Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Weer een drankje halen op Station Middelburg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Weer een drankje halen op Station Middelburg
Reizigers op Station Middelburg kunnen weer een drankje en een broodje of snack halen. Aan de zijkant, tegenover de reizigerstunnel, is The Kiosk geopend. NS, ProRail en Gemeente Middelburg gaan het station en het gebied daar omheen flink aanpakken. De komende jaren wordt het stationsgebouw , de perronkap en reizigerstunnel worden opgeknapt en het stationsgebied wordt vernieuwd. In afwachting van de start van deze werkzaamheden, is nu deze tijdelijke voorziening geregeld. Dat meldt de NS.

“We wilden snel een tijdelijke voorziening om reizigers wat te kunnen bieden op Station Middelburg. Aan de kant van de reizigerstunnel willen we uiteindelijk ook een horecagelegenheid”, zegt stationsmanager Marion den Hooglander. “Dan is het makkelijk om nog snel met een kop koffie of een versnapering de trein in te stappen.”

The Kiosk 

Reizigers kennen The Kiosk wellicht al van Station Vlissingen, waar exploitant Rob Wesseling z’n zaak al jaren heeft. “NS belde of ik interesse had om tijdelijk ook wat te doen in Middelburg. Daar heb ik meteen ja op gezegd. De eerste reacties zijn heel goed, reizigers zijn echt blij dat er weer iets te krijgen is op Station Middelburg.” The Kiosk op Station Middelburg is iedere werkdag open tussen 07.00 en 19.00 uur. Op zaterdag vanaf 08.00 uur en op zondag vanaf 09.00 uur.

Renovatie van het stationsgebied 

De gemeente Middelburg, NS en ProRail zijn nog bezig met de laatste details van de renovatie van het stationsgebied. Dit vraagt meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Het station heeft een monumentaal karakter dat we graag willen behouden, maar is ook dringend aan renovatie toe. Dit vergt grote zorgvuldigheid die alle partijen graag in acht nemen. Wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen is nog niet duidelijk.

Omdat er veel verschillende werkzaamheden op een relatief kleine ruimte zijn voorzien en het station altijd in dienst blijft is ook de uitvoeringspuzzel nog niet geheel gelegd. Wel is al duidelijk dat het werk wordt opgedeeld in verschillende projecten, om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Door: Nationale Transportgids 

27 januari '23 (12:44)

Wereldprimeur voor Amsterdam Centraal met twee ondergrondse fietsenstallingen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft woensdag 25 januari 2023 twee nieuwe ondergrondse fietsenstallingen bij station Amsterdam Centraal geopend. Dat deed zij samen met wethouder Melanie van der Horst van de gemeente Amsterdam en Wouter Koolmees (president-directeur van NS). Dit meldt NS.

25 januari '23 (12:14)

Strukton en ProRail pakken emplacement station Leeuwarden grondig aan

Strukton Rail Nederland gaat samen met spoorwegbeheerder ProRail de komende twee jaar het huidige emplacementopstelterrein van station Leeuwarden grondig verbouwen. Donderdag 19 januari 2023 zetten de CEO's van beide partijen hun handtekeningen onder het contract voor de gezamenlijke uitvoering van het project 'Ombouw emplacement Leeuwarden'. Dit meldt ProRail.

25 januari '23 ( 9:00)

Streekvervoerders ultimatum gesteld door CNV

Vakbond CNV gaat werkgevers in het stads- en streekvervoer een ultimatum stellen voor een betere cao. Dat besluit volgt na ledenraadplegingen die maandag en dinsdag zijn gehouden. Gaan de vervoerders hier niet op in, dan gaat het CNV samen met de FNV "op grote schaal acties voorbereiden", aldus CNV-onderhandelaar Hanane Chikhi.

24 januari '23 (20:41)

Personeel regionale treinen gaat binnenkort weer staken

TILBURG (ANP) - Medewerkers van regionale treinen gaan binnenkort opnieuw staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao voor het streekvervoer. Dat meldt vakbond VVMC. De bond voerde de afgelopen tijd gesprekken met de werkgevers, maar het loonbod dat daaruit volgde was niet "noemenswaardig" en "nog steeds te laag", laat een woordvoerster van VVMC weten. Wanneer de nieuwe stakingen gaan plaatsvinden is nog niet bekend, maar volgens de bond zal dat in meerdere regio's tegelijkertijd zijn.

20 januari '23 (13:54)

NS gaat kantoren en gebouwen verder verduurzamen

NS bezit meer dan dertig kantoren en 137 gebouwen. Deze wil de spoorwegmaatschappij zo duurzaam mogelijk maken. Sinds 1 januari 2023 hebben alle verhuurde kantoren van NS minimaal energielabel C. Daarmee voldoet NS aan de wettelijke verplichting voor kantoren die geldt per 1 januari 2023. Dat meldt NS.

20 januari '23 (13:47)

Vanavond eerste nachttrein van Arriva van Groningen naar Schiphol

De eerste nachttrein van vervoerder Arriva vertrekt in de nacht van 20 op 21 januari 2023 vanuit Groningen naar Schiphol. Het wordt een muzikale rit. Dit meldt Arriva.

20 januari '23 (12:07)

Sneeuwval zorgt vooralsnog niet voor veel problemen op het spoor

UTRECHT (ANP) - De sneeuwval vrijdag zorgt vooralsnog niet voor grote problemen op het spoor. "Het valt eigenlijk bijzonder mee. We hebben er weinig last van", zegt een woordvoerder van de NS. Ook spoorbeheerder ProRail meldt dat de overlast vooralsnog meevalt. Alleen bij Roosendaal was vrijdagochtend sprake van wissels die het niet deden als gevolg van het winterweer.

20 januari '23 ( 8:01)

Vrijdag rijden regionale treinen van Arriva niet

Arriva laat als gevolg van de staking in het openbaar vervoer vrijdag geen regionale treinen rijden. "Arriva heeft geprobeerd om een passende dienstregeling te maken met de medewerkers die zich niet als staker hebben gemeld. Helaas is dit in geen van de regio's, waar Arriva haar treinen rijdt, gelukt", meldt het vervoersbedrijf.

17 januari '23 ( 9:51)

VolkerRail realiseert nieuw perron en spoor op station Oldenzaal

Station Oldenzaal kan in 2023 rekenen op een nieuw perron en een extra stuk spoor. Spoorwegbeheerder ProRail heeft de hiervoor benodigde werkzaamheden afgelopen vrijdag gegund aan aannemer VolkerRail. Een belangrijk doel van dit project is het verkorten van de reistijd van de Intercity Berlijn tussen Amsterdam en Berlijn. Dit meldt ProRail.

13 januari '23 (12:14)

Alle treinen tussen Almere Poort en Hilversum geannuleerd wegens seinstoring

Door een seinstoring rijden tussen Almere Poort en Hilversum vrijdag de hele dag geen treinen. NS verwacht dat de problemen op het traject duren tot 23.30 uur. Tussen Almere Centrum en Amsterdam Centraal rijden door de treinstoring geen intercity's.