Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Betere wachtbeleving voor reizigers bij busstation Terneuzen met haltehelden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Betere wachtbeleving voor reizigers bij busstation Terneuzen met haltehelden
Op het busstation Westerscheldetunnel Terneuzen lopen sinds kort als proef twee haltehelden rond. Deze helden, Christy en Kira, zorgen voor een betere wachtbeleving voor reizigers. Op een aantal vaste dagen per week verrichten de dames in de ochtend en de namiddag allerhande werkzaamheden, zoals het te woord staan van reizigers, het schoonhouden van de omgeving en het doorgeven van eventuele reparaties. Door hun aanwezigheid zorgen ze ook voor een veiliger gevoel op het busstation. De Haltehelden zijn het visitekaartje van het busstation. Dit meldt de Provincie Zeeland. 

De inzet van deze haltehelden is een pilot, maar wanneer dit goed bevalt kan de halteheld een blijvende werkplek op het busstation worden. De werkplek is bedoeld voor langdurig werkzoekenden om weer aan de slag te gaan. De jobcoaches van Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen en team Stadservice van de gemeente Terneuzen begeleiden de dames. Vanuit de Regio Deal ‘Zeeuwen zelf aan zet dragen het Rijk en de Provincie Zeeland de kosten van de pilot. Bedoeling van de deal is inwoners te betrekken bij de vraagstukken rond onder meer de kwaliteit van de woon- en leefomgeving.

De Halteheld

De pilot is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners in Zeeland om ook aan onze maatschappelijke verplichting te voldoen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar zinvol werk. De Halteheld is een onderdeel van het project ‘Lekker wachten’.

QR-codes

Veel studenten in Zeeland zijn afhankelijk van het openbaar vervoer om van en naar school te komen. Hoewel er natuurlijk van alles gedaan wordt om wachttijd te voorkomen, gebeurt het weleens dat ze op de bus moeten wachten. Omdat er op het busstation dan weinig te beleven is, werkt de Provincie Zeeland hier samen met de gemeente Terneuzen en Connexxion aan een prettigere wachtbeleving. Zo is de wachtruimte inmiddels aangepakt, is er wifi beschikbaar en is er een watertappunt geplaatst. Daarnaast is er een grondschildering geplaatst, waar QR-codes in zijn verwerkt. Door het scannen van deze codes kom je terecht op lokale websites.

Expositieruimte 

Ook de uithangborden op het busstation die niet meer gebruikt worden, krijgen een nieuwe invulling. Studenten Mediavormgeving van Scalda hebben onder begeleiding van bureau De Reuringdienst een huisstijl handboek voor de borden ontwikkeld. Vanuit die huisstijl hebben de studenten nu een eerste serie nieuwe posters ontworpen die na 6 december op het busstation te zien is. Ook de wachtruimte krijgt stickers in dezelfde huisstijl. Op deze manier wordt het busstation ook gebruikt als expositieruimte en bieden we jongeren de kans om praktijkervaring op te doen.

Door: Nationale Transportgids 

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.