Normal_werkzaamheden-onderhoud-a79_tcm26-305654

Vanwege groot onderhoud is de snelweg A79 tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kruisdonk (richting Maastricht) de komende tijd dicht. Van vrijdag 28 mei tot zondag 27 juni is moet verkeer rekeninghouden met een omleiding en extra reistijd van zo’n 15 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Op de snelweg A79 tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kruisdonk (richting Maastricht) staan van vrijdag 28 mei om 21.00 uur tot zondag 27 juni 21.00 uur de volgende afsluitingen gepland:

  • Oprit A79 Hulsberg (4)
  • Af- en oprit A79 Valkenburg (3)
  • Af- en oprit A79 Meerssen (2)
  • Afrit Bunde (1)

Omleidingsroutes

Verkeer komende vanuit Heerlen richting Maastricht en Luik wordt omgeleid via de A76 en de snelweg A2.
Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Groot onderhoud A79

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door bouwbedrijf Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Er worden gedurende het jaar uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Zo komt er onder meer over het hele traject stiller asfalt, wordt de oprit bij Valkenburg verlengd, wordt er een vluchtstrook aangelegd langs de gecombineerde op- en afrit Klimmen en Voerendaal en geleiderails die toe zijn aan vervanging worden vernieuwd. De problemen met de afwatering worden ook aangepakt en de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat