Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Velsertunnel (A22) komend weekend dicht, extra reistijd door omleidingen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De Velsertunnel is van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit in en om de tunnel. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Begin mei was de Velsertunnel ook al dicht wegens onderhoud. De werkzaamheden die in deze weekenden niet konden worden afgerond, vinden nu plaats in het weekend van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei.

Om de tunnel in goede conditie te houden vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering, de verlichting, het camerasysteem en het asfalt. Dit betekent dat de Velsertunnel in beide richtingen van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur voor het verkeer volledig wordt afgesloten. Verkeer dat gebruik wil maken van de Velsertunnel (A22) wordt gedurende het weekend omgeleid via de Wijkertunnel (A9).

Omleidingsroutes

Verkeer aan de noordkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de A22 naar knooppunt Beverwijk te reizen en via de Wijkertunnel (A9) naar het zuiden te gaan. Verkeer op de N197 en N246 kan het beste via oprit 8 Bazaar de A9 op gaan. De extra reistijd kan oplopen tot 12 minuten.

Van vrijdag 21.00 uur tot zaterdag 06.00 uur is oprit 1 IJmuiden richting Haarlem op de A22 dicht. Verkeer aan de zuidkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). Vanaf zaterdag 06.00 uur kan het verkeer via de A22 en A9 naar knooppunt Rottepolderplein reizen, daar keren en via de Wijkertunnel (A9) naar het noorden gaan.

Rijkswaterstaat: mijdt veerpont en sluizenroute

Verkeer uit de regio Haarlem wordt geadviseerd via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). De extra reistijd kan oplopen tot 13 minuten.

Weggebruikers wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes en niet van de veerpont over het Noordzeekanaal, aangezien deze niet geschikt is voor grote verkeersstromen. Ook de sluizenroute is voor autoverkeer niet beschikbaar.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tjdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: de tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat

02 mei '24 ( 8:45)

Volgens onderzoek opnieuw meer verzekeringen voor e-bikes afgesloten

Eigenaren van elektrische fietsen verzekeren hun fiets vaker, meldt marktonderzoeksbureau Multiscope na onderzoek onder ruim 5500 Nederlanders. In 2023 sloten fietseigenaren voor 621 miljoen euro aan verzekeringen af. Dat is 71 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

01 mei '24 (21:45)

Verkeersapp Flitsmeister gaat geld vragen voor tot dusver gratis functies

Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

01 mei '24 (18:30)

Fietser overleden na aanrijding door auto bij Finkum

Een 88-jarige man is woensdagmiddag om het leven gekomen in het Friese Finkum, nadat hij op de fiets door een auto was aangereden. Het slachtoffer komt uit de gemeente Leeuwarden, waar Finkum toe behoort, meldt de politie.

01 mei '24 (14:45)

Vanavond code geel in Limburg vanwege onweer

In Limburg geldt woensdagavond vanaf 18.00 uur code geel omdat er kans is op onweersbuien, meldt het KNMI. De verwachte buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

01 mei '24 (11:30)

Premies autoverzekeringen dit jaar flink gestegen

De premies voor autoverzekeringen zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 8,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld betaalt een autobezitter die in het eerste kwartaal van 2024 een autoverzekering afsloot 862 euro per jaar aan premie. In 2023 was dat nog 797 euro, heeft Autoverzekering.nl uitgezocht.

01 mei '24 (10:30)

Britse sportwagenfabrikant Aston Martin verkoopt ruim kwart minder luxe auto's

De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin heeft de verkoop van zijn luxe auto's in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim een kwart zien dalen. De daling volgt op het stopzetten van de productie van het oudere Vantage-sportwagenmodel door het bedrijf.

30 april '24 ( 9:30)

Motorrijder overleden na verkeersongeluk in Rotterdam

Een motorrijder is dinsdagochtend overleden door een verkeersongeluk met meerdere voertuigen in Rotterdam, dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde rond 08.10 uur op het Stadionviaduct bij De Kuip in Rotterdam-Zuid.

30 april '24 ( 8:06)

Werkzaamheden aan Drachtsterplein in Leeuwarden

Sinds gisteravond werkt de gemeente Leeuwarden drie avonden en nachten aan het Drachtsterplein in de Friese hoofdstad. Tijdens de werkzaamheden, die duren tot en met donderdag 2 mei 2024, is een groot deel van deze kruising gestremd. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.

29 april '24 (14:15)

ACEA: te weinig laadpunten voor stekkerauto's in EU

De Europese Unie heeft veel meer laadpunten nodig voor elektrische auto's om de CO2-doelen te halen, zegt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De verkoop van stekkerauto's is de afgelopen jaren veel harder gegroeid dan de installatie van laadpalen. Daarom moeten er tot 2030 jaarlijks acht keer zoveel laadpunten bijkomen, volgens de brancheclub.

29 april '24 (11:23)

Naam Rottemerentunnel boven tunnelingang A16 onthuld

Wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland en Rijkswaterstaat-directeur Floortje Hanneman hebben woensdag 24 april 2024 de naam boven de ingang van de nieuwe tunnel in de A16 onthuld: Rottemerentunnel. Daarover bericht de gemeente Lansingerland.