Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hinder voor verkeer door boeren: wegen afgesloten door afval en hooibalen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Hinder voor verkeer door boeren: wegen afgesloten door afval en hooibalen
Meerdere wegen in het land zijn donderdagochtend afgesloten als gevolg van acties waarbij afval is gedumpt. De grootste problemen doen zich voor op de A7 tussen Groningen en Drachten en tussen Middenmeer en Abbekerk in Noord-Holland en op de A1 bij Voorst, aldus Rijkswaterstaat. Weggebruikers moeten tot in de loop van de ochtend rekening houden met vertraging en hinder vanwege opruimwerkzaamheden.

Op de A7 zijn op- en afritten bij Frieschepalen afgesloten op last van de politie, nadat daar afgelopen nacht door afvaldumping een ongeluk gebeurde met meerdere voertuigen. Daarbij raakte niemand gewond. "De politie moet onderzoek doen en de weg moet schoongemaakt worden. We weten nog niet hoelang het gaat duren, maar dat gaat zeker hinder veroorzaken", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Ook is de A7 richting Heerenveen dicht bij verzorgingsplaats Oude Riet, omdat er rommel op twee rijstroken ligt.

Ook in Noord-Holland is een deel van de A7 afgesloten. Ter hoogte van Medemblik, tussen Middenmeer en Abbekerk, is de weg aan twee kanten dicht. Er zijn hooibalen en autobanden op en langs de weg gedumpt en in brand gestoken. "De bluswerkzaamheden zijn daar in volle gang. De verwachting is dat de weg rond 08.00 uur weer kan worden vrijgegeven."

Troep

De A1 van Hengelo richting Apeldoorn ter hoogte van Voorst (Gelderland) blijft waarschijnlijk dicht tot het einde van de middag. Inmiddels is er een nieuwe aannemer gevonden die in de nacht van woensdag op donderdag is begonnen met het opruimen van de rommel die daar woensdag uit protest is gedumpt. De aannemers die in eerste instantie de weg zouden schoonmaken, trokken zich terug na bedreigingen en intimidatie.

Verder is op de A28 van Staphorst richting Meppel maar één rijstrook beschikbaar omdat er troep op de weg ligt. "Het schijnt lastig te zijn om dat weg te krijgen. Alleen richting het noorden ondervinden weggebruikers daar hinder van."

Onvoorspelbaar

Afgelopen nacht heeft er ook op andere plekken "het een en ander gespeeld", aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Zo zouden er op de A50 bij Apeldoorn strobalen zijn aangestoken in de berm. Tussen Meppel en Heerenveen zouden meerdere toe- en afritten zijn afgesloten met hooibalen gewikkeld in donker plastic. "Levensgevaarlijk in het donker", aldus de woordvoerder.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers dat er gedurende de dag weer allerlei acties kunnen plaatsvinden. "Vooral in bepaalde delen van het land, zoals het oosten en het noorden. Maar het is heel onvoorspelbaar, dus wees daar bedacht op als je de weg op gaat."

Door: ANP 

06 juni '23 ( 9:22)

KNVB wil bij honderden voetbalclubs laadpalen met verdienmodel

Het aantal laadpalen voor elektrische auto's bij voetbalverenigingen wordt de komende twee jaar fors uitgebreid. De KNVB is daartoe een samenwerking aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf Revolt, dat de palen gaat plaatsen. Voor clubs levert dat volgens de voetbalbond ook een extra verdienmodel op. Ze moeten dan niet vies zijn van extra reclames op hun parkeerterrein.

05 juni '23 (12:37)

Bouwconcern Heijmans heeft het predicaat Koninklijk ontvangen

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.

01 juni '23 (11:52)

Massaontslagen aangekondigd bij autofabriek VDL Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 6:52)

Brand in Oudelande verwoest enkele tientallen caravans

In het Zeeuwse dorp Oudelande heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed in een caravanopslag en de naastgelegen woning. De schuur waarin de caravans waren opgeslagen is daarbij volledig verwoest en wordt gesloopt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland Veilig.

30 mei '23 ( 6:07)

Werknemers autofabriek VDL Nedcar staken dinsdag opnieuw

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.