Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Elektrische auto: de voordelen op een rij

Door Independer
schedule 8 min
Elektrische auto: de voordelen op een rij
Overweeg je over te stappen op een elektrische auto? Je bent niet de enige. De elektrische auto is nog altijd bezig aan een stevige opmars. Uit onderzoek van RVO blijkt dat de verkoop van elektrische auto’s afgelopen jaar steeg met meer dan 6%* ten opzichte van 2021. Daarmee ontdekken steeds meer mensen de voordelen van elektrisch rijden. Welke voordelen dat zijn? We zetten ze voor je op een rij.

1. De elektrische auto is beter voor het milieu

Voor veel automobilisten is dit de belangrijkste reden om over te stappen op elektrisch rijden: de voordelen voor ons milieu. Een elektrische auto heeft geen CO2-uitstoot. Daardoor is deze een stuk milieuvriendelijker dan een auto met verbrandingsmotor. Als je je auto oplaadt via zonnepanelen, scoor je dubbele punten op het gebied van duurzaamheid.

2. De elektrische auto rijdt goedkoper

Elektrisch rijden is ook fijn voor de portemonnee. Een volle tank kost in deze tijd een flinke hap geld. Dat heeft te maken met de hoge brandstofprijzen. Elektriciteit is goedkoper. Zeker als je voor je eigen stroom zorgt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Elektrisch laden kan soms wel de helft goedkoper uitpakken dan een tankbeurt met diesel, benzine of LPG. Naast de brandstofkosten zijn ook de onderhoudskosten van een elektrische auto een stuk lager. Elektrische auto’s hebben geen verbrandingsmotor en versnellingsbak en dat zijn vaak de grootste kostenposten bij de garage.

3. De elektrische auto heeft fiscale voordelen

Nog meer financieel voordeel haal je bij de fiscus. De bijtelling van een elektrische auto is 4%, tegenover 22% bij een benzine- of dieselauto. Daarnaast hoef je geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting (BPM) te betalen. Dat levert een leuk voordeel op. Of maak het nog beter en vraag subsidie aan op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

4. De elektrische auto rijdt stiller

Elektrische auto’s zoeven geruisloos door het straatbeeld. Alle elektrische auto’s zijn automaten. Dat rijdt over het algemeen een stuk rustiger dan schakelauto’s. Ook maken elektrische auto’s veel minder geluid dan auto’s met een verbrandingsmotor. Binnen in de auto levert dat veel rust op. Daarbuiten ook. Maar dat kan tegelijk een nadeel opleveren voor voetgangers en fietsers. In het verkeer hoor je een elektrische auto nauwelijks aankomen.

Overtuigd na al die voordelen op een rij? Dan kun je op zoek naar de auto die bij jou past. Ga je voor een volledig elektrische auto, een plug-in hybride of een hybride auto? En de autoverzekering die bij jou en je auto past. 

Je kunt diverse autoverzekeringen voor elektrische auto’s vergelijken. Suzan Samson, expert autoverzekeringen bij Independer: “Een elektrische auto heeft een vrij prijzige accu. De autoverzekeringen voor elektrische auto’s zijn daarop aangepast”. Bekijk de verschillende dekkingsmogelijkheden op de site van Independer. Je kunt kiezen uit WA, WA+ Beperkt Casco of WA+ Volledig Casco (Allrisk). De keuze voor de dekking is afhankelijk van de waarde en leeftijd van de auto. Bereken je premie nu online.

14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

  31 januari '23 (14:21)

  Nationaal en internationaal transport

  Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

  17 januari '23 (13:41)

  Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

  Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.