Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

OM wil celstraf voor trucker die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Den Haag

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
OM wil celstraf voor trucker die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Den Haag
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie maanden celstraf geëist tegen een vrachtwagenchauffeur die een ongeluk heeft veroorzaakt waardoor een 48-jarige fietser om het leven is gekomen. Dit meldt Omroep West.

In 2019 parkeerde de vervoerder zijn wagen in een bocht, en deed de laadklep naar beneden. De fietser zag deze laadklep niet en fietste hier tegenaan, wat ernstig letsel veroorzaakte en na enkele dagen zijn dood betekende. Volgens het OM had de laadklep niet de vereiste kleuren en lichten en vlaggen om naderend verkeer te waarschuwen. Ook waren er geen pionnen neergezet om het gebied af te bakenen.

Bestuurder wist van niks

Om deze redenen eist de officier van justitie zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Ook is er een rij-ontzegging van twee jaar geëist. De chauffeur geeft aan niet te hebben geweten dat de laadklep gekleurd moest zijn. Er is wel toegegeven dat er geen pionnen waren neergezet omdat deze de dag ervoor gestolen waren. De trucker zegt een zak met uien op de laadklep te hebben gezet die door de oranje kleur naderend verkeer kon waarschuwen. Op camerabeelden is deze zak echter niet te zien.

Het OM is geschokt door het ongeluk en begrijpt niet dat de verdachte geen extra maatregelen heeft genomen. Uit camerabeelden is gebleken dat dezelfde bestuurder op dezelfde plek eerder die dag bijna een vergelijkbaar ongeluk had veroorzaakt. Dat hierna niet is gehandeld rekent het OM hem zwaar aan. Over twee weken wordt er uitspraak gedaan. 

Door: Nationale Transportgids

21 juni '24 (13:30)

Veiligheid openbaar vervoer wordt 'speerpunt' voor PVV-staatssecretaris Jansen

De aanpak van agressie en geweld in treinen en bussen wordt "100 procent zeker een van de speerpunten" voor aanstaand staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu). Dat zegt de PVV'er tijdens een hoorzitting waarin de Tweede Kamer kennis kan maken met aspirant-bewindslieden.

21 juni '24 (13:15)

Afgesloten rijstrook op brug A7 richting Amsterdam gaat weer open

Een afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend gaat zaterdagochtend weer open, meldt Rijkswaterstaat. Er wordt gewerkt aan het versterken van de brug en dat heeft de afgelopen tijd geleid tot veel vertraging voor het verkeer.

21 juni '24 ( 9:30)

Scooterrijdster bij botsing in Vught omgekomen

Een 33-jarige vrouw uit Den Bosch is om het leven gekomen door een botsing in Vught. De vrouw reed op een scooter en kwam donderdag rond 22.00 uur op de Boxtelseweg in botsing met een auto, meldt de politie.

21 juni '24 ( 6:15)

Concert Taylor Swift in Amsterdam: pendelbussen in trek

Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

20 juni '24 (12:00)

Pinkpop sluit deel van parkeerterrein af na vele regen

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 ( 8:15)

Busverkeer Qbuzz weer opgestart na storing

Het busverkeer bij Qbuzz wordt weer opgestart, meldt de vervoerder op X. Eerder donderdagochtend werd gemeld dat er geen bussen reden als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

20 juni '24 ( 8:15)

Ook in andere Europese landen minder elektrische auto's verkocht

De autoverkoop pakte vorige maand niet alleen in Nederland lager uit. Ook in andere landen in Europa zakten de verkopen van nieuwe personenwagens terug na een opleving in de maand ervoor, komt naar voren uit maandcijfers van de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Met name bij elektrische auto's was sprake van stevige minnen.

19 juni '24 (14:15)

1,45 euro voor ritje door nieuwe Blankenburgtunnel

Een ritje door de nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland die eind dit jaar opengaat, kost een automobilist 1,45 euro per keer. Voor zware voertuigen zoals vrachtwagens wordt het tarief 8,70 euro. Dat maakte de RDW bekend op de dag dat de camera's werden opgehangen die nodig zijn voor de tolheffing.

19 juni '24 (12:30)

Bestuurder zware elektrische bus mag jaar langer met B-rijbewijs rijden

Bestuurders van zware elektrische bestelbussen mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur). Vanaf 1 juli zouden zij een C-rijbewijs voor vrachtwagens nodig hebben, maar Harbers wil de huidige gedoogsituatie met een jaar verlengen. Daarna komt Brussel waarschijnlijk met toereikende wetgeving voor de zwaardere voertuigen. Het gaat alleen om bestuurders die vóór 1 oktober vorig jaar een zware bestelbus hebben gekocht.

19 juni '24 (11:15)

Rollerbank voor controle fatbikes bij alle politie-eenheden

Alle politie-eenheden in Nederland beschikken nu over een rollerbank om te controleren of fatbikes, elektrische fietsen en speedpedelecs harder kunnen dan is toegestaan. Het was de bedoeling dat de testapparaten al in april voor alle bijna 250 eenheden beschikbaar zouden zijn, maar dat plan liep vertraging op.