Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Weer een drankje halen op Station Middelburg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Weer een drankje halen op Station Middelburg
Reizigers op Station Middelburg kunnen weer een drankje en een broodje of snack halen. Aan de zijkant, tegenover de reizigerstunnel, is The Kiosk geopend. NS, ProRail en Gemeente Middelburg gaan het station en het gebied daar omheen flink aanpakken. De komende jaren wordt het stationsgebouw gerenoveerd en slimmer ingedeeld, de perronkap en reizigerstunnel worden opgeknapt en het stationsgebied wordt vernieuwd. In afwachting van de start van deze werkzaamheden, is nu deze tijdelijke voorziening geregeld. Dat meldt de NS.

“We wilden snel een tijdelijke voorziening om reizigers wat te kunnen bieden op Station Middelburg. Aan de kant van de reizigerstunnel willen we uiteindelijk ook een horecagelegenheid”, zegt stationsmanager Marion den Hooglander. “Dan is het makkelijk om nog snel met een kop koffie of een versnapering de trein in te stappen.”

The Kiosk 

Reizigers kennen The Kiosk wellicht al van Station Vlissingen, waar exploitant Rob Wesseling z’n zaak al jaren heeft. “NS belde of ik interesse had om tijdelijk ook wat te doen in Middelburg. Daar heb ik meteen ja op gezegd. De eerste reacties zijn heel goed, reizigers zijn echt blij dat er weer iets te krijgen is op Station Middelburg.” The Kiosk op Station Middelburg is iedere werkdag open tussen 07.00 en 19.00 uur. Op zaterdag vanaf 08.00 uur en op zondag vanaf 09.00 uur.

Renovatie van het stationsgebied 

De gemeente Middelburg, NS en ProRail zijn nog bezig met de laatste details van de renovatie van het stationsgebied. Dit vraagt meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Het station heeft een monumentaal karakter dat we graag willen behouden, maar is ook dringend aan renovatie toe. Dit vergt grote zorgvuldigheid die alle partijen graag in acht nemen. Wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen is nog niet duidelijk.

Omdat er veel verschillende werkzaamheden op een relatief kleine ruimte zijn voorzien en het station altijd in dienst blijft is ook de uitvoeringspuzzel nog niet geheel gelegd. Wel is al duidelijk dat het werk wordt opgedeeld in verschillende projecten, om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Door: Nationale Transportgids 

09 juni '23 (14:38)

Extra perron en twee nieuwe sporen op station Delft

Tussen Den Haag en Rotterdam pakken steeds meer mensen de trein. Om alle reizigers op tijd naar hun bestemming te vervoeren breidt spoorwegbeheerder ProRail het station van Delft uit met een extra perron en twee sporen. Dit meldt ProRail.

09 juni '23 (14:30)

Vannacht geen treinverkeer in de regio Amsterdam

In de regio Amsterdam is in de nacht van vrijdag 9 juni op zaterdag 10 juni 2023 geen treinverkeer mogelijk. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk aan de terugkeer naar de verkeersleidingpost in Amsterdam. NS kijkt naar andere vervoersmogelijkheden. Dat meldt NS.

09 juni '23 (11:37)

NS moet werknemers definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantie

De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

08 juni '23 (11:07)

Vanwege werk aan het spoor rijden er twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

De spoorlijn tussen Meppel en Assen ligt er twee weken uit vanwege werkzaamheden bij Hoogeveen. ProRail adviseert reizigers die bijvoorbeeld met de trein van Zwolle naar Groningen willen om via Leeuwarden te reizen. Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen worden bussen ingezet.

08 juni '23 (10:52)

NS zet in verband met zomerweer extra treinen richting Zandvoort in

Door het voorspelde zomerweer zet de NS vanaf vrijdag extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort. Volgens een woordvoerster rijden er vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur meer om alle badgasten te kunnen vervoeren.

08 juni '23 (10:22)

Ritten nieuwe intercity NS 'voorspoedig', wel probleem binnendeur

De 'generale repetitie' met de nieuwe intercitytrein verloopt voorspoedig, meldt de NS na zes weken aan ritten tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Er zijn wat problemen met bijvoorbeeld de binnendeuren van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) opgedoken, maar die kunnen "voordat de treinen grootschalig worden ingezet" nog aangepast worden, zegt een programmamanager bij de NS.

08 juni '23 ( 6:52)

Arriva wil dagelijks trein tussen Groningen en Parijs laten rijden

Arriva wil dagelijks een trein tussen Groningen en Parijs laten rijden. Arriva, de grootste concurrent van de NS op het spoor, heeft bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) een aanvraag ingediend om deze treinen vanaf juni 2026 te laten rijden.

08 juni '23 ( 6:07)

Trein richting Amsterdam strandt wegens brand in Tiroler tunnel Oostenrijk

De Oostenrijkse hulpdiensten hebben woensdagavond vanwege brand 151 treinpassagiers uit een ruim vijftien kilometer lange tunnel in Tirol moeten redden, melden de regionale autoriteiten. Eerder werd gesproken over rond de 370 reizigers, maar de hulpdiensten baseerden dat op het aantal reserveringen. 33 mensen raakten lichtgewond, eerder sprak de politie nog over vijftig slachtoffers. Ze hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

08 juni '23 ( 6:07)

Veiligheidsoefening in en rond station Utrecht Centraal

In en rond station Utrecht Centraal vindt donderdag een veiligheidsoefening plaats door tientallen medewerkers van hulpdiensten en andere instanties. Daardoor zullen volgens de NS enkele delen van het station beperkt toegankelijk zijn.

07 juni '23 (10:59)

Nachttrein Amsterdam Centraal-Utrecht Centraal stopt ook in Hilversum

Vanaf 10 december 2023 gaat een nachttrein rijden tussen de stations Amsterdam Centraal, Hilversum en Utrecht Centraal. Afgelopen vrijdag hebben wethouder Bart Heller van de gemeente Hilversum en NS-regiodirecteur Irma Winkenius hun handtekeningen gezet onder een officiële overeenkomst hierover. Dit meldt de gemeente Hilversum.