft. Samen met de andere partijen gaat Schiphol zich inzetten voor de bereikbaarheid, het vestigingsklimaat en ver...

Normal_campagneklmvertrouwdopreis-mg-1422-nl

KLM wint Diamond Award als beste luchtvaartmaatschappij voor Health Safety


KLM heeft de APEX Diamond Award Health Safety toegekend gekregen. Deze award is de hoogst haalbare status voor luchtvaartmaatschappijen op het gebied van Health Safety. KLM is de tweede Europese luchtvaartmaatschappij die deze Diamond-certificering ontvangt, na Virgin Atlantic. Dit meldt KLM. 

Normal_rss_entry-476749

Nederlandse vlucht met medische hulpmiddelen onderweg naar India


Een eerste vlucht met medische hulpmiddelen is onderweg van Nederland naar India. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten. Het gaat om ventilatoren voor mensen die beademd moeten worden, en apparaten waarmee zuurstof uit de lucht kan worden gefilterd en zuurstofflessen vervolgens kunnen worden gevuld.

Normal_rss_entry-476732

Europese Commissie wil 5 miljoen euro uittrekken voor ontslagen KLM'ers


De Europese Commissie wil 5 miljoen euro uittrekken om KLM-personeel dat vanwege de coronacrisis is ontslagen aan een nieuwe baan te helpen. Het geld is bedoeld om 1200 ontslagen werknemers om te scholen of te helpen een eigen zaak te beginnen, meldt de commissie. Zij verwacht van het kabinet dat het 3,4 miljoen bijlegt.

Normal_500_rsg-luchtfoto-schiphol-d755559-2

Schiphol wint titel vrachtluchthaven van het jaar


Amsterdam Airport Schiphol heeft de ‘Cargo Airport of the year’ award van Air Cargo Week World Air Cargo Awards in de wacht weten te slepen. Schiphol wint deze award dankzij de stemmers van de wereldwijde Air Cargo Community en de lezers van Air Cargo Week. De luchthaven wordt onder andere geprezen voor de uitstekende faciliteiten en efficiëntie...

Normal_rss_entry-476666

KLM-topman: na overleven is aandacht nu gericht op herstel


Bij luchtvaartmaatschappij KLM is de blik inmiddels gericht op het herstel van de crisis. Daarmee is de maatschappij volgens topman Pieter Elbers inmiddels een fase verder waar de aandacht vorig jaar louter lag op overleven. Bij stap drie van het crisisherstel gaat de aandacht ook weer naar de verdere toekomst. Zo ver is het nu nog niet.

Normal_rss_entry-476474

De Jonge wil vaccinatiebewijs snel invoeren om reizen mogelijk te maken


Het kabinet wil begin juni een besluit nemen over de invoering van een vaccinatiebewijs. De Tweede Kamer heeft daarna drie weken de tijd om zich te buigen over alle aspecten van zo'n bewijs, waarmee mensen straks kunnen reizen. schrijft zorgminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Wat hem betreft kan Nederland dan nog voor de zom...

Normal_rss_entry-476445

Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM schrapt 'behoorlijk deel' banen


Bij de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM wordt een "behoorlijk deel" van de bijna driehonderd banen geschrapt. Volgens de Nederlandse directeur van SLM, Paul de Haan, is het voorbestaan van de maatschappij in gevaar als er niet wordt ingegrepen, zo heeft hij het personeel laten weten.

Normal_rss_entry-476427

Brancheorganisatie: Vraag naar luchtvrachtvervoer stijgt naar recordhoogte


De vraag naar luchtvrachtvervoer is in maart naar een recordhoogte gestegen. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA lag de de behoefte om goederen via de lucht te transporteren net als een maand eerder op een hoger niveau dan voor de coronacrisis.

Normal_rss_entry-476400

Merknaam D-Reizen weer in handen van failliete reisorganisatie


De naam D-Reizen is weer terug in de failliete boedel van de reisorganisatie. De directeuren hadden die naam in een bedrijfje geplaatst dat buiten de failliete groep viel, maar na vragen van curatoren is dit weer teruggedraaid. Dat melden de curatoren in een voortgangsverslag over het faillissement. Mogelijk hebben de eigenaren illegaal gehandel...

Normal_containerschip__vrachtschip

CBS: Aan- en afvoer goederen nagenoeg stabiel in 2019


In 2019 werd 629 miljard kilogram goederen aangevoerd, 1 procent meer dan in 2018. Tegelijkertijd bleef de afvoer van goederen met 558 miljard kilogram nagenoeg gelijk. Dat blijkt uit nieuwe analyses van de goederenstromen in ons land. Ongeveer twee derde van de goederen komt over zee het land in. Ruim een kwart van de waarde van de aangevoerde ...

Normal_rss_entry-475979

Vliegverboden India, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika blijven langer gelden


Het kabinet heeft besloten de vliegverboden voor vluchten uit India, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika te verlengen tot 15 mei. Dit is gebeurd na een advies van het Outbreak Management Team (OMT). De deskundigen geven aan dat het advies om in quarantaine te gaan slecht wordt nageleefd. Van een quarantaineplicht is nog geen sprake.

Normal_rss_entry-476158

Vrachtvluchten vorig jaar licht gedaald, wel veel minder passagiers in 2020


De Nederlandse luchtvaartsector verwerkte in de eerste twaalf maanden van de coronacrisis veel minder passagiers, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het vervoer van vracht via de lucht nam daarentegen slechts licht af. Doordat er minder gevlogen werd, daalde ook de CO2-uitstoot van de Nederlandse luchtvaart.

Normal_rss_entry-475729

NS zet treinen stil op 4 mei, ook luchtverkeer neemt maatregelen


Tijdens de Nationale Dodenherdenking dinsdag zet de NS om 20.00 uur alle treinen twee minuten stil. Ook het luchtverkeer neemt maatregelen rondom het herdenkingsmoment. Rijkswaterstaat vraagt automobilisten niet op de vluchtstrook te herdenken, maar tijdig een parkeerplaats langs de weg te zoeken.

Normal_gecombineerdefotometlinksdeoudecabineenrechtsdetotaalvernieuwdecabine

KLM past cabine-interieur aan van 14 Boeing 737-800’s


KLM is gestart met het volledig vernieuwen van de cabines van 14 Boeing 737-800 toestellen, voor zowel Business Class als Economy Class. De vernieuwde toestellen, die vooral worden ingezet op Europese vluchten, bieden passagiers meer comfort en stijl en verbruiken minder kerosine omdat het totale cabinegewicht 700 kilo minder is. Het eerste vern...