Nationale Transportgids

NTG Goederentransport nieuws

Normal_man_in_auto__verkeer__rijden

Rode kruizen negeren: hoe gevaarlijk is het nou echt?


Als een stuk snelweg met een rood kruis wordt afgesloten gebeurt dit meestal niet voor niets. Toch negeren steeds meer mensen de rode kruizen boven de weg, tot grote ergernis van onder andere de politie en Rijkswaterstaat. Want hoewel er misschien in eerste instantie niets aan de hand lijkt te zijn kan het doorrijden bij een rood kruis toch heel...

Normal_vrachtwagens

Slimme bandenspanningsmeter moet verkeersopstoppingen voorkomen


Deze week is nabij truckerscafé de Sluis aan de N279 bij Keldonk de eerste slimme bandenspanningsmeter van Zuid-Nederland in gebruik genomen. Hiermee moeten veel ongelukken en files kunnen worden voorkomen. Dit meldt Brabants Dagblad.

Normal_snelweg

In 2018 helft meer kilometers gereden dan in 1990


Met Nederlandse motorvoertuigen werd in 2018 de helft meer gereden dan in 1990. Vorig jaar reden personenauto’s, bestelauto’s, zware vrachtvoertuigen en bussen samen 150,6 miljard kilometer, in 1990 was dat nog 102,0 miljard kilometer. Vooral personenauto’s en bestelauto’s legden meer kilometers af. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Normal_rss_entry-349329

Campagne Slachtofferhulp roept verkeersslachtoffers op hulp te zoeken


Mensen die slachtoffer worden van een verkeersongeval, zoeken vaak geen hulp. Daardoor komt de klap vaak pas weken of zelfs maanden later. De campagne 'Als verkeersslachtoffer ben je ook slachtoffer' van Slachtofferhulp Nederland, roept mensen op tijdig hulp te zoeken.

Normal_rss_entry-349300

Gevaarlijke stoffen vrijgekomen door ladingdiefstal langs A73


Bij een ladingdiefstal vanaf een Nederlandse vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A73 in Roermond zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gevaarlijke stoffen gemorst. De brandweer is uitgerukt om het nikkel in poedervorm van de straat op te ruimen. Nikkel in poedervorm is kankerverwekkend en kan gevaarlijk zijn bij aanraking, laat een woo...

Normal_rijn__goederenschip__schip__transport__binnenvaartschip

Rijkswaterstaat verruimt bedientijden Brabantse kanalen


Vanaf vrijdag 15 november verruimt Rijkswaterstaat de bediening op een aantal vaarwegen in Brabant. Met deze service wil Rijkswaterstaat de scheepvaart beter van dienst zijn en zo het goederenvervoer en recreatieverkeer op alle Brabantse kanalen zoveel mogelijk een vlotte doorgang geven. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_graafmachine__grond__grondverzet

TLN dient schadeclaim in vanwege PFAS- en stikstofcrisis


Samen met andere brancheverenigingen bereidt Transport en Logistiek Nederland een schadeclaim voor die moet zorgen voor compensatie voor ondernemers die schade hebben opgelopen door de PFAS- en stikstofproblematiek. De maatregelen die het kabinet woensdag presenteerde komen te laat, aldus TLN. Dit meldt TTM.

Normal_rss_entry-348331

Twee partijen cocaïne gevonden in Rotterdamse haven


In de haven van Rotterdam is afgelopen zaterdag niet alleen een partij van 300 kilo cocaïne, maar ook eentje van 660 kilo onderschept. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt woensdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

Logo_rss_entry-348278

Stikstofmaatregelen geven ruimte voor snelwegprojecten


Door maatregelen die het kabinet neemt om de stikstofuitstoot te verminderen, kunnen zeven grote infrastructurele projecten alsnog doorgaan. Diverse projecten op snelwegen dreigden te stranden, omdat er stikstofuitstoot mee gemoeid is. Nu de totale uitstoot wordt verminderd door onder meer de maximumsnelheid te verlagen, ziet het kabinet ruimte ...

Normal_fonejachtbrug_bijzonder_transport_rijkswaterstaat

Mogelijk lichte vertraging bij Fonejachtbrug door bijzonder transport


Op zondag 17 november 2019 tussen 15.00 en 16.00 uur passeert een bijzonder transport de Fonejachtbrug in de Wâldwei. Een ponton met daarop een nieuwe brug voor de provincie Noord-Holland vaart dan door de geopende Fonejachtbrug. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Logo_brug__verkeersbord

Hefbrug Boskoop nog langer dicht vanwege vondst roestplekken


Begin oktober ging de hefbrug in Boskoop per direct dicht toen werd ontdekt dat deze onveilig was. Volgens het plan zou de brug op maandag 18 november weer open gaan, maar dit gaat niet door. Er zijn nieuwe roestplekken ontdekt die eerst nog aangepakt moeten worden. Dit meldt Nieuwsblad Transport.

Normal_vrachtwagens__trucks

Harde aanpak tachograaffraude: boetes meer dan verdubbeld


De overheid gaat tachograaffraude flink aanpakken. Nog voor het einde van het jaar wordt de maximale boete voor tachograaffraude verhoogd van 4.400 euro naar ruim 10.000 euro. Daarnaast onderzoekt de overheid aanvullende maatregelen. Dit meldt TTM.

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

Maximumsnelheid naar 100 km per uur: minder files, minder ongelukken


Vandaag kondigt het kabinet het pakket met stikstofmaatregelen aan. Het is ondertussen duidelijk dat het verlagen van de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur daar onderdeel van is. Veel mensen zijn hier kwaad over en denken dat ze door de lagere snelheid langer en vaker in de file zullen staan. Maar dat blijkt in ...

Normal_haven__rotterdam__havenbedrijf_rotterdam__port_of_rotterdam

Rotterdamse haven wil met elektrische trucks gaan werken


Het Havenbedrijf Rotterdam heeft door middel van een verkennende studie informatie vergaard over het verduurzamen van het wegtransport van containers door het gebied. Hieruit blijkt dat het binnen afzienbare tijd aantrekkelijk gaat worden om met batterij-elektrische trucks te gaan rijden. Dit meldt Port of Rotterdam.

Logo_sandd_logo

Sandd-franchisers vechten fusie Sandd en PostNL aan


De Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) vecht bij de rechtbank in Rotterdam het besluit aan van staatssecretaris Mona Keijzer om de postfusie tussen PostNL en Sandd goed te keuren. De VFS verwijt de bewindsvrouw een onzorgvuldige belangenafweging te hebben gemaakt. De positie van de negen franchisenemers wordt namelijk volledig genegeerd d...

Normal_rss_entry-347583

Minister: geen probleem met zout strooien


Het kabinet maakt zich geen zorgen over een mogelijk teveel aan schadelijke chemische stoffen in strooizout. "Dat wordt opgelost. Het is geen probleem", zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

NTG Goederentransport Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht