Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Treinaanrander die drie vrouwen betastte, veroordeeld tot 5 maanden cel

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Treinaanrander die drie vrouwen betastte, veroordeeld tot 5 maanden cel
Een 24-jarige treinaanrander is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden. Hij randde twee vrouwen kort na elkaar in dezelfde trein aan op 12 augustus 2021. Dit meldt De Telegraaf.

Eerste slachtoffer

Het voorval gebeurde op het traject tussen Heerhugowaard en Den Helder. Op weg naar Schagen kwam de man ineens naar het eerste slachtoffer in de stiltecoupé zitten. Eerst keek hij haar indringend aan en daarna wilde hij haar een hand geven. Om vriendelijk te blijven, heeft het eerste slachtoffer hem toch maar aarzelend een hand gegeven waarna hij haar hand begon te strelen.

De vrouw trok haar arm weg, maar de man bleef maar strelen, tikken en trekken aan haar mouw. Hoewel ze hem vertelde dat hij ‘moest weggaan, oprotten en haar niet moest lastig vallen’, bleef hij aanraken. Op een gegeven moment zat de man aan haar haar en haar wang. Hierna pakte de vrouw overstuur haar spullen.

Tweede slachtoffer

In Schagen ging de man tegenover een ander meisje zitten. Dit vond het tweede slachtoffer vreemd, omdat er genoeg plek was in de coupé. Al snel had ze door dat hij met zijn voet tegen haar voet aan zat. Al snel raakte de man met zijn hand haar rechterknie aan en begon te wrijven. Het tweede slachtoffer gaf aan dat ze het niet prettig vond en ging een paar stoelen verderop zitten.

De vrouw schrok toen de man ineens naast haar kwam zitten. Toen ze dreigde de politie te bellen, vertrok de man. Niet lang daarna werd hij aangehouden op het station in Den Helder-Zuid, omdat het eerste slachtoffer zich in paniek en in tranen bij de machinist had gemeld. Op het perron herkende zij de man.

Machinist aangerand

Een maand later heeft de treinaanrander opnieuw toegeslagen. Deze keer in Lelystad. Hij benaderde toen de treinmachinist zelf in de cabine toen zij aan het werk was in een lege trein. Hij heeft haar betast en gezoend.
 

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.