Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veel Arnhemmers in de rij voor Gelrepas

Door Nationale Transportgids
schedule 4 min
Veel Arnhemmers in de rij voor Gelrepas
Vele Arnhemse Gelrepashouders togen vandaag naar Arnhem Centraal om een busvoordeelabonnement aan te schaffen. Met dat abonnement kunnen zij één jaar lang op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag onbeperkt met de bus reizen in de gemeente Arnhem. Het abonnement is vanaf 1 mei verkrijgbaar en is meteen geldig. De eerste ochtend werden er al zo’n honderd abonnementen verkocht.  Dat meldt de gemeente Arnhem. 

De afgelopen dagen stuurde de gemeente 15.000 brieven aan Gelrepashouders om ze uit te nodigen een busvoordeelabonnement aan te schaffen. ‘Goed om te zien dat daar meteen al zoveel interesse voor is’, aldus wethouder duurzame mobiliteit Nermina Kundić. Zij was maandag op de eerste dag van de verkoop aanwezig. ‘Met deze bijna-gratis buskaart kunnen meer mensen van de bus gebruik maken en daardoor beter meedoen in de maatschappij. Ik hoop dat de komende dagen veel meer Arnhemmers met een Gelrepas dit voorbeeld volgen en het abonnement komen halen.’ Wie er een aanschafte, kon - alleen op maandag 1 mei - op vertoon van de kassabon bovendien een gratis kop koffie halen in de Stationshuiskamer.

Moeilijk rondkomen 

Mark Lauriks, wethouder bestaanszekerheid: ‘Voor Arnhemmers die moeilijk rondkomen is dit abonnement een uitkomst. Betaalbaar openbaar vervoer betekent meer vrijheid in je leven: vaker bij familie en vrienden op bezoek, een uitje, of naar het vrijwilligerswerk of de sportclub.’

Binnen gemeentegrens van Arnhem 

Het bijna-gratis abonnement geldt alleen binnen de gemeentegrens van Arnhem. Het is mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Arnhem met de provincie Gelderland en Connexxion. Bij een busrit van Arnhem naar buiten de gemeente, hoeft alleen het stuk buiten Arnhem betaald te worden. Zo worden ook busritten naar buiten de gemeente goedkoper. Het busvoordeelabonnement is een proef van 1 jaar en wordt na 10 maanden geëvalueerd. Het is de bedoeling dat het abonnement daarna blijft.

Door: Nationale Transportgids 

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.

25 mei '23 (11:23)

Kamervragen over komend verbod op fossiel vrachtvervoer in steden

Veel gemeenten willen te snel af van fossiele trucks en bestelbusjes, vindt Caroline van der Plas (BBB). Ze wil dat staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) eerst de randvoorwaarden op orde brengt. Dit meldt de . 

24 mei '23 (10:16)

Fiets naar je Werk Dag: ook de gemeente Dalfsen doet 25 mei mee

Donderdag 25 mei 2023 is het nationale Fiets naar je Werk Dag. Een dag waarop Nederlanders hun auto zoveel mogelijk laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Veel gemeenten doen mee aan dit initiatief. Ook de gemeente Dalfsen, meldt zij op haar website.

24 mei '23 ( 9:05)

Ook deze zomer Kustbus tussen Petten en Den Helder

De Kustbus rijdt deze zomer opnieuw tussen Petten en Den Helder. Deze bus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers kunnen gratis met de Kustbus reizen. Dit meldt de gemeente Den Helder.

23 mei '23 (16:22)

'Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport'

taatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet "aan het onmogelijke houden", maar ze wil wel "ambitieus blijven" waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.