Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sijben Bronboringen kiest voor IVECO Trakker 8x8

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het maakt niet uit op welke ondergrond Sijben Bronboringen rijdt met hun nieuwe IVECO Trakker 8x8, want deze trekt gemakkelijk door ieder terrein heen. Op iedere gewenste plek kunnen zij diverse bronboringen uitvoeren met deze terreinwagen. Daarnaast zet Sijben Bronboringen de stap naar Euro 6 Step D door de komst van de IVECO Trakker. Hierdoor voldoet het aan de strengste milieueisen. Dit meldt IVECO. 

In haar zoektocht naar een nieuwe terreinwagen kwamen ze met hulp van enthousiaste concullega's in het loonwerk uit bij Charles Feijts Bedrijfswagens en IVECO. Sijben Bronboringen is niet over één nacht ijs gegaan en heeft telefonisch contact gezocht met een aantal IVECO rijders in de provincie Limburg. Vanuit hen kregen zij veel positieve informatie en een nadrukkelijk advies om een IVECO Trakker aan te schaffen. Deze is namelijk uitermate geschikt voor de bronboringen die het bedrijf uit Neer realiseert op het ruwe terrein.

Speciale IVECO Trakker

"We zijn erg onder de indruk van zijn off-road capaciteit”, vertelt Sijben. “Daarnaast zijn we erg blij met de opbouw van onze nieuwe IVECO Trakker met een GVW van 44 ton. Deze is uitgerust met 450 pk, een zuinige 13-liter motor, een Palfinger laadkraan om de casings (boorbuizen) te manipuleren, een 10 meter lange boormast die ingezet wordt om te kunnen boren en een stationaire extra IVECO motor die het geheel aandrijft. Door de aanwezigheid van vijf hydraulische pompen kan deze motor blijven draaien op 800 toeren. Sijben Bronboringen hoeft dus geen PTO-uren te maken.” Wim Bisschop voegt als Verkoopadviseur bij Charles Feijts Bedrijfswagens hieraan toe: "Er zijn tevens aan aantal componenten verplaatst om de IVECO Trakker zó compact mogelijk op te kunnen bouwen. Je kunt dan denken aan onder andere luchtfiltertanks, dieseltank, accu's en luchtketels."

Pulsboormachine

Een 180 kilowatt sterke IVECO motor helpt Sijben Bronboringen om door een grindlaag heen te boren. Sijben: "De Conrad PBM200 pulsboormachine op onze IVECO Trakker bestaat uit een lange boormast in combinatie met een CRT419 draaitafel, met een draaimoment van 5.000 kg en een hefmoment van 25 ton. Hiermee kunnen wij tot maximaal 76 meter diep boren. In samenwerking met Conrad-Stanen BV is deze boormachine speciaal voor Sijben Bronboringen ontwikkeld, waardoor deze uniek is in zijn klasse." Deze machine is specifiek afgestemd op het uitvoeren van pulsboringen. Daarnaast is de truck uitgerust met een eigen watervoorziening van 6000 liter, zodat het meer dan voldoende water aan boord heeft om te boren.

Door: Nationale Transportgids

03 mei '24 (12:30)

Meeste vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk. Slechts enkele chauffeurs worden eruit gepikt voor een fysieke controle van hun lading, zeggen Nederlandse exporteurs en transporteurs. Dat zou sinds dinsdag wel verplicht zijn voor vrachtwagens met deze ladingen.

03 mei '24 (12:00)

Hermes zet studenten in als buschauffeur

Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

03 mei '24 ( 7:44)

Deel N468 paar dagen gedeeltelijk afgesloten

Provincie Zuid-Holland gaat het asfalt op de N468 vervangen. Vanwege de werkzaamheden is deze weg van woensdag 8 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024 gedeeltelijk afgesloten. Daarover bericht Provincie Zuid-Holland.

03 mei '24 ( 6:00)

Rover niet blij met komende staking bij Arriva in Twente

Reizigersorganisatie Rover is niet blij met de staking van de buschauffeurs in Twente. Ze noemt het "buitenproportioneel" en "betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij geen deel uitmaakt".

02 mei '24 (13:45)

Meest vervuilende bestelauto's na 1 januari geweerd in Rotterdam

Vanaf 1 januari 2025 is het voor bestelvoertuigen die niet in de hoogste emissieklassen Euro 5 of 6 zitten, niet meer mogelijk om grote delen van Rotterdam aan te doen. In de jaren daarna gaan in stappen ook Euro 5 en Euro 6 in de ban. Vanaf begin 2028 moet alle bestelmobiliteit in deze delen van Rotterdam uitstootvrij zijn.

02 mei '24 ( 8:45)

Volgens onderzoek opnieuw meer verzekeringen voor e-bikes afgesloten

Eigenaren van elektrische fietsen verzekeren hun fiets vaker, meldt marktonderzoeksbureau Multiscope na onderzoek onder ruim 5500 Nederlanders. In 2023 sloten fietseigenaren voor 621 miljoen euro aan verzekeringen af. Dat is 71 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

01 mei '24 (21:45)

Verkeersapp Flitsmeister gaat geld vragen voor tot dusver gratis functies

Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

01 mei '24 (18:30)

Fietser overleden na aanrijding door auto bij Finkum

Een 88-jarige man is woensdagmiddag om het leven gekomen in het Friese Finkum, nadat hij op de fiets door een auto was aangereden. Het slachtoffer komt uit de gemeente Leeuwarden, waar Finkum toe behoort, meldt de politie.

01 mei '24 (14:45)

Vanavond code geel in Limburg vanwege onweer

In Limburg geldt woensdagavond vanaf 18.00 uur code geel omdat er kans is op onweersbuien, meldt het KNMI. De verwachte buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

01 mei '24 (11:30)

Premies autoverzekeringen dit jaar flink gestegen

De premies voor autoverzekeringen zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 8,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld betaalt een autobezitter die in het eerste kwartaal van 2024 een autoverzekering afsloot 862 euro per jaar aan premie. In 2023 was dat nog 797 euro, heeft Autoverzekering.nl uitgezocht.