Maastricht Aachen Airport drie dagen dicht door onderhoud

Maastricht Aachen Airport sluit van maandag 31 mei 14.00 uur tot en met 4 juni 06.00 uur voor vliegverkeer in verband met werkzaamheden aan de start- en landingsbaan. Met dit voorgenomen onderhoud wordt de periode overbrugt tot het daadwerkelijke grootschalige onderhoud dat naar verwachting in het najaar van 2022 plaatsvindt. Dit meldt Maastricht Aachen Airport.

In samenwerking met BAM vervangt de luchthaven we de bovenste asfaltlaag van het meest zuidelijke deel van de baan door een tijdelijke laag. Dit gaat om een oppervlakte van 4500 vierkante meter.

Platform Noord

Daarnaast worden 14 betonplaten vervangen op de intersectie W1. Dit is de intersectie die platform Noord verbindt met de landingsbaan. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In verband met het uitharden van het beton kunnen we deze intersectie na oplevering 5 dagen niet gebruiken. Dit betekent platform Noord indien mogelijk een aantal dagen wordt ontzien en de vliegtuigen grotendeels via de intersectie ter hoogte van de passagiersterminal de baan betreden en verlaten.

Door: Nationale Transportgids