Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vraag naar taxi's Uber begint weer aan te trekken

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Vraag naar taxi's Uber begint weer aan te trekken
Techbedrijf Uber Technologies merkt dat de vraag naar taxidiensten weer begint aan te trekken, nadat de omikronvariant van het coronavirus eerder het herstel bemoeilijkte. Het bedrijf achter onder meer de bekende taxi-app kwam met beter dan verwachte cijfers over het laatste kwartaal van 2021.

Uber haalt momenteel circa de helft van zijn inkomsten uit zijn bezorgdienst. Juist dat onderdeel draaide tijdens de crisis goed. Daar komt nu het herstel van de taxiritten bovenop. Maar het aantal ritten nu, is nog niet op het niveau van voor de crisis. In de laatste maanden van het afgelopen jaar ging het om 1,8 miljard ritten. Dat waren er in het slotkwartaal van 2019, voor de crisis, 1,9 miljard.

Evengoed sloot Uber het tweede kwartaal op rij af met zwarte cijfers. In het slotkwartaal van 2021 boekte de onderneming een bedrijfsresultaat van 86 miljoen dollar, omgerekend ruim 75 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een min van 454 miljoen dollar. Uber was goed voor een omzet van 5,8 miljard dollar. Met het bezorgen van goederen haalde Uber 2,4 miljard dollar aan opbrengsten, de taxiritten zorgden voor 2,3 miljard dollar. De resterende inkomsten kwamen van de vrachtdivisie van het bedrijf.

Nettowinst

De nettowinst kwam uit op 892 miljoen dollar. In dat bedrag zit een eenmalige beleggingsmeevaller van 1,4 miljard dollar.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.