Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Boeren zeggen vreedzaam protest te willen tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Boeren zeggen vreedzaam protest te willen tijdens Nijmeegse Vierdaagse
Farmers Defence Force (FDF) wil vrijdag een vreedzaam protest houden tijdens de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. De boerenactiegroep wil geen blokkades met tractoren opwerpen, zegt voorman Mark van den Oever. Omdat burgemeester Hubert Bruls de demonstratie heeft verboden uit vrees voor ongeregeldheden, staan de gemeente en de boerenactiegroep woensdagmorgen om 11.00 uur voor de rechter in Arnhem.

Via een zogeheten voorlopige voorziening wil FDF bij de rechter afdwingen dat Nijmegen de noodverordening intrekt die manifestaties in het centrum en het meenemen van tractoren nu nog verbiedt. FDF heeft aangekondigd met zo'n vijfhonderd trekkers naar de stad te willen komen. Burgemeester Bruls vreest dat dat tot ongeregeldheden kan leiden in het drukke centrum tijdens het grote loopevenement. Bruls zegt dat uit politie-informatie en openbare bronnen blijkt dat er ook andere oproepen rondgaan voor boerenprotestacties met landbouwvoertuigen. Hij is bang dat mensen zich tegen het publiek en ordehandhavers keren.

Niet bepaald vreedzaam

Van den Oever vindt dat de omgekeerde wereld en noemt dit argument een "politiek statement" van Bruls. "Wij kondigen een vreedzame actie aan, maar omdat anderen daar wellicht misbruik van maken, zouden wij niet meer mogen demonstreren?" Van den Oever erkent dat verschillende boerenprotesten de afgelopen weken niet bepaald vreedzaam verliepen. "Maar dat waren ook geen demonstraties van FDF." Hij zegt goede hoop te hebben dat de rechter de noodverordening en het verbod op een manifestatie van tafel veegt.

Voor het centrum van Nijmegen, waar de Vierdaagsefeesten al aan de gang zijn, geldt al sinds vorige week vrijdag een noodverordening die tot vrijdag middernacht geldt. Vanaf donderdag 18.00 uur wordt het gebied van de verordening uitgebreid tot de hele stad.

Gevaarlijk

Bruls zegt dat hij met zijn collega's van de andere gemeenten waar de Vierdaagse doorheen trekt overleg heeft gehad en dat ze unaniem van mening zijn dat een demonstratie met landbouwvoertuigen op de openbare weg langs de wandelroute ongewenst, onhaalbaar en gevaarlijk is.

Door: ANP

07 oktober '22 (11:31)

Nostalgisch treinrijtuig te koop op Marktplaats

De Marrumer IJzeren Spoorweg Maatschappij (MIJSM) heeft op een bijzondere trein te koop gezet. Het gaat om een Blokkendoos-rijtuig uit 1925. Dit meldt Treinenweb.nl.

07 oktober '22 (11:26)

Provincie Drenthe spreekt met inwoners over mogelijke komst transferium langs A28

Hoeveel draagvlak is er voor de komst van een transferium langs de A28 bij De Punt? Eind deze maand gaat de provincie Drenthe tijdens enkele bijeenkomsten hierover in gesprek met mensen uit de omgeving. Dat meldt RTV Drenthe.

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

07 oktober '22 ( 9:24)

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi cola en Lay's chips, krijgt als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd volgens Musk.

06 oktober '22 (11:26)

'Geloofwaardige innovaties moeten snel ingezet worden voor stikstofreductie'

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft in het door hem gepresenteerde adviesrapport ‘Wat wel kan’ duidelijke inbreng van de agrarische sector overgenomen. Dat meldt ANP Expert Support.

06 oktober '22 ( 9:16)

Shell bij de winnaars op Beursplein 5 door hogere olieprijs

Olie- en gasconcern Shell stond woensdag bij de schaarse stijgers in de AEX-index op Beursplein 5. Het aandeel profiteerde van de gestegen olieprijzen. Die liepen op nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden flink minder waren geworden. Een eerder bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie fors beperken liet de oliemarkt in eerste instantie ongeroerd, omdat een beperking alom werd verwacht.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creƫren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.