Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Stevinsluizen langer dicht voor scheepvaart door uitlopen werkzaamheden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
De Stevinsluizen bij Den Oever blijven langer gestremd dan eerder de bedoeling was. Als gevolg van uitlopende bouwwerkzaamheden is de eerder gecommuniceerde openstellingsdatum van 27 april niet langer haalbaar. De sluizen zijn sinds een aantal maanden gestremd voor de scheepvaart in verband met de bouw van een nieuwe keersluis  pal tegen de Stevinsluizen. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De stremming van de sluizen bij de Afsluitdijk zijn uiterlijk dicht tot 21 mei. Uiterlijk eind april wordt duidelijk of het wellicht mogelijk is al voor het Hemelvaartsweekend (vanaf donderdag 13 mei) open te gaan.

Omvaarroute via Lorentzsluizen

De beroeps- en recreatievaart dienen voor langere tijd rekening te houden met een omvaarroute via de Lorentzsluizen. Vanwege de start van het recreatieseizoen per 1 april en de vele schepen die in het voorjaar op het water verschijnen, kan de wachttijd bij de Lorentzsluizen sterk oplopen. Ook zal de brug in de snelweg A7 bij Kornwerderzand vaker opengaan, waardoor de kans op files voor het autoverkeer ter hoogte van Kornwerderzand toeneemt.

Strenge vorst

De bouwwerkzaamheden lopen om meerdere redenen uit, onder andere door de invloed van het coronavirus. Daardoor kan er minder efficiënt worden gewerkt en bij het constateren van een besmetting ligt het werk soms stil. Een belangrijke tegenvaller was ook dat bij het droogpompen van de bouwkuip de opwaartse waterdruk groter bleek te zijn dan voorzien. Daardoor moest de bouwkuip met extra pompen worden drooggezet. Tenslotte heeft het werk ook stilgelegen door de strenge vorstperiode van half februari.

Er was ruimte in de planning gereserveerd om tegenvallers en slecht weer (vorst, storm) op te vangen, nu blijkt die ruimte niet voldoende te zijn. De werkzaamheden zijn geïntensiveerd, onder meer door met extra ploegen 24 uur per dag door te werken, alleen kan daarmee de uitloop niet volledig worden opgevangen.

Door: Nationale Transportgids

20 september '22 (16:06)

Veerpont Fransisca vaart tijdelijk over het Calandkanaal

De Fransisca beleefde maandag 19 september 2022 om 06.00 uur zijn eerste afvaart. Dit veerpont vaart tijdelijk over het Calandkanaal, omdat Rozenburgers de defecte Calandbrug niet over kunnen. De eerste pontreizigers werden – hoewel het nog láng geen sinterklaastijd is – getrakteerd op een zakje pepernoten. Dat meldt ProRail.

16 september '22 ( 9:42)

Nieuw systeem van rederij MSC moet verlies van zeecontainers verkleinen

Om het risico van containerverlies op zee te verkleinen gaat rederij MSC maatregelen treffen. De onderneming wil op honderd van haar containerschepen een nieuw systeem installeren. Daardoor zou het verlies van containers kunnen worden geminimaliseerd. Dit meldt Omrop Fryslân.

28 september '22 ( 8:00)

Vier uithalers van ruim 900 kilo coke in haven Rotterdam nog 90 dagen

De vier zogeheten uithalers die verdacht worden van het invoeren van 902 kilo cocaïne, blijven nog 90 dagen lager vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

27 september '22 (16:50)

Er wordt gewerkt aan zes Crew Transfer Vessels die op waterstof gaan varen

De aankomende twee jaar bouwen Windcat Workboats en CMB.Tech aan zes zogenoemde Crew Transfer Vessels (CTV). Deze gaan op waterstof varen. Dit meldt Schuttevaer.

27 september '22 (12:45)

Scheepvaart opgelet: gaspijpleiding Nord Stream 1 heeft ook lekkages

De gaspijpleiding Nord Stream 1, die via de Oostzee van Rusland naar Duitsland loopt, is op twee plaatsen lek. Dat meldt de Deense minister van Klimaat en Energie in een verklaring aan persbureau AFP.

27 september '22 (11:07)

Havenstakingen VK: schepen kunnen uitwijken naar haven in Rotterdam

Schepen die niet kunnen lossen in de Britse havens in Felixstowe en Liverpool vanwege stakingen, kunnen vooralsnog uitwijken naar de haven van Rotterdam. In de Britse havens wordt vanaf dinsdag een week gestaakt voor een beter loonbod. Volgens FNV-bestuurder Niek Stam is er nog geen verzoek gekomen om besmette schepen te weigeren.

27 september '22 ( 9:29)

Schippers opgelet: lekkage bij Nord Stream 2, nu sprake van veiligheidszone

Er is sprake van een lekkage bij de gaspijpleiding Nord Stream 2. Deze loopt van Rusland naar Duitsland via de Oostzee. Er komt gas vrij. Daarom hebben de Deense autoriteiten schepen gevraagd afstand te houden bij het eiland Bornholm waar de leiding langs loopt. Dit meldt Transport-Online.

26 september '22 (16:04)

Vanwege hoogwater sluit Vlaardingen een deel van de kade voor verkeer

In Vlaardingen wordt op 26 september om 17.15 uur hoogwater verwacht. We verwachten dan een waterstand tussen 1,75 en 2,10 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Dat meldt de gemeente Vlaardingen.

22 september '22 (11:40)

Douane onderschept 700 kilo cocaïne bij haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven is woensdagavond een lading van 700 kilo cocaïne onderschept door de douane. De drugs waren verstopt in een container met bananenpuree uit Costa Rica en hadden een straatwaarde van ruim 52 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie.

21 september '22 (11:42)

Cruiseschip vangt asielzoekers op in Velsen-Noord

Een cruiseschip waarop asielzoekers en statushouders opgevangen gaan worden is woensdagochtend rond 08.00 uur aangekomen in Velsen-Noord, meldt een woordvoerder van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het wordt nu gereedgemaakt als noodopvang.