Spaans transportbedrijf plaats megaorder van 1300 trucks bij DAF

Het Spaanse transportbedrijf Primafrio Group heeft een order geplaatst voor 1.300 XF 480 Super Space Cab-trucks bij vrachtwagenfabrikant DAF in Eindhoven. De eerste batch van 400 voertuigen is al in gebruik genomen op de Europese routes van Primafrio. De rest van de vloot wordt tot eind 2023 gefaseerd afgeleverd. Dit meldt DAF Trucks.

Na zijn oprichting in het begin van de jaren zestig heeft de Primafrio Group zich ontwikkeld tot een toonaangevend transporteur, gespecialiseerd in het transport van zowel gekoelde en diepgevroren levensmiddelen als kostbare goederen. De onderneming is een van Europa’s meest toonaangevende vrachtvervoerders. Het hoofdkantoor zetelt in het Spaanse Murcia en heeft dochterondernemingen in Andalusië, Catalonië, Baskenland en Lissabon, net als in Frankrijk en Duitsland. De moderne faciliteiten van Primafrio omvatten state-of-the-art geconditioneerde magazijnen waarmee het klanten een breed scala aan added value logistics biedt. De vloot van de Primafrio Group omvat eind dit jaar 900 DAF-voertuigen.

Vlootvernieuwingsplan

“In 2016 plaatsten wij een eerste opdracht voor de levering van 1.000 DAF-trucks. Het jaar erop werden de eerste 300 voertuigen in gebruik genomen. De dagelijkse praktijk heeft inmiddels geleerd dat deze voertuigen de standaard zijn op het gebied van betrouwbaarheid, brandstofverbruik en chauffeurscomfort”, aldus José Esteban Conesa, CEO van Primafrio. “Deze nieuwe order maakt onderdeel uit van ons vlootvernieuwingsplan, zodat onze voertuigen altijd zijn uitgerust met de nieuwste geavanceerde technologieën.”

Erkenning

“Dat vooraanstaande transporteurs zoals Primafrio Group op basis van hun eigen jarenlange ervaring opnieuw voor de DAF XF kiezen, is een enorme erkenning van de betrouwbaarheid, efficiëntie en het chauffeurscomfort van onze trucks”, zegt Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur bij DAF Trucks. “Bovendien onderstreept deze order het positieve sentiment van de markt: de vraag naar transport is op de weg terug. We zijn erg blij dat we de transportsector kunnen ondersteunen met trucks van hoge kwaliteit.”

Door: Nationale Transportgids