Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
overhandigen betaalpas
Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

De pas heeft dus vele voordelen voor zowel de werknemer als werkgevers. Hieronder bespreken we de grootste voordelen:

  • Controle over je uitgave
  • Snelle en veilige betaalmethode
  • Overal tanken
  • Administratief voordeel
  • BTW terugvorderen

Controle over jouw uitgaves

Met de pas bepaal je vooraf hoeveel werknemers kunnen tanken. Je kan er dus een limiet op zetten. Hierdoor heb je meer zekerheid over de uitgaven die je elke maand, of andere afgesproken periode, hebt. Daarnaast zie je in een keer wat je kosten zijn voor brandstof over de afgesproken periodes.

Snelle en veilige betaalmethode

Als gebruiker van de pas kun je heel gemakkelijk en snel betalen. Hierdoor verspil je geen tijd als je onderweg bent en betaal je op een veilige manier. Dit is voor zowel de gebruiker als het bedrijf erg handig. De bestuurder kan snel weer op pad zonder te hoeven nadenken over het betalen van de benzine.

Overal tanken

Voorheen kon het zijn dat je werknemers bij specifieke plekken moest laten tanken. Bijvoorbeeld alleen bij een bepaald merk tankstation. Dit is verleden tijd. Tegenwoord kun je met een universele tankpas bij alle tankstation tanken. Van BP tot Shell het maakt niet uit. Dit kan veel tijd schelen voor je werknemers en is uiteraard een stuk makkelijker. Daarnaast worden er minder kilometers gereden, dat is natuurlijk weer voordelig voor de kosten. Ben jij op zoek naar de beste tankpassen van dit moment? Klik dan op de link.

Administratief voordeel

Het eennalaatste voordeel is op het gebied van administratie. Doordat je een compleet overzicht krijg van je tankpas, hoef je meestal niet eens een accountant in te schakelen voor de belasting. Je krijg t een overzicht waarin elke transactie helemaal is uitgewerkt. Hierbij kun je denken aan de kilometerstand, locatie van tanken, het bedrag, de datum, en wie de bestuurder is. Dit betekent ook dat je geen bonnetjes meer hoeft te bewaren, en ze dus ook niet kan kwijtraken.

BTW terugvorderen

Wanneer je werknemers voor hun brandstof laat betalen, en dit vervolgens terugbetaald, kun je geen BTW terugvragen. Echter, wanneer de werknemers een tankpas gebruiken kun je BTW terugvorderen omdat je hiervoor ingeschreven staat. De werknemers betalen met een pas geregistreerd op de naam van jouw bedrijf. Hierdoor kun je bij de belasting de BTW terugvorderen. Dit scheelt je geld.

Wel zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten tankpassen. Het is van belang dat je een goede afweging maakt welke tankpas het beste bij jouw bedrijf past. Hierdoor haal je het meeste voordeel uit de tankpassen voor zowel je werknemers als jezelf.

24 juni '24 (12:40)

Waaraan voldoet een goed vrachtwagenzeil?

Een goed vrachtwagenzeil is essentieel voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen. Of het nu gaat om bescherming tegen weersinvloeden, het waarborgen van de veiligheid van de lading, of het voldoen aan wettelijke eisen, een kwalitatief hoogwaardig vrachtwagenzeil speelt een cruciale rol.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.