Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snellaadbedrijf Fastned breidt uit naar Italië

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Snellaadbedrijf Fastned breidt uit naar Italië
Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van zijn eerste snellaadstation in Italië. Het snellaadbedrijf breidt daarmee zijn activiteiten uit naar het achtste Europese land. Ook kondigde Fastned aan geld te willen ophalen met een nieuwe obligatielening. De opbrengst zal worden gebruik om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten verder te laten groeien.

Het contract werd getekend met het Italiaanse snelwegbedrijf A4 Holding Group. Het station zal worden gebouwd langs de snelweg A4 tussen Brescia en Padua in Noord-Italië en zal in 2024 worden geopend.

Autodichtheid

Volgens Fastned is Italië een belangrijke nieuwe markt voor het bedrijf. Het land behoort tot de grootste landen van Europa wat betreft het aantal kilometers snelweg. Ook ligt de autodichtheid per hoofd van de bevolking in Italië boven het Europese gemiddelde. Oprichter en topman Michiel Langezaal stelt er vertrouwen in te hebben dat het eerste laadstation in Italië in de komende jaren zal leiden tot veel meer stations van het bedrijf langs de Italiaanse snelwegen.

Hoogste kosten

Italië is ook het land waar de kosten voor het opladen van elektrische auto's langs de snelweg het hoogste liggen in Europa, meldt energievergelijk.nl op basis van eigen onderzoek. Ook Tsjechië behoort volgens de prijsvergelijker tot de duurste landen. Luxemburg is het goedkoopst en Nederland zit net onder de middenmoot.

Obligatie

Hoeveel geld Fastned precies wil ophalen met de nieuwe obligatie werd niet vermeld. In juni haalde het bedrijf al bijna 22 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe obligaties. Daarnaast verlengden investeerders voor ruim 2 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes.

15 juli '24 (17:00)

Twee Nederlandse autohandelaren mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

15 juli '24 (12:00)

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

15 juli '24 ( 9:30)

Navigatiespecialist TomTom daalt op Damrak na omzetwaarschuwing

TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 6 procent.

15 juli '24 ( 7:00)

Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

15 juli '24 ( 6:00)

Zeer grote brand in pand Arriva in Maastricht

In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.