Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snellaadbedrijf Fastned breidt uit naar Italië

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Snellaadbedrijf Fastned breidt uit naar Italië
Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van zijn eerste snellaadstation in Italië. Het snellaadbedrijf breidt daarmee zijn activiteiten uit naar het achtste Europese land. Ook kondigde Fastned aan geld te willen ophalen met een nieuwe obligatielening. De opbrengst zal worden gebruik om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten verder te laten groeien.

Het contract werd getekend met het Italiaanse snelwegbedrijf A4 Holding Group. Het station zal worden gebouwd langs de snelweg A4 tussen Brescia en Padua in Noord-Italië en zal in 2024 worden geopend.

Autodichtheid

Volgens Fastned is Italië een belangrijke nieuwe markt voor het bedrijf. Het land behoort tot de grootste landen van Europa wat betreft het aantal kilometers snelweg. Ook ligt de autodichtheid per hoofd van de bevolking in Italië boven het Europese gemiddelde. Oprichter en topman Michiel Langezaal stelt er vertrouwen in te hebben dat het eerste laadstation in Italië in de komende jaren zal leiden tot veel meer stations van het bedrijf langs de Italiaanse snelwegen.

Hoogste kosten

Italië is ook het land waar de kosten voor het opladen van elektrische auto's langs de snelweg het hoogste liggen in Europa, meldt energievergelijk.nl op basis van eigen onderzoek. Ook Tsjechië behoort volgens de prijsvergelijker tot de duurste landen. Luxemburg is het goedkoopst en Nederland zit net onder de middenmoot.

Obligatie

Hoeveel geld Fastned precies wil ophalen met de nieuwe obligatie werd niet vermeld. In juni haalde het bedrijf al bijna 22 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe obligaties. Daarnaast verlengden investeerders voor ruim 2 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes.

22 oktober '24 (13:45)

Veertien gemeenten gaan door met invoering uitstootvrije zones

De veertien gemeenten die per 1 januari 2025 uitstootvrije zones willen invoeren, laten zich niet weerhouden door een meerderheid in de Tweede Kamer die uitstel wil. Ze geven aan dat ze doorgaan met de voorbereidingen voor zogeheten zero-emissiezones in hun stad, zeggen ze in een gezamenlijke verklaring. "We voelen ons daarin gesteund door alle reacties uit het bedrijfsleven."

22 oktober '24 (13:15)

Export elektrische auto's uit China naar EU piekt kort voor importheffing

China heeft de afgelopen maand meer dan 60.000 elektrische voertuigen naar de Europese Unie verscheept, een stijging van 61 procent ten opzichte van vorig jaar. Eind deze maand worden de extra importheffingen van kracht die de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's wil toepassen.

22 oktober '24 ( 9:45)

Kamer wil vieze bedrijfswagen toch blijven toelaten in binnenstad

De Tweede Kamer wil dat vrachtauto's en bestelbusjes met uitlaatgassen voorlopig toch de binnenstad in mogen. Sommige gemeenten willen die vanaf 1 januari stap voor stap gaan weren, maar er tekent zich een Kamermeerderheid af die dat wil voorkomen.

22 oktober '24 ( 6:15)

Aanhoudende daling verkopen elektrische auto's in Europa

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste negen maanden van dit jaar met 5,8 procent gedaald, meldde de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De totale autoverkopen namen in die periode wel toe, met 0,6 procent tot 8 miljoen stuks.

21 oktober '24 (19:15)

Londen erkent fout bij te hoge boetes Nederlandse transporteurs

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zijn een stap verder in hun poging om geld terug te krijgen voor te hoge boetes in Londen. De vervoersautoriteit van de Engelse hoofdstad heeft toegegeven dat uitgedeelde boetes voor het rijden in lage-emissiezones te hoog waren en wil de Nederlandse transporteurs tegemoetkomen. De vertegenwoordigende organisatie Transport in Nood wil daar echter niet zomaar genoegen mee nemen. De Engelse Hoge Raad moet uitkomst bieden.

21 oktober '24 ( 8:30)

Ebusco stapt naar de rechter om betaling 45 bussen

Ebusco stapt naar de rechter om de betaling van 45 bussen. Een niet nader genoemde klant van de Brabantse fabrikant van elektrische bussen wil de order annuleren, maar de bussen zijn al gemaakt en het grootste deel is klaar om geleverd te worden. Het geplaagde bedrijf uit Deurne kampt al langer met leveringsproblemen.

20 oktober '24 (14:15)

Nog twee dagen drukte in de spits bij knooppunt Ridderkerk

Rijkswaterstaat verwacht dat het nog twee dagen heel druk zal zijn bij het knooppunt Ridderkerk, vooral in de ochtend- en avondspits. Wie maandag of dinsdag daar moet zijn, kan beter thuiswerken, een andere manier van reizen gebruiken of buiten de spits rijden, zegt Rijkswaterstaat.

18 oktober '24 (13:15)

Banden alle politieauto's bureau IJsselstein lekgestoken

De banden van alle geparkeerde politieauto's bij een politiebureau in het Utrechtse IJsselstein zijn in de nacht van zondag op maandag lekgestoken. Daardoor kon de politie van IJsselstein twee uur lang niet met een auto naar spoedmeldingen. Agenten vanuit Nieuwegein moesten die meldingen overnemen. Dinsdag is een 33-jarige man uit Utrecht in zijn woning aangehouden als verdachte, meldt de politie.

18 oktober '24 ( 8:53)

Concessie Achterhoek en Rivierenland gegund aan Arriva

De komende jaren (maximaal zeventien jaar) mag Arriva in de Achterhoek en Rivierenland blijven rijden met treinen en bussen. Dinsdag 15 oktober 2024 maakte de provincie Gelderland bekend dat het ov-contract in dit concessiegebied, met een waarde van meer dan twee miljard euro, aan Arriva is gegund. Dat meldt Arriva.

18 oktober '24 ( 8:48)

Sint Maartensvlotbrug wekenlang dicht door werkzaamheden

De provincie Noord-Holland werkt van 31 oktober tot en met 22 november 2024 aan de Sint Maartensvlotbrug in de gemeente Schagen. Door deze werkzaamheden is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Het gemotoriseerd verkeer moet daardoor rekening houden met een omleiding en extra reistijd. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.