Nationale Transportgids

NTG Luchtvaart nieuws

Normal_rss_entry-449488

TUI krijgt 1,8 miljard euro coronasteun, ook Nederlandse medewerkers gered


Reisconcern TUI heeft een akkoord gesloten met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun. Die financiële injectie is nodig nu door de coronacrisis een groot deel van alle inkomsten is weggevallen voor de Duitse touroperator.

Normal_rss_entry-449238

Capaciteit voor 2000 personen per dag bij nieuwe XL-testlocatie Schiphol


Op Schiphol is een nieuwe extra grote testlocatie geopend waar mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus. Op een locatie bij P4 Lang Parkeren kunnen mensen terecht voor zowel sneltests als reguliere tests. De capaciteit is nu 2000 personen per dag. Dit aantal kan de komende maanden opgeschroefd worden naar 15.000 tests per dag.

Normal_rss_entry-449321

Lagere omzet door corona bij helft Nederlandse exporteurs


Ruim de helft van alle Nederlandse exporterende bedrijven voelt de coronapandemie in de omzetcijfers. Dat maakt ondernemersorganisatie voor handels- en productiebedrijven evofenedex op uit een enquête onder haar leden. Bij de meeste ondernemers die minder uitvoeren, komt dit doordat er veel vraag is weggevallen.

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

Air France-KLM kiest mogelijk voor aanschaf Boeing MAX-toestellen


Air France-KLM overweegt met de Boeing MAX-toestellen te gaan vliegen. Topman Ben Smith zei in een toelichting tijdens een online-bijeenkomst dat het concern een reeks van nieuwe toestellen overweegt, waaronder de MAX, maar ook de Airbus A220 en een verlengde versie van de A321.

Normal_schiphol_vliegveld

Schiphol komt met uitstootvrij airport hotel shuttlebus systeem


De gemeente Haarlemmermeer, Amsterdam Airport Schiphol en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Haarlemmermeer hebben de intentie uitgesproken om een nieuw emissieloos airport hotel shuttlebus systeem op te zetten. Dit nieuwe transportsysteem - met gezamenlijk elektrisch vervoer tussen de airport hotels in de gemeente Haarlemmermeer en de luchthave...

Normal_klm__vliegtuig__vliegveld__luchthaven

KLM 777 keert om boven Rusland door technisch mankement


In de nacht van woensdag op donderdag is een Boeing 777 van KLM uitgeweken naar Moskou. Het toestel bevond zich al ver in Oost-Rusland toen het door een technisch mankement omkeerde. Dit meldt Up in the Sky.nl.  

Normal_schiphol_vliegveld

Minister: Beslissing over groei Schiphol naar volgend kabinet


Volgens minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) is het aan een volgend kabinet om te bepalen of luchthaven Schiphol vanaf volgend jaar mag groeien. Dat heeft zij gister tegen de Tweede Kamer gezegd. Dit meldt NH Nieuws.

Normal_rss_entry-448249

Leden pilotenbond stemmen in met loonoffer, maar kritisch op KLM


De KLM-ledenraad van pilotenvakbond VNV is onder protest akkoord met de aanpassingen in de cao, waaronder een langduriger loonsverlaging zodat KLM zich verzekerd weet van miljarden aan overheidssteun. Wel zetten de bondsleden vraagtekens bij de totstandkoming van het akkoord. Ook hebben ze kritiek op de gang van zaken en de opstelling van KLM.

Normal_rss_entry-448074

KLM-topman Elbers treedt toe tot bestuur luchtvaartorganisatie IATA


KLM-topman Pieter Elbers is verkozen tot het bestuur van de luchtvaartbrancheorganisatie IATA. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de organisatie. Elbers maakte eerder ook al deel uit van de zogeheten Board of Governors, van 2016 tot en met juni 2019.

Normal_rss_entry-447848

Luchtvaartbranche introduceert 'coronapaspoort' voor reizigers


De luchtvaartsector komt met een eigen 'coronapaspoort' waarmee reizigers snel kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of de noodzakelijke negatieve test voor het coronavirus hebben ondergaan die in sommige landen verplicht is. Daarmee wil de internationale luchtvaartbrancheorganisatie IATA het internationale reizen vergemakkelijken. De app moe...

Normal_rss_entry-447872

Corendon: Sunweb wilde onder deal uit om lagere prijs


Sunweb heeft na het uitbreken van de coronapandemie alles op alles gezet om onder een eerder overeengekomen overname van Corendon uit te komen. Dit om het bedrijf uiteindelijk voor een lager bedrag te kunnen kopen, betogen advocaten van Corendon.

Normal_drone-bij-de-vaarweg_tcm21-267309

Rijkswaterstaat zet drones in bij incidenten op het water


Rijkswaterstaat heeft maandag een nieuw praktijkgebied voor drones in gebruik genomen langs de Waal, tussen Tiel en Nijmegen. In dit gebied gaan Rijkswaterstaat en hulpdiensten onder de naam ‘Drone2Go’ testen en vliegen met autonome drones om sneller een overzichtsbeeld te krijgen van een incident op de vaarweg. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_500_eurostar-013-2

Internationale trein moet alternatief en aanvulling worden van vliegverkeer


Versterk de internationale trein, zodat deze voor meer reizigers een aantrekkelijk alternatief wordt voor korte vluchten. Dat is de ambitie van de ‘Actieagenda Trein en Luchtvaart’ die afgelopen vrijdag aan de Tweede Kamer is gestuurd. De agenda is in samenwerking met I&W opgesteld door NS, Schiphol, ProRail en de KLM. Dit meldt NS.

Normal_rss_entry-447526

KLM baalt van beperking nachtvluchten in nieuwe luchtvaartnota kabinet


Luchtvaartmaatschappij KLM is niet te spreken over een extra beperking voor nachtvluchten die in de definitieve luchtvaartnota van het kabinet is opgenomen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil dat er aanzienlijk minder vluchten in de nacht plaatsvinden, en die mogen niet worden verschoven naar de vroege ochtend of ...

Normal_rss_entry-447315

Reisbranchevereniging ANVR bereidt zich voor op beter vakantiejaar


Vanwege de coronamaatregelen is op vakantie gaan nu vrijwel onmogelijk, maar volgend jaar staan Nederlanders waarschijnlijk weer te popelen om op reis te gaan. Touroperators krijgen al weer boekingen binnen voor de zomermaanden en zijn ook al druk bezig om hotelkamers in te kopen voor het nieuwe seizoen. Ook wordt er met de overheid gepraat over...

Normal_brexit-3575383_1280

Bedrijven aarzelen nog met voorbereidingen op Brexit


Nederlandse bedrijven zijn onzeker over de afloop van de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een nieuw partnerschap. Een derde van hen wacht daarom met het treffen van voorbereidingen op de gevolgen van de Brexit. Dit blijkt uit nieuw onderzoek uitgevoerd door Kantar in opdracht van het ministerie van Buitenl...