Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ontvang een tweede appeltaartje als je een kaartje stuurt

Door Nationale Transportgids
schedule 3 min
Ontvang een tweede appeltaartje als je een kaartje stuurt
Vanaf 17 april start NS met een campagne om de Ouwe Taart die vanaf dan bij 25 StationsHuiskamers te koop is, onder de aandacht te brengen. Van ieder verkocht taartje wordt een deel gedoneerd aan de stichting ‘Met je Hart’. Deze stichting heeft als doel eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen te verminderen. Onderdeel van de campagne is een kaartjesactie waarbij je een gratis kaartje kunt sturen. Ontvangers van dat kaartje krijgen in mei en juni een tweede taartje gratis op vertoon daarvan. Met deze actie hoopt NS bij te dragen aan nog meer ontmoetingen en het tegengaan van eenzaamheid. Dat meldt de NS. 

In 25 StationsHuiskamers liggen vanaf 17 april ansichtkaartjes om een oudere (opa, oma, buurvrouw, kennis of vriend) uit te nodigen samen een taartje te komen eten bij StationsHuiskamer. Deze kaartjes kun je bij NS in de StationsHuiskamer schrijven en NS doet ze op de post. In mei en juni krijgen ontvangers bij inlevering van dit verstuurde ansichtkaartje het 2e taartje gratis.

Ouderen in een sociaal isolement 

De Stichting Met je Hart richt zich lokaal op ouderen die, om verschillende redenen, eenzaam zijn en hun huis bijna niet meer uitkomen. Ontmoetingen op frequente basis zorgen ervoor dat zij uit hun isolement worden gehaald en anderen ontmoeten.

Eenpersoons appeltaartje 

Het lekkere eenpersoons appeltaartje wordt geproduceerd door Royal Smilde en wordt inmiddels verkocht bij heel wat horecazaken en evenementen in de Rai. En nu dus ook standaard bij alle StationsHuiskamers, m.u.v. Rotterdam, Den Haag en Arnhem.

Ter introductie is het taartje van 17 t/m 30 april 2023 voor 2,00 verkrijgbaar (i.p.v. 2,50). Ook kunnen reizigers op donderdag 20 april het taartje proeven in de deelnemende StationsHuiskamers (op = op).

Door: Nationale Transportgids 

24 mei '23 (13:52)

Onderhandse gunning nog steeds naar NS na uitspraak rechter

Het kabinet gaat door met het voorgenomen besluit de concessie voor het hoofdrailnet onderhands te gunnen aan de NS. Dat meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur).

24 mei '23 ( 7:12)

NS en ROC Tilburg zetten handtekeningen onder overeenkomst TechniekFabriek

De eerste TechniekFabriek van NS in het zuiden van het land gaat haar deuren openen in Berkel-Enschot. De TechniekFabriek, waarbinnen NS en ROC Tilburg samenwerken, is de eerste mogelijkheid om een opleiding tot NS-monteur te volgen in Zuid-Nederland. Deze opleiding start komend studiejaar en krijgt een plek bij het NS Componentenbedrijf in Berkel-Enschot. Dat meldt NS.

24 mei '23 ( 6:07)

Rechter beslist over treinconcessie aan NS zonder aanbesteding

De rechtbank in Den Haag doet woensdag uitspraak in een bodemprocedure die een collectief van regionale treinvervoerders heeft aangespannen tegen de Staat. Centraal staat de onderhandse gunning van de zogeheten hoofdrailnetconcessie, het uitbaten van het grootste deel van het Nederlandse spoor. Dat wordt sinds jaar en dag gedaan door de Nederlandse Spoorwegen, maar vervoerders als Arriva, Keolis en Qbuzz willen daarin meedingen.

22 mei '23 ( 9:07)

Treinen rond Rotterdam CS rijden weer

De herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding bij Rotterdam Centraal zijn afgerond en het treinverkeer is opgestart, meldt ProRail maandagochtend vroeg. Het treinverkeer rond Rotterdam Centraal kwam zondagmiddag grotendeels stil te liggen door een beschadigde bovenleiding.

19 mei '23 (12:37)

Meer zwartrijders in het openbaar vervoer sinds coronapandemie

Het aantal zwartrijders in het openbaar vervoer is flink gestegen sinds het laatste jaar voor de coronapandemie. De Amsterdamse vervoerder GVB bevestigt na berichtgeving in Het Parool dat het aantal reizigers zonder kaartje vorig jaar met 50 procent is toegenomen vergeleken met de jaren voor corona. Ook het Rotterdamse RET betrapte in 2022 meer zwartrijders, vooral in trams.

17 mei '23 ( 8:58)

ProRail berekent hogere gebruiksvergoeding van het spoor voor 2024

Spoorwegbeheerder ProRail heeft na een berekening de gebruiksvergoeding van het spoor voor 2024 bekendgemaakt. Deze vergoeding zou volgens die berekening met 14 procent stijgen. Er is voor gekozen om de gebruiksvergoeding iets minder te laten stijgen: 10,5 procent. Daarover bericht ProRail.

16 mei '23 (13:07)

Rotterdam Centraal op 24 en 25 juni dicht

Reizigers kunnen in het weekend van 24 en 25 juni niet met de trein van en naar Rotterdam Centraal, meldt spoorbeheerder ProRail. Op en rond het station zijn in die periode werkzaamheden aan het spoor gepland.

15 mei '23 (15:37)

Eén op drie lange treinreizen over Duits spoor valt alsnog uit

Ongeveer een op de drie langeafstandsritten over het Duitse spoor valt maandag toch uit, ondanks het afblazen van de landelijke staking door spoorwegmedewerkers. Doordat vakbonden de tweedaagse werkonderbreking pas vlak van tevoren annuleerden, was het volgens spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn moeilijk om weer een volwaardige dienstregeling op te zetten.

15 mei '23 ( 9:22)

Feyenoord-fans stappen massaal in treinen richting Rotterdam voor huldiging

In treinen naar Rotterdam zitten maandagochtend veel Feyenoord-fans die onderweg zijn naar de huldiging op de Coolsingel. Volgens de NS is het nog niet drukker dan normaal in de ochtendspits, maar zitten er al wel veel voetbalsupporters in de trein. "Het is gezellig druk, maar het loopt goed door", zegt een woordvoerder.

12 mei '23 (12:38)

Boombakken in dak station Breda worden hersteld

Een storm zorgde er in de zomer van 2018 voor dat een glasplaat in het dak van station Breda losraakte en viel. Besloten werd toen om de glasplaten uit de overige boombakken uit voorzorg te verwijderen. Vanaf maandag 22 mei 2023 worden de twaalf boombakken hersteld. Dat meldt ProRail.