Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel meer elektrische auto's geleverd door BMW

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Veel meer elektrische auto's geleverd door BMW
Het Duitse autoconcern BMW heeft in het tweede kwartaal van dit jaar aanzienlijk meer elektrische auto's verkocht. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar verdubbelden de leveringen van volledig elektrische BMW's en Mini's ruimschoots tot 88.289.

In totaal verkocht de autobouwer in de maanden april tot en met juni 626.726 voertuigen. Dat zijn er ruim 11 procent meer dan een jaar geleden. Vooral in de belangrijke automarkten in China, de Verenigde Staten en Duitsland deed BMW het veel beter dan een jaar eerder. Het bedrijf liet daarbij weten dat er momenteel bijzonder veel vraag is naar de nieuwe 7-serie, de X7 en de volledig elektrische BMW i4.

Verkoop in China

In China herstelde de vraag zich sterk en steeg de verkoop in het tweede kwartaal met maar liefst 16 procent tot bijna 198.000 auto's. In de VS nam de verkoop toe met bijna 14 procent tot 95.500 auto's. In Europa verkocht het concern 233.000 auto's, ofwel 9 procent meer dan een jaar geleden. De groeimotor in Europa was Duitsland, met een verkoopstijging van 22,5 procent tot 77.000 auto's.

Elektrische auto's

Dankzij stabielere toeleveringsketens worden er volgens BMW weer meer auto's verkocht en worden levertijden korter. Voor het gehele jaar voorziet de autofabrikant een lichte stijging van de verkoop, waarbij de groei wordt aangedreven door elektrische auto's en de duurdere luxe-modellen. Door de verkoopdaling in het eerste kwartaal en de sterke stijging in het tweede kwartaal heeft BMW in de eerste jaarhelft ruim 1,2 miljoen auto's verkocht. Dat zijn er bijna 5 procent meer dan een jaar geleden.

In oktober dit jaar zal BMW ook zijn nieuwe 5-serie lanceren, waarvoor het bedrijf al positieve reacties heeft ontvangen van consumenten. Vooral over de eerste volledig elektrische BMW i5 zijn consumenten enthousiast. Met de lancering van de i5 heeft BMW dan een volledig elektrisch alternatief voor al zijn kernsegmenten.\

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.