Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vakbeurs Breakbulk Europe in 2022 naar Rotterdam

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Rotterdam mag zich verheugen op de komst van‘Breakbulk Europe. Deze vakbeurs voor projectlading en breakbulk wordt in 2022 voor de eerste keer georganiseerd in Ahoy. De komst van de beurs is een mooie opsteker voor stad, haven en regio. Dit meldt Port of Rotterdam. 

Breakbulk Europe is de grootste beurs voor projectlading en breakbulk (= stukgoed) industrie en zal duizenden havenmensen naar Rotterdam trekken. Het bevestigt de status van Rotterdam, als maritieme hoofdstad van Europa en is een stimulans voor de evenementenindustrie in de stad en de regio. "De komst van Breakbulk Europe past in onze ambitie om dé Breakbulk haven van Europa te worden en is een mooie opsteker voor de breakbulkbedrijven in de haven", aldus Director Breakbulk Danny Levenswaard van het Havenbedrijf.

Stukgoedhub

De overslag van stukgoed bedroeg in Rotterdam in 2020 ruim zes miljoen ton. "Rotterdam staat bekend om zijn specialisme in de heavy lift en breakbulk sector. We kunnen ieder schip, elke maat en elk type aan. Daarom worden we gezien als de meest veelzijdige stukgoedhub", zegt Levenswaard. "Onze slogan is niet voor niets Bigger Better Breakbulk. Ik kijk er naar uit om onze internationale relaties te mogen ontvangen."

10.000 professionals

Na twee afgelaste beurzen in 2020 en 2021 wordt Breakbulk Europe volgend jaar en naar alle waarschijnlijkheid ook in 2023 in Rotterdam Ahoy gehouden. De beurs vindt plaats in de zes grote hallen die allemaal met elkaar zijn verbonden. Alle (inter) nationale bezoekers worden verwelkomd in de indrukwekkende nieuwe entree van het gebouw.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: SAL Heavy Lift

23 februari '24 ( 8:15)

Veel hogere verzekeringspremies voor vrachtschepen Rode Zee

De verzekeringspremies voor vrachtschepen in de Rode Zee zijn de afgelopen maanden omhooggeschoten door de aanvallen van Jemenitische Houthi-rebellen. De kosten voor containervervoer over zee, die al onder druk stonden door de stijgende vrachttarieven en langere alternatieve handelsroutes, lopen daardoor verder op.

21 februari '24 (11:35)

Eerste chemicaliëntanker met ondersteunende windvoortstuwing

Rederij Chemship heeft haar eerste schip met Wind Assisted Ship Propulsion in gebruik genomen. Daarmee is MT Chemical Challenger wereldwijd gezien de eerste chemicaliëntanker die met ondersteunende windvoortstuwing gaat varen. Dat meldt Port of Rotterdam.

20 februari '24 (13:30)

Havenbaas Rotterdam: situatie Rode Zee nu geen gevolgen voor overslag

Topman Boudewijn Siemons van Havenbedrijf Rotterdam verwacht niet dat de situatie in de Rode Zee dit jaar effect heeft op de totale overslag in de Rotterdamse haven. Dat is mits de situatie daar niet verergert, benadrukt hij bij de presentatie van de jaarcijfers van de grootste haven van Europa.

19 februari '24 ( 9:51)

Marine vaart uit naar Noorwegen voor grootste NAVO-oefening

Twee schepen van de marine vertrekken maandag richting het noorden van Noorwegen om daar deel te nemen aan de oefening Nordic Response. Dat is een onderdeel van Steadfast Defender, de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog.

16 februari '24 (11:00)

Douane vindt zeventig kilo cocaïne in Rotterdamse haven

De douane heeft woensdag 70 kilo cocaïne gevonden in de Rotterdamse haven, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Het gaat om een vondst van 50 kilo en een van 20 kilo. Beide partijen werden gevonden tussen fruit. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

15 februari '24 (16:45)

Rotterdamse haven kan volgens Deltalinqs niet zonder arbeidsmigranten

De haven van Rotterdam kan niet zonder arbeidsmigranten. Dat zegt Victor van der Chijs, voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersvereniging voor bedrijven in het havengebied. Het is volgens hem "ontzettend lastig" voldoende mensen aan te trekken om de duizenden vacatures in de haven te vervullen. "Nederland moet ook in de toekomst arbeidsmigranten blijven verwelkomen."

15 februari '24 ( 8:30)

Grote brand bij raffinaderij Esso in Botlekgebied

In een gebouw op het terrein van de Esso-raffinaderij in het Rotterdamse Botlekgebied is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Een woordvoerster van de veiligheidsregio spreekt van een zeer grote brand en de brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om het vuur aan de Botlekweg te bestrijden.

12 februari '24 (13:30)

Rijn bij Lobith minder boven NAP dan verwachting Rijkswaterstaat

De Rijn bij Lobith komt minder hoog te staan dan Rijkswaterstaat eerder verwachtte. Volgens de dienst bereikt de rivier in de loop van maandag bij Lobith het hoogste punt van 12,74 meter boven NAP. Eerder verwachtte Rijkswaterstaat nog dat de waterstand ruim boven de 13 meter boven NAP zou komen. Dat het water minder hoog komt te staan, komt doordat het de afgelopen dagen in het Duitse stroomgebied van de Rijn minder heeft geregend dan verwacht.

09 februari '24 (13:05)

Harbour Run 2024: hardlopen door havengebied Rotterdam

Zondag 6 oktober 2024 kunnen hardloop- en havenfans hun hart ophalen. Deze dag biedt een obstacle run door het Rotterdamse havengebied deelnemers flinke uitdagingen. Dat meldt Port of Rotterdam.

08 februari '24 (15:47)

Man overleden na val uit heistelling bij Waalhaven

Bij de Waalhaven in Rotterdam is vanochtend een man uit de lift van een heistelling gevallen toen die stelling omviel. Reanimatie mocht niet meer baten. De man is overleden. Dat meldt omroep Rijnmond.