Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd
Weggebruikers opgelet: op vrijdag 16 september om 22:00 uur gaat de A15 richting Rotterdam dicht tussen afrit 12 (Brielle) en afrit 15 (Havens 4100-5200 - Welplaatweg). Op zaterdag 17 september om 08:00 uur gaat alles weer open. Dit meldt Transport Online.

De tussenliggende opritten bij Rozenbrug gaan overigens al eerder dicht, namelijk om 21:00 uur. Op de andere rijbaan richting de Maasvlakte zal er een rijstrook openblijven. Ook wordt oprit 15 richting de Maasvlakte vanaf de Welplaatweg afgesloten.

Portaal verwijderd

In deze nacht wordt in opdracht van de Rijkswaterstaat een portaal verwijderd. Deze staat over beide rijbanen bij oprit 14 (Rozenburg-Centrum). Om dit veilig te kunnen doen, is het van belang dat het verkeer richting de Maasvlakte drie keer wordt stilgezet. Maximaal vijftien minuten lang. Verder worden de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd.

Omleidingsroutes 

Er zullen verschillende omleidingsroutes komen. Namelijk:

Verkeer op de snelweg A15 richting Rotterdam wordt bij afrit 12 via de Rozenburgsesluis en de Theemsweg omgeleid naar oprit 15 bij de Welplaatweg naar de A15 richting Rotterdam

Verkeer vanuit Rozenburg voor de A15 richting Rotterdam wordt via de Droespolderweg en de Botlekweg naar oprit 15 bij de Welplaatweg geleid

Overige werkzaamheden

Verkeer voor oprit 15 naar de A15 richting Maasvlakte wordt omgeleid naar oprit 16 Spijkenisse
Andere werkzaamheden gebeuren van 22 op 23 september 2022. In dat geval wordt er gewerkt op de A15 richting de Maasvlakte tussen de Welplaatweg en afrit 13. Er blijft een rijstrook open. Oprit 15 en afrit 14 worden een korte tijd afgesloten.

Tot slot is er op zaterdag 1 oktober overdag een rijstrook open. Het gaat om de rijstrook richting de Maasvlakte. Dit vanwege heiwerkzaamheden langs de A15.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.

10 april '24 (11:30)

Vergunning noordelijk busbedrijf na ruim 50 overtredingen tijdelijk geschorst

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de vergunning van een busbedrijf in het noorden van het land tijdelijk geschorst. Daardoor mag de onderneming, waarvan de naam niet is bekendgemaakt, de komende zes maanden geen personen vervoeren. De ILT kwam tot het besluit na onderzoek, dat volgde op het constateren van ruim vijftig overtredingen door het bedrijf in één dag tijd.