Nationale Transportgids

NTG Luchtvaart nieuws

Normal_rss_entry-402975

Bonus van ruim 750.000 euro voor topman AF-KLM ondanks protest Nederland


De Nederlandse staat heeft op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen het voorstel gestemd om topman Ben Smith een langetermijnbonus toe te kennen. Het voorstel werd desondanks aangenomen, met een ruime meerderheid van 84 procent van de stemmen. Ook stemde een meerderheid ondanks Nederlands verzet in met een bonus van bijna 800.000...

Normal_rss_entry-402575

Dijsselbloem kritisch over noodsteun aan Air France-KLM


Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is kritisch over de miljarden aan noodsteun voor Air France-KLM. Volgens hem is het heel risicovol om bedrijven die al vol met schuld geladen zijn nog meer leningen te geven.

Normal_rss_entry-402000

'Corona-helikopter' terug naar regulier gebruik, vervoerde 68 coronapatiënten


De Lifeliner 5, de speciaal voor coronavervoer ingerichte traumahelikopter, is vanaf vrijdag weer beschikbaar voor het reguliere vervoer van patiënten vanaf de Waddeneilanden naar het vasteland. Vanwege het dalend aantal coronapatiënten die intensieve zorg nodig hebben, is vervoer via de lucht over grotere afstanden niet meer nodig.

Normal_rss_entry-401775

Transavia start in juni weer met vliegen na negen weken aan de grond


Transavia start vanaf 4 juni stap voor stap zijn vluchtschema weer op. Volgens de luchtvaartmaatschappij kan dat door geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen in Nederland en andere landen in Europa. Ook zou er bij klanten weer belangstelling zijn voor reizen.

Normal_rss_entry-401781

Rapport: georganiseerde criminaliteit ziet kansen op Schiphol


De georganiseerde criminaliteit ziet kansen op Schiphol. Onder meer bagagekelders zijn kwetsbaar voor de smokkel van verdovende middelen.

Normal_zomer__zon__warm__weer__blauwe_lucht

De Nationale Transportgids wenst je een fijne Hemelvaartsdag


De redactie van de Nationale Transportgids zal op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) gesloten zijn. 

Normal_rss_entry-401468

KLM verruimt vrijwillige vertrekregeling voor medewerkers


KLM verruimt de mogelijkheid voor medewerkers om de luchtvaartmaatschappij vrijwillig en met een financiële vergoeding te verlaten. Door de vrijwillige vertrekregeling bij het bedrijf vanaf 1 juni voor alle medewerkers open te stellen hoopt KLM gedwongen ontslagen in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen of beperken.

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

Luchtvaartnota: stiller en schoner vliegen krijgt voorrang in nieuw luchtvaartbeleid


Het kabinet heeft de kaders vastgesteld voor de toekomstige ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland. De nieuwe koers is gericht op een veilige luchtvaart met een sterk netwerk van internationale verbindingen, minder overlast voor mensen en minder impact op het milieu. Voor de Nederlandse luchthavens is er voortaan alleen perspectief op groei...

Normal_rss_entry-400477

KLM verhoogt waarde van alle vouchers met 15 procent


KLM geeft reizigers van wie de vlucht wordt geannuleerd 15 procent meer waarde aan vouchers dan dat de tickets kostten. De luchtvaartmaatschappij gaat ook alle al eerder uitgegeven vouchers meer waard maken. Met de stap wil KLM het voor reizigers aantrekkelijker maken om hun tickets om te zetten in een voucher.

Normal_rss_entry-400681

Inreisverbod Nederland verlengd tot en met 15 juni


Nederland heeft het inreisverbod voor mensen van buiten de EU verlengd tot en met 15 juni. Alleen voor noodzakelijke reizen zijn de grenzen open. Dat is om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Normal_auto__auto_s__geparkeerd__parkeren

Goederenexport gekrompen met 4 procent


Het volume van de goederenexport was in maart 4,0 procent kleiner dan in maart 2019. Dit is de eerste krimp na mei 2019. In maart zijn er vooral minder transportmiddelen en machines uitgevoerd. Daarentegen lag de export van aardolie- en chemische producten hoger dan een jaar eerder. Het volume van de import was in maart 3,7 procent kleiner dan e...

Normal_rss_entry-400335

EC waarschuwt Nederland over vouchers luchtvaart, inbreukprocedure mogelijk


Als Nederland zich niet houdt aan het EU-passagiersrecht zal de Europese Commissie "niet aarzelen een inbreukprocedure te starten" om de wet af te dwingen. Dat zei een commissiewoordvoerder donderdag naar aanleiding van de voucherkwestie voor geannuleerde vluchten in verband met het coronavirus.

Normal_rss_entry-400357

Passagiersstroom naar Schiphol in april zo goed als opgedroogd


Luchthaven Schiphol heeft door de wereldwijde reisbeperkingen wegens het nieuwe coronavirus amper passagiers verwelkomd in april. In die maand vlogen 98 procent minder mensen van en naar de Amsterdamse luchthaven dan een jaar eerder.

Normal_schiphol__klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

KLM volgt Brussel: geld terug voor geannuleerde vlucht


Klanten van KLM wiens vlucht geannuleerd wordt krijgen niet meer automatisch een voucher, maar krijgen de mogelijkheid om hun geld terug te krijgen. KLM heeft besloten gehoor te geven aan het besluit van de Europese Commissie dat klanten een terugbetaling moeten kunnen krijgen als ze dat willen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-399516

'Vraag naar vliegreizen blijft nog vijf jaar lager dan normaal'


De vraag naar vliegreizen zal door het coronavirus nog minstens vijf jaar lager blijven dan voor de crisis. Dat verwacht internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Normal_rss_entry-399603

Actievoerders Greenpeace fietsen over landingsbaan Schiphol


Actievoerders van Greenpeace hebben donderdagochtend korte tijd actie gevoerd op Schiphol. Het negental fietste op een landingsbaan tussen vliegtuigen die daar stonden geparkeerd en toonden een spandoek met de tekst Geen poen zonder groen. De marechaussee heeft de actievoerders aangehouden en meegenomen. De actie begon rond 7 uur. Nog geen uur l...