Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Benzineprijzen dalen flink vanwege de lagere olieprijzen

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Benzineprijzen dalen flink vanwege de lagere olieprijzen
De prijzen die automobilisten aan de benzinepomp betaalden voor een liter benzine of diesel waren de afgelopen week flink lager. Een liter brandstof werd bijna 7 cent per liter goedkoper. Dat heeft te maken met de dalende olieprijzen van de afgelopen tijd, maar ook met de duurdere euro.

De onrust op de aandelenmarkten door problemen bij banken in de Verenigde Staten en Europa houdt beleggers al ruim een week bezig. Dat leidt ook tot dalende olieprijzen. Beleggers zijn bang dat de problemen overslaan op andere banken en voor minder economische groei zorgen. Dan is er minder olie nodig en kunnen de prijzen dalen.

Op Wall Street zakte de Amerikaanse olieprijs deze week met 12 procent, de grootste daling in bijna een jaar. Ook de prijs van Brentolie, de standaard voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, ging hard omlaag.

Adviesprijs

Dat was te zien bij het tankstation. De adviesprijs voor een liter benzine ging in zes dagen met 6,8 cent omlaag tot 1,924 euro, aldus consumentencollectief UnitedConsumers, dat de brandstofprijzen dagelijks bijhoudt. Diesel daalt al wat langer en werd sinds vorige week woensdag 8,6 cent per liter goedkoper tot 1,726 euro. Deze prijzen worden meestal alleen aan de snelweg of in stadscentra betaald.

Reëel niveau 

"De brandstofprijzen lopen doorgaans wat achter bij de olieprijzen", legt Paul van Selms van UnitedConsumers uit. Dat zou kunnen betekenen dat de prijzen aan de pomp nog wat verder omlaag kunnen. Maar tegelijkertijd waarschuwt Van Selms dat de prijzen nu "op een reëel niveau" liggen. "Ze lijken me eerder wat aan de lage kant dan aan de hoge."

Verder wordt brandstof deze zomer sowieso duurder, waarschuwt Van Selms. Dan loopt de korting op de accijnzen af, die sinds vorig jaar geldt.

Door: ANP 

27 mei '24 (13:15)

Instorten parkeergarage Nieuwegein: Q-Park 'enorm geschrokken'

Q-Park is "enorm geschrokken" van het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. "We zijn opgelucht dat bezoekers en medewerkers ongedeerd zijn gebleven. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten voor hun snelle en professionele handelen", schrijft de parkeerexploitant mede namens Primevest, de eigenaar van de garage, in een verklaring op de website.

27 mei '24 ( 9:15)

Start verkennend OVV-onderzoek naar ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start maandag een verkennend onderzoek naar de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerster maandag weten.

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.