Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vliegmaatschappij Transavia schrapt 5 procent van vluchten wegens tekort aan vliegtuigen

Door ANP
schedule 4 min
Vliegmaatschappij Transavia schrapt 5 procent van vluchten wegens tekort aan vliegtuigen
Vliegmaatschappij Transavia ziet zich gedwongen om in de drukke maanden april en mei 5 procent van de geplande vluchten te schrappen. De budgetmaatschappij heeft een tekort aan vliegtuigen en kan daarom niet alle geboekte reizen uitvoeren, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de Volkskrant.

Ruim acht op de tien passagiers die worden geraakt door de problemen hebben een vervangende vlucht aangeboden gekregen. Maar voor 15 procent van deze groep was geen alternatief mogelijk en gaat de vliegreis helemaal niet door. De getroffen reizigers hebben eerder deze maand bericht gekregen van Transavia.

Kosten voor ticket terug 

Transavia wil geen exacte aantallen noemen. Volgens de Volkskrant is bij zo'n 8000 passagiers de vlucht geannuleerd. Passagiers van wie de vlucht niet doorgaat krijgen de kosten voor hun ticket terug. Dat geldt ook voor reizigers voor wie het niet mogelijk is om op een andere dag te reizen.

Vertraging rond een leasedeal 

De problemen zijn vooral het gevolg van vertraging rond een leasedeal met Blue Air, een Roemeense luchtvaartmaatschappij die onlangs failliet ging. Transavia zou vijf vliegtuigen leasen van dat bedrijf, maar door problemen met het papierwerk kan de vakantievlieger van Air France-KLM die Boeings nog niet gebruiken.

Veel omzet behalen en winst verwachten te boeken in het voorjaar 

Het is een stevige tegenvaller voor de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Het voorjaar is doorgaans de periode waarin luchtvaartmaatschappijen, en met name vakantievliegers, veel omzet behalen en een winst verwachten te boeken. Transavia hoopt in juni en juli van de problemen af te zijn, maar een woordvoerder kan dit niet garanderen.

Door: ANP 

21 september '23 (11:37)

Plan van Schiphol en bagageafhandelaren om werk lichter te maken

Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

20 september '23 ( 9:07)

KLM vliegt uit voorzorg niet meer boven Armenië en Azerbeidzjan

KLM schrapt vluchten vanwege de oorlogsuitbraak in Nagorno-Karabach. De maatschappij heeft besloten voorlopig uit voorzorg niet meer door het luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan te vliegen. Daardoor konden er dinsdag meteen vijf vluchten naar Azië niet doorgaan.

19 september '23 (10:37)

TUI ziet sterke vraag naar vakantiereizen in winter

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

15 september '23 (11:52)

Lichaam gevonden in landingsgestel na vlucht van Amsterdam naar Istanbul

In het landingsgestel van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Istanbul is gevlogen, is een lichaam aangetroffen. Details over de identiteit van de dode zijn niet bekendgemaakt. Zowel de politie als de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines doet onderzoek.

15 september '23 ( 9:52)

Air France-KLM wil volgens Bloomberg dertig tot vijftig nieuwe vliegtuigen kopen

Air France-KLM heeft plannen om dertig tot vijftig nieuwe vliegtuigen aan te schaffen om verouderde toestellen in de vloot te vervangen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zou nu een formeel proces zijn begonnen voor de aanschaf van die zogeheten widebody-jets, oftewel toestellen met meerdere gangpaden die worden ingezet op langere afstanden.

14 september '23 ( 7:37)

Na CNV schort ook FNV acties bij grondpersoneel KLM voorlopig op

Vakbond FNV schort in navolging van CNV ook acties onder het grondpersoneel van KLM op. Dat meldt een woordvoerster donderdagochtend. Volgens haar is er beweging gekomen vanuit de luchtvaartmaatschappij en zijn er weer gesprekken gaande over een nieuwe cao voor 15.000 grondmedewerkers.

13 september '23 (17:07)

Zes miljoen passagiers in augustus verwerkt op Schiphol

Luchthaven Schiphol heeft in de drukke vakantiemaand augustus 6 miljoen passagiers verwerkt. Dat is een stijging van 14 procent vergeleken met vorig jaar. Het aantal vluchten van en naar Schiphol nam met 10 procent toe tot 41.584.

08 september '23 (14:52)

Test van Schiphol met apparaat dat ultrafijnstof uit de lucht filtert

Schiphol is onlangs begonnen met een proef waarin ultrafijnstof uit de lucht wordt gehaald, bevestigt een woordvoerster van de luchthaven na berichtgeving in Het Parool. Volgens de woordvoerster zuigt een speciaal apparaat lucht op dat is vervuild met ultrafijnstof. In de machine wordt de lucht gefilterd en vervolgens gaat schone lucht zonder ultrafijnstof weer naar buiten.

08 september '23 (13:52)

Schiphol: 3,7 miljoen vertrekkende passagiers in zomer 2023

Luchthaven Schiphol heeft in de zomerperiode tussen 7 juli en 3 september 3,7 miljoen vertrekkende passagiers verwerkt. Volgens de luchthaven was het daarmee "bijna een ouderwets zomerseizoen" met gemiddeld 1339 vliegbewegingen per dag en een totaal van 79.000 vluchten.

07 september '23 (16:37)

Dreigende staking van grondpersoneel KLM

Grondpersoneel van KLM dreigt te gaan staken als de luchtvaartmaatschappij niet ingaat op het door vakbond FNV gestelde ultimatum. Dat werd donderdag overhandigd aan de directie van de onderneming. Vakbonden en KLM kunnen het niet eens worden over afspraken voor een nieuwe cao voor circa 15.000 grondmedewerkers.