Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

NS adviseert niet de trein te pakken naar ArenA-gebied op 3 september

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
NS adviseert niet de trein te pakken naar ArenA-gebied op 3 september
Op 3 september, als NS grote groepen reizigers vervoert vanaf de F1 op Zandvoort, wordt er ook topdrukte verwacht in het Amsterdamse ArenA-gebied. De ArenA zit vol supporters voor de voetbalwedstrijd Ajax – Cambuur. Daarnaast zijn er uitverkochte concerten in Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren). Precies op het moment dat de voetbalwedstrijd eindigt, zitten de treinen rondom het ArenA-gebied vol met F1-fans op weg naar huis. Vanwege de sterk aangepaste dienstregeling dit weekend is extra treinen rijden of extra stops maken niet mogelijk. NS kan daarom de veiligheid van reizigers op station Amsterdam Bijlmer ArenA niet waarborgen. Dat meldt de NS.

Het verplaatsen van de wedstrijd Ajax - Cambuur naar een andere dag, een andere plek of een ander tijdstip, bleek niet mogelijk. Daardoor zijn we helaas genoodzaakt vanaf circa 14.15 uur geen treinen meer te laten stoppen op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en een deel van Duivendrecht. We roepen alle fans op alternatief vervoer te zoeken naar het ArenA-gebied. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van GVB.

De treindienst vanaf deze stations wordt vanaf 20.30 uur hervat.

Negatief reisadvies 

"NS is een mobiliteitsbedrijf, onze prioriteit is reizigers snel, veilig en comfortabel naar hun plaats van bestemming brengen. Een negatief reisadvies is het ergste wat wij onze reizigers aan kunnen doen. Dit doen we dan ook met pijn in ons hart, maar veiligheid van reizigers en collega’s staat altijd voorop.” aldus Alex van der Plas, Hoofd regionale sociale veiligheid NS.

Combinatie van een groot aantal evenementen 

In dit weekend rijden we al een sterk aangepaste dienstregeling vanwege de combinatie van een groot aantal evenementen, waaronder de Wereldhavendagen en de Formule 1, werkzaamheden en personeelstekort. Dit betekent dat we geen extra treinen kunnen rijden of treinen extra kunnen laten stoppen. De voetbalwedstrijd eindigt om 18.15 uur. Als we deze maatregelen niet hadden genomen, dan waren voetbalfans die richting huis wilden reizen, geconfronteerd met overvolle treinen met grote groepen racefans vanuit Zandvoort. Met als gevolg zeer onveilige situaties zowel in de treinen als op de stations in het ArenA-gebied.

Aanpassing dienstregeling 

Om de veiligheid te waarborgen, passen wij in dit tijdvak de dienstregeling aan op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en Duivendrecht. Op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Holendrecht stoppen er dan geen treinen. Op station Duivendrecht rijden dan ook geen treinen op het traject Amsterdam-Breukelen. Daarnaast nemen wij op een aantal stations crowd control maatregelen. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van GVB. We raden bezoekers aan het ArenA-gebied aan om voor alternatief vervoer te kiezen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de reisadviezen van de organisatoren van de voetbalwedstrijd en de concerten die binnenkort beschikbaar komen. Overige reizigers raden wij aan om de reisplanner te raadplegen voor een aangepast reisadvies.

Door: Nationale Transportgids 

23 april '24 (16:00)

Alleen op vier grootste stations kan nog gepind worden

Alleen op de vier grootste stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal zijn nog werkende pinautomaten te vinden, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij heeft uit voorzorg de overige 24 van de in totaal 42 geldautomaten tijdelijk gesloten vanwege recente plofkraken op station Amsterdam Zuid en station Delft.

23 april '24 (14:15)

Verkoop van Duitse NS-dochteronderneming Abellio

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag bekend. Daarmee zijn de laatste activiteiten van NS in het buitenland beëindigd. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op de Nederlandse reiziger, zowel voor binnenlands als internationaal treinverkeer.

23 april '24 ( 9:00)

Rover ontvangt 120 klachten over nieuwe samenreiskorting NS

Reizigersorganisatie Rover heeft in de afgelopen twee weken 120 klachten ontvangen over de nieuwe regels voor samenreiskorting van de NS. Reizigers klagen onder meer over "administratieve rompslomp, gebrek aan flexibiliteit en extra kosten".

23 april '24 ( 7:16)

Aangepaste dienstregeling rond Amsterdam Centraal in meivakantie

Spoorwegbeheerder ProRail voert van maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei 2024 werkzaamheden uit aan enkele spoorbruggen en sporen op en nabij station Amsterdam Centraal en op het traject Amsterdam Centraal-Amsterdam Bijlmer ArenA. Hierdoor kunnen daar in deze periode minder treinen rijden. Dat meldt NS.

19 april '24 (11:30)

NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

19 april '24 ( 9:04)

NS-stationswinkels sluiten zaterdagavond de deuren

Zaterdag 20 april 2024 staan niet alleen de treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Ook alle NS-stationswinkels gaan op dat tijdstip dicht. Daarover bericht NS.

18 april '24 (13:45)

ProRail: ook in 2024 veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie het donderdag gepresenteerde jaarverslag over 2023.

18 april '24 (11:30)

Extra NS-treinen op Koningsdag

Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

17 april '24 (12:00)

Qbuzz zet treinen, trams en bussen 3 minuten stil na mishandeling conductrice NS

Vervoerder Qbuzz zet zaterdag zijn treinen, trams en bussen drie minuten stil. Dat meldt Qbuzz woensdag. Onder meer U-OV, dat het openbaar vervoer in de regio Utrecht verzorgt, valt onder Qbuzz.

15 april '24 (15:45)

Bijna honderd miljoen voor elektrificeren twee dieselspoorlijnen in Overijssel en Gelderland

Het kabinet heeft bijna 100 miljoen euro vrijgemaakt om twee spoorlijnen in de provincies Overijssel en Gelderland te elektrificeren. Tussen Almelo en Hardenberg en tussen Zutphen en Oldenzaal rijden nu nog dieseltreinen. Het is de bedoeling dat het spoor hier binnen enkele jaren een bovenleiding krijgt, zodat er elektrisch aangedreven treinen kunnen rijden.