Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

PostNL in top 5 duurzaamste bedrijven transport- en logistieksector

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
PostNL behoort tot de top 5 duurzaamste bedrijven ter wereld in de transport- en logistieksector. S&P Global maakte onlangs bekend dat PostNL op de 5e plaats staat van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De Dow Jones Sustainability Index beoordeelt de prestaties van bedrijven op verschillende duurzaamheidsindicatoren verdeeld over drie dimensies: Governance & Economie, Milieu en Sociaal. De beoordeling van ondernemingen dit jaar is gebaseerd op hun prestaties in 2020. Dit meldt PostNL in een persbericht. 

Herna Verhagen, CEO PostNL: “Wij willen dé aanjager zijn van duurzame logistiek in de Benelux. Deze notering laat zien dat PostNL goed presteert als het gaat om het doorvoeren van verbeteringen voor het milieu en op sociaal en economisch vlak. We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld en zijn vastbesloten om het voortdurend beter te doen. Deelname aan de Dow Jones Sustainability Index helpt ons om te zien op welke terreinen we nog verder kunnen verbeteren.”

Transparantie

PostNL heeft voor de rapportages over zijn prestaties de maximale score van 100 op 'Environmental reporting’ en ‘Social reporting’ behaald. Daarmee is PostNL een van de koplopers binnen de sector. PostNL hecht grote waarde aan het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het inzichtelijk maken van zijn prestaties voor klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders.

Duurzame alternatieven

PostNL heeft zichzelf ten doel gesteld om uiterlijk 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last-mile. Er zijn een aantal grote projecten gelanceerd om aan deze doelstelling te voldoen. Deze beginnen hun vruchten af te werpen. Op ‘Climate Strategy’ scoort PostNL dan ook heel goed, stelt het bedrijf. De versnelling op de verlaging van CO2-uitstoot is in 2021 ingezet, onder andere door verdere elektrificatie van het wagenpark en steeds meer fossiele brandstoffen van vrachtwagens te vervangen door duurzame alternatieven zoals HVO100, waarmee 90 procent minder CO2 wordt uitgestoten.

Door: Nationale Transportgids
Afbeelding: Beeldbank PostNL 

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.