Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

FNV ziet aantal stakers toenemen, maar Albert Heijn wil met bonden om de tafel

Door ANP
schedule 4 min
FNV ziet aantal stakers toenemen, maar Albert Heijn wil met bonden om de tafel
In de supermarkten van Albert Heijn beginnen de schappen steeds leger te raken als gevolg van de stakingen. Maar in hoeverre Albert Heijn zich zorgen begint te maken, daar wil zij niets over kwijt. "Ons doel is om weer zo snel mogelijk met de bonden om tafel te gaan." Maar ondertussen lijkt de actiebereidheid alleen maar toe te nemen, laat vakbond FNV weten.

De supermarktketen zegt bij monde van de zegsvrouw zijn best te doen om de winkels zo goed mogelijk te bevoorraden. Volgens de woordvoerster is de impact nog altijd het meest merkbaar in het zuidwesten en noordoosten van het land. Dat komt door de distributiecentra die de bevoorrading in deze regio’s voor hun rekening nemen, in Zwolle en Pijnacker, waar de impact van de stakingen het sterkst lijkt. Maar ook in de distributiecentra in Zaandam, Geldermalsen en Tilburg wordt maandag weer gestaakt.

Eerlijke loonsverhoging 

En de stakingen lijken nog wel even door te gaan. "Het aantal stakers neemt alleen maar toe, ook veel uitzendkrachten sluiten zich inmiddels aan. We gaan door tot er een fatsoenlijk bod op tafel komt", stelt FNV-bestuurder Shefania Sewbaks. "Dat betekent een eerlijke loonsverhoging, maar ook dat de verslechtering van de arbeidsomstandigheden van tafel gaat."

FNV eist een loonsverhoging van minimaal 10 procent voor een cao met een looptijd van een jaar. Het laatste bod van Albert Heijn betrof 8 procent meer salaris verspreid over twee jaar. Volgens de vakbond zouden de arbeidsomstandigheden met het cao-bod van de supermarktketen bovendien verslechteren.

Hervatten van de onderhandelingen 

En daarmee zijn vakbond en werkgever in een impasse geraakt, ook al willen beide partijen de onderhandelingen hervatten. "Albert Heijn heeft richting medewerkers aangegeven weer om tafel te willen. Dat willen wij ook, staken doen we echt niet voor de lol", aldus Sewbaks. "Maar wat nu op tafel ligt, is te weinig. Zolang daar geen verbetering in komt, gaan de stakingen gewoon door."

Door: ANP 

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.

25 mei '23 (11:23)

Kamervragen over komend verbod op fossiel vrachtvervoer in steden

Veel gemeenten willen te snel af van fossiele trucks en bestelbusjes, vindt Caroline van der Plas (BBB). Ze wil dat staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) eerst de randvoorwaarden op orde brengt. Dit meldt de . 

24 mei '23 (10:16)

Fiets naar je Werk Dag: ook de gemeente Dalfsen doet 25 mei mee

Donderdag 25 mei 2023 is het nationale Fiets naar je Werk Dag. Een dag waarop Nederlanders hun auto zoveel mogelijk laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Veel gemeenten doen mee aan dit initiatief. Ook de gemeente Dalfsen, meldt zij op haar website.

24 mei '23 ( 9:05)

Ook deze zomer Kustbus tussen Petten en Den Helder

De Kustbus rijdt deze zomer opnieuw tussen Petten en Den Helder. Deze bus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers kunnen gratis met de Kustbus reizen. Dit meldt de gemeente Den Helder.

23 mei '23 (16:22)

'Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport'

taatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet "aan het onmogelijke houden", maar ze wil wel "ambitieus blijven" waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.