Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Koers Fastned omhoog na goed ontvangen kwartaalcijfers

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Koers Fastned omhoog na goed ontvangen kwartaalcijfers
Apothekersbedrijf Fagron en snellaadbedrijf Fastned zijn donderdag omhooggegaan op de Amsterdamse beurs, die ook een positief beeld liet zien. De twee bedrijven kwamen met kwartaalresultaten die goed werden ontvangen door beleggers. Fagron boekte meer omzet in het derde kwartaal en bevestigde dat de winstgevendheid dit jaar hoger zal zijn dan in 2022. Het aandeel werd 7,5 procent hoger gezet en was daarmee veruit de sterkste stijger in de MidKap.

Bij de kleinere bedrijven kreeg Fastned er 2,6 procent bij. Het bedrijf sprak van een succesvol kwartaal, waarin er één miljoen laadsessies plaatsvonden in het netwerk. Ook nam de gemiddelde bezettingsgraad van de laadstations van de onderneming toe.

Ook het op de lokale markt genoteerde Brill stond in de belangstelling. De wetenschappelijk uitgever heeft een overeenstemming bereikt met branchegenoot De Gruyter over een overnamebod. Het Duitse familiebedrijf De Gruyter biedt 27,50 euro per aandeel Brill. De beursnotering van Brill in Amsterdam zal na de overname worden beëindigd. Het in 1683 opgerichte Brill is een van de oudste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Het overnamebod biedt een premie van bijna 40 procent op de slotkoers van het aandeel Brill op woensdag. Een openingskoers was nog niet bekend.

Federal Reserve

Beleggers kijken verder vooral uit naar het nieuwe inflatiecijfer van de Verenigde Staten, dat later op de dag naar buiten komt. Dat cijfer zal waarschijnlijk gaan bepalen of de Federal Reserve de rente bij de volgende tweedaagse vergadering, die eind deze maand begint, wel of niet zal gaan verhogen.

De AEX noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 742,90 punten. De MidKap klom 1 procent tot 836,52 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,5 procent.

Dubbelen

Betaalbedrijf Adyen was de grootste stijger in de AEX met een winst van ruim 2 procent. ABN AMRO voerde de schaarse dalers aan met een min van 0,7 procent. ASR bleef onveranderd. De verzekeraar liet weten de komende tweeënhalf jaar banen te schrappen van 260 medewerkers bij zijn hypotheekactiviteiten. Het concern nam vorig jaar de Nederlandse activiteiten van branchegenoot Aegon over en voegt de hypotheekbedrijven van beide verzekeraars samen. Daardoor dubbelen veel functies.

De euro was 1,0628 dollar waard, tegen 1,0613 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 83,58 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 86,03 dollar per vat.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

04 december '23 ( 6:00)

Minder grote omzetstijging auto- en motorbranche

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

01 december '23 (15:00)

Achmea wil uitstoot verzekerde auto's omlaag krijgen

Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

01 december '23 (12:45)

Lichte stijging autoverkopen in november: automarkt 'normaliseert'

Autofabrikanten verkochten in november nog maar iets meer auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging wijst dat op een normalisering van de markt voor personenauto's, na maanden van sterke stijgingen.

01 december '23 ( 8:27)

Van Eijsingabrug in Oegstgeest anderhalve dag afgesloten

De Van Eijsingabrug in Oegstgeest is van donderdag 7 december (07.00 uur) tot en met vrijdag 8 december (19.00 uur) vanwege werkzaamheden afgesloten. Autoverkeer, bussen, voetgangers en fietsers kunnen dan niet over de brug. Daarover bericht de gemeente Oegstgeest.