Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van der Linden Transport kiest voor Scania 770S met V8

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Rowan van der Linden van Van der Linden Transport uit Uden, zette recent een Scania 770S met de nieuwe SCR-only V8 motor op de weg. De truck rijdt als 6x2 met een voorloopas hoofdzakelijk nationaal tussen Venlo en het Westland. Dit meldt Scania.

De zelfstandig ondernemer kan de investering in de nieuwe V8 goed uitleggen. “Ik ging aanvankelijk helemaal niet persé voor een Scania. Ik heb tenslotte jarenlang Duits gereden. Dat ik besloot voor iets nieuws te gaan, komt omdat ik met een tweede auto ben gaan rijden. De nieuwe chauffeur heeft nu mijn vorige auto en ik de nieuwe. In de zoektocht naar de balans tussen werk en plezier en de kosten heb ik eigenlijk alle merken laten passeren. Ik heb daarbij ook gekeken naar wat een standaard truck na zeven jaar met één miljoen op de teller nog oplevert. En daar schrok ik nogal van. Dat is flink afschrijven. De enige truck waarbij de restwaarde er met kop en schouders boven uitsteekt is een Scania V8 en dan hoe dikker hoe beter. Dat overstijgt de extra investering. En zo heb je over zeven jaar vanwege de hoge restwaarde toch een lagere TCO.”

Intrigerend filmpje

Dus besloot Rowan voor een V8 te gaan. “Ik dacht eerst aan een Scania 650S. Alleen werd ik getriggerd door een intrigerend filmpje op Facebook. Dat was iets met een zeven. Maar een 730 is er al dus moest het een nieuwe zijn. Toen bleek dat het een nieuwe V8 met 770pk én SCR-only techniek betrof en toen wist ik het.”

De nieuwe Scania V8-motor met 770 pk is mede dankzij zijn verbeterde pompverstuivers en verbrandingskamers momenteel de sterkste motorisering in de markt. Het koppel van de achtcilinder is met 3700Nm tussen 1.000 en 1.400 omwentelingen per minuut ronduit formidabel. Het enorme gevoel van kracht wordt nog verder versterkt door de gunstig gekozen vermogenskromme zodat de truck op de helling bij 1.400 toeren netjes in zijn koppel zit en ook nagenoeg de volle 770 pk naar de achteras brengt. Op de vlakke weg is dat vooral te merken bij het optrekken en accelereren.

Indrukwekkend vermogen

Toch blijft, eenmaal op snelheid, ondanks het indrukwekkende vermogen het verbruik zeer wel binnen de perken. Dat komt door de slim ontworpen Scania GRSO926R versnellingsbak, waarbij de elfde gang prise direct is en de hoogste versnelling een echte overdrive. Dat zorgt ervoor dat de motor bij 80 km/h in de 12de versnelling toch maar 900 omwentelingen maakt.

Door: Nationale Transportgids

01 maart '24 (13:17)

Streekvervoer blijft niet optimaal, meerdere boetes uitgedeeld

Door provincies is het afgelopen jaar meerdere boetes uitgedeeld aan OV-bedrijven vanwege het niet nakomen van afspraken. Streekvervoerders worstelen met personeelstekorten, teruggelopen reizigersaantallen en minder inkomsten. 

01 maart '24 (11:30)

Accell met vakbonden in de clinch over reorganisatieplan

Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

01 maart '24 ( 8:08)

Co Trans overgenomen door transportbedrijf Van der Heijden

Internationaal transportbedrijf Van der Heijden BV uit Hapert heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 Co Trans BV uit hetzelfde Noord-Brabantse dorp overgenomen. Dat meldt Bigtruck.nl.

01 maart '24 ( 7:51)

Rijkswaterstaat gaat viaduct in A16 vervangen

In 2024 en 2025 vervangt Rijkswaterstaat een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Daarvoor zal tijdelijk de A16 ter hoogte van het viaduct worden verlegd. Dat meldt Rijkswaterstaat.

01 maart '24 ( 6:15)

Zakelijke rijders switchen vaker van elektrisch naar benzine

Zakelijke rijders stappen steeds vaker over van een volledige elektrische auto naar een hybride of benzineauto vanwege de hoge kosten, waarschuwen leasemaatschappijen. "Een terugslag dreigt nu het financiële plaatje minder aantrekkelijk wordt", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

29 februari '24 (10:11)

FlixBus in 2023 uitgebreid naar meer landen, omzet positief

Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

29 februari '24 ( 6:00)

Rechter buigt zich over fatale aanrijding Wereldhavendagen

De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

29 februari '24 ( 6:00)

Autobranche boekte in 2023 een hogere omzet

De verkoop van auto's en daaraan gerelateerde diensten leverden vorig jaar meer op. De auto- en motorsector boekte vorig jaar een ruim 15 procent hogere omzet dan twee jaar geleden. De omzetstijging nam in de loop van het jaar wel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

28 februari '24 (21:15)

TU-studenten beogen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

28 februari '24 (17:30)

Erasmusbrug in Rotterdam twee nachten dicht

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.