Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vliegmaatschappij Transavia schrapt 5 procent van vluchten wegens tekort aan vliegtuigen

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vliegmaatschappij Transavia schrapt 5 procent van vluchten wegens tekort aan vliegtuigen
Vliegmaatschappij Transavia ziet zich gedwongen om in de drukke maanden april en mei 5 procent van de geplande vluchten te schrappen. De budgetmaatschappij heeft een tekort aan vliegtuigen en kan daarom niet alle geboekte reizen uitvoeren, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de Volkskrant.

Ruim acht op de tien passagiers die worden geraakt door de problemen hebben een vervangende vlucht aangeboden gekregen. Maar voor 15 procent van deze groep was geen alternatief mogelijk en gaat de vliegreis helemaal niet door. De getroffen reizigers hebben eerder deze maand bericht gekregen van Transavia.

Kosten voor ticket terug 

Transavia wil geen exacte aantallen noemen. Volgens de Volkskrant is bij zo'n 8000 passagiers de vlucht geannuleerd. Passagiers van wie de vlucht niet doorgaat krijgen de kosten voor hun ticket terug. Dat geldt ook voor reizigers voor wie het niet mogelijk is om op een andere dag te reizen.

Vertraging rond een leasedeal 

De problemen zijn vooral het gevolg van vertraging rond een leasedeal met Blue Air, een Roemeense luchtvaartmaatschappij die onlangs failliet ging. Transavia zou vijf vliegtuigen leasen van dat bedrijf, maar door problemen met het papierwerk kan de vakantievlieger van Air France-KLM die Boeings nog niet gebruiken.

Veel omzet behalen en winst verwachten te boeken in het voorjaar 

Het is een stevige tegenvaller voor de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Het voorjaar is doorgaans de periode waarin luchtvaartmaatschappijen, en met name vakantievliegers, veel omzet behalen en een winst verwachten te boeken. Transavia hoopt in juni en juli van de problemen af te zijn, maar een woordvoerder kan dit niet garanderen.

Door: ANP 

09 september '24 (15:30)

Honderden schoonmakers voeren actie op Schiphol

Een paar honderd schoonmakers voeren op Schiphol actie voor een betere regeling om eerder te kunnen stoppen met hun werk. Volgens vakbond FNV is het de eerste landelijke staking in de branche in tien jaar tijd.

09 september '24 (15:15)

Schiphol test zelfrijdende rolstoel voor minder mobiele reizigers

Reizigers met verminderde mobiliteit, zoals ouderen of mensen met lichamelijke klachten, kunnen vanaf deze week op Schiphol gebruikmaken van zelfrijdende rolstoelen. De dienst is gratis en vooraf reserveren is niet nodig, meldt Schiphol.

09 september '24 (11:45)

Ook op Schiphol leggen schoonmakers 24 uur het werk neer

Schoonmakers in heel het land hebben maandag het werk neergelegd omdat ze een betere regeling willen om eerder met hun baan te kunnen stoppen. Volgens FNV-bestuurder Herrie Hoogenboom is het de eerste landelijke staking in de branche in tien jaar tijd. De vakbond heeft opgeroepen om 24 uur lang te staken, vanaf 00.00 uur in de nacht van zondag op maandag. Hoeveel mensen hun werk hebben neergelegd, weet de bestuurder nog niet.

05 september '24 ( 8:45)

Pilotentekort: KLM vraagt parttimevliegers om meer uren te vliegen

KLM gaat parttimepiloten vragen om meer uren te vliegen. De luchtvaartmaatschappij kampt naar eigen zeggen met een groot pilotentekort en denkt dat de parttimers kunnen helpen om komende jaren roosterproblemen te voorkomen.

04 september '24 (15:45)

Schiphol hoeft van kabinet minder te krimpen

Schiphol hoeft van het kabinet minder te krimpen, heeft minister Barry Madlener (Infrastructuur) bepaald. Eerder moest het maximale aantal vluchten nog terug naar 460.000 tot 470.000 per jaar, nu wordt dat waarschijnlijk 475.000 tot 485.000. Madlener vraagt de Europese Commissie om advies over de plannen, meldt zijn ministerie in een persbericht.

03 september '24 (10:45)

Vakbond FNV eist schadevergoeding van KLM om overbelasting werknemers Schiphol

Vakbond FNV eist een schadevergoeding van KLM voor fysieke overbelasting van zijn bagagewerknemers op luchthaven Schiphol. FNV vindt dat KLM aansprakelijk is voor het ziek worden van bagageafhandelaars door die overbelasting. Ook andere werkgevers op Schiphol zullen aansprakelijk worden gesteld, aldus de bond.

03 september '24 ( 8:30)

Poll Corendon: nu al grote vraag naar winterzonbestemmingen

Ondanks het feit dat veel Nederlanders nog maar net de zomervakantie achter de rug hebben, maken velen nu al plannen voor een reis naar een zonnige winterbestemming. Dat blijkt uit een poll van Corendon: een kwart van de respondenten heeft al een winterzonvakantie geboekt en kijkt er erg naar uit. Daarover bericht Corendon.

02 september '24 (10:30)

Inspectie Leefomgeving en Transport dreigt KLM met dwangsom vanwege ongeoorloofde nachtvluchten

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dreigt KLM een dwangsom op te leggen omdat de luchtvaartmaatschappij drie keer ongeoorloofd is afgeweken van de nachtelijke vertrekroute vanaf Schiphol. Daarmee zou KLM onnodig voor extra overlast hebben gezorgd voor omwonenden.

30 augustus '24 (14:15)

Schiphol wil van krapste Europese luchthaven naar middenmoot

Schiphol wil met de forse investeringen van de komende jaren vooral zorgen dat reizigers meer ruimte krijgen en dat zij kunnen rekenen op betere voorzieningen. "De afgelopen twintig jaar lag de nadruk op groei en goedkoop. Er is niet geschilderd en het dak is niet onderhouden tot het in elkaar stortte, wat nu aan het gebeuren is", zegt topman Pieter van Oord. "En er zijn geen kamers bijgebouwd voor de nieuwe kinderen", helpt financieel directeur Robert Carsouw de problemen te schetsen.

30 augustus '24 (12:45)

Schiphol verwacht volgend jaar meer passagiers dan voor corona

Schiphol denkt volgend jaar voor het eerst meer passagiers te hebben dan voor de coronacrisis. Dat zegt de nieuwe topman Pieter van Oord tijdens een persconferentie na een ruwe schatting op basis van de passagiersaantallen van de afgelopen tijd. Dit jaar rekent de luchthaven nog op 65 miljoen tot 68 miljoen reizigers, tegenover net geen 72 miljoen in 2019.