Nationale Transportgids

NTG Luchtvaart nieuws

Normal_rss_entry-490313

CPB: wereldhandel voor tweede maand op rij beetje afgenomen


De wereldhandel is in mei voor de tweede maand op rij licht afgenomen. Dat kwam vooral door een daling in China en in andere Aziatische landen waar het aantal coronabesmettingen snel is toegenomen zoals Indonesië en India. In Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika steeg het handelsvolume juist.

Normal_397495-onthulling_psv_vibe_1-d01885-original-1626787305

Eindhoven Airport onthuld ode aan PSV op voorterrein luchthaven


Op Eindhoven Airport is dinsdag de PSV Vibe onthuld door Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV) en Roel Hellemons (algemeen directeur Eindhoven Airport). Het zogeheten 'landmark' op het voorterrein van Eindhoven Airport moet dienen als een ode aan PSV en de stad Eindhoven en is een uiting van de uitgebreide samenwerking van PSV met luchthaven. ...

Normal_rss_entry-490304

Drukte op Schiphol door vakanties, maar nog niet op niveau van voor de crisis


De vakantiedrukte op Schiphol is terug, maar nog lang niet op het niveau van 2019. Toen lag het hoogtepunt op 235.000 reizigers per dag, dat is nu rond de 120.000 reizigers. De rijen zijn wel ongeveer even lang, doordat er meer controles zijn met test- en vaccinatiebewijzen.

Normal_rss_entry-489772

Ex-KLM'er Camiel Eurlings aan de slag bij Bonaire International Airport


Voormalig minister en KLM-topman Camiel Eurlings keert terug in de luchtvaart. Vanaf 1 augustus treedt hij toe tot de raad van commissarissen van Bonaire International Airport, ook wel bekend als Flamingo Airport, meldt de Caribische luchthaven.

Normal_normal_tln

CBS: Nederland grootste bierexporteur in de Europese Unie


Nederland was in 2020 de grootste exporteur van bier in de Europese Unie. Vorig jaar werd voor ruim 2 miljard euro bier geëxporteerd, met name naar de Verenigde Staten, waarvan 121 miljoen euro alcoholvrij bier. Na Mexico is Nederland zelfs de tweede grootste bierexporteur in de wereld. Dit meldt het CBS.

Normal_209007

Schiphol: aantal volledige vrachtvluchten gestegen in juni


In de afgelopen maand hebben ruim 1,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol gereisd. Dat blijkt uit de nieuwste verkeer- en vervoercijfers die Schiphol vorige week presenteerde. In juni 2020, met grote effecten van COVID-19 op Schiphol, waren dat er 472.000. In juni 2019 reisden 6,5 miljoen passagiers via de luchthaven. Dit meldt Schiphol. 

Normal_cameramast1

Cameramast voor afhandeling vliegverkeer op afstand op plek gehesen


Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft onlangs het hoogste punt bereikt bij de bouw van de cameramast op Groningen Airport Eelde. Met het hijsen van deze mast is een belangrijke stap gezet naar afhandeling van vliegverkeer op afstand in plaats van vanuit de fysieke toren op de luchthaven. Dit meldt Groningen Airport Eelde.

Normal_rss_entry-489728

EasyJet zet opnieuw fors verlies in de boeken door corona


Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft afgelopen kwartaal vanwege de malaise in de luchtvaart als gevolg van de coronacrisis opnieuw een stevig verlies in de boeken gezet. Toch is topman Johan Lundgren positief gestemd over de zomermaanden en de herfst nu de Britten weer mogen vliegen en meer reisbeperkingen worden opgeheven.

Normal_rss_entry-489242

Betere luchtkwaliteit Schiphol met nieuwe neveltechniek tegen ultrafijnstof


Luchthaven Schiphol doet samen met Wageningen University & Research (WUR) en het Koninklijke Nederlandse Lucht- en Ruimtevaarcentrum (NLR) onderzoek naar een nieuwe neveltechniek om ultrafijnstofdeeltjes te verminderen. Dat moet de lokale luchtkwaliteit op Schiphol en in de directe omgeving verbeteren, meldt Schiphol.

Normal_rss_entry-488848

Afgelopen halfjaar 50.000 kilo cocaïne voor Nederland onderschept


De douane en internationale opsporingsinstanties hebben in de maanden januari tot en met juni 50.956 kilo cocaïne met Nederland als bestemming onderschept. Hiervan hebben Nederlandse douaniers in de zeehavens en op de luchthavens ruim 22.400 kilo cocaïne in beslag genomen. Buitenlandse douanediensten namen ruim 28.000 kilo cocaïne in beslag die ...

Normal_rss_entry-488738

TUI gaat alle vakantiereizen naar Spaanse eilanden annuleren


Reisorganisatie TUI gaat voorlopig alle vakantiereizen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar de Spaanse eilanden annuleren vanwege het oranje reisadvies dat volgens TUI gaat gelden voor die eilanden.

Normal_rss_entry-488559

Nederlandse export in mei omhooggeschoten


Nederland heeft in mei ruim 22 procent meer goederen geëxporteerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral de verkoop van aardolie- en chemische producten aan het buitenland steeg hard. Daarnaast voerden Nederlandse bedrijven meer machines en metaalproducten uit, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-488517

ING: 2022 sleuteljaar voor herstel luchtvaart


Volgend jaar wordt een belangrijk jaar voor de luchtvaartsector. Dan wordt pas echt duidelijk hoe die zich herstelt van de coronacrisis, menen economen van ING. Dit jaar is dat door de vele verschillende reisregels en de opleving van de Delta-variant van het coronavirus nog lastig. De luchtvaart komt vermoedelijk rond de 50 procent uit van het a...

Normal_passengers-519008_1920

KLM behoudt vijfsterren APEX-status


Ook dit jaar behoudt luchtvaartmaataschappij KLM haar vijfsterrenclassificatie van de Airline Passenger Experience Association (APEX). Naast KLM heeft ook partner Delta Air Lines de vijfsterren APEX-status behouden. Dit meldt KLM. 

Normal_rss_entry-488291

Zorgen Delta-variant coronavirus maakt luchtvaartsector nerveus op beurs


Luchtvaartmaatschappijen hoorden maandag bij de verliezers op de Europese beurzen. Door de opmars van de Delta-variant van het coronavirus komen de toch al magere vooruitzichten voor het herstel van de luchtvaart in gevaar. In Amsterdam was Air France-KLM een duidelijk verliezer. Elders in Europa leverden bijvoorbeeld Lufthansa en Ryanair aan be...

Normal_rss_entry-488325

Luchtvaartautoriteit VS ontdekt nieuwe problemen bij Boeing 787 Dreamliner


De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandag (lokale tijd) bekendgemaakt dat nog niet-geleverde Boeing 787 Dreamliners een nieuw mankement vertonen. De vliegtuigbouwer zal de problemen oplossen voordat de toestellen de fabriek verlaten, aldus de FAA.