Ondanks coronapandemie positief resultaat voor Vos Logistics

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 338 miljoen euro. Dat is slechts een fractie minder dan de winst in 2019.  Gecorrigeerd voor lagere dieselprijzen bedroeg de omzet 343 miljoen euro (2019: 342 miljoen euro) De autonome omzet (geschoond voor overname van SNEL Shared Logistics) daalde door de pandemie met 12 procent tot 300 miljoen euro. Dit meldt Vos Logistics.

“In het licht van de uitzonderlijke situatie hebben we toch een positieve afdronk van 2020”, zegt Ben Vos, CFO van Vos Logistics in een toelichting. “Vos Logistics toonde zich weerbaar en wendbaar. De operationele resultaten zijn door de coronapandemie weliswaar negatief beïnvloed, maar onze financiële positie blijft sterkt. Hoewel 2021 ook onzekerheid met zich meebrengt, zullen we met veerkracht blijven bouwen aan een sterke toekomst.”

Kansen voor innovatie en samenwerking

Onzekerheid over het verdere verloop van de pandemie, Brexit en de EU  Mobility Package zal ook in 2021 effect hebben op de markten waarin Vos Logistics opereert. De uitdagingen bieden ook kansen voor innovatie en samenwerking. Zo groeit de vraag naar e-commerce fulfilment en homedelivery. Vos Logistics heeft een solide basis en zal ook in 2021 blijven investeren in innovatie, digitalisering en groei van de onderneming, zo meldt het bedrijf op de website.

Door: Nationale Transportgids