Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Arrivatrein ontspoort na vertrek uit Groningen, herstel spoor duurt hele dag

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Een trein van Arriva is gisteravond ontspoort na vertrek van station Groningen. Doordat een deel van de trein bij het ontsporen nog langs het perron stond, konden passagiers makkelijk te trein verlaten. Er raakte niemand gewond bij het voorval. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Door de ontsporing raakte het spoor beschadigd. Daardoor is de verwachting, zo meldt ProRail, dat het nog tot maandagavond duurt voordat het treinverkeer tussen Groningen Noord en Delfzijl en Zuidhorn kan worden hervat.

Oorzaak ontsporing nog niet duidelijk

Hoe de trein van Arriva kon ontsporen is nog niet duidelijk. Spoorbeheerder ProRail is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident, maar laat weten dat het nu prioriteit heeft om weer treinverkeer mogelijk te maken. ”De ontspoorde trein moet herspoord worden. Zo kunnen we de trein afvoeren en is het spoor vrij voor herstel”, laat ProRail weten.

Leeuwarden – Groningen: door een verstoring rijden er geen sneltreinen tussen Leeuwarden – Groningen. De stoptrein rijdt tussen Leeuwarden en Zuidhorn. Zuidhorn - Groningen zetten we bussen in.

— Arriva Nederland (@Arriva_NL) June 28, 2021

Gisteravond is een trein v @Arriva_NL in Groningen met een aantal wielen uit het spoor gelopen. We verwachten zeker tot vanavond bezig te zijn met herstel v/h spoor. Er is geen treinverkeer tussen Groningen-Groningen Noord/Delfzijl & Groningen-Zuidhorn. https://t.co/YciN1aWUWe pic.twitter.com/I8nYQzno6l

— ProRail (@ProRail) June 28, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Twitter ProRail 

23 februari '24 ( 7:27)

Vanaf maandag twaalf dagen minder treinen rond Schiphol

ProRail werkt van maandag 26 februari tot en met vrijdag 8 maart 2024 wederom aan de trapopgangen en sporen op Schiphol Airport. Doordat daar in deze periode slechts de helft van de sporen beschikbaar is, kunnen er minder treinen rijden. Dat meldt NS.

23 februari '24 ( 6:00)

Gloednieuw NS-station Ede-Wageningen in gebruik genomen

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag gebruikmaken van een gloednieuw NS-station Ede-Wageningen. Vanaf 05.00 uur stoppen en vertrekken de eerste treinen op dit station in de Spoorzone in Ede. Aan het centraal in Gelderland gelegen station is sinds 2021 gebouwd. De komende jaren wordt het oude stationsgebouw gesloopt en wordt er rondom nog gebouwd, onder meer aan een parkeergarage. In 2026 moet de hele Spoorzone klaar zijn.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met 'robottrein'

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

20 februari '24 ( 9:41)

Keolis Blauwnet gaat er weer voor na instroom nieuwe machinisten

Keolis Blauwnet is weer op volle vaart na een dipje, dat meldt het bedrijf en treinenweb.nl. Na genoeg machinisten aangenomen te hebben is de kans op uitval sterk afgenomen op de lijnen Enschede-Zwolle en Zwolle-Kampen.

20 februari '24 ( 8:12)

Langere treinen tussen Utrecht en Leiden

Tussen Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden gaan voortaan iets langere treinen rijden. Dat is goed nieuws voor reizigers. NS heeft reizigersvereniging Rover laten weten met onder andere deze maatregel vertragingen op dit traject tegen te gaan. Daarover bericht Rover.

19 februari '24 (14:52)

Vanwege werkzaamheden 10 dagen minder treinen naar Luchthaven Schiphol

Vanaf maandag 26 februari rijden er tien dagen minder treinen richting Schiphol door werkzaamheden, meldt ProRail. NS roept reizigers die op die dagen via de luchthaven moeten reizen op om de reisplanner voor vertrek te checken.

19 februari '24 (14:47)

Slecht beoordeeld Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt

Station Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt, meldt treinenweb.nl. Volgens ProRail is het huidige station verouderd en in slechte conditie. Dit jaar en volgend jaar zal er gewerkt worden om het station toegankelijker en mooier te maken.

16 februari '24 (10:41)

NS in samenwerking met Koninklijk Visio gestart met begeleiden blinde kinderen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) is in samenwerking met Koninklijk Visio gestart met het begeleiden van bijna slechtziende en blinde kinderen die reizen met de trein. De NS vermeldt op hun website dat ze het belangrijk vinden om deze groep kinderen welkom te heten in de trein.

16 februari '24 ( 9:25)

Kinderen met visuele beperking maken ervaringsreis met NS

Donderdag 15 februari 2024 hebben slechtziende en blinde kinderen van expertisecentrum Koninklijke Visio met NS een ervaringsreis gemaakt van Eindhoven naar Weert. Dat meldt NS.

16 februari '24 ( 7:15)

Op station Vroomshoop stoppen weer treinen

Het treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg is vrijdagochtend weer op gang gekomen. De treinen stoppen ook weer op station Vroomshoop, meldt ProRail.