Zondagavond opnieuw protesten door boeren in het hele land

Boeren zijn zondagavond met hun tractoren op meerdere plekken in het land opnieuw de weg opgegaan. Zo voerden ongeveer 35 boeren met tractoren actie bij de terminal van Eindhoven Airport, meldt de Koninklijke Marechaussee.

De boeren zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Eindhoven Airport

Volgens een woordvoerster van de marechaussee was de sfeer bij Eindhoven Airport gemoedelijk. Politieagenten en de marechaussee hielden toezicht op de omliggende wegen om te voorkomen dat meer boeren zich bij de actie aansloten. Het bestemmingsverkeer voor de luchthaven kon er wel langs, aldus de woordvoerster. Rond middernacht zijn de boeren van het luchthaventerrein begeleid.

Supermarkten

Ook een actie van boeren met hun tractoren en andere landbouwvoertuigen bij het distributiecentrum van Aldi in Groenlo in Gelderland verliep rustig. De Gelderlander meldde dat de actievoerders daarna naar een distributiecentrum van de Plus in Haaksbergen (Overijssel) gingen.

Snelwegen

Boeren met trekkers voerden ook op de A7 bij het knooppunt bij Heerenveen actie. De weg richting Groningen was daardoor geblokkeerd. Op de A32 bij hetzelfde knooppunt stonden boeren met tractoren op de weg richting Leeuwarden, waardoor nog maar één rijstrook open was. Volgens Omroep Fryslan vertrokken de boeren daarna naar het distributiecentrum van een supermarkt in Heerenveen.

Door: ANP