Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

OM wil celstraf voor trucker die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Den Haag

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
OM wil celstraf voor trucker die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Den Haag
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie maanden celstraf geëist tegen een vrachtwagenchauffeur die een ongeluk heeft veroorzaakt waardoor een 48-jarige fietser om het leven is gekomen. Dit meldt Omroep West.

In 2019 parkeerde de vervoerder zijn wagen in een bocht, en deed de laadklep naar beneden. De fietser zag deze laadklep niet en fietste hier tegenaan, wat ernstig letsel veroorzaakte en na enkele dagen zijn dood betekende. Volgens het OM had de laadklep niet de vereiste kleuren en lichten en vlaggen om naderend verkeer te waarschuwen. Ook waren er geen pionnen neergezet om het gebied af te bakenen.

Bestuurder wist van niks

Om deze redenen eist de officier van justitie zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Ook is er een rij-ontzegging van twee jaar geëist. De chauffeur geeft aan niet te hebben geweten dat de laadklep gekleurd moest zijn. Er is wel toegegeven dat er geen pionnen waren neergezet omdat deze de dag ervoor gestolen waren. De trucker zegt een zak met uien op de laadklep te hebben gezet die door de oranje kleur naderend verkeer kon waarschuwen. Op camerabeelden is deze zak echter niet te zien.

Het OM is geschokt door het ongeluk en begrijpt niet dat de verdachte geen extra maatregelen heeft genomen. Uit camerabeelden is gebleken dat dezelfde bestuurder op dezelfde plek eerder die dag bijna een vergelijkbaar ongeluk had veroorzaakt. Dat hierna niet is gehandeld rekent het OM hem zwaar aan. Over twee weken wordt er uitspraak gedaan. 

Door: Nationale Transportgids

01 februari '23 ( 8:25)

Vrachtwagenfabrikant DAF bouwt recordaantal trucks

De Nederlandse truckfabrikant DAF heeft vorig jaar een recordaantal van 68.000 trucks geproduceerd, 8000 meer dan in het voorgaande jaar. "Ondanks de materiaaltekorten die vorig jaar de gehele automotive-industrie troffen, kon DAF zijn productie voortzetten en zelfs verder verhogen", maakte het bedrijf bekend.

31 januari '23 (14:43)

Fietser overleden door aanrijding met vrachtwagen in Rotterdam

Een fietser is dinsdag overleden door een aanrijding met een vrachtwagen in Rotterdam-Charlois, bevestigt de politie na berichtgeving van Rijnmond. Het slachtoffer overleed ter plekke.

31 januari '23 (13:31)

'Daling gebruik deelscooters Felyx niet alleen door helmplicht'

Deelscooterbedrijf Felyx ziet in januari een lichte daling in het gebruik van deelscooters. In december vorig jaar liet het bedrijf weten dat deelscooters die 25 kilometer per uur rijden vanwege de helmplicht mogelijk minder gebruikt zullen worden. Felyx zegt dinsdag dat de daling deze maand was te verwachten, maar dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

31 januari '23 (11:25)

In augustus acht dagen verkeershinder op delen A4 en A10 Zuid

Vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid zijn de snelwegen A4 en A10 Zuid in augustus acht dagen dicht van knooppunt Badhoevedorp tot de oprit S109 RAI. Aan de zuidkant van Amsterdam kan daardoor verkeershinder ontstaan. Dat meldt Rijkswaterstaat.

31 januari '23 (11:15)

Rijbewijzen ingevorderd tijdens politiecontrole op A1

Van twee BMW-bestuurders heeft het Team Verkeer van de politie Oost-Nederland zaterdag 28 januari 2023 tijdens een controle tussen knooppunt Beekbergen en Azelo op de A1 de rijbewijzen ingevorderd. Dit meldt Omroep Gelderland.

31 januari '23 (11:05)

ROC-studenten in konvooi naar Afrika om een school te bouwen

Zondag 29 januari 2023 is een konvooi van 25 auto's vanuit Den Bosch vertrokken naar Gambia. Na een autorit van 7.500 kilometer gaan 35 ROC-studenten in dit land en in Senegal meebouwen aan een school waar op hbo-niveau onderwijs in autotechniek zal worden gegeven. Dat meldt Omroep Brabant.

31 januari '23 ( 9:15)

Reizigersvereniging "ongelukkig" over stakingen in het streekvervoer

Rover wil dat er een einde komt aan de stakingen in het streekvervoer. De reizigersvereniging zegt maandag "ongelukkig" te zijn daarover en zegt dat het "in ieders belang is om niet nog meer reizigers kwijt te raken".

31 januari '23 ( 6:00)

Milieudefensie en FNV helpen werknemers bedrijven te vergroenen

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatbeleid van bedrijven ontstaat niet alleen in de bestuurskamer, ook werknemers kunnen daar volgens vakbond FNV en Milieudefensie een belangrijke bijdrage aan leveren. Volgens de twee organisaties kunnen zij zelfs "een sleutelrol" spelen in het verbeteren van de klimaatplannen van het bedrijfsleven. Om hen te helpen, hebben de bond en de milieuorganisatie samen een website ontwikkeld met adviezen voor werknemers en ondernemingsraden.

31 januari '23 ( 4:05)

Weeklange staking door vuilnismannen en straatvegers in Utrecht

De stadsreiniging in de gemeente Utrecht staakt vanaf dinsdag een week lang voor een betere cao, meldt vakbond FNV. Utrecht is de vijfde gemeente waar gemeenteambtenaren actie voeren. De straatvegers, vuilnismannen en mensen die de grachten schoon houden leggen tot en met volgende week maandag het werk neer.

30 januari '23 (13:28)

Vrachtwagen valt van viaduct A15 en belandt op bestelbusje

Rond half 9 vanmorgen is een vrachtwagen van een viaduct gestort. Dit gebeurde op de A15 bij Gorinchem. De truck belandde op een personenbusje. Beide bestuurders hielden er gelukkig geen ernstige verwondingen aan over. Dit meldt het Algemeen Dagblad.