Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rittenregistratie voor je auto bijhouden? Let op deze regels.

Door RouteVision Nederland
schedule 12 min
location_on [xx]km
Als jij vaak een hoop kilometers rijdt voor je eigen bedrijf of het bedrijf waar jij werkzaam voor bent met jouw privé auto, dan is de kans groot dat jij al wel eens vaker hebt gehoord van rittenregistratie. Misschien werk jij zelfs al met een rittenregistratie app, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de term een keer voorbij hebt horen komen maar er verder weinig mee hebt gedaan. Dit laatste zou heel erg zonde zijn, aangezien je zelf een hele hoop voordelen kan halen uit de rittenregistratie voor jouw auto. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent naar de voordelen die jij er uit kan halen!

Wat is rittenregistratie?

De kans is aanwezig dat je misschien nog nooit hebt gehoord van rittenregistratie. Als dit zo is, dan ben je de afgelopen tijd echt een hoop voordelen misgelopen. Rittenregistratie is eigenlijk gewoon het bijhouden van jouw gereden kilometers. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen, je kan bijvoorbeeld de kilometerstand van jouw auto goed bijhouden en de verschillen hiervan opschrijven. Ook kan je het telkens opschrijven. Een manier die heel handig werkt is het werken met een systeem waarbij een monteur een zogeheten black box in jouw auto komt monteren. Deze box heeft een gps en dataverbinding en houdt hierdoor heel accuraat alle gereden kilometers bij. Je kan dan daarna op een app alle gegevens bekijken! 

Waarvoor gebruik je rittenregistratie?

Misschien denk je nu, allemaal hartstikke leuk en aardig dat bijhouden van al die kilometers, maar waarom zou ik dit in hemelsnaam zelf gaan doen. Er zijn natuurlijk goede redenen waarom mensen de gereden kilometers allemaal zo precies bijhouden. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat je met het bijhouden van je gereden kilometers ook heel makkelijk kan aangeven wat jij terug krijgt op het gebied van benzine kosten van bijvoorbeeld de belasting of het bedrijf waar jij voor werkt!

Rittenregistratie voor je auto.

Het is dus erg handig om de registratie van je kilometers goed bij te houden. Omdat je meestal best vaak rijdt met je auto, kan het soms heel lastig zijn om dit bij te houden zonder app. Dit is zo omdat je er niet altijd aan denkt om je kilometers te bekijken als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat of de kinderen naar school brengt. Daarom kunnen er soms kleine verschillen oplopen, die later voor verwarring kunnen gaan zorgen.

Regels van rittenregistratie.

Aan de rittenregistratie zitten ook nog een aantal regels verbonden, maar de belangrijkste regel is dat je de kilometers heel goed moet bijhouden. Als je de kilometers slordig of onvolledig indient kan je namelijk een fikse boete krijgen. Daarom kan je het beste werken met een handig systeem zoals die met de black box. Op deze manier heb je de gereden kilometers altijd makkelijk op één plek en kan je het handig indienen! kijk voor meer info op http://routevision.nl/

Door RouteVision Nederland
Marten Mees weg 8-10, 3068 AV, Rotterdam
18 november '22 ( 9:44)

FNV kondigt acties aan bij PostNL

Medewerkers van PostNL voeren de druk op in het cao-conflict met het bedrijf. Vakbond FNV kondigde vrijdag aan dat post- en pakketmedewerkers actie gaan voeren om hun roep om een betere cao kracht bij te zetten. Stakingen zijn niet uitgesloten. Wanneer de acties gaan plaatsvinden en hoe die eruit zien, wordt in de komende dagen met de FNV-leden besproken.

18 november '22 ( 9:43)

Maleisië staat achter beslissing MH17-verdachten te veroordelen

De Maleisische premier Ismail Sabri Yaakob zegt dat zijn land achter de beslissing van de Nederlandse rechtbank staat om drie MH17-verdachten te veroordelen. Bij de vliegramp kwamen in 2014 ook Maleisiërs om het leven. De Boeing 777 was onderweg naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur toen deze uit de lucht werd geschoten.

30 juni '22 (13:05)

Snorfietser met blauw nummerbord moet helm dragen per 1 januari

Vanaf 1 januari volgend jaar wordt het dragen van een helm op scooters met een blauw nummerbord en andere snorfietsen dan echt verplicht. Branchevereniging RAI is blij dat er "eindelijk duidelijkheid" komt: eigenlijk zou vanaf 1 juli dit jaar een plicht komen, maar dat werd uitgesteld.

16 juni '22 (12:33)

Sunweb: Vakantiegangers willen Schiphol mijden

Nederlanders die met het vliegtuig op vakantie gaan, kiezen vaker voor een luchthaven in België of Duitsland. Ook regionale luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven en Maastricht zijn in trek. Reisorganisatie Sunweb merkt dat steeds meer reizigers een vakantie boeken vanaf de luchthavens van onder meer Brussel, Düsseldorf of Keulen-Bonn. Daarmee hopen ze taferelen zoals op Schiphol, waar vaak lange rijen staan, te voorkomen. Ook bij TUI merken ze de onrust onder de vakantieganger en zien ze meer interesse voor een vertrek vanaf regionale luchthavens.

09 juni '22 ( 9:31)

Auto-industrie onzeker over haalbaarheid plannen EU

Beleidsmakers in Brussel moeten rekening houden met de onzekerheden waar de auto-industrie mee wordt geconfronteerd. Volgens de Europese branchevereniging ACEA is het goed dat het Europees Parlement met ambitieuze doelstellingen komt om de uitstoot van CO2 te beperken, maar vraagt zich af of deze haalbaar zijn, gelet op de problemen in de leveringsketen, de beperkte beschikbaarheid van materialen voor elektrische auto's en de trage uitrol van laadinfrastructuur.

02 juni '22 (10:34)

NS richt deze maand aandacht op machinist en conducteur

Vanaf vrijdag 3 juni is het mogelijk om op Utrecht Centraal rond te reizen in een treinsimulator. De NS wil hiermee het beroep van de machinist en de conducteur in het zonnetje zetten. In het kader van de grote personeelstekorten hoopt het bedrijf hiermee nieuwe mensen te werven. Dit meldt Transport Online.  

02 juni '22 ( 9:39)

Streekvervoer in Friesland en westen van Brabant staakt vrijdag

De acties in het streekvervoer worden uitgebreid naar Friesland en het westen van Noord-Brabant. Vakbond FNV maakte bekend dat op vrijdag wordt gestaakt in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Bergen op Zoom en Roosendaal. De acties zijn bedoeld om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten.

03 februari '22 ( 9:36)

Shell boekte in 2021 20 miljard dollar winst vanwege de hoge energieprijzen

Op de Europese aandelenbeurzen gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank en de Bank of England. Op het Damrak verwerken beleggers daarnaast de resultaten van de AEX-bedrijven Shell en ING.

01 februari '22 ( 9:16)

Rijkswaterstaat opent Oosterscheldekering in Zeeland weer

Rijkswaterstaat heeft maandagmiddag rond 17.00 uur de Oosterscheldekering in Zeeland weer geopend. De kering was sinds het eind van de maandagochtend gesloten vanwege een combinatie van hoogwater en harde wind door storm Corrie. De Haringvlietsluizen bij Hellevoetsluis en de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan de IJssel gaan in de loop van de avond weer open, aldus de dienst.