Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
HdB Logistics in Joure is een sterk groeiende logistiek dienstverlener. In zes jaar tijd maakte het bedrijf een stevige groei door naar inmiddels 14 eigen trucks en 9 vaste charters. De nieuwste trekker in de vloot is een MAN TGX 18.470 XXL 4x2. Het is de eerste MAN truck in de vloot. Dit meldt MAN Trucks.

HdB Logistics werd in Lemmer opgericht en heeft pas sinds drie jaar eigen trucks. De groei naar een vloot van veertien eenheden in drie jaar tijd is indrukwekkend. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport van full truck loads, stukgoed, losgestorte producten en bulkladingen. Tevens is het bedrijf actief in warehousing en heeft HdB Bulk Logistics de mogelijkheid om ladingen te verbulken. Dat betekent dat in bigbags aangevoerde lading wordt overgeslagen in bulk opleggers.

De lading loopt uiteen van gerecycled plastic tot levensmiddelen zoals zout, gluten en aardappelmeel. Het materieel van HdB Bulk Logistics is dan ook gecertificeerd voor het transport van levensmiddelen en diervoeders. De ritten die HdB uitvoert voor de verschillende opdrachtgevers voeren de trucks door heel Europa met Duitsland, Frankrijk en de Benelux als belangrijkste bestemmingen. De vloot van 14 eigen trucks, aangevuld met vaste charters rijdt met schuifzeil opleggers, walking floor- en bulktrailers.

Een goede buur

Het wagenpark van HdB Logistics is uiteenlopend en omvatte drie merken voordat de nieuwe MAN eraan werd toegevoegd. Directeur Niels de Boer: “De keuze voor MAN lag voor de hand, gezien de relatie met onze buurman, Wierda Bedrijfswagens. Onder het motto ‘beter een goede buur..’ hebben we contact gelegd en dat resulteerde erin dat het onderhoud van de vloot hier grotendeels wordt uitgevoerd. Niet alleen de trucks, maar ook onderhoud en reparatie aan het getrokken materieel.”

De ervaringen met MAN dealer Wierda Bedrijfswagens resulteerden in de aanschaf van de nieuwe MAN. Die beslissing werd vorig jaar genomen en er werd gekozen voor het uitlopende model, de TGX met de XXL cabine. Door de speciale striping, de kleurstelling en details als de glanzend zwart gespoten ondergrille oogt de nieuwe trekker bijzonder fraai.

Rijdend visitekaartje

De trucks van HdB Logistics hebben een vaste chauffeur en er wordt gewerkt met vaste opleggers. “Het materieel is belangrijk voor ons en door de chauffeur een vaste combinatie te geven blijft alles in topconditie”, aldus Tjerk Hamstra van HdB Logistics. De MAN TGX is uitgerust met de bewezen zuinige D26 krachtbron met 470 pk in combinatie met de MAN TipMatic 12+2 versnellingsbak. De trekker is voorzien van een PTO aangedreven RTI compressor en een hydrauliek set voor de toepassing met walking-floor en bulkopleggers.

Verder is de MAN voorzien van een stoere zonneklep met ingebouwde lichtbak, extra verlichting, aluminium wielen en een zwart gespoten ondergrille. Ook de brandstoftank en de behuizing van de compressor zijn hoogglans zwart gespoten. Het resultaat is een bijzonder strak ogende trekker en een rijdend visitekaartje voor HdB Logistics.

Door: Nationale Transportgids

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.