Werkschip kopen

Heb je binnenkort een werkschip nodig voor werk dat gedaan moet worden? Kijk dan eerst eens goed naar de verschillende opties die er zijn voor werkschepen en welke de beste bij jouw soort werk past. Je hebt bijvoorbeeld de bekende ponton. De ponton is een platform dat op water kan drijven en waar je met kranen en werktuigen arbeid vanaf kunt verrichten. Er zijn nog veel meer soorten werkschepen. Bedenk je goed waarvoor je het schip nodig, dan wordt de keuze voor het juiste werkschip een stuk makkelijker. Wil je een werkschip kopen? Schakel dan een scheepsmakelaar in. Andere bekende en handige werkschepen die je kunt kopen voor je werk worden hieronder beschreven. 

Vletten

Vletten doen je misschien wel denken aan vlotten en dan zit je meteen goed. De naam vletten komt namelijk van een vlot af. Vletten zijn handige werkschepen voor als je werk gaat verrichten in water dat ondiep is. Op vletten kun je kleinere groepen mensen of kleinere hoeveelheden waren vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld in een haven worden gebruikt. Een vlet is vaak wel een bijboot bij een werkschip, omdat hier voornamelijk mensen of producten op worden vervoerd. Vletten of vlotten zijn handig om te hebben als je veel over water moet vervoeren.   

Kotters

Kotters zijn ook een van de bekendste soorten werkschepen. Je hebt hieronder ook meerdere soorten kotters zoals Ijsselmeerkotters, Eurokotters en grote kotters. Kotters zijn eigenlijk voornamelijk werkschepen die gebruikt worden voor tijdens het vissen en als vissen dus je handel is. Een Eurokotter is bijvoorbeeld een bekend werkschip onder garnalenvissers en de andere twee soorten worden gebruikt voor andere visserijen. Ben je dus een visser of handel je in verse vis? Dan is de kotter iets voor jou. 

Kraanschepen/multifunctionele schepen

Deze soorten werkschepen zijn ook een van de bekendere schepen. Deze schepen hebben meestal een kraan en spudpalen. Deze schepen en die werktuigen worden vaak ingezet voor klussen waarbij geduikt moet worden of waarbij bijvoorbeeld een brug of sluis onder water moet worden gerepareerd of gerenoveerd. Op deze schepen, zoals het woord multifunctioneel al doet vermoeden, kun je veel werkzaamheden verrichten. Het is uitgerust voor klussen en er zit van alles op en aan.