Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Treinaanrander die drie vrouwen betastte, veroordeeld tot 5 maanden cel

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Treinaanrander die drie vrouwen betastte, veroordeeld tot 5 maanden cel
Een 24-jarige treinaanrander is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden. Hij randde twee vrouwen kort na elkaar in dezelfde trein aan op 12 augustus 2021. Dit meldt De Telegraaf.

Eerste slachtoffer

Het voorval gebeurde op het traject tussen Heerhugowaard en Den Helder. Op weg naar Schagen kwam de man ineens naar het eerste slachtoffer in de stiltecoupé zitten. Eerst keek hij haar indringend aan en daarna wilde hij haar een hand geven. Om vriendelijk te blijven, heeft het eerste slachtoffer hem toch maar aarzelend een hand gegeven waarna hij haar hand begon te strelen.

De vrouw trok haar arm weg, maar de man bleef maar strelen, tikken en trekken aan haar mouw. Hoewel ze hem vertelde dat hij ‘moest weggaan, oprotten en haar niet moest lastig vallen’, bleef hij aanraken. Op een gegeven moment zat de man aan haar haar en haar wang. Hierna pakte de vrouw overstuur haar spullen.

Tweede slachtoffer

In Schagen ging de man tegenover een ander meisje zitten. Dit vond het tweede slachtoffer vreemd, omdat er genoeg plek was in de coupé. Al snel had ze door dat hij met zijn voet tegen haar voet aan zat. Al snel raakte de man met zijn hand haar rechterknie aan en begon te wrijven. Het tweede slachtoffer gaf aan dat ze het niet prettig vond en ging een paar stoelen verderop zitten.

De vrouw schrok toen de man ineens naast haar kwam zitten. Toen ze dreigde de politie te bellen, vertrok de man. Niet lang daarna werd hij aangehouden op het station in Den Helder-Zuid, omdat het eerste slachtoffer zich in paniek en in tranen bij de machinist had gemeld. Op het perron herkende zij de man.

Machinist aangerand

Een maand later heeft de treinaanrander opnieuw toegeslagen. Deze keer in Lelystad. Hij benaderde toen de treinmachinist zelf in de cabine toen zij aan het werk was in een lege trein. Hij heeft haar betast en gezoend.
 

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer

01 februari '23 ( 8:11)

TreinTrainPakket voor mensen met licht verstandelijke beperking

De NS heeft een pakket ontwikkeld dat hulp biedt aan mensen met een licht verstandelijke beperking bij treinreizen, meldt de spoorwegmaatschappij dinsdag.

01 februari '23 ( 8:00)

Medewerkers kleinste streekvervoer-cao staken donderdag al

Een deel van de medewerkers in het streekvervoer gaat donderdag al staken. Dat kondigt vakbond FNV aan. Het gaat om medewerkers van de kleinste streekvervoer-cao. Onder deze zogeheten cao Multimodaal vallen 1300 medewerkers, met name treinpersoneel van regionale vervoerders als Arriva en Keolis.

31 januari '23 (13:52)

Meeste treinreizigers NS checken nog niet meteen in met bankpas

De meeste treinreizigers gebruiken nog geen bankpas of creditcard om in- en uit te checken, maar doen dit volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) nog steeds met een ov-chipkaart. Dinsdagochtend was het voor het eerst dat NS-reizigers met hun bankpas door de poortjes konden. Een woordvoerster van de NS zegt dat de invoering van de betaaloptie zonder problemen verliep.

31 januari '23 ( 4:02)

Vanaf nu kunnen treinreizigers landelijk inchecken met bankpas

Reizigers met de trein kunnen vanaf dinsdag inchecken met hun bankpas of creditcard. Die mogelijkheid, met de naam OV Pay, wordt door de Nederlandse Spoorwegen aangezet in heel het land. Dat gebeurt na eerdere tests. Ook QBuzz gaat de bankpasjes aanzetten voor zijn treinen in de regio Dordrecht. Arriva doet dat voor de Limburgse treinen.

27 januari '23 (12:44)

Wereldprimeur voor Amsterdam Centraal met twee ondergrondse fietsenstallingen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft woensdag 25 januari 2023 twee nieuwe ondergrondse fietsenstallingen bij station Amsterdam Centraal geopend. Dat deed zij samen met wethouder Melanie van der Horst van de gemeente Amsterdam en Wouter Koolmees (president-directeur van NS). Dit meldt NS.

25 januari '23 (12:14)

Strukton en ProRail pakken emplacement station Leeuwarden grondig aan

Strukton Rail Nederland gaat samen met spoorwegbeheerder ProRail de komende twee jaar het huidige emplacementopstelterrein van station Leeuwarden grondig verbouwen. Donderdag 19 januari 2023 zetten de CEO's van beide partijen hun handtekeningen onder het contract voor de gezamenlijke uitvoering van het project 'Ombouw emplacement Leeuwarden'. Dit meldt ProRail.

25 januari '23 ( 9:00)

Streekvervoerders ultimatum gesteld door CNV

Vakbond CNV gaat werkgevers in het stads- en streekvervoer een ultimatum stellen voor een betere cao. Dat besluit volgt na ledenraadplegingen die maandag en dinsdag zijn gehouden. Gaan de vervoerders hier niet op in, dan gaat het CNV samen met de FNV "op grote schaal acties voorbereiden", aldus CNV-onderhandelaar Hanane Chikhi.

24 januari '23 (20:41)

Personeel regionale treinen gaat binnenkort weer staken

TILBURG (ANP) - Medewerkers van regionale treinen gaan binnenkort opnieuw staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao voor het streekvervoer. Dat meldt vakbond VVMC. De bond voerde de afgelopen tijd gesprekken met de werkgevers, maar het loonbod dat daaruit volgde was niet "noemenswaardig" en "nog steeds te laag", laat een woordvoerster van VVMC weten. Wanneer de nieuwe stakingen gaan plaatsvinden is nog niet bekend, maar volgens de bond zal dat in meerdere regio's tegelijkertijd zijn.

20 januari '23 (13:54)

NS gaat kantoren en gebouwen verder verduurzamen

NS bezit meer dan dertig kantoren en 137 gebouwen. Deze wil de spoorwegmaatschappij zo duurzaam mogelijk maken. Sinds 1 januari 2023 hebben alle verhuurde kantoren van NS minimaal energielabel C. Daarmee voldoet NS aan de wettelijke verplichting voor kantoren die geldt per 1 januari 2023. Dat meldt NS.

20 januari '23 (13:47)

Vanavond eerste nachttrein van Arriva van Groningen naar Schiphol

De eerste nachttrein van vervoerder Arriva vertrekt in de nacht van 20 op 21 januari 2023 vanuit Groningen naar Schiphol. Het wordt een muzikale rit. Dit meldt Arriva.