Nationale Transportgids

NTG Luchtvaart nieuws

Normal_rss_entry-436623

Website met reisadviezen dit jaar al 71 miljoen keer bekeken


De onzekerheid bij mensen of ze tijdens de coronacrisis wel op reis kunnen, heeft geleid tot een enorme explosie in het aantal bezoeken aan de site over reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De website www.nederlandwereldwijd.nl is de afgelopen acht maanden ruim 71 miljoen keer geraadpleegd. Over heel 2019 was dat 3,25 miljoen ...

Normal_schiphol__klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

Reizen in coronatijd, zo doe je dat!


Met de herfstvakantie in zicht gaan vele Nederlanders weer de grens over om een weekje vakantie te vieren. Ook al roept de overheid op nu  in eigen land te blijven, vakantie in het buitenland blijft aantrekkelijk. Maar waar moet je op letten voor je op reis gaat en wat moet je doen als je door een oranje of rood gebied rijdt? De redactie van de ...

Normal_rss_entry-436554

Capaciteit KLM niet omhoog door nieuwe coronareisadviezen Europa


Luchtvaartmaatschappij KLM zal het aantal vluchten naar Europese bestemmingen deze maand niet verder opvoeren. Aanvankelijk was de maatschappij van plan de capaciteit in september te verhogen, maar door aangepaste reisadviezen wegens oplopende coronabesmettingen gaat daar nu een streep door.

Normal_rss_entry-436303

Vertraging herstelplan KLM; volgens vakbond nog amper vooruitgang geboekt


De grootste vakbond voor cabinepersoneel bij KLM twijfelt er openlijk aan of de luchtvaartmaatschappij voor de deadline van 1 oktober wel een herstelplan kan aanbieden aan het ministerie van Financiën. In de maandag gehouden onderhandelingen over een sociaal plan voor personeel dat wordt ontslagen, is volgens de Vereniging Nederlands Cabineperso...

Normal_rss_entry-436333

Minister: luchtvaartmaatschappijen moeten vliegtickets sneller terugbetalen


Luchtvaartmaatschappijen moeten het geld van vluchten die na 1 oktober worden geannuleerd binnen zeven dagen terugbetalen. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen dinsdag aan de Tweede Kamer na overleg tussen de Inspectie voor de Luchtvaart en Leefomgeving (ILT) en de luchtvaartbranche.

Normal_rss_entry-436220

EU-commissie breidt plannen uit voor verkorting vliegroutes


De Europese Commissie wil verder werken aan plannen om vliegroutes te verkorten om zo de uitstoot terug te dringen en de luchtvaartindustrie te helpen. Nu is het luchtruim boven Europa vaak nog gefragmenteerd en moeten vliegtuigen zigzaggen tussen verschillende blokken luchtruimte, wat zorgt voor meer brandstofverbruik en vertragingen, aldus EU-...

Normal_postnl-medische-drone_tcm10-165016

PostNL op streek met drone ambitie: ook tests ‘buiten zicht’


Tien maanden nadat PostNL zijn drone plannen voor het vervoer van medische goederen naar buiten bracht, zet het postbedrijf nu stappen om die ambitie waar te maken. Sinds kort wordt er op twee locaties in Nederland druk getest. Dit meldt Logistiek.nl. 

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

Vliegtuigmaatschappijen: ‘Vluchten naar nergens’ niet duurzaam


De Nederlandse vliegtuigmaatschappijen KLM, Transavia, TUI en Corendon gaan geen 'vluchten naar nergens' aanbieden. In Azië en Australië zijn tickets voor  een reis van zeven uur zonder bestemming massaal uitverkocht. Nederlandse maatschappijen vinden zulke vluchten onder andere ‘niet duurzaam’. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl. 

Normal_transavia__vliegtuig

Rode cijfers voor Groningen Airport Eelde: verwacht verlies van 2 miljoen


Groningen Airport Eelde (GAE) verwacht dit jaar een verlies te maken van ruim 2 miljoen euro. Dat schrijft de luchthavendirectie in een verslag over het eerste halfjaar van 2020. Dit meldt RTV Drenthe. 

Normal_rss_entry-435823

Bedrijfsleven krijgt uitzondering op inreisverbod


Personen uit een land met een inreisverbod in verband met het coronavirus mogen vanaf maandag onder bepaalde voorwaarden naar Nederland reizen. Bezoekers die aantoonbaar een bijdrage leveren aan de Nederlandse economie of samenleving mogen het land in. Deze versoepeling is bedoeld voor mensen uit het bedrijfsleven.

Normal_laadpaal__elektrische_auto__laadpunt__parkeerplaats

Windmolen, stekkerauto en isolatie voor aangescherpt klimaatdoel


Om het klimaatdoel voor 2030 te kunnen aanscherpen, mikt de Europese Commissie op extra inspanningen in de energiesector, het vervoer en de gebouwde omgeving. Als zij er een schepje bovenop doen is de voorgestelde CO2-vermindering van 55 procent haalbaar, zegt verantwoordelijk EU-commissaris Frans Timmermans.

Normal_schiphol__luchthaven__vliegveld

Mogelijke heffing op vrachtvluchten baart ondernemers zorgen


In de begroting voor het nieuwe parlementaire jaar maakt het kabinet niet duidelijk of de geplande vliegbelasting ook zal gelden voor vrachtvluchten. Ondernemersvereniging evofenedex wil hier gauw opheldering over omdat heffingen op vrachtvluchten grote gevolgen zouden hebben voor de handel en transport in Nederland. Dit meldt Transport Online. 

Normal_rss_entry-434105

Europese Commissie wil versnelde reductie CO2-uitstoot: 55 procent in 2030


De Europese Commissie wil dat de EU sneller toewerkt naar een vermindering van de CO2-uitstoot. Voorzitter Ursula von der Leyen stelt een reductie in 2030 van "minstens 55 procent" ten opzichte van 1990 voor, zei ze in Brussel in haar eerste grote beleidstoespraak, de Staat van de Unie. Tot nu toe was 40 procent afgesproken.

Normal_rss_entry-433939

'Drukste dag' op Schiphol telde deze zomer slechts 73.000 reizigers


De drukste dag op Schiphol was deze zomer vanwege de coronacrisis een stuk rustiger dan normaal. De luchthaven zag op 14 augustus 73.000 reizigers voorbij komen, tegen 235.000 op de drukste dag vorige zomer. De meeste vliegtuigbewegingen waren er op 31 augustus met bijna 850 vertrekkende en aankomende passagiers- en vrachtvluchten.

Normal_rss_entry-433698

Cijfers luchtvaartsector 2020 'verontrustend' voor luchtvaartindustrie


De Europese luchtvaartsector wordt nog veel harder geraakt in 2020 dan eerder gedacht. De verwachting van de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol voor het totaal aantal vluchten in Europa in 2020 ligt 55 procent onder het niveau van 2019, wat neerkomt op 6 miljoen minder vluchten. Vergeleken met de vorige schatting van Eurocontrol is dat nog...

Normal_rss_entry-433748

Kabinet: steunpakket KLM spoort voldoende aan tot verduurzaming


Het kabinet vindt dat het steunpakket waarmee KLM tijdens de coronacrisis op de been wordt gehouden, de luchtvaartmaatschappij voldoende aanspoort tot verduurzaming. Dat meldt minister Wopke Hoekstra (Financiën), die het bedrijf deze zomer te hulp schoot met miljardenleningen.