Zeven vrachtwagens gesaboteerd: ‘zou poging tot moord kunnen zijn’

Bij Royal FloraHolland in Rijnsburg zijn in de afgelopen weken zeven geparkeerde vrachtwagens gesaboteerd: de wielbouten van de wagens zijn losgedraaid. Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de sabotage, maar de politie neemt de zaak uiterst serieus. Dit meldt Omroep West.

“Als een chauffeur door de losgedraaide wielbouten een ongeluk veroorzaakt, zou dit zomaar poging tot doodslag of moord kunnen zijn”, aldus de politie. Vooralsnog heeft de sabotage nog niet tot ongelukken geleid omdat de chauffeurs van de vrachtwagens voor vertrek hun wagens controleerden en de losgedraaide wielbouten constateerden. “In één geval ontdekte de chauffeur dat zijn wielbouten loszaten toen hij op de snelweg reed”, vertelt de politie. “Hij kon zijn vrachtwagen tijdig aan de kant zetten en de bouten weer vastdraaien.”

Onderzoek

De gesaboteerde vrachtwagens zijn afkomstig van verschillende bedrijven die allemaal op het terrein van FloraHolland gevestigd zijn. Hoewel de chauffeurs (nog) geen aangifte hebben gedaan is de politie wel een onderzoek begonnen, omdat het losdraaien van wielbouten tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. Ook gaat de politie samen met de beveiliging van FloraHolland extra controles uitvoeren op het terrein.

Door: Nationale Transportgids