Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rijkswaterstaat: Fase 1 uitbreiding snelweg A1 Apeldoorn-Azelo bijna klaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De uitbreiding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verloopt voorspoedig. Op 24 september 2020 opende minister Cora van Nieuwenhuizen de extra rijstrook tussen Twello en Rijssen. Rijkswaterstaat werkt nog een paar maanden tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. Medio juni gaat ook dat weggedeelte open voor het verkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Het grootste deel van fase 1 van de uitbreiding A1 Apeldoorn-Azelo is klaar. In 2019 en 2020 heeft Rijkswaterstaat de snelweg A1 tussen Twello en Deventer uitgebreid naar 2x4 rijstroken. Tussen Deventer en Rijssen zijn nu 2x3 rijstroken.

Ook de viaducten op het traject Twello-Rijssen zijn verbreed. Daarnaast zijn er bij Markelo twee nieuwe rotondes geplaatst die aansluiten op de N350. Bouwbedrijf Heijmans pleegde in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud aan de N332 bij Lochem. Ook realiseerden Rijkswaterstaat streekoduct Oxersteeg over de A1 en werkt Heijmans in opdracht van provincie Overijsel aan een nieuw streekoduct Wolves over de A1 bij Enter.

Wat moet er nog gebeuren?

Rijkswaterstaat werkt nog hard tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. In de zomer van 2021 zijn ook hier 2x3 rijstroken beschikbaar. In november 2020 wordt gestart met het aanplanten van bomen en struiken op het traject Twello-Rijssen. Op plekken waar nu nog wordt gewerkt, start de aanplant in het najaar van 2021.

Snelweg A1 verbreden 

In 2022 gat Rijkswaterstaat verder met fase 2 van de uitbreiding Apeldoorn-Azelo. In deze fase is het traject tussen Apeldoorn en Twello aan de beurt. Hier gaat het om het verbreden van de A1 naar 2x4 rijstroken. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk in 2025 gereed. Kijk op de projectwebsite voor meer informatie over de planning.

Door: Nationale Transportgids

03 mei '24 (12:30)

Meeste vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk. Slechts enkele chauffeurs worden eruit gepikt voor een fysieke controle van hun lading, zeggen Nederlandse exporteurs en transporteurs. Dat zou sinds dinsdag wel verplicht zijn voor vrachtwagens met deze ladingen.

03 mei '24 (12:00)

Hermes zet studenten in als buschauffeur

Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

03 mei '24 ( 7:44)

Deel N468 paar dagen gedeeltelijk afgesloten

Provincie Zuid-Holland gaat het asfalt op de N468 vervangen. Vanwege de werkzaamheden is deze weg van woensdag 8 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024 gedeeltelijk afgesloten. Daarover bericht Provincie Zuid-Holland.

03 mei '24 ( 6:00)

Rover niet blij met komende staking bij Arriva in Twente

Reizigersorganisatie Rover is niet blij met de staking van de buschauffeurs in Twente. Ze noemt het "buitenproportioneel" en "betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij geen deel uitmaakt".

02 mei '24 (13:45)

Meest vervuilende bestelauto's na 1 januari geweerd in Rotterdam

Vanaf 1 januari 2025 is het voor bestelvoertuigen die niet in de hoogste emissieklassen Euro 5 of 6 zitten, niet meer mogelijk om grote delen van Rotterdam aan te doen. In de jaren daarna gaan in stappen ook Euro 5 en Euro 6 in de ban. Vanaf begin 2028 moet alle bestelmobiliteit in deze delen van Rotterdam uitstootvrij zijn.

02 mei '24 ( 8:45)

Volgens onderzoek opnieuw meer verzekeringen voor e-bikes afgesloten

Eigenaren van elektrische fietsen verzekeren hun fiets vaker, meldt marktonderzoeksbureau Multiscope na onderzoek onder ruim 5500 Nederlanders. In 2023 sloten fietseigenaren voor 621 miljoen euro aan verzekeringen af. Dat is 71 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

01 mei '24 (21:45)

Verkeersapp Flitsmeister gaat geld vragen voor tot dusver gratis functies

Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

01 mei '24 (18:30)

Fietser overleden na aanrijding door auto bij Finkum

Een 88-jarige man is woensdagmiddag om het leven gekomen in het Friese Finkum, nadat hij op de fiets door een auto was aangereden. Het slachtoffer komt uit de gemeente Leeuwarden, waar Finkum toe behoort, meldt de politie.

01 mei '24 (14:45)

Vanavond code geel in Limburg vanwege onweer

In Limburg geldt woensdagavond vanaf 18.00 uur code geel omdat er kans is op onweersbuien, meldt het KNMI. De verwachte buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

01 mei '24 (11:30)

Premies autoverzekeringen dit jaar flink gestegen

De premies voor autoverzekeringen zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 8,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld betaalt een autobezitter die in het eerste kwartaal van 2024 een autoverzekering afsloot 862 euro per jaar aan premie. In 2023 was dat nog 797 euro, heeft Autoverzekering.nl uitgezocht.