Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Elektrische auto: de voordelen op een rij

Door Independer
schedule 8 min
location_on [xx]km
Elektrische auto: de voordelen op een rij
Overweeg je over te stappen op een elektrische auto? Je bent niet de enige. De elektrische auto is nog altijd bezig aan een stevige opmars. Uit onderzoek van RVO blijkt dat de verkoop van elektrische auto’s afgelopen jaar steeg met meer dan 6%* ten opzichte van 2021. Daarmee ontdekken steeds meer mensen de voordelen van elektrisch rijden. Welke voordelen dat zijn? We zetten ze voor je op een rij.

1. De elektrische auto is beter voor het milieu

Voor veel automobilisten is dit de belangrijkste reden om over te stappen op elektrisch rijden: de voordelen voor ons milieu. Een elektrische auto heeft geen CO2-uitstoot. Daardoor is deze een stuk milieuvriendelijker dan een auto met verbrandingsmotor. Als je je auto oplaadt via zonnepanelen, scoor je dubbele punten op het gebied van duurzaamheid.

2. De elektrische auto rijdt goedkoper

Elektrisch rijden is ook fijn voor de portemonnee. Een volle tank kost in deze tijd een flinke hap geld. Dat heeft te maken met de hoge brandstofprijzen. Elektriciteit is goedkoper. Zeker als je voor je eigen stroom zorgt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Elektrisch laden kan soms wel de helft goedkoper uitpakken dan een tankbeurt met diesel, benzine of LPG. Naast de brandstofkosten zijn ook de onderhoudskosten van een elektrische auto een stuk lager. Elektrische auto’s hebben geen verbrandingsmotor en versnellingsbak en dat zijn vaak de grootste kostenposten bij de garage.

3. De elektrische auto heeft fiscale voordelen

Nog meer financieel voordeel haal je bij de fiscus. De bijtelling van een elektrische auto is 4%, tegenover 22% bij een benzine- of dieselauto. Daarnaast hoef je geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting (BPM) te betalen. Dat levert een leuk voordeel op. Of maak het nog beter en vraag subsidie aan op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

4. De elektrische auto rijdt stiller

Elektrische auto’s zoeven geruisloos door het straatbeeld. Alle elektrische auto’s zijn automaten. Dat rijdt over het algemeen een stuk rustiger dan schakelauto’s. Ook maken elektrische auto’s veel minder geluid dan auto’s met een verbrandingsmotor. Binnen in de auto levert dat veel rust op. Daarbuiten ook. Maar dat kan tegelijk een nadeel opleveren voor voetgangers en fietsers. In het verkeer hoor je een elektrische auto nauwelijks aankomen.

Overtuigd na al die voordelen op een rij? Dan kun je op zoek naar de auto die bij jou past. Ga je voor een volledig elektrische auto, een plug-in hybride of een hybride auto? En de autoverzekering die bij jou en je auto past. 

Je kunt diverse autoverzekeringen voor elektrische auto’s vergelijken. Suzan Samson, expert autoverzekeringen bij Independer: “Een elektrische auto heeft een vrij prijzige accu. De autoverzekeringen voor elektrische auto’s zijn daarop aangepast”. Bekijk de verschillende dekkingsmogelijkheden op de site van Independer. Je kunt kiezen uit WA, WA+ Beperkt Casco of WA+ Volledig Casco (Allrisk). De keuze voor de dekking is afhankelijk van de waarde en leeftijd van de auto. Bereken je premie nu online.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.