Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Steeds meer Nederlanders maken gebruiken van deelauto's van Greenwheels

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Steeds meer Nederlanders maken gebruiken van deelauto's van Greenwheels
Nederlanders maken steeds meer gebruik van deelauto's, merkt ook Greenwheels. Het deelautobedrijf zag het aantal gebruikers vorig jaar met meer dan de helft oplopen. Daarbij nam de gereden afstand met een vijfde toe. Eerder deze week meldde branchegenoot SHARE NOW ook al een forse groei.

Volgens Greenwheels, naar eigen zeggen marktleider in Nederland, is Amsterdam de stad waar mensen het meest gebruikmaken van deelauto's. Daar rijden inmiddels 848 Greenwheels-wagens rond. Ook buiten de Randstad is er meer vraag naar deelauto's ontstaan. Greenwheels zette vorig jaar bijvoorbeeld zijn eerste deelauto's neer in Culemborg, Winsum en Bodegraven.

In totaal zijn er 378 nieuwe auto’s geplaatst door het bedrijf, waardoor het wagenpark is gegroeid tot meer dan 2500 wagens. Hoeveel mensen er vorig jaar precies in die auto's stapten, is niet naar buiten gebracht.

Oorzaken populariteit

Greenwheels wijst in een verklaring verschillende oorzaken aan van de toenemende populariteit. Na de roerige coronajaren zit ook het zakelijk segment weer in de lift, merkt de onderneming bijvoorbeeld op. Ook de gestegen kosten van autobezit spelen waarschijnlijk een rol. "Nog niet eerder betaalden particulieren en bedrijven zo veel voor het bezitten van een auto en stegen benzine- en dieselprijzen naar recordhoogte", stelt Greenwheels-directeur Andrew Berkhout.

SHARE NOW beroept zich erop marktleider in Europa te zijn. De in Berlijn gevestigde onderneming is in ons land actief in Amsterdam en zag haar auto’s daar de helft meer kilometers maken dan een jaar eerder, werd eerder deze week al bekend. Het aantal Nederlandse klanten van SHARE NOW is het afgelopen jaar met een derde gestegen.

Door: ANP

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.

21 mei '24 ( 6:00)

Snelle toename aantal taxibedrijven

Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.

20 mei '24 (13:45)

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven en werkt mee aan onderzoek

De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.