Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel meer elektrische auto's geleverd door BMW

Door ANP
schedule 4 min
Veel meer elektrische auto's geleverd door BMW
Het Duitse autoconcern BMW heeft in het tweede kwartaal van dit jaar aanzienlijk meer elektrische auto's verkocht. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar verdubbelden de leveringen van volledig elektrische BMW's en Mini's ruimschoots tot 88.289.

In totaal verkocht de autobouwer in de maanden april tot en met juni 626.726 voertuigen. Dat zijn er ruim 11 procent meer dan een jaar geleden. Vooral in de belangrijke automarkten in China, de Verenigde Staten en Duitsland deed BMW het veel beter dan een jaar eerder. Het bedrijf liet daarbij weten dat er momenteel bijzonder veel vraag is naar de nieuwe 7-serie, de X7 en de volledig elektrische BMW i4.

Verkoop in China

In China herstelde de vraag zich sterk en steeg de verkoop in het tweede kwartaal met maar liefst 16 procent tot bijna 198.000 auto's. In de VS nam de verkoop toe met bijna 14 procent tot 95.500 auto's. In Europa verkocht het concern 233.000 auto's, ofwel 9 procent meer dan een jaar geleden. De groeimotor in Europa was Duitsland, met een verkoopstijging van 22,5 procent tot 77.000 auto's.

Elektrische auto's

Dankzij stabielere toeleveringsketens worden er volgens BMW weer meer auto's verkocht en worden levertijden korter. Voor het gehele jaar voorziet de autofabrikant een lichte stijging van de verkoop, waarbij de groei wordt aangedreven door elektrische auto's en de duurdere luxe-modellen. Door de verkoopdaling in het eerste kwartaal en de sterke stijging in het tweede kwartaal heeft BMW in de eerste jaarhelft ruim 1,2 miljoen auto's verkocht. Dat zijn er bijna 5 procent meer dan een jaar geleden.

In oktober dit jaar zal BMW ook zijn nieuwe 5-serie lanceren, waarvoor het bedrijf al positieve reacties heeft ontvangen van consumenten. Vooral over de eerste volledig elektrische BMW i5 zijn consumenten enthousiast. Met de lancering van de i5 heeft BMW dan een volledig elektrisch alternatief voor al zijn kernsegmenten.\

Door: ANP

29 september '23 ( 8:05)

Arriva licht klanten in na datalek en treft maatregelen

Arriva heeft dinsdag 19 september 2023 een datalek geconstateerd. Het betrof een lek bij één specifiek formulier: het contactformulier op de website. Mogelijk zijn gegevens inzichtelijk geweest voor onbevoegden. Daarover bericht Arriva.

29 september '23 ( 7:53)

Gemeentelijke Pluim voor Rebro Transport uit Rucphen

Tijdens het Open Huis van de gemeente Rucphen heeft Rebro Transport uit Rucphen, een transportbedrijf met circa tweehonderd medewerkers, een Gemeentelijke Pluim ontvangen. Dat meldt Internetbode.nl.

28 september '23 (15:22)

Doek gevallen voor reisorganisatie Vacansoleil

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (14:15)

Fastned verdrievoudigt aantal snellaadstations in Duitsland na winnen belangrijke kavels

Snellaadbedrijf Fastned heeft twee belangrijke kavels gewonnen als onderdeel van de landelijke aanbesteding 'Deutschlandnetz'. De kavels bestaan uit 92 gebieden in het westen en zuidwesten van Duitsland. Dat meldt Fastned.

28 september '23 (12:37)

Ruim 100 aanhangers van Extinction Rebellion lopen weer tunnelbak A12 in

Ruim honderd aanhangers van Extinction Rebellion zijn donderdag weer de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen. Net als woensdag blokkeren ze daar de snelweg, ter hoogte van de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken. Een enkele agent kijkt toe, maar verder doet de politie niets, ziet een ANP-verslaggever. Verkeersregelaars houden het verkeer tegen aan het begin van de weg.

28 september '23 (12:09)

Werkzaamheden bij kruising Lorenzstraat in Veenendaal

Van 2 tot en met 6 oktober 2023 zijn er onderzoekswerkzaamheden rond de kruising van de Lorentzstraat met de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal, richting Buurtlaan Oost en richting A12. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats en geven niet veel verkeershinder. Dit meldt de Provincie Utrecht.

28 september '23 ( 7:07)

Grote IT-storing Volkswagenfabrieken verholpen

Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan persbureau DPA.

27 september '23 (14:22)

Binnenkort flitsbezorging door jongeren onder 16 jaar verboden

"Op zeer korte termijn" wordt het verboden voor jongeren onder de 16 jaar om op een fiets of e-bike boodschappen te bezorgen. Dat kondigt minister Karien van Gennip aan in een brief aan de Kamer. Op aandringen van PvdA en GroenLinks komt zo'n verbod er, in navolging van een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16.

27 september '23 (13:07)

Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in; politie houdt niet tegen

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

26 september '23 (16:22)

Veilig Thuis: enige melding over kind bij blokkade A12 is afgewezen

Veilig Thuis heeft tot nu toe maar één melding van de politie gekregen over een kind dat eerder deze maand meedeed aan de klimaatprotesten op de snelweg A12 in Den Haag. Het gaat om een kind uit de regio Midden-Brabant. De afdeling van Veilig Thuis daar heeft de melding beoordeeld en afgewezen. "Na screening bleek geen sprake te zijn van wat geweld in afhankelijkheidsrelaties wordt genoemd, ofwel huiselijk geweld en kindermishandeling. Melding niet aangenomen en leidt niet tot vervolgstappen", aldus het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.