Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weer een drankje halen op Station Middelburg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Weer een drankje halen op Station Middelburg
Reizigers op Station Middelburg kunnen weer een drankje en een broodje of snack halen. Aan de zijkant, tegenover de reizigerstunnel, is The Kiosk geopend. NS, ProRail en Gemeente Middelburg gaan het station en het gebied daar omheen flink aanpakken. De komende jaren wordt het stationsgebouw gerenoveerd en slimmer ingedeeld, de perronkap en reizigerstunnel worden opgeknapt en het stationsgebied wordt vernieuwd. In afwachting van de start van deze werkzaamheden, is nu deze tijdelijke voorziening geregeld. Dat meldt de NS.

“We wilden snel een tijdelijke voorziening om reizigers wat te kunnen bieden op Station Middelburg. Aan de kant van de reizigerstunnel willen we uiteindelijk ook een horecagelegenheid”, zegt stationsmanager Marion den Hooglander. “Dan is het makkelijk om nog snel met een kop koffie of een versnapering de trein in te stappen.”

The Kiosk 

Reizigers kennen The Kiosk wellicht al van Station Vlissingen, waar exploitant Rob Wesseling z’n zaak al jaren heeft. “NS belde of ik interesse had om tijdelijk ook wat te doen in Middelburg. Daar heb ik meteen ja op gezegd. De eerste reacties zijn heel goed, reizigers zijn echt blij dat er weer iets te krijgen is op Station Middelburg.” The Kiosk op Station Middelburg is iedere werkdag open tussen 07.00 en 19.00 uur. Op zaterdag vanaf 08.00 uur en op zondag vanaf 09.00 uur.

Renovatie van het stationsgebied 

De gemeente Middelburg, NS en ProRail zijn nog bezig met de laatste details van de renovatie van het stationsgebied. Dit vraagt meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Het station heeft een monumentaal karakter dat we graag willen behouden, maar is ook dringend aan renovatie toe. Dit vergt grote zorgvuldigheid die alle partijen graag in acht nemen. Wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen is nog niet duidelijk.

Omdat er veel verschillende werkzaamheden op een relatief kleine ruimte zijn voorzien en het station altijd in dienst blijft is ook de uitvoeringspuzzel nog niet geheel gelegd. Wel is al duidelijk dat het werk wordt opgedeeld in verschillende projecten, om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Door: Nationale Transportgids 

24 mei '24 (11:45)

NS: meer treinreizigers naar Duitsland rond wedstrijden Oranje

Veel Oranjesupporters gaan waarschijnlijk met de trein naar de wedstrijden van het Nederlands elftal op het komende EK voetbal in Duitsland. De NS zegt veel treintickets te hebben verkocht op en rond de speeldagen, aanzienlijk meer dan op dezelfde dagen vorig jaar.

24 mei '24 ( 8:48)

Koninklijk bezoek voor NS-onderhoudsbedrijf in Amsterdam

Koning Willem-Alexander heeft donderdag 23 mei 2024 samen met staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in Amsterdam een onderhoudsbedrijf van NS bezocht. Daar spraken zij met monteurs over hun werk en over het stijgende tekort aan technisch geschoolden. Dat meldt NS.

24 mei '24 ( 6:00)

Treinen langs Lage Zwaluwe kunnen weer rijden: bovenleiding hersteld

De treinen op het traject langs Lage Zwaluwe kunnen weer rijden. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Maar die "functioneert weer naar behoren", meldt ProRail.

23 mei '24 (15:15)

Nog steeds hinder op spoor door kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe

Een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe zorgt ook donderdagmiddag nog voor veel hinder op het spoor. ProRail verwacht dat de bovenleiding rond 18.00 uur hersteld is. Door de breuk is er sinds donderdagochtend geen treinverkeer tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Goederentreinen die absoluut niet kunnen wachten worden omgeleid, onder meer via Utrecht.

23 mei '24 ( 9:29)

Enkele dagen geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden

ProRail werkt van vrijdag 24 mei tot en met woensdag 29 mei 2024 aan het spoor tussen Gouda en Leiden. Daardoor rijden in die periode geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden Centraal. Daarover bericht NS.

21 mei '24 (16:30)

Conducteur in trein van Eindhoven naar Weert bedreigd

De NS heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging van een conductrice. Dat heeft een woordvoerder van de spoorvervoerder gemeld. Het incident gebeurde in de trein van Eindhoven naar Weert toen een man de bril van een conductrice van haar hoofd trok en op de grond gooide. Zij had hem vlak daarvoor om zijn vervoersbewijs gevraagd, en dat had hij niet. Desondanks reisde hij eersteklas. Agenten hebben de man rond 13.30 uur in Weert uit de trein gehaald en naar het cellencomplex in Roermond gebracht, liet een woordvoerder van de politie weten.

21 mei '24 ( 9:43)

Aantal fietsparkeerplekken op station Leiden Lammenschans verdubbeld

Bij station Leiden Lammenschans waren er onvoldoende fietsparkeerplekken. Het voorbije jaar is in samenwerking met de gemeente Leiden en provincie Zuid-Holland intensief gewerkt aan de herinrichting van het stationsplein en de uitbreiding van het aantal fietsparkeerplekken. Afgelopen week is het resultaat feestelijk gevierd. Dat meldt ProRail.

21 mei '24 ( 9:32)

Tentoonstelling De Wandeling ook op station Nijmegen

Sinds vrijdag 17 mei 2024 is De Mix van Nederland 'De Wandeling' toegankelijk voor publiek. Een dag eerder werd deze tentoonstelling met fotografie van Paul den Hollander en Erik van Cusk officieel geopend op station Nijmegen. Dat meldt NS.

19 mei '24 (19:30)

Blikseminslagen zorgden zondagavond voor problemen op het spoor

Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgt volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

17 mei '24 ( 8:48)

Gelderse OV-feestfiets onthuld op station Zutphen

Het vijftienjarig bestaan van de OV-fiets werd woensdag 15 mei 2024 op station Zutphen gevierd met de onthulling van de Gelderse OV-feestfiets. Op deze fiets zijn Radio Kootwijk, Slot Loevestein en een edelhert van de Veluwe afgebeeld. Dat meldt NS.