Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontvang een tweede appeltaartje als je een kaartje stuurt

Door Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ontvang een tweede appeltaartje als je een kaartje stuurt
Vanaf 17 april start NS met een campagne om de Ouwe Taart die vanaf dan bij 25 StationsHuiskamers te koop is, onder de aandacht te brengen. Van ieder verkocht taartje wordt een deel gedoneerd aan de stichting ‘Met je Hart’. Deze stichting heeft als doel eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen te verminderen. Onderdeel van de campagne is een kaartjesactie waarbij je een gratis kaartje kunt sturen. Ontvangers van dat kaartje krijgen in mei en juni een tweede taartje gratis op vertoon daarvan. Met deze actie hoopt NS bij te dragen aan nog meer ontmoetingen en het tegengaan van eenzaamheid. Dat meldt de NS. 

In 25 StationsHuiskamers liggen vanaf 17 april ansichtkaartjes om een oudere (opa, oma, buurvrouw, kennis of vriend) uit te nodigen samen een taartje te komen eten bij StationsHuiskamer. Deze kaartjes kun je bij NS in de StationsHuiskamer schrijven en NS doet ze op de post. In mei en juni krijgen ontvangers bij inlevering van dit verstuurde ansichtkaartje het 2e taartje gratis.

Ouderen in een sociaal isolement 

De Stichting Met je Hart richt zich lokaal op ouderen die, om verschillende redenen, eenzaam zijn en hun huis bijna niet meer uitkomen. Ontmoetingen op frequente basis zorgen ervoor dat zij uit hun isolement worden gehaald en anderen ontmoeten.

Eenpersoons appeltaartje 

Het lekkere eenpersoons appeltaartje wordt geproduceerd door Royal Smilde en wordt inmiddels verkocht bij heel wat horecazaken en evenementen in de Rai. En nu dus ook standaard bij alle StationsHuiskamers, m.u.v. Rotterdam, Den Haag en Arnhem.

Ter introductie is het taartje van 17 t/m 30 april 2023 voor 2,00 verkrijgbaar (i.p.v. 2,50). Ook kunnen reizigers op donderdag 20 april het taartje proeven in de deelnemende StationsHuiskamers (op = op).

Door: Nationale Transportgids 

19 april '24 (11:30)

NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

19 april '24 ( 9:04)

NS-stationswinkels sluiten zaterdagavond de deuren

Zaterdag 20 april 2024 staan niet alleen de treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Ook alle NS-stationswinkels gaan op dat tijdstip dicht. Daarover bericht NS.

18 april '24 (13:45)

ProRail: ook in 2024 veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie het donderdag gepresenteerde jaarverslag over 2023.

18 april '24 (11:30)

Extra NS-treinen op Koningsdag

Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

17 april '24 (12:00)

Qbuzz zet treinen, trams en bussen 3 minuten stil na mishandeling conductrice NS

Vervoerder Qbuzz zet zaterdag zijn treinen, trams en bussen drie minuten stil. Dat meldt Qbuzz woensdag. Onder meer U-OV, dat het openbaar vervoer in de regio Utrecht verzorgt, valt onder Qbuzz.

15 april '24 (15:45)

Bijna honderd miljoen voor elektrificeren twee dieselspoorlijnen in Overijssel en Gelderland

Het kabinet heeft bijna 100 miljoen euro vrijgemaakt om twee spoorlijnen in de provincies Overijssel en Gelderland te elektrificeren. Tussen Almelo en Hardenberg en tussen Zutphen en Oldenzaal rijden nu nog dieseltreinen. Het is de bedoeling dat het spoor hier binnen enkele jaren een bovenleiding krijgt, zodat er elektrisch aangedreven treinen kunnen rijden.

15 april '24 (14:30)

Vanwege harde wind geen hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam en Rotterdam

Door de harde wind rijden er maandag geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal op het traject van de hogesnelheidslijn (HSL), meldt de NS. De spoorvervoerder verwacht dat de directe HSL-verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam pas dinsdagmiddag rond 15.00 uur weer kan worden opgestart.

15 april '24 (13:15)

NS-treinverkeer zaterdag drie minuten stilgelegd om mishandeling conducteur

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de mishandeling van een conducteur vorig weekend, meldt de NS. De conducteur van de treinvervoerder werd zaterdagavond geschopt, geslagen en van een trap geduwd door een groep jongeren. Dit gebeurde rond 22.30 uur.

15 april '24 ( 7:45)

Vandaag minder treinen vanaf Schiphol

Tussen Schiphol Airport en Diemen Zuid rijden tot maandagavond laat veel minder treinen. Bovendien rijden tot zeker 22.30 uur tussen Schiphol en Utrecht Centraal minder intercity's. Dat komt door herstelwerk.

14 april '24 (18:45)

Conducteur in trein tussen Delft en Den Haag HS mishandeld

Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren. Ze is onder meer van de trap geduwd, meldt vakbond VVMC. De politie bevestigt dat er een incident in een trein tussen Delft en Den Haag HS heeft plaatsgevonden. Een minderjarige is aangehouden en zit nog vast.