Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FNV ziet aantal stakers toenemen, maar Albert Heijn wil met bonden om de tafel

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
FNV ziet aantal stakers toenemen, maar Albert Heijn wil met bonden om de tafel
In de supermarkten van Albert Heijn beginnen de schappen steeds leger te raken als gevolg van de stakingen. Maar in hoeverre Albert Heijn zich zorgen begint te maken, daar wil zij niets over kwijt. "Ons doel is om weer zo snel mogelijk met de bonden om tafel te gaan." Maar ondertussen lijkt de actiebereidheid alleen maar toe te nemen, laat vakbond FNV weten.

De supermarktketen zegt bij monde van de zegsvrouw zijn best te doen om de winkels zo goed mogelijk te bevoorraden. Volgens de woordvoerster is de impact nog altijd het meest merkbaar in het zuidwesten en noordoosten van het land. Dat komt door de distributiecentra die de bevoorrading in deze regio’s voor hun rekening nemen, in Zwolle en Pijnacker, waar de impact van de stakingen het sterkst lijkt. Maar ook in de distributiecentra in Zaandam, Geldermalsen en Tilburg wordt maandag weer gestaakt.

Eerlijke loonsverhoging 

En de stakingen lijken nog wel even door te gaan. "Het aantal stakers neemt alleen maar toe, ook veel uitzendkrachten sluiten zich inmiddels aan. We gaan door tot er een fatsoenlijk bod op tafel komt", stelt FNV-bestuurder Shefania Sewbaks. "Dat betekent een eerlijke loonsverhoging, maar ook dat de verslechtering van de arbeidsomstandigheden van tafel gaat."

FNV eist een loonsverhoging van minimaal 10 procent voor een cao met een looptijd van een jaar. Het laatste bod van Albert Heijn betrof 8 procent meer salaris verspreid over twee jaar. Volgens de vakbond zouden de arbeidsomstandigheden met het cao-bod van de supermarktketen bovendien verslechteren.

Hervatten van de onderhandelingen 

En daarmee zijn vakbond en werkgever in een impasse geraakt, ook al willen beide partijen de onderhandelingen hervatten. "Albert Heijn heeft richting medewerkers aangegeven weer om tafel te willen. Dat willen wij ook, staken doen we echt niet voor de lol", aldus Sewbaks. "Maar wat nu op tafel ligt, is te weinig. Zolang daar geen verbetering in komt, gaan de stakingen gewoon door."

Door: ANP 

15 juli '24 (17:00)

Twee Nederlandse autohandelaren mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

15 juli '24 (12:00)

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

15 juli '24 ( 9:30)

Navigatiespecialist TomTom daalt op Damrak na omzetwaarschuwing

TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 6 procent.

15 juli '24 ( 7:00)

Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

15 juli '24 ( 6:00)

Zeer grote brand in pand Arriva in Maastricht

In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.