Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Let op, volgende week nachtelijke verkeershinder bij Ketelbrug (A6)

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Let op, volgende week nachtelijke verkeershinder bij Ketelbrug (A6)
Rijkswaterstaat vervangt  in de periode van 8 tot en met 26 november in beide rijrichtingen meerdere voegovergangen van de Ketelbrug (A6). De werkzaamheden worden in de avond en nacht uitgevoerd tussen 19.30 en 05.00 uur. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Er wordt gewerkt vanaf de onderzijde van de brug. Op de Ketelbrug blijft tijdens de werkzaamheden één rijstrook per rijrichting (Lelystad en Emmeloord) beschikbaar. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot vijftien minuten. Het vaarverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Afsluitingen en omleidingsroute Ketelbrug

Op de Ketelbrug gelden van 8 tot 26 november 2021 de volgende afsluitingen:

  • Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 november tussen 19.30 en 05.00 uur is op de snelweg A6 richting Lelystad 1 rijkstrook afgesloten ter hoogte van de Ketelbrug.
  • Van zondag 14 tot en met vrijdag 26 november tussen 19.30 en 05.00 uur is op de A6 richting Emmeloord 1 rijkstrook afgesloten ter hoogte van de Ketelbrug.
  • Van zaterdag 13 tot en met woensdag 17 november tussen 19.30 en 05.00 uur is oprit Swifterbant (12) richting Emmeloord afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de N307 en kan bij Lelystad-Noord (11) de A6 op richting Emmeloord.

De werkzaamheden aan de voegovergang op de parallelweg (Ketelmeerweg) vinden overdag plaats en het verkeer kan onder begeleiding van verkeersregelaars passeren.

Overige onderhoudswerkzaamheden

Op 9, 10 en 11 november vinden ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan de installaties van de Ketelbrug. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats en geven geen extra hinder voor weggebruikers.

Door: Nationale Transportgids

17 april '24 ( 6:00)

Erasmusbrug wekenlang 's avonds en 's nachts dicht vanwege onderhoud

De Erasmusbrug in Rotterdam is tussen 17 april en 8 mei dagelijks tussen 20.00 en 05.00 uur dicht voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. De maatregel is volgens de gemeente nodig om een veilige plek te bouwen voor de schilders van het pyloon, het staande en meest zichtbare deel van de brug. Het onderhoudswerk aan de Erasmusbrug, dat in februari is gestart, gaat naar verwachting heel 2024 duren.

16 april '24 (16:45)

Ook openbaar vervoer drie grote steden staat zaterdag drie minuten stil

Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder.

16 april '24 (15:15)

Kabinet wil strengere regels voor onder andere scootmobielen

De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

16 april '24 (13:45)

Acht jaar gevangenisstraf voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

16 april '24 (12:16)

Ongeluk met vrachtwagen bij Den Oever: Afsluitdijk in beide richtingen dicht

De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

16 april '24 ( 7:00)

KNMI waarschuwt: vanochtend nog zware windstoten in Zeeland en Zuid Holland

In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

16 april '24 ( 6:00)

Vandaag uitspraak over verkeersongeval in Rotterdam dat gezin het leven kostte

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.