Alex Helmer B.V. neemt vijf nieuwe Scania's in gebruik

Alex Helmer B.V., gespecialiseerd in sloop-, grond-, riolerings- en verhardingswerken, nam onlangs vijf nieuwe Scania’s in gebruik. Twee jaar geleden verscheen de eerste Scania in het wagenpark van het Bredaase bedrijf en die beviel zo goed dat de Scania-dealer in Roosendaal nogmaals werd uitgenodigd. Het resultaat is dat er sinds deze zomer drie stuks drieassige trekkers, een 8x4*4 en een 10x4*6 kipper in de bekende rood-witte kleuren rondrijden. Dit meldt Scania.

Zo’n 45 jaar geleden startte vader Helmer het bedrijf. Van origine was hij stratenmaker en had vaak grote ploegen aan het werk. In 1986 verscheen de eerste vrachtwagen in het familiebedrijf, want ook moeder werkte volop mee. In de loop der tijd verschoof het accent van het bedrijf steeds meer naar de logistieke kant en werd het wagenpark verder uitgebreid. De laatste jaren neemt Alex steeds meer werk in het bedrijf over. Men rijdt zowel in opdracht van anderen als voor de eigen activiteiten met een wagenpark dat twintig voertuigen telt.

Brandstofgebruik

Hoewel brandstofverbruik niet de hoogste prioriteit heeft bij de inzet van zijn voertuigen houdt het bedrijf het wel nauwgezet in de gaten. “Kijk, onze werkzaamheden zijn zo divers dat het vrijwel niet te doen is om alle trucks met elkaar te vergelijken. Desondanks valt het mij iedere keer weer op wanneer ik de kilometrages en de brandstofbonnen onder ogen krijg dat die Scania’s toch wel erg zuinig met de brandstof omgaan. Alle voertuigen zijn connected en ik krijg iedere week een mooie uitdraai van de prestaties, maar onze eigen administratie werkt wat dat betreft net zo goed.”

Alle Scania’s zijn uitgerust met de zuinige 13-liter 500 pk scr-only motor en de comfortabele R-cabine. Deze biedt een comfortabele werkplek en een uitstekend zicht rondom. De kippers zijn tevens voorzien van een gestuurde naloopas. Dit zorgt ervoor dat het voertuig bij het manoeuvreren optimaal van de soms krappe ruimte gebruik kan maken. Dat biedt niet alleen flexibiliteit maar ook extra veiligheid.

Door: Nationale Transportgids