Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drie nieuwe kindvriendelijke fietstochten vanuit Groningen inclusief overnachting

Door ANP
schedule 5 min
Drie nieuwe kindvriendelijke fietstochten vanuit Groningen inclusief overnachting
Plannen voor een korte fietsvakantie? In de provincie Groningen zijn drie routes ontwikkeld voor ouders met jonge kinderen. De fietstochten starten in de stad Groningen en gaan naar Zoutkamp, Marum en Slochteren. De zogenaamde 'traptrips' duren twee of drie dagen. Overnachten kan in een eigen tent of bij één van de voorgestelde locaties langs de route. Dat meldt de provincie Groningen. 

Voor de provincie Groningen zijn drie traptrips uitgestippeld die allemaal beginnen bij het Hoofdstation in Groningen. Elke traptrip bestaat uit een heen- en terugreis naar een overnachtingsplek en een suggestie voor een extra etappe vanaf het logeeradres. De traptrips zijn uitgezet via het bekende fietsknooppuntennetwerk. Bij de routes naar Zoutkamp en Marum kunnen gezinnen een Kinderfietsroute uitproberen. Dit zijn routes voor kinderen van 6 tot 12 jaar over zoveel mogelijk veilige fietspaden met eigen bewegwijzering en leuke opdrachten. 

36 kilometer 

De tocht naar Zoutkamp en het Lauwersmeer duurt ongeveer 36 kilometer. De route gaat door het Middag-Humsterland en langs het Reitdiep met prachtige sluisjes, pontjes en gemalen. Kinderen kunnen zich onderweg uitleven in een natuurspeeltuin. Een bezoek aan de theefabriek in Houwerzijl of het Visserijmuseum in Zoutkamp is een leuk gezinsuitje. Overnachten kan in een van de trekkershutten op een natuurkampeerterrein.

Op de route naar Marum ontdekken fietsers het westen van Groningen. Natuurgebied de Onlanden en het Leekstermeer zijn stops waar de verrekijker niet mag ontbreken. Slapen kan in een strohuisje of waterchalet op de camping. Op de derde dag gaat de route onder andere langs Landgoed Nienoord en het Stadspark in Groningen. 

Slochteren 

De traptrip naar Slochteren is de kortste van de drie routes. In de polder bij Kropswolde komen fietsers prachtige uitkijkpunten tegen. Overnachten kan in een van de campings in de buurt van natuurgebied ’t Roegwold. In Slochteren is een bezoek aan landgoed Fraeylemaborg of het Blotevoetenpark een aanrader. Als de kinderen nog energie hebben kunnen ze op de terugreis klimmen of waterskiën in het Grunopark.

Door: Nationale Transportgids 

21 september '23 (15:37)

Tweede Kamer wil brandstofaccijnzen volgend jaar niet verhogen

De Tweede Kamer wil de brandstofaccijnzen volgend jaar niet verhogen. De huidige korting, die per 1 januari zou vervallen, blijft een jaar langer bestaan. Ook gaat de gebruikelijke jaarlijkse verhoging eenmalig niet door. Een voorstel daartoe van VVD-fractieleider Sophie Hermans krijgt steun van SP, ChristenUnie, DENK, PVV, JA21, BBB, SGP en de eenpitters Pieter Omtzigt en Liane den Haan.

21 september '23 (15:37)

Rover vindt miljoenen tegen prijsstijging openbaar vervoer volkomen terecht

Reizigersvereniging Rover vindt het "volkomen terecht" dat de Tweede Kamer miljoenen wil uittrekken om duurdere trein- en buskaartjes volgend jaar te voorkomen. "Het is ook iets waar wij de Kamer eerder op gewezen hebben. Door de prijzen niet te verhogen, zorg je dat lage inkomens hun koopkracht behouden. Zij maken nu eenmaal meer gebruik van het openbaar vervoer dan van de auto", aldus Freek Bos, directeur van Rover.

21 september '23 (12:52)

Demonstranten Extinction Rebellion opnieuw op A12

Rond 12.00 uur zijn voor de dertiende dag op rij klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion de snelweg A12 in Den Haag opgegaan. Dat meldt de gemeente, die daarbij ook herhaalt dat het betreden van de snelweg niet is toegestaan en dat de demonstranten mogelijk kunnen worden aangehouden. Woensdag hield de politie 138 demonstranten aan.

21 september '23 (10:37)

Recordomzet moederbedrijf FlixBus in eerste jaarhelft

Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

20 september '23 ( 9:37)

'Autorijden wordt voor veel mensen bijna onbetaalbaar'

Autorijden wordt voor veel mensen straks vrijwel onbetaalbaar als gevolg van de plannen die het kabinet dinsdag op Prinsjesdag heeft gepresenteerd, concludeert brancheorganisatie BOVAG. Zo is vanaf 2026 de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto's per maand 60 procent duurder dan voor een benzinevariant.

20 september '23 ( 9:37)

8 jaar cel geëist tegen filmende hardrijder die dodelijk ongeval veroorzaakte

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tegen een 22-jarige Rotterdammer een gevangenisstraf van acht jaar geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A20 bij Schiedam. Daarnaast vindt het OM dat de man tien jaar lang geen auto meer mag besturen. Rotterdammer Mohamed T. had volgens de officier van justitie cannabis gebruikt. En uit onderzoek op zijn telefoon is gebleken dat hij tijdens het rijden aan het filmen was.

20 september '23 ( 9:07)

Verdubbeling verkoop aantal elektrische auto's in Europese Unie

De Europese autoverkopen zijn in augustus voor de dertiende maand op rij gestegen, maakte brancheorganisatie ACEA bekend. In totaal werden er meer dan 904.500 auto's op kenteken gezet in de Europese Unie, een stijging van 21 procent vergeleken met een jaar eerder.

19 september '23 (12:37)

Ook op Prinsjesdag blokkeren klimaatactivisten de A12

In Den Haag zijn opnieuw zeker tweehonderd actievoerders van Extinction Rebellion (XR) de snelweg A12 opgelopen. Langs de kant van de weg zitten tientallen sympathisanten. Het is de elfde dag op rij dat klimaatactivisten de weg blokkeren uit protest tegen de regelingen van de overheid die de fossiele industrie steunen. Een deel van de weg is afgesloten: verkeer kan de stad wel in, maar niet uit.

19 september '23 ( 8:28)

Chauffeur van bij Eemnes doorzochte vrachtwagen toch aangehouden

In juli 2023 werd op de snelweg A27 bij Eemnes een Roemeense vrachtwagen onder zware beveiliging door de recherche onderzocht. Er werden verdovende middelen in het vervoermiddel aangetroffen. Eerder werd bericht dat na de doorzoeking niemand was gearresteerd. Maar dat blijkt achteraf niet het geval te zijn. Dat meldt RTV Utrecht.

19 september '23 ( 8:20)

Amsterdammers kunnen mening geven over nieuwe uitstootvrije zones

Amsterdam kent vanaf 2025 uitstootvrije zones: gebieden waar alleen nieuwe voertuigen of vaartuigen zónder uitlaatgassen mogen rijden of varen. Tot en met 23 oktober 2023 kunnen inwoners van de hoofdstad hun mening geven over die nieuwe zones en het aanscherpen van de milieuzone. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.