Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd
Weggebruikers opgelet: op vrijdag 16 september om 22:00 uur gaat de A15 richting Rotterdam dicht tussen afrit 12 (Brielle) en afrit 15 (Havens 4100-5200 - Welplaatweg). Op zaterdag 17 september om 08:00 uur gaat alles weer open. Dit meldt Transport Online.

De tussenliggende opritten bij Rozenbrug gaan overigens al eerder dicht, namelijk om 21:00 uur. Op de andere rijbaan richting de Maasvlakte zal er een rijstrook openblijven. Ook wordt oprit 15 richting de Maasvlakte vanaf de Welplaatweg afgesloten.

Portaal verwijderd

In deze nacht wordt in opdracht van de Rijkswaterstaat een portaal verwijderd. Deze staat over beide rijbanen bij oprit 14 (Rozenburg-Centrum). Om dit veilig te kunnen doen, is het van belang dat het verkeer richting de Maasvlakte drie keer wordt stilgezet. Maximaal vijftien minuten lang. Verder worden de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd.

Omleidingsroutes 

Er zullen verschillende omleidingsroutes komen. Namelijk:

Verkeer op de snelweg A15 richting Rotterdam wordt bij afrit 12 via de Rozenburgsesluis en de Theemsweg omgeleid naar oprit 15 bij de Welplaatweg naar de A15 richting Rotterdam

Verkeer vanuit Rozenburg voor de A15 richting Rotterdam wordt via de Droespolderweg en de Botlekweg naar oprit 15 bij de Welplaatweg geleid

Overige werkzaamheden

Verkeer voor oprit 15 naar de A15 richting Maasvlakte wordt omgeleid naar oprit 16 Spijkenisse
Andere werkzaamheden gebeuren van 22 op 23 september 2022. In dat geval wordt er gewerkt op de A15 richting de Maasvlakte tussen de Welplaatweg en afrit 13. Er blijft een rijstrook open. Oprit 15 en afrit 14 worden een korte tijd afgesloten.

Tot slot is er op zaterdag 1 oktober overdag een rijstrook open. Het gaat om de rijstrook richting de Maasvlakte. Dit vanwege heiwerkzaamheden langs de A15.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer

30 september '22 (11:32)

Ook Limburg haalt omgekeerde vlaggen weg bij provinciale wegen

Na Brabant gaat ook Limburg de omgekeerde vlaggen langs de provinciale wegen weghalen. Dat heeft te maken met de herfst en het toenemende onstuimige weer, waardoor de kans groter is dat vlaggen losraken, afscheuren en terecht kunnen komen op voorruiten van auto's of in het gezicht van motorrijders of fietsers.

30 september '22 (10:02)

Genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 gepubliceerd. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt. Dit meldt NKC.

30 september '22 ( 9:49)

Rotterdam onttrekt stroom uit elektrische auto’s in zoektocht naar vermogen

Het snelgroeiende aantal elektrische auto’s stelt steeds hogere eisen aan de aansluitingen van gebouwen waar deze voertuigen opladen. Ook de gemeente Rotterdam krijgt, als gevolg van de elektrificatie van haar eigen vloot, te maken met piekbelastingen. Elektrische auto’s die zélf elektriciteit terugleveren kunnen dan uitkomst bieden. Dat blijkt uit analyse van de in zes maanden tijd verzamelde data uit het V2x pilotproject van BMW, Rotterdam en TotalEnergies Marketing Nederland. Dit meldt BMW Group Nederland.

30 september '22 ( 9:13)

Opnieuw lokaal erg mistig tot halverwege de ochtend

Het is vrijdagochtend weer erg mistig. Weggebruikers moeten daar rekening mee houden, volgens Weeronline kan er op sommige plaatsen minder dan 200 meter zicht zijn. Volgens het weerbureau duurt de mist tot halverwege de ochtend.

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.