Nationale Transportgids

NTG Goederentransport nieuws

Normal_maeslantkering

Maeslantkering klaar voor stormseizoen 2019-2020


De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september 2019 is goed verlopen. Zondagochtend 15 september 2019 waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_haven

Rhine Valley Rail: nieuwe treinverbinding tussen haven Rotterdam en Duitse achterland


De CMA CGM Group, wereldleider op het gebied van scheepvaart en logistiek, heeft een nieuwe treinverbinding aangekondigd. De Rhine Valley Rail zal de haven van Rotterdam verbinden met het Duitse achterland. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_daf_nederland

DAF op zoek naar monteurs met ‘Made for DAF’ campagne


Er is in Nederland een tekort aan voertuigtechnici en ook DAF voelt dat. Daarom hebben DAF Nederland en de Nederlandse DAF-dealers samen de campagne 'Made for DAF' opgezet om meer monteurs te werven. Dit meldt TTM.

Normal_rss_entry-332565

Airbus: verdubbeling vliegtuigen in 2038


De wereldwijde vloot passagiers- en vrachtvliegtuigen zal binnen negentien jaar ruim zijn verdubbeld. Door aanhoudende groei van de luchtvaart zijn er in 2038 in totaal 48.000 toestellen in bedrijf, voorspelt de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Normal_rss_entry-332348

Miljarden naar onderhoud van infrastructuur


Het ministerie van infrastructuur en waterstaat trekt komend jaar 2,6 miljard euro uit voor onderhoud aan wegen, het spoor en waterwegen. Veel sluizen, bruggen, tunnels en spoorverbindingen gaan al 75 jaar mee en moeten worden worden opgeknapt. Het is de bedoeling dat ze daarbij meteen ook duurzamer en betrouwbaarder worden gemaakt.

Normal_rss_entry-332310

Milieudefensie: 'Kabinet moet stikstofprobleem aanpakken'


Milieudefensie mist in de kabinetsplannen voor het komende jaar vooral goede oplossingen voor het stikstofprobleem. "De woningbouw ligt nagenoeg stil, terwijl verkeer en veeteelt veel meer stikstof uitstoten", reageert directeur Donald Pols op de Miljoenennota.

Normal_vrachtwagens

‘Grote retailers moeten regie nemen bij verduurzaming wegvervoer’


Het verduurzamen van het wegvervoer gaat nog niet zoals gehoopt: 98 procent van de trucks die in Nederland rijden rijdt nog op diesel. Stakeholders hebben een afwachtende houding als het aankomt op verduurzaming terwijl er nu toch wat moet gaan gebeuren voor de deadline van 2025. ABN AMRO zegt in een analyse dat grote verladers zoals retailbedri...

Normal_rss_entry-332121

Kabinet: statushouders aan spoor laten werken


Het kabinet wil tientallen vluchtelingen met een verblijfsstatus aan het werk zetten op de Nederlandse spoorwegen. Daarnaast wil het ervoor zorgen dat het beroepsonderwijs beter aansluit op banen in de spoorsector, zegt verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Normal_samenwerkingreurdinkennijhofwassink

Reudink en SilFit zetten nieuwe stap in logistieke samenwerking


Per 1 oktober 2019 breiden Reudink, onderdeel van ForFarmers Group en actief in biologische diervoeders, en SilFit hun samenwerking op het gebied van logistiek uit. SilFit, dochteronderneming van Nijhof-Wassink die al een deel van de huidige transportactiviteiten verzorgt, gaat de regie verzorgen voor alle bulkleveringen van Reudink. Zowel het h...

Normal_rss_entry-331730

Rangeren op deel havenspoor stilgelegd


Het rangeren van treinstellen met gevaarlijke stoffen op het emplacement Waalhaven Zuid in het Rotterdamse havengebied is met onmiddellijke ingang stilgelegd. De blusvoorzieningen blijken niet te voldoen, waardoor geen veilige inzet van de hulpdiensten kan worden gegarandeerd, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Wate...

Normal_rss_entry-331478

Twee doden door ongeluk A73 bij Belfeld


Door een ongeluk op de A73 bij het Limburgse Belfeld zijn twee mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond.

Normal_rss_entry-331494

Tata ruimhartiger voor asbestslachtoffers


Tata Steel gaat ruimhartiger om met zaken van asbestslachtoffers van wie duidelijk is dat zij in het verleden bij het bedrijf op met asbest vervuilde plekken hebben gewerkt. Eerder deed Tata bij alle claims nog eigen onderzoek, maar dat wordt nu aangepast. Als duidelijk is dat een oud-medewerker met asbestkanker langere tijd in een bepaald risic...

Normal_rss_entry-331129

Trage groei elektrisch rijden in EU


Elektrisch rijden komt nog niet echt van de grond in de Europese Unie en daardoor komt de ambitie om CO2-uitstoot van auto’s te verminderen in gevaar. Dat blijkt uit een nieuw rapport van ACEA, de Europese brancheorganisatie van autoproducenten. Nederland is een positieve uitzondering.

Normal_rss_entry-331101

Aanpassen Afsluitdijk en snelwegen op de tocht


De grote werkzaamheden aan de Afsluitdijk, verschillende dijkversterkingen en uitbreidingen van snelwegknooppunten staan op de tocht door de stikstofuitspraak van de Raad van State.

Normal_rss_entry-330862

Omzet transportbedrijven blijft in de lift


Transportbedrijven hebben in het tweede kwartaal wederom hogere opbrengsten geboekt. De post- en koeriersbedrijven en de bedrijven die diensten binnen de luchtvaart aanbieden lieten de snelste groei zien, meldt het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) in een kwartaalupdate.

Normal_rss_entry-330853

Terugdringen wachttijd CBR duurt nog langer


Het gaat nog wat langer duren voor het CBR de opgelopen wachttijden voor mensen die zich voor een rijbewijs laten keuren weer de baas is. In het ergste geval kan het CBR mensen pas in de zomer van 2021 weer op tijd helpen, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

NTG Goederentransport Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht