Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verplichte quarantaine Oostenrijk dupeert duizenden Nederlanders

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Verplichte quarantaine Oostenrijk dupeert duizenden Nederlanders
De verplichte quarantaine voor Nederlanders die naar Oostenrijk reizen is teleurstellend voor mensen die naar het Alpenland op vakantie wilden, laten verschillende reisorganisaties weten. Duizenden Nederlanders worden de komende weken door de nieuwe maatregel getroffen.

Zo heeft TUI het over bijna 3000 reizigers die tot en met 6 januari naar Oostenrijk op vakantie zouden gaan. Bij Sunweb gaat het naar eigen zeggen om ongeveer 15.000 mensen. Beide grote reisorganisaties melden dat getroffen reizigers geld terug krijgen of kosteloos kunnen omboeken naar een andere locatie of een ander tijdstip.

Sinds dinsdag de eerste berichten over de verplichte quarantaine naar buiten kwamen, werden de reisorganisaties al veel gebeld en gemaild. Ook reisorganisator ANWB herkent dat en zag daarnaast dat de reiswijzer van de organisatie veel bezocht werd. Bij Sunweb kwamen ook vragen binnen van mensen die eerder weg wilden om zo al voor de quarantaineverplichting in Oostenrijk te zijn.

VillaVibes

Het Utrechtse VillaVibes dat groepsreizen voor alleenstaanden organiseert, moet 150 mensen teleurstellen die tijdens de feestdagen in Oostenrijk vakantie zouden vieren. "Dat is extra zuur", vindt groeidirecteur Roy van Ammers. "Die mensen wilden wat leuks doen tijdens de Kerst en oud en nieuw, maar zitten nu alsnog thuis."

Net als grote reisorganisaties moet VillaVibes snel alle klanten op de hoogte stellen. "We zitten hier in totaal met tien mensen. Die gaan allemaal mensen afbellen", aldus Van Ammers.

ANVR

Brancheorganisatie ANVR vindt het "dramatisch voor vele tienduizenden Nederlanders die naar Oostenrijk zouden gaan", maar ook voor reisorganisaties, laat directeur Frank Oostdam weten. "Het is ook onbegrijpelijk, ik vind het echt schandalig hoe er met reizigers wordt omgesprongen." Hij wijst erop dat vrijwel heel Europa donkerrood is op de Europese kaarten en dat er al meer dan 80 landen zijn waar de omikronvariant aanwezig is.

De ANVR hoopt dat er weer meer lijn komt in het Europese beleid. "Het is nu een lappendeken en mensen weten nauwelijks waar ze aan toe zijn."

Door: ANP

22 juli '24 (16:15)

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

22 juli '24 (15:30)

ANWB: mijd Parijs de hele zomer met de auto

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

22 juli '24 (11:45)

Zwarte Cross heeft 22 trekkers paraat om auto's weg te slepen

Door de regenval zondag heeft de organisatie van festival Zwarte Cross maandag 22 trekkers paraat staan om auto's van festivalgangers weg te trekken. Volgens een woordvoerster verloopt dit tot nu toe "prima". Ze weet niet hoeveel voertuigen weggesleept moeten worden.

22 juli '24 (11:30)

ILT legt beslag op 3.500 fatbikes van Chinese makelij

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft beslag gelegd op zo'n 3500 fatbikes van Chinese makelij. Volgens de inspectie voldoen de fietsen mogelijk niet aan de wettelijke eisen. Daardoor kunnen ze een risico vormen voor de veiligheid van de berijders en andere verkeersdeelnemers. De ILT heeft ook het op de markt brengen van deze fatbikes stilgelegd.

22 juli '24 (11:15)

Onderzoek Rijkswaterstaat naar onderlopen Twente snelwegen

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe het kan dat er zondagavond zo veel water op de snelwegen A1 en A35 bij Hengelo en Enschede bleef staan. Volgens een woordvoerder was de situatie uitzonderlijk. "Er viel een bijzondere hoeveelheid neerslag, maar ik kan nog niets zeggen over de precieze oorzaak van de hoeveelheid water op de snelwegen."

22 juli '24 ( 6:45)

A1 en A35 in Twente weer open voor verkeer na wateroverlast

De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.