Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Aantal boekingen voor verre bestemmingen neemt toe

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Aantal boekingen voor verre bestemmingen neemt toe
De boekingen naar verre bestemmingen nemen toe, merken reisorganisatoren zoals Voja Travel, vliegticketverkoper Vliegtickets.nl en brancheorganisatie ANVR. Volgens de organisaties betekent dit dat het vertrouwen om ook verder dan Europa te reizen weer terugkomt. Wel staan de officiële reisadviezen van de overheid voor plekken buiten Europa veelal nog op oranje, wat inhoudt dat reizen wordt afgeraden tenzij noodzakelijk.

Reisspecialist Voja Travel, die onder meer reizen naar het Afrikaanse Kaapverdië aanbiedt, spreekt van "recordboekingen" voor zowel winter- als zomerboekingen. In de laatste maanden van 2021 en in deze maand stegen de boekingen fors ten opzichte van diezelfde periodes in 2019. Kaapverdië, de Azoren en Madeira zijn het populairst. "De angst voor het oranje reisadvies is bij Voja-reizigers nagenoeg weg", zegt eigenaar Joshua van Eijndhoven. Voor bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Australië verwacht hij vooralsnog geen boekingen omdat de coronaregels daar strenger zijn.

Vliegticketverkoper Vliegtickets.nl zag deze maand het aantal intercontinentale vluchten voor juli en augustus vervijfvoudigen ten opzichte van dezelfde maand in 2021. De populairste bestemmingen zijn de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, de Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika en Mexico. De boekingen met een bestemming buiten Europa zijn "nog altijd erg beperkt", maar Vliegtickets.nl verwacht de komende periode een toename door aangekondigde reisversoepelingen binnen de EU. Vliegmaatschappij KLM ziet ook het aantal intercontinentale boekingen aantrekken, maar kon niet ingaan op specifieke bestemmingen.

Reisadvies

Reisspecialist Koning Aap ziet sinds afgelopen week de interesse van vakantiegangers op de website nu ook terug in opties en boekingen, aldus een woordvoerder. Mensen willen graag naar het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Nepal en Sri Lanka. Traditionele vakantiebestemmingen zoals Thailand, Indonesië en Vietnam blijven vanwege reisbeperkingen achter.

Vertrouwen

ANVR-directeur Frank Oostdam zegt dat de boekingen getuigen van meer vertrouwen voor de lange termijn, maar dat het reisadvies voor buiten Europa een "belangrijke hindernis" is. Als dat al was aangepast, hadden er nog meer boekingen kunnen zijn. De ANVR wil dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het corona-advies scheidt van het reisadvies. De ANVR voert hierover gesprekken met het ministerie en hoopt dat het advies de komende maanden aangepast wordt.

Door: ANP

12 juli '24 (11:15)

Vakantieboekingen volgens ANVR in eerste helft 2024 met zes procent gestegen

Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

12 juli '24 (11:00)

Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen, voldeed daardoor niet aan de eisen.

12 juli '24 ( 8:44)

KLM, Air France en SAS ondertekenen codeshare- en interline-overeenkomst

KLM, Air France en SAS hebben donderdag 11 juli 2024 aangekondigd codeshare- en interline-overeenkomsten te hebben ondertekend. Deze overeenkomsten treden in werking op 1 september 2024. SAS, waarvan Air France-KLM een van de oprichters is, treedt dan officieel toe tot de SkyTeam-alliantie. Dat meldt KLM.

12 juli '24 ( 6:00)

Uitspraak Hoge Raad in slepende zaak krimpplan Schiphol

De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak in een zaak tegen de krimpplannen voor luchthaven Schiphol. Die is aangespannen tegen de Staat door verschillende luchtvaartmaatschappijen en de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. Centraal staat het verlagen van het aantal vluchten van 500.000 naar 460.000, iets wat de overheid inmiddels niet meer voor dit jaar van plan is.

11 juli '24 (22:00)

Zorgen over uitbreiding luchtbasis Leeuwarden

Veel Friezen die de informatieavond van Defensie donderdag in Leeuwarden bezochten zijn bezorgd over de plannen voor uitbreiding van het aantal vliegbewegingen met F-35's. Defensie wil 2300 extra vluchten per jaar gaan uitvoeren en mogelijk komt een deel daarvan in Leeuwarden.

11 juli '24 (13:15)

Toeristen geven recordbedrag uit in Europa

Internationale toeristen geven dit jaar naar verwachting een recordbedrag van 800 miljard euro uit in Europa. Dat meldt de European Travel Commission in een nieuw rapport. Vooral veel Amerikanen bezoeken Europa.

10 juli '24 (12:00)

Brussel keurt opnieuw miljardensteun voor Air France-KLM goed

De Europese Commissie keurt opnieuw de staatssteun ter waarde van 10,4 miljard euro voor Air France-KLM goed. De Nederlandse en Franse overheid voorkwamen met die leningen en kredietgaranties een faillissement van het luchtvaartconcern na het uitbreken van de coronapandemie. Maar na klachten van Ryanair oordeelde de op een na hoogste rechter van de Europese Unie dat de Europese Commissie die staatssteun te gemakkelijk had goedgekeurd.

09 juli '24 ( 7:19)

Corendon introduceert ambassadeurs Influencer Squad

Tijdens het Social Crew Event in de Mondi Skybar van het Corendon Schiphol Hotel zijn de nieuwe travelambassadeurs voor Corendon, Byjune en GoFun bekendgemaakt. Deze ambassadeurs gaan voor de verschillende merken van Corendon op reis om hun volgers te inspireren en te laten zien wat voor prachtige bestemmingen er zijn. Dorst & Lesser beheert het ambassadeursprogramma. Dat meldt Corendon.

05 juli '24 ( 6:53)

Transavia biedt meer mogelijkheden met Flying Blue

Transavia biedt sinds maandag 1 juli 2024 meer mogelijkheden om Flying Blue Miles te verdienen en te besteden op vluchten binnen het Middellandse Zeegebied en Europa. Flying Blue is het loyaliteitsprogramma van de Air France-KLM Groep, waarvan Transavia een onderdeel is. Dat meldt Transavia. 

04 juli '24 (14:15)

Afspraken Defensie om overlast vliegbasis Gilze-Rijen te beperken

Defensie heeft afspraken gemaakt om de overlast voor omwonenden van de vliegbasis Gilze-Rijen te beperken. Welke maatregelen precies worden genomen, maakt Defensie eind augustus bekend op vier informatiebijeenkomsten in de omliggende dorpen Molenschot, Gilze, Rijen en Hulten. Het ministerie en de Brabantse gemeente Gilze en Rijen leggen de afspraken vast in een intentieverklaring en een uitvoeringsdocument.