Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voorbereidende werkzaamheden groot onderhoud N210 Benschop

Door Nationale Transportgids
schedule 3 min
Voorbereidende werkzaamheden groot onderhoud N210 Benschop
Op woensdag 12 en donderdag 13 april 2023 worden er proefsleuven gegraven in de berm van de Ingenieur F.E.D. Enschedeweg (N210) bij Benschop, vanaf de rotonde Benschop tot de rotonde M.A. Reinaldaweg. De werkzaamheden worden buiten de spits uitgevoerd en kunnen lichte hinder geven voor het verkeer. Dit meldt de provincie Utrecht. 

Het gaat om werkzaamheden voorafgaande aan het groot onderhoud op dit traject dat naar verwachting in juni 2023 plaatsvindt.

Proefsleuven

Het graven van de proefsleuven is nodig om erachter te komen of er ondergrondse obstakels aanwezig zijn waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen van een geleiderail tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg. De geleiderail wordt geplaatst in juni 2023, gelijktijdig met de uitvoering van het groot asfaltonderhoud bij Benschop. De geleiderail wordt geplaatst om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Planning werkzaamheden en verkeersmaatregelen

Het graven van de proefsleuven vindt plaats op 12 en 13 april 2023, tussen 09:00 uur ’s ochtends en 15:00 ’s middags, dus buiten de spits. Het verkeer op de hoofdrijbaan wordt beurtelings over één rijbaan geleid. Dit kan enige vertraging veroorzaken.

Groot onderhoud in juni 2023

Het groot asfaltonderhoud van de N210 bij Benschop staat op de planning voor juni 2023. Het gaat om het gedeelte van de N210 tussen de rotonde Benschop en de rotonde met de M.A. Reinaldaweg. Data en verkeersmaatregelen worden vooraf besproken met de gemeente, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer en tijdig gecommuniceerd met de omgeving.

25 september '23 ( 9:22)

Vereniging zelfstandige pakketbezorgers in hoger beroep over tarieven PostNL

De vereniging voor zelfstandige pakketbezorgers BVPD gaat in hoger beroep in een zaak tegen PostNL omdat de organisatie het niet eens is met de tarieven van het post- en pakketbedrijf. "Van PostNL mag geëist worden dat ze als voormalig staatsbedrijf met extreme marktmacht zich maatschappelijk zorgvuldig opstelt en eerlijke tarieven hanteert", laat advocaat Danny Snijders van de pakketbezorgers weten.

25 september '23 ( 7:07)

125 miljoen euro subsidie voor waterstof als brandstof

Het kabinet trekt voor de komende vier jaar in totaal 125 miljoen euro uit om waterstof als brandstof te stimuleren, meldt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Van het geld moeten ongeveer veertig stations worden neergezet en kunnen enkele duizenden voertuigen op waterstof de weg op.

22 september '23 (14:07)

Klimaatdemonstranten op A12 weer 'verwijderd'

De blokkade van klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag is weer beëindigd. "Actievoerders zijn verwijderd. De weg wordt schoongemaakt en zo snel mogelijk vrijgegeven voor het verkeer", meldt de gemeente Den Haag.

22 september '23 ( 8:39)

ZitZo Koeriers uit Hallum in staat van faillissement

De rechtbank in Leeuwarden heeft woensdag 20 september 2023 ZitZo Koeriers B.V. uit het Noord-Friese dorp Hallum in staat van faillissement verklaard. Daarover bericht Rtvnof.nl.

22 september '23 ( 8:34)

Proef transportbedrijf Don Trucking met volledig elektrische truck

Don Trucking, dat gevestigd is in het Gelderse dorp Ulft, gaat proefdraaien met een vrachtwagen die volledig elektrisch is. De trucks van het transportbedrijf rijden nu nog op diesel en vloeibaar aardgas. Daarover bericht Regio8.nl.

22 september '23 ( 6:07)

Verbouwing station Amsterdam Zuid: A10 richting Schiphol dit weekend dicht

De A10 Zuid richting Schiphol is vanaf vrijdagavond tot maandagochtend vroeg dicht vanwege grootschalige werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en de oprit S108 VUmc, van vrijdagavond 22.00 uur tot maandag 05.00 uur.

21 september '23 (15:37)

Tweede Kamer wil brandstofaccijnzen volgend jaar niet verhogen

De Tweede Kamer wil de brandstofaccijnzen volgend jaar niet verhogen. De huidige korting, die per 1 januari zou vervallen, blijft een jaar langer bestaan. Ook gaat de gebruikelijke jaarlijkse verhoging eenmalig niet door. Een voorstel daartoe van VVD-fractieleider Sophie Hermans krijgt steun van SP, ChristenUnie, DENK, PVV, JA21, BBB, SGP en de eenpitters Pieter Omtzigt en Liane den Haan.

21 september '23 (15:37)

Rover vindt miljoenen tegen prijsstijging openbaar vervoer volkomen terecht

Reizigersvereniging Rover vindt het "volkomen terecht" dat de Tweede Kamer miljoenen wil uittrekken om duurdere trein- en buskaartjes volgend jaar te voorkomen. "Het is ook iets waar wij de Kamer eerder op gewezen hebben. Door de prijzen niet te verhogen, zorg je dat lage inkomens hun koopkracht behouden. Zij maken nu eenmaal meer gebruik van het openbaar vervoer dan van de auto", aldus Freek Bos, directeur van Rover.

21 september '23 (12:52)

Demonstranten Extinction Rebellion opnieuw op A12

Rond 12.00 uur zijn voor de dertiende dag op rij klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion de snelweg A12 in Den Haag opgegaan. Dat meldt de gemeente, die daarbij ook herhaalt dat het betreden van de snelweg niet is toegestaan en dat de demonstranten mogelijk kunnen worden aangehouden. Woensdag hield de politie 138 demonstranten aan.

21 september '23 (10:37)

Recordomzet moederbedrijf FlixBus in eerste jaarhelft

Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.