Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
overhandigen betaalpas
Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

De pas heeft dus vele voordelen voor zowel de werknemer als werkgevers. Hieronder bespreken we de grootste voordelen:

 • Controle over je uitgave
 • Snelle en veilige betaalmethode
 • Overal tanken
 • Administratief voordeel
 • BTW terugvorderen

Controle over jouw uitgaves

Met de pas bepaal je vooraf hoeveel werknemers kunnen tanken. Je kan er dus een limiet op zetten. Hierdoor heb je meer zekerheid over de uitgaven die je elke maand, of andere afgesproken periode, hebt. Daarnaast zie je in een keer wat je kosten zijn voor brandstof over de afgesproken periodes.

Snelle en veilige betaalmethode

Als gebruiker van de pas kun je heel gemakkelijk en snel betalen. Hierdoor verspil je geen tijd als je onderweg bent en betaal je op een veilige manier. Dit is voor zowel de gebruiker als het bedrijf erg handig. De bestuurder kan snel weer op pad zonder te hoeven nadenken over het betalen van de benzine.

Overal tanken

Voorheen kon het zijn dat je werknemers bij specifieke plekken moest laten tanken. Bijvoorbeeld alleen bij een bepaald merk tankstation. Dit is verleden tijd. Tegenwoord kun je met een universele tankpas bij alle tankstation tanken. Van BP tot Shell het maakt niet uit. Dit kan veel tijd schelen voor je werknemers en is uiteraard een stuk makkelijker. Daarnaast worden er minder kilometers gereden, dat is natuurlijk weer voordelig voor de kosten. Ben jij op zoek naar de beste tankpassen van dit moment? Klik dan op de link.

Administratief voordeel

Het eennalaatste voordeel is op het gebied van administratie. Doordat je een compleet overzicht krijg van je tankpas, hoef je meestal niet eens een accountant in te schakelen voor de belasting. Je krijg t een overzicht waarin elke transactie helemaal is uitgewerkt. Hierbij kun je denken aan de kilometerstand, locatie van tanken, het bedrag, de datum, en wie de bestuurder is. Dit betekent ook dat je geen bonnetjes meer hoeft te bewaren, en ze dus ook niet kan kwijtraken.

BTW terugvorderen

Wanneer je werknemers voor hun brandstof laat betalen, en dit vervolgens terugbetaald, kun je geen BTW terugvragen. Echter, wanneer de werknemers een tankpas gebruiken kun je BTW terugvorderen omdat je hiervoor ingeschreven staat. De werknemers betalen met een pas geregistreerd op de naam van jouw bedrijf. Hierdoor kun je bij de belasting de BTW terugvorderen. Dit scheelt je geld.

Wel zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten tankpassen. Het is van belang dat je een goede afweging maakt welke tankpas het beste bij jouw bedrijf past. Hierdoor haal je het meeste voordeel uit de tankpassen voor zowel je werknemers als jezelf.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  02 februari '23 (13:57)

  Elektrische auto: de voordelen op een rij

  Overweeg je over te stappen op een elektrische auto? Je bent niet de enige. De elektrische auto is nog altijd bezig aan een stevige opmars. Uit blijkt dat de verkoop van elektrische auto’s afgelopen jaar steeg met meer dan 6%* ten opzichte van 2021. Daarmee ontdekken steeds meer mensen de voordelen van elektrisch rijden. Welke voordelen dat zijn? We zetten ze voor je op een rij.

  31 januari '23 (14:21)

  Nationaal en internationaal transport

  Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

  23 januari '23 (12:16)

  De voordelen van koeriersdiensten tijdens de wintermaanden

  Koeriersdiensten, zoals , zijn een vitaal onderdeel van veel bedrijven, en zij moeten erop kunnen vertrouwen dat hun dienstverleners het hele jaar door een hoog serviceniveau handhaven. Dit geldt vooral in de wintermaanden, wanneer de weersomstandigheden het voor koeriers moeilijk kunnen maken om hun leveringen te voltooien. Gelukkig zijn er een aantal koeriersbedrijven die gedurende de wintermaanden een hoog serviceniveau handhaven. Deze bedrijven gebruiken verschillende methoden om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs hun pakketten veilig en efficiënt kunnen afleveren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Daardoor kunnen bedrijven er zeker van zijn dat aan hun koeriersbehoeften zal worden voldaan, wat het weer ook brengt.

  23 januari '23 (11:55)

  Uw producten naar Duitsland transporteren?

  Wilt u uw producten naar Duitsland transporteren? Kies dan voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in . Er zijn verschillende bedrijven die voor u het transport naar Duitsland kunnen verzorgen. Zij bieden diverse soorten transport aan naar het buitenland. Daarnaast bepaalt u de frequentie van het transport. Transport kan voor diverse branches worden verzorgd. Duitsland is dan ook veruit de grootste handelspartner van Nederland. Voor zowel export als import.

  17 januari '23 (13:41)

  Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

  Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.

  28 oktober '22 ( 9:00)

  Besteed je backoffice uit en bespaar veel tijd

  Heb jij weinig tijd of weinig ervaring met je backoffice? Dan willen wij je graag helpen met het onderhouden van je backoffice. Een goed georganiseerde backoffice is essentieel voor de fundering en groei van elke uitzendonderneming. De backoffice omvat alle administratieve, financiële en juridische zaken aan de “achterkant” (back) van je bedrijf. Denk hierbij aan lonen van werknemers en facturatie aan klanten; tijdrovende en zeer secure werkzaamheden. Door het, zorg je ervoor dat je backoffice altijd op orde is en dat je heel veel tijd over hebt om je te concentreren op je eigen business. 

  20 juli '22 (11:58)

  De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

  3 redenen om elke dag je fiets te pakken

  Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken!