Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd
Weggebruikers opgelet: op vrijdag 16 september om 22:00 uur gaat de A15 richting Rotterdam dicht tussen afrit 12 (Brielle) en afrit 15 (Havens 4100-5200 - Welplaatweg). Op zaterdag 17 september om 08:00 uur gaat alles weer open. Dit meldt Transport Online.

De tussenliggende opritten bij Rozenbrug gaan overigens al eerder dicht, namelijk om 21:00 uur. Op de andere rijbaan richting de Maasvlakte zal er een rijstrook openblijven. Ook wordt oprit 15 richting de Maasvlakte vanaf de Welplaatweg afgesloten.

Portaal verwijderd

In deze nacht wordt in opdracht van de Rijkswaterstaat een portaal verwijderd. Deze staat over beide rijbanen bij oprit 14 (Rozenburg-Centrum). Om dit veilig te kunnen doen, is het van belang dat het verkeer richting de Maasvlakte drie keer wordt stilgezet. Maximaal vijftien minuten lang. Verder worden de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd.

Omleidingsroutes 

Er zullen verschillende omleidingsroutes komen. Namelijk:

Verkeer op de snelweg A15 richting Rotterdam wordt bij afrit 12 via de Rozenburgsesluis en de Theemsweg omgeleid naar oprit 15 bij de Welplaatweg naar de A15 richting Rotterdam

Verkeer vanuit Rozenburg voor de A15 richting Rotterdam wordt via de Droespolderweg en de Botlekweg naar oprit 15 bij de Welplaatweg geleid

Overige werkzaamheden

Verkeer voor oprit 15 naar de A15 richting Maasvlakte wordt omgeleid naar oprit 16 Spijkenisse
Andere werkzaamheden gebeuren van 22 op 23 september 2022. In dat geval wordt er gewerkt op de A15 richting de Maasvlakte tussen de Welplaatweg en afrit 13. Er blijft een rijstrook open. Oprit 15 en afrit 14 worden een korte tijd afgesloten.

Tot slot is er op zaterdag 1 oktober overdag een rijstrook open. Het gaat om de rijstrook richting de Maasvlakte. Dit vanwege heiwerkzaamheden langs de A15.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer

03 februari '23 (13:52)

'Verkeersongevallen na drank- of drugsgebruik betreft in de meeste gevallen een fietser'

Onder invloed van drank of drugs in de auto te stappen, wordt tegenwoordig gezien als not done. Daarentegen is het heel gewoon om dronken op de scooter te stappen. En dat niet alleen: onder invloed op de fiets stappen wordt ook gezien als heel normaal. Sterker nog, het merendeel van het uitgaanspubliek denkt dat ze het juiste gedrag vertonen door met de fiets naar huis te gaan in plaats van met de auto, stelt directeur-bestuurder Martijntje Bakker van VeiligheidNL. Dit meldt VeiligheidNL. 

03 februari '23 (11:25)

Amsterdam weert vanaf 2024 zware touringcars uit centrum

Vanaf 1 januari 2024 zijn in Amsterdam binnen de ring rond het centrum (S100) geen zware touringcars vanaf 7,5 ton meer welkom. Inwoners van de hoofdstad ondervinden hinder van deze voertuigen. De touringcars zullen naar de randen van de stad gaan. Vanaf daar kunnen bezoekers met het openbaar vervoer verder reizen. Een uitzondering geldt voor de Weesperstraat, Valkenburgerstraat en Kattenburgerstraat. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

03 februari '23 ( 8:20)

2022 was recordjaar voor sportwagenmerk Ferrari

Het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari heeft in 2022 recordresultaten in de boeken gezet. Het bedrijf wijst daarbij op sterke verkopen van de modellen Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB.

01 februari '23 (14:28)

Wegenwacht voegt elektrisch retrobusje van VW toe aan wagenpark

De ANWB Wegenwacht gaat zijn vloot elektrische auto's uitbreiden met de ID.Buzz, die geïnspireerd is op het iconische retrobusje van Volkswagen. "Met de aanschaf hiervan zet de Wegenwacht een volgende stap naar een vrijwel volledig emissievrij wagenpark", meldt de organisatie.

01 februari '23 (11:07)

Meer nieuwe auto's verkocht in januari dankzij beschikbaarheid chips

Afgelopen maand zijn meer nieuwe personenauto's verkocht dan een jaar geleden. Volgens cijfers van brancheorganisaties BOVAG, RAI Vereniging en dataspecialist RDC werden in januari 2023 6,5 procent meer nieuwe auto's verkocht dan in januari 2022. Computerchips en andere onderdelen zijn iets beter beschikbaar dan in de afgelopen maanden en dat zorgt ervoor dat ook de levering van nieuwe auto's meer op gang komt.

01 februari '23 ( 8:25)

Vrachtwagenfabrikant DAF bouwt recordaantal trucks

De Nederlandse truckfabrikant DAF heeft vorig jaar een recordaantal van 68.000 trucks geproduceerd, 8000 meer dan in het voorgaande jaar. "Ondanks de materiaaltekorten die vorig jaar de gehele automotive-industrie troffen, kon DAF zijn productie voortzetten en zelfs verder verhogen", maakte het bedrijf bekend.

01 februari '23 ( 7:49)

Code geel om windstoten in noorden en noordwesten

In het noorden, noordwesten, aan zee en op het IJsselmeer is er woensdag vanaf ongeveer 10.00 uur plaatselijk kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

31 januari '23 (14:43)

Fietser overleden door aanrijding met vrachtwagen in Rotterdam

Een fietser is dinsdag overleden door een aanrijding met een vrachtwagen in Rotterdam-Charlois, bevestigt de politie na berichtgeving van Rijnmond. Het slachtoffer overleed ter plekke.

31 januari '23 (13:31)

'Daling gebruik deelscooters Felyx niet alleen door helmplicht'

Deelscooterbedrijf Felyx ziet in januari een lichte daling in het gebruik van deelscooters. In december vorig jaar liet het bedrijf weten dat deelscooters die 25 kilometer per uur rijden vanwege de helmplicht mogelijk minder gebruikt zullen worden. Felyx zegt dinsdag dat de daling deze maand was te verwachten, maar dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

31 januari '23 (11:25)

In augustus acht dagen verkeershinder op delen A4 en A10 Zuid

Vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid zijn de snelwegen A4 en A10 Zuid in augustus acht dagen dicht van knooppunt Badhoevedorp tot de oprit S109 RAI. Aan de zuidkant van Amsterdam kan daardoor verkeershinder ontstaan. Dat meldt Rijkswaterstaat.